yine bilmezsin siye yazıyorum çünkü bilmiyorsun tekrar söylüyorum sadece 1 kez yapıyorsun yukarda yönetmenliği attım kafandan uydurduğun gibi değil yani ve dhy demek doğu görevi değil artık nasıl uydurduysan dhyde sadece %20-25 oranında doğuya açılıyor her ile dağıtılıyor https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,56581/88-donem-devlet-hizmeti-yukumlulugu-kurasi.html ve genelde de herkesin ilk tercihi çıkıyor %96 oranında ilk 2 tercih çıkmış insanların konsapp sayesinde not: bilmediğin şeyleri uydurma |
TIPI GERÇEKTEN İSTEMEYEN ARKADAŞLAR CİDDEN YAZMAYIN (11. sayfa)
-
-
ama sen 657 e bağlı memurluk seçtiysen eğer uzmanlıkta ne kadar asistanlık yaptıysan o kadar da devletin atadığı yerde görev yapmak zorundasın
çünkü memursun 657e bağlı hem de
onu mu kastediyorsun acaba
ama yökte yaptıysan yök sonrası direkt özele geçebiliyorsun ama 657 e bağlı yaptıysan ne kadar asistanlık yaptıysan o kadar da devlete çalışman gerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 5 Şubat 2021; 22:0:27 > -
diplomanı da eğer devlette çalışmak istiyorsan öncesinde sağlık bakanlığına vermek zorundasın öyle sağlık bakanlığının el koyduğu falan değil
ama sen diyorsun ben yurtdışına çıkacam o diploma sen de kalıyor direkt gidenler var planlarını ona göre kuranlar
yok sağlık bakanlığı diplomaa el koyuyor da mecburi görev bitirmeden gidemiom da hepsi yalan
-
öncelikle benim attığım mesajda bir tane bile doğu kelimesi geçmemektedir.(okumak zor geliyorsa sayfada ctrl + f yaparak doğu kelimesini aratabilirsiniz)
bakın attığınız söyleşi/ soru-cevap' da neler yazıyor. ( bu bir yönetmelik de değildir ayrıca)
Uzman hekim olduktan sonra mecburi hizmet yükümlülüğü olacak mı?
Mecburi hizmet tabiplere, uzman tabiplere ve yan dal uzmanı tabiplere getirilmiş bir yükümlülüktür. Her statü için ayrı ayrı mecburi hizmet getirilmiştir. Uzman hekimler de, 05.07.2005 tarihinden sonra uzman olmuş iseler, mecburi hizmet yükümlüsüdürler.
Mecburi hizmette ise, bu sürelerin uygulanmasına olanak bulunmadığını düşünüyorum.Çünkü, mecburi hizmet yerine getirilmediğinde sadece resmi kurumda çalışamamak değil mesleğin herhangi bir yerde uygulanması yasaklanmaktadır.
Lütfen bir şey atmadan önce kendiniz okuyun.
Bu da ÖSYM sitesinde YDUS başvuru kılavuzu.
Şu adresten ulaşabilirsiniz:
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/YDUS/kilavuz29012021.pdf
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıdiplomanı da eğer devlette çalışmak istiyorsan öncesinde sağlık bakanlığına vermek zorundasın öyle sağlık bakanlığının el koyduğu falan değil
ama sen diyorsun ben yurtdışına çıkacam o diploma sen de kalıyor direkt gidenler var planlarını ona göre kuranlar
yok sağlık bakanlığı diplomaa el koyuyor da mecburi görev bitirmeden gidemiom da hepsi yalan
kendi ülkemde devlet hastanesinde çalışmak istemiyorum diyorum devlet buna izin vermiyor yurtdışına çıkıp mesleğini icra edebilirsin diyor ve bu da diplomama devlet el koymamış sayılıyor öyle mi ?
Bunu da eksik biliyorsun.
675 ye bağlı olarak eğitim araştırma hastanelerinde de asistanlık eğitimi alabilirsiniz ve aldınız eğitim süre boyunca değil bölgeye göre mecburi hizmet süresini tamamlar ve resmi kurumlardan ayrılabilirsiniz.
Sizin dediğiniz Sağlık Bakanlığı adına Üniversite Hastanelerinde asistanlık eğitimi alan asistanlık öğrencileridir.Bu kişilerin de kadrosu 657 hükmündedir. Mecburi hizmet yine bölgeye göre değişen gün sayısı kadar yapılır. Fakat resmi kurumlarda çalışma zorunluluğunuz eğitim aldığınız yıl kadardır burda fark mecburi hizmet süresiniz bittiğinde kalan yıllarınızı tamamlamak için tayin hakkınızın olmasıdır ve şartlar doğrultusunda başka bir yere tayin olabilirsiniz.
