Şimdi Ara

Tip-7 Kabin Konuldu Aktif Oldu Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yıllar sonra turk telekom benim saha dolabımın olduğu yere Tip-7 Kabin koydu. Koyulalı 1 hafta falan oluyor ve benim hat değerlerimde herhangi bir değişiklik olmadı. Saha dolabına uzaklığım 50Mt falan ama altyapı çok kötü olduğu için max aşşağıdaki değerleri alabiliyordum. Anlamadığım birkaç nokta var üstadlara sormak isterim.

Benim saha dolabımın kabini değişti ise hat değerlerimin iyileşmesi gerekmiyor muydu veya önce saha dolabını değiştirip sonra yeraltı bağlantılarını mı çekiyorlar veya sadece dış kısmını yeni kabin olarak koyup içerisindeki switch vb cihazları mı zamanla değiştiriyorlar bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overmedia -- 26 Ekim 2022; 18:9:28 >

• Dolap konulduktan sonra hatların fiziksel olarak ona aktarılması, testlerinin yapılması ve çalışır hale getirilmesi gerekiyor. Bu süreç biraz zaman alır. 1-2 hafta ile 1-2 ay arası sürebilir. İnternetin 3-4 saatliğine gidip gelecek, işte o zaman hattın yeni dolaba aktarılmış olacak.

Hat değerlerin oldukça iyileşecek, hat zayıflaması 5 dB veya altına kadar inecek. Alınabilir hızın çook artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 26 Ekim 2022; 18:36:23 >
  • Mosemin vdsl destekli mi?
  • dert3499 D kullanıcısına yanıt

arkadaşın attığı hat değerinde 1900 kbit upload bağlantısı yaptığını görüyoruz, kullandığı modem keenetic marka, yani VDSL destekli ve şu an hattı VDSL bağlı, herhangi bir ayar değiştirmesi gerekmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 26 Ekim 2022; 19:4:52 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkürler vallaha dedim dolap değişti yine internet aynı dedim ne anladım bu işten :)

şuan zaten vdsl üzerinden alıyorum ama ucu ucunaTip-7 Kabin Konuldu Aktif Oldu Mu? 

• Tahminimce henüz aktif edilmemiş, ara ara alt yapı sorgulama yapın, yüksek hız görürseniz aktif edilmiş demektir. Bundan sonra hızınız yükselmez ise değişim talep edin.

• Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

Değişimden kasıt ne oluyor üstad neyi değiştiricekler ?

• Overmedia kullanıcısına yanıt

Bazen bazı aboneler yeni dolaba alınmıyor. Türk Telekom kendi abonelerini taşıyor ama diğer firmaların abonelerini eski santralde bağlı bırakıyor. Sonra size diyor ki ''Eğer kullandığın firmayı bırakıp Türk Telekom'a gelirsen portunu taşırım 100 mbit alırsın  ''

Benzerini istanbuldayken yaşadım, 20mbit türknet yapa dan vae geçişi istedim şikayet oluşturdum bir türlü geçişi yapmadılar :(

• İlgili saha dolabının üzerindeki kod ile, sizin bağlı olduğunuz ankastre kutusu üzerindeki kod birbirini tutuyor mu?

Örnek şema

123 sd

a 1

Saha dolabı

123 sd

• hala vdsl yatırımı mı yapılıyor? direkt fiber çekselerdi ne uğraşıyorlar saha dolabıyla oyla buyla :D

• LBRTN kullanıcısına yanıt

dur daha ülkemizde ADSL olan milyonlarca hane var. Köyler kasabalar yazlık kesimler, mesela benim ADSL hattım var, daha oralara kabin gelecek  

yazık valla tüm adsl vdsl kabinlerini sökmeleri gerekiyor iken hala vdsl getirme derdindeler. elinde sonunda fiber geldiğinde yine sökecekler onları. sök tak yalama oldu, köyler en iyi 2030'a kadar fiber göremeyecek gibi  

2030 mu :D 2030a kadar VDSL gelsin de Fiber artık gelecek yüzyıla falan gelir. İstanbul'un çopu semtinde bile VDSL kabinlerin dönüşüm planı yok. sorun yaşanmayan bölgeler Fiber'e geçirilmiyor. Sadece port sorunu yaşayan yerlerde dönüşüm yapılıyor

2030 da gorurse sukret daha buyuk sehirlerin hepsinde fiber yokken dediginiz imkansiz gibi birsey
    benim yasadigim mahalleye zamaninda 1 adet tip 7 dolab kondu sonra yetersiz kaldi 2 adet daha tip 7 dolap kondu oda yetersiz kalinca son care bulundugum mahallede butun binalar fiber dosendi mahallemde tt fibersiz yer kalmadi
  • phasan P kullanıcısına yanıt

Bizim olduğumuz yerde ADSL vardı 3,5 km uzaktan 7-8 Mbit alıyorduk. 2017 yılı gibi en son çalışan ADSL hattını ben aldım, daha sonra tüm devreler bozuldu veya tükendi. Ekiplerle konuştuğumda bana dediler ki ''bu mahallede sağlam kalan 1-2 tane hat var, bunlardan biri de sana bağlı, çalıştığına dua et, bozulursa çare yok.

Daha sonra bölge saha dolabına VDSL kabin konuldu, benim hattım da bu dolaba aktarıldı, 1300 metre mesafeden 16Mbit ADSL alıyorum şu an. Ama dolabın kapasitesi tekrar doldu. Şu an bölgede gene sorun yaşanıyor, ADSL veya VDSL olarak hizmet verilemiyor.

Fırtına çıktığı zaman hatlara yıldırım düşüyor ve her seferinde bazı abonelerin hatları yanıyor, haftalarca internetsiz kalındığı durumlar oluyor.

Ama bu kadar aksiliğe ve kötü duruma rağmen Fiber getirilmiyor, çünkü sezonluk bölgelerde kurtarmıyor. Sadece 2-3 ay insanların yaşadığı, geri kalan zamanlarda in cin top oynadığı için yatırım yapmıyorlar. 1990ların başında konulmuş Bakır kablolar ile devam ediyoruz, o kablolar tamamen bozulduğu zaman bize Süperbox ya da Magnet öneriyorlar. Yatırım yapmayacağız, başınızın çaresine bakın deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 29 Ekim 2022; 10:41:30 >

• @Turknet

Bugün yeni altyapıyı aktif hale getirdiler turknete kayıt açtım hızımın arttırılması için umarım hızlı bir şekilde müdahale ederler sonunda hızlı bir internete kavuşabilirim.

• Overmedia kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun değerleriniz güzel.

• Tip-7 Kabin Konuldu Aktif Oldu Mu?

Teşekkür ederim Turknet ile konuştum stabillik açısından 80 verdiler. Bu şekilde oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.