Şimdi Ara

TIP PERİFERDE DE TIPTIR MERKEZDE DE TIPTIR HİÇBİR FAEKI YOKTUR YKS ÖĞRENCİLERE BİLGİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
4
Favori
10.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 1:46:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada göz ardı edilen birçok unsur var benim nezdimde.

Arkadaşlar, büyük şehirler hakikaten çok kalabalık ve inanılmaz bir yeni üniversite öğrencisi potansiyeli barındırıyor. Doğal olarak evinde okumak isteyen öğrenci sayısı da fazla, büyük şehirlerde de oldukça fazla üniversite var. Burada şehir faktörü inanılmaz etkili oluyor. Çukurova'nın, Antep'in, Samsun'un hocalarını sırf bu okullar 9000 ve sonrası olduğu için kötü sanıyorsanız iyi bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. 7000'lik herhangi bir İstanbul üniversitesine o sıralamayı verenin gerçekten eğitim olduğunu mu düşünüyorsunuz tümüyle? O vakitte şehir etkeni öyle bir devreye giriyor ki inanamazsınız. Çukurova, "perifer"in şahane okullarından biri olmasına rağmen birçok merkezi üniversiteden geride. O zaman direkt İstanbul'un, Ankara'nın üniversitesine gitmeli. İşler öyle yürümüyor ama işte. :-)

Bir okulun eğitim kalitesini YKS taban sıralaması, akademisyen sayısı, TUS başarısı vesaire belirlemiyor. Kaldı ki belirlese bile herkes, okulun "kalitesi"ne göre tercih yapacak durumda değil. Açın örneğin geçen yıl YÖKAtlas'ını. 2000-3000'lerdeki adamlar -muhtemelen- evinde okumak pahasına Malatya, Antep gibi şehirlerde okuyor. Bunu da bu şehirleri küçümsediğimden söylemiyorum. "Perifer" gibi doğduğu anlamı kaybetmiş ve aşağılayıcı bir anlam kazanmış bir sıfat atfedildiği için söylüyorum bu şehirlere ve onların üniversitelerine. O insanlar bilmiyorum mu sanki, araştırmıyor mu okulların kalitesini. Bu sıralaması düşük okul-başarılı öğrenci tercihini yapan herkesin fakir ve şehir dışında okuması zor olacak kişiler olduğunu da sanmıyorum açıkçası.
    Kimse birtakım nedenlerden dolayı Boğaziçi'ni, ODTÜ'yü tercih edebilecekken Harran Üniversitesi'ne gitmez. Mühendislik babında söylüyorum en çok bunu fakat tıpta işler hiç ama hiç öyle yürümüyor zira Tıp hakikaten oldukça profesyonellik ve ilgi isteyen bir branş. Ondan dolayı "en kötü" addedilen okul dahi rezalet bir eğitim vermek durumunda olamıyor.

Ben, bu yıl 10.000 civarı bir sıralamayla "perifer" tıbbına gittim bir tane. Alacağım eğitim kuşkusuz Hacettepe, Koç, Çapa kıvamında olmayacak fakat inanın Yıldırım Beyazıt'tan da geri olmayacak zira sıralamaları oluşturan öğrenciler ve öğrencilerin fikirlerini de sadece eğitim kalitesi belirleyemiyor. AYBÜ, Medeniyet, Katip Çelebi gibi okullar "perifer" diye etiketlenen şehirlerde olsa o kadar yüksek puan olur mu sanıyorsunuz? Büyük şehir vizyon geliştirir muhabbetine kısmen katılıyorum ama iş en çok insanda bitiyor. Akıllı adam + büyük şehir kombinasyonu ne ala ancak akıllı adam+orta şehri de bilinçsiz adam+büyük şehire yeğlerim kuşkusuz ki. Koç gibi okullarda çevre muhakkak oldukça farklı ve gelişmiş olacaktır lakin dediğim gibi Anadolu'da da seyreltik de olsa sizin gibi, kafası basan, düşünen insan bulma ihtimaliniz düşük değil. Sadece maddi durumu iyi olanların kafası çalışmıyor, sadece onlar "seküler ve ilerici" değil yani. O insanları arayanlar için dedim bunları.

Zaten herkes biliyor Hacettepe'nin Erzurum'dan daha iyi olduğunu ancak burada esas mesele Eskişehir, Çukurova gibi okullarla Katip Çelebi, Bakırçay, İstinye tarzı okulların karşılaştırılması.

Tüm bu dediklerimden dolayı bence okula, şehre o kadar çok takılmamak lazım. Elbette 6 yılını geçireceğin yer hayatında büyük önem teşkil ediyor ama bunun da sanki bu kadar büyük bir tartışma konusu olmaması gerekiyor.

Mutlu hafta sonları herkese.

• QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Sadece senden midesi bulanmış biriyim. Ayrıca ateistim ve yorumu yazmadan önce İmam Hatip ile ilgili muhabbeti henüz okumamıştım. Lafım, kardeşim dediğin kişinin arkasından konuşmana ve insanları puanına göre kategorize etmene sadece.

• Uyandın mı uykundan? 10 sene sonra gel bakalım ikimiz hangi konumdayız. Hadi pubg oynamaya devam et sen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin istemenle mi oluyor bu işler? Hakaret eden sensin uçurulmasını istediğin benim

• YKSBİRİNCISIOLACAKADAM Y kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. İnançsız olmama rağmen nefret soylemleri ve kibri midemi bulandırdı , blokladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dr Strange_ -- 24 Ağustos 2019; 13:45:41 >
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Trakyadan alması imkansız. Bilmediğin üniler hakkında yorum yazma

• 2B-or-not-2B kullanıcısına yanıt
    Trakya tıptan çapaya not ortalamasıyla geçen akrabam var. Neyi bilmemek? Evet orada ortalama yapmak zor ama kız yaptı ve geçti 10 sene önce

• Sevemezmis S kullanıcısına yanıt
    Başarılı bir okulmuş. Arkadaşları tebrik ediyorum

• dünyada ilk 500 e girememiş üniversiteleri mi yarıştırıyorsun hocam

• Mesele sıralaması degil girenin tus puanı da değil ki hangi üni intörnlüğü salarsa tus puanı artar sonuclarda görüldügü gibi
    Stajlarda proflardan aldıgın egitim kalitesi yanında kendi calısman ve vaka cesitliligi mesele ege cerrahpasa haccettepe ankara gibi ünilerde fazla olan şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candarr77 -- 25 Ağustos 2019; 1:43:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam üniversite okumadıgın belli eğitim konusunda bir şey diyemem fakat küçük bir şehirde okursan vizyonunda şehir gibi küçük olur büyükşehirde okuyunca karşına pekcok fırsat çıkacak daha fazla insan olduğu için daha farklı görüşlerden insanla tanışacaksın ufkun geniş olacak.kucuk şehirde okuyunca büyük şehirde noluyor nasıl bir hayat var görmeyeceğin için onlar büyük şehirde okuyor noluyor argümanina sığınacaksin.Ben otum ot giderim diyecek bir insansan paşa paşa okursun okulunu bir yerde 8-5 hayatına devam edersin.
    Not:ben bu tercihi 5 yıl önce yaptım iyi ki de büyük şehirde okumayı seçmişim şu an hayat görüşün pek netleşmedigi için beni anlamayabilirsin.

• ekskavatör19 E kullanıcısına yanıt
    ,-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 21 Mart 2021; 13:58:38 >
  • Ben de çok merak ediyorum bu muhabbeti ve aslını. Herkesin dilinde “büyük şehir kendini yetiştirmeni sağlar” gibi laflar dolaşıyor. Hiç büyük şehirde yaşamadım, üniversitem de üç ana büyük şehirde olmayacak küçücük bir şehirde de okumayacak olsam da.
    Mühendislik babında katılıyorum bunlara zira “network” dediğimiz şey inanılmaz önemli orada ama Tıp’ta hakikaten bu kadar ehemmiyeti var mı, bilemiyorum.
    Belki sosyal imkanlar açısından olur ama Mersin, Antalya gibi şehirler de ana şehirlerden olmamasına rağmen hiç de yavan değil kültürel aktivite namına.
    Tercih sonrası hep içimi kurcalayan bir soruydu bu. Ankara, İstanbul’da okumak gerçekten denildiği kadar lüzumlu bir şey miydi yani?
    Hala da çözebilmiş değilim kafamda ve aklımı kurcalamaya devam ediyor.

• Bandobrass kullanıcısına yanıt
    ,-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 21 Mart 2021; 13:58:22 >
  • Ben de son 2-3 aydır tümüyle bunun üstüne düşünüyorum bahsettiğim gibi. Mersin’de Tıp okuyacağım. Büyükşehirlerde tutan üniversiteler var ancak ne olduğu belli değil, ticarethanevari yerler ya da proje okul tarzı okullar. Ben de gitmek istemedim doğrusu. Gazi’yi kazansam elbet giderdim ama ne yapalım hocam 10-11bin sıralama ile de kaliteli büyük şehir okulları yok yani.
    Belki Bolu, Tokat, Yozgat gibi yerlerle farkı olabilir ancak dediğim gibi Eskişehir, Mersin, Antalya, Samsun gibi illerin gerçekten top üç ilimizden geri kalır yanı var mı yani?
    Esas merak ettiğim konu bu benim, iş en çok kişide bitiyor sanırım bu meselede.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.