Şimdi Ara

TIP YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben aslında kendimi hep mf4 görüyordum ama tıp düşünüyorum. Anatomi vs olsun ezberlerin mantığı var mıdır :D en çok ezberleri unuturum diye korkuyorum

• up up gençler yardım
  • hocam benim biyolojiye gerçekten çok ilgim var canlıların nasıl çalıştığını öğrenmek benim için lise 3'e kadar gerçekten eğlenceliydi ve gayette başarılıydım lakin son sene ezber yapmak zorunda olmam beni dersten soğuttu zoraki ve hep sonlara doğru biyoloji çalıştım. sizce tıp yapabilir miyim ?
  • Anatomi latinceye aşina oldukça pat pat pat kendiliğinden geliyo bence latince bildikten sonra en az ezber yapacağın yer anatomi olacak

Bizim ezber diye koktuğumuz yer açıkçası ilerde farmakoloji falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezberi hep bir şeyin mantığına dayandırarak yapardım hatta ezberim iyidir. Sadece latince isimlere bir mantık veya benzetme getirememekten korkuyorum
  • quejdide Q kullanıcısına yanıt
    Hocam neden mf4den tıpa kaydınız

• OneShotHeadShot kullanıcısına yanıt
    çevre yönlendirmesi,ülkenin ekonomik durumu,garanti bir iş olması.
    aslında biyolojiden nefret etmiyorum ama en büyük korkum bazen bıktığım zaman neden mühendis seçmediğim için pişmanlık hissetmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite tercihime yardım?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam ezber var ama mantıgıda var zaten full ezber olsa tm ciler girerdi mf den almaz tm den alırdı
  • Fazla ezber var bunu bilerek git :D Mantık kavradım yaparım işi değil tıp :D
  • Önce mantığını kavramadıktan sonra zaten bir şeyi ezberlesen de boş.Mesela biyokimyada tepkimeleri anlamazsan ezberlesen de boş,Fizyoloji de gene olayın mekanizmasını anlamazsan istediğin kadar ezber yap gene de yapamazsın

• Genel olarak ezber isteyen bir fakülte olduğunu bilmeni isterim. Genelleme yaparsak ilk 2 sene anatomide 3.sene farmakolojide 4-5. sene hoca sözlüsü için ve 6 da da (ki en esaslısı budur tus için) ezber yaparsın. Anatomide kafandan kelimeler uydurabilirsin akrostişler falan çok oluyor kolaylaştırıcı. Ama farmada böyle bir imkanın yok direk ezberlemen gerekir.Hoca sözlüsünde de biraz çalışkansan genelde kurtarırsın diyebilirim. Ama tusun ciddi bir ezber gerektirdiği bilerek bu işe girmeni tavsiye ederim
    Aynen hocam tek dileğim pişman olmamak...

• OneShotHeadShot kullanıcısına yanıt
    sen de mi benim kafadansın :D
  • haken61 kullanıcısına yanıt
    aslında anatominin falan ezberlerinden çok korkuyordum da şimdi youtubeden araştırdım. Sonuçta ezberleyenler de insan demek ki bir yolu olmalı diye kendimi rahatlatıyorum :D
    Tabiki de ya her türlü ezberlenir :) Ama genelde sınav için olur sınavdan sonraki hafta hatta bazen o kadar bile olmaz hemen unutulur. Burada size bu konuda bu işi bilenlere sorup öğrendiğim ve hatta gördüğüm bir kaç şeyi aktarayım. Öncelikle merak etmeyin piman olmazsınız :))
  • Şimdi ilk olarak çok yakın tanıdığımın (doktor) bana verdiği bir öğüt vardır. Tıp 6 senedir. 6 seneyi okursun sonra okudğun çoğu şeyi unutursun. Ondan sonra uzman olursun işte uzmanlığında öğrendiğin şeyleri bir daha asla unutmazsın. Çünkü sürekli pratik yapıyorsundur.Bir bilginin akılda kalmasının en kalıcı yolu onu pratiğe dökmektir. Hatta ben size şunu söyliyim her nekadar seneden seneye üstüne bir şeyler eklensede ilk 3 sene ve son 3 sene teorikte aynı şeylerdir. Ama bir bakarsınız ki öğrendiğiniz şeyleri unutmuşsunuz. Böyle bir durumda ben neden unuttum doğru tercih yapmadım mı gibi bir düşünceye girmeyin. Bu zaten insanoğlunun fizyolojisinde var beynimiz yeni verileri girmek için eski pratikle yerleşmemiş olan bilgileri daha derinlere atar yenilerine yer açmak için. Onun için unutmak sıkıntı değildir. Ben şuana kadar anatomiyi öğrenmiş komitede en yüksek puanı almış da 1-2 hafta sonra bütün bilgileri komite günündeki gibi hatırlayan bir arkadaş görmedim tanımadım. Zaten ciddi bir zekaya sahip değilseniz bunun olması pek mümkün de değildir. Eğer bunu teyit etmek isterseniz fakülteye girdiğinizde hocalarınızı gözlemleyin klinik bilimlerdeki profosör bile anatominin genel hatları dışında (ayrıca özel bir araştırması yoksa) bilmez anatomiyi. Veya tam tersi anatomi hocalarınıza bakarsınız genelde severler övünmeyi biz her şeyi biliyoruz şu kemiğin şu parçasının şusu busu ama onlara da klinik anlamda ayrıntı bir soru sorduğunuzda kesin bir cevap veremezler.

Zaten tarihe bakarsanız tıp da sırf bu yüzden her gün çok fazla yeni bilgi doğduğu için ve üst üste eklendiği için ilk önce uzmanlık dallarına sonradan da yandallara ayrıldı. Aynı anda bütün tıp bilgisini kafada tutmak imkansız çünkü yaşadığımız şartlarda.

Yani uzun lafın kısası ezberi çok dert etmeyin. Sınav için çalışacaksınız güzel notlar alacaksınız ve sonra malesef silinecekler. He buradan şu çıkmasın sadece sınav için çalışın kuru kuru ezber yapın demiyorum. Tabilki de her zaman ilk amacınız öğrenmek için çalışmak olsun belli başlı şeyleri bilin ÖĞRENİN. Ama onun dışında genel olarak sınavdan sonra unutacaksınız buna hazırlıklı olun. Neden unuttuk diye ğişman olmayın kendinizi üzmeyin ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.