Şimdi Ara

TIP PERİFERDE DE TIPTIR MERKEZDE DE TIPTIR HİÇBİR FAEKI YOKTUR YKS ÖĞRENCİLERE BİLGİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
4
Favori
10.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam İnönü hakkında ne duydunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Haklısın ya ama işte Tıp'la kıyas biraz hassas bir konu çünkü o sıralamalardaki herkes mezuna kalsa ertesi yıl için potansiyel ilk 1000 adayı ondan birçok kişi tıplar arası sıralama kıyasından rahatsız oluyor.

• schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    İnönü köklü ünilerden biri olduğunu biliyorum hatta karaciğer naklinde önemli başarılara imza atarak son yıllarda gündemde büyük yer bulmuştur hatta doğu anadolonun en iyi eğitim veren okulu olara da biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QualityDommage

Ya konuya yorum yaptık her tıp aynı değil diye durum nereye geldi görüyor musun. O kadar haset var ki. 1 yorum kendi görüşüm kendi arkadaşıma boş adam dedim 6 yıllık kardeşim gibi arkadaşıma. Millet kafayı yemiş bu ülkede.

Alıntıları Göster
    Hocam galatasaray lisesine giren herkesin çok çalışırsa ilk 100 potansiyeli var ama arkadaşınız tembellik edip potansiyelini kullanmayarak 12k olduğu için boş adam demişsiniz haklı olarak. Büyük ihtimalle sizin ve arkadaşınızın gsl'li olduğunu bilmedikleri için de 12k gibi iyi bir dereceye boş adam demenize kızmışlar. E normal tabi benim lisemde en iyi sayısalcı 4 senedir çok çalışmasına rağmen 5k yapmış, siz ve arkadaşınız sıradan bi anadolu lisesinde olsanız ben de kızardım bu yoruma. Hadi bunu bilmediklerinden yaptılar neyse de sayısalda 12k'yı iyi görüp ea'da ilk 100'ü küçümsemeleri komik geldi Sözelde Türkiye 1.'liği de sayısalda 20k herhalde.

Hocam klinik eğitim olarak iddiaya girerim Koç Üni; Atatürk, İnönü, Çukurova, Fırat, Dicle gibi yerlerin yanına dahi yaklaşamaz. Bu net bir şey en baba prof.a dahi sorsanız size böyle der. Koç Tıp temel bilimlerde araştırmacı yetiştirmeye yönelik bir yer. Oraya zengin hasta geliyor diğer yerlere normal insanlar. Zengin hasta kendine intörnü dokundurmuyor bile prof. hocalar da izin vermiyorlar.

Yani Tıp; mühendislik veya sosyal bilimler gibi Koc, Boun, Bilkent, Acibadem falan gibi sıralamaların işlemedeği eğitim sistemiyle de(vize-final tıpta yok) apayrı bir branş. Biz uzmanlık için ALES'e de girmiyoruz.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Hocam aynı anda 3 konuyu tartışıyorsunuz

• Hocam valla işin sayılarında değilim yemin ediyorum. Yorum yapmışım neden boş demişim. E kardeşim adam benim dostum onun yüzüne söylüyorum, Neyse.
    Ya bir de geçen sene o dedikleri sırayı da yaptım yapmasam yine vur kır parçala. 9bin küsür yaptım sayısalda. Hatta 1 temmuz 2018 aytden çıktığım an mezuna kalmıştım. Bu sıranın bana yakışmayacağını, potansiyelimin bu olmadığını bildiğim için. Brnim obpmde düşük kimseden gizilim saklım yok 75. Tıp brnim mizacıma uygun değil kan görünce bir garp oluyorum. Mühendis olmak isteseydim zaten Sabancıda olabiliyorum veya Şuanki okulum da Koç üniversitesinde istediğim mühendisliği okuyabiliyorum. Sayısal yapmanın mantığı ne o zaman diye yola çıktım ve Hukukun bana uygun olduğuna kanaat getirdim. Çevrem iyi, ünide de sağlam çevre yaparım baya bir zengin kaliteli insan var diye böyle bir karar aldım. Olay bu. Ama konunun buraya gelmesi çok kötü.

• Eğitim olarak bir farkı olmayabilir ya da 6 sene sonra iki öğrencinin de isminin başına "doktor" ünvanı eklenebilir ancak burada daha önemli bir faktör var bence: 6 seneyi hangi şehirde geçirdiğiniz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler gerek kültürel gerek sosyal anlamda adeta ikinci bir üniversite gibi. Bu nedenle "taşra"da bir üniversite okumak ile İstanbul, Ankara, İzmir gibi bir büyükşehirde üniversite okumak arasında çok fark var.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 1:46:37 >
  • Hocam valla konunun içeriğiyle ilgili mesaj attım ben. Saldırdılar mecburen yazdım. Lütfen daha fazla işgal etmeden konuya dönelim

• quote:

Hocam valla konunun içeriğiyle ilgili mesaj attım ben. Saldırdılar mecburen yazdım. Lütfen daha fazla işgal etmeden konuya dönelim
    Bence eğitim olarak sıralama baz alınmamalı ,inönünün imkanları özellerden ve aybü gibi ünilerden çok daha iyi

Öğrenci seviyesi karşılaştırma için yanlış, 11k ve 1kdaki adamın arasındaki fark öyle çok fazla değil sınav psikolojisiyle ilgili biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schmeiblak -- 23 Ağustos 2019; 23:34:33 >
    Hocam sen de Tıp okumadan bu tür yorumlarda bulunma istersen

Kendi okuduğun bölüm olan hukuku istediğin yerle kıyasla. Harvard'la falan da kıyasla ama Tıp'la ilgili yaptığın kıyaslamalardan Tıp okumadığın çok belli oluyor ve burada birçok insanın seni ikaz etme nedeni konuya gelen birçok lise öğrencisine ve diğer kişilere yanlış bilgi vermen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 23 Ağustos 2019; 23:36:28 >
  • schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hatta ankarada ya da İstanbul gibi büyükşehirde olsaydı kesinlikle ilk 2-3k olacağını düşünüyorum eğitim veren hocaları bakımından çok kaliteli okul

• Son olarak Tus başarılarına hepimizin erişimi var. En iyi okullar hangileri? Doğudakiler mi? Bu önemli bir gösterge bence.
    Cerrahpaşa,Koç,Çapa,Marmara vs. diye gidiyor. Bu önemli bence ve ben okumasam da abim tıp okuyor 4. Sınıf. Biraz ondan da yorum yapıyorum.

Abinizin hocalarına sorun hocam o zaman. Bu arada TUS bireysel başarı ve de Marmaranın başarısı cok yuksek degil.

Saydigim fakuktelerden bir çok mezun Koç ve Acıbadem Hastanelerinde doktor ve akademisyen. CV'lerine bakabilirsin.

Diğer belirttigin kısmı daha detaylı anlatabilirsin. Herkes duysun galatasaray mezunun fikirlerini ve ülkeye yararını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 23 Ağustos 2019; 23:55:4 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.