-
sen de benim dediğimi kabul ediyorsun
öyle yandala başvurmak için tam 1 tane mecburi görev yapması gerek
senin dediğin gibi 3 adet 300-600 gün süren 3 tane mecburi görev falan yok hani 3 tü
ya ben ne diom
birisi direkt tusu kazansın ve atansın (mecburi görevi yapmasın)
yökte uzmanlığını bitirsin (iistifa etsin)
özelde direkt uzman hekim olarak çalışabiliyor ((hatta mecburi görev yapmasına bile gerek yok))
ama devlette çalışayım diyorsa 1 tane mecburi göre yeterli öyle ben 3 tane yapayım diye bir şey yok o da uzmanlıktan sonraki görev
ve mecburi görev de dhy olarak geçer (%96 oranında da ilk 2 tercihte yerleşiyorlar)
ankara yaşıyor adam ankaraya tercihlerini veriyor %96 oranında ankara geliyor
ve sağlık bakanı 2023te de mecburi görevi kaldırıyor herkes istediği yere %100 atanacak(önceden %96 idi)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıyine bilmezsin siye yazıyorum çünkü bilmiyorsun
tekrar söylüyorum sadece 1 kez yapıyorsun yukarda yönetmenliği attım kafandan uydurduğun gibi değil yani
ve dhy demek doğu görevi değil artık nasıl uydurduysan
dhyde sadece %20-25 oranında doğuya açılıyor her ile dağıtılıyor
https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,56581/88-donem-devlet-hizmeti-yukumlulugu-kurasi.html
ve genelde de herkesin ilk tercihi çıkıyor %96 oranında ilk 2 tercih çıkmış insanların konsapp sayesinde
not: bilmediğin şeyleri uydurma
yukarıda attığın yönetmelik olmayan soru-cavapta 3 kere her statü için ayrı ayrı yapıldığı yazıyor.
gerçekten bu kadar bilmiyorken bu kadar özgüven çok şaşırdım.
-
pratisyenlikte hatta zorunlu bile değil istifa edebiliyorsun kimse sana zorunlu yaptırmıyor sonrasında tusa girip asistanlık okuyabiliyorsun(%2 kesinti var sanırım sadece)
ya da direkt uzmanlık asistanlığa gidebiliyorsun
ve eğer baktııysa 4.kez diom sanırım okumuon yazılarımı
2023te mecburi görev kalkıyorrrr
onlar mezun olunca öyle bir şey kalmayacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 5 Şubat 2021; 22:17:2 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplısen de benim dediğimi kabul ediyorsun
öyle yandala başvurmak için tam 1 tane mecburi görev yapması gerek
senin dediğin gibi 3 adet 300-600 gün süren 3 tane mecburi görev falan yok hani 3 tü
ya ben ne diom
birisi direkt tusu kazansın ve atansın (mecburi görevi yapmasın)
yökte uzmanlığını bitirsin (iistifa etsin)
özelde direkt uzman hekim olarak çalışabiliyor ((hatta mecburi görev yapmasına bile gerek yok))
ama devlette çalışayım diyorsa 1 tane mecburi göre yeterli öyle ben 3 tane yapayım diye bir şey yok o da uzmanlıktan sonraki görev
ve mecburi görev de dhy olarak geçer (%96 oranında da ilk 2 tercihte yerleşiyorlar)
ankara yaşıyor adam ankaraya tercihlerini veriyor %96 oranında ankara geliyor
ve sağlık bakanı 2023te de mecburi görevi kaldırıyor herkes istediği yere %100 atanacak(önceden %96 idi)
Hanımefendi siz gerçekten attığınız şeyi okudunuz mu?
Bir hekim yan dal uzmanı olana kadar 3 tane mecburi hizmete atanır ilk atandığının bitmesi beklenmedenden asitanlık kazanırsa gider asitanlık eğitimini alır, diğerlerini de yandal uzmanı olarak görev yapmak istiyorsa devlet ya da özel farketmez ayrı ayrı 2 mecburi hizmeti bitirmek zorundasınız.
Trol müsünüz nesiniz anlamadım kendi attığınız bilgiler sizi yalanlıyor hala konuyu uzatıyorsunuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıpratisyenlikte hatta zorunlu bile değil istifa edebiliyorsun kimse sana zorunlu yaptırmıyor sonrasında tusa girip asistanlık okuyabiliyorsun(%2 kesinti var sanırım sadece)
ya da direkt uzmanlık asistanlığa gidebiliyorsun
ve eğer baktııysa 4.kez diom sanırım okumuon yazılarımı
2023te mecburi görev kalkıyorrrr
onlar mezun olunca öyle bir şey kalmayacak
tartıştığımız şey kalkıp kalkmayacağı mı ?
3 tane mecburi hizmet yok diyorsunuz sizin attığınız soru-cavapta her statü için ayrı ayrı mecburi hizmet yapılır yazıyor farkında mısınız? Kalkıp kalkmayacağıyla ilgili resmi yazı varsa paylaşın yoksa safsatalarla insanları oyalamayın.
-
Mecburi hizmet TUS’a girmeme engel mi?
Mecburi hizmet yapılırken TUS’a girilmesinin önünde bir engel bulunmadığı gibi aksine yasal düzenlemede bunun mümkün olduğuna ilişkin hükümler mevcuttur.
Ancak uzmanlar için durum farklıdır: Halen uzman olanların ikinci bir uzmanlık eğitimi yapmak istemeleri durumunda önce mecburi hizmeti bitirmeleri koşul olarak getirilmiştir
ya ayrı ayrı 2 tane mecburi görev bitirmesi mi ya öyle bir şey yok yanlış biliyorsunuz
-
quote:
Orijinalden alıntı: AnkaratıplıMecburi hizmet TUS’a girmeme engel mi?
Mecburi hizmet yapılırken TUS’a girilmesinin önünde bir engel bulunmadığı gibi aksine yasal düzenlemede bunun mümkün olduğuna ilişkin hükümler mevcuttur.
Ancak uzmanlar için durum farklıdır: Halen uzman olanların ikinci bir uzmanlık eğitimi yapmak istemeleri durumunda önce mecburi hizmeti bitirmeleri koşul olarak getirilmiştir
ya ayrı ayrı 2 tane mecburi görev bitirmesi mi ya öyle bir şey yok yanlış biliyorsunuz
Yan Dal uzmanı olmak istiyorsanız yazdım gerçekten okumaktan aciz bir trolsünüzdür umarım.
-
çünkü hoam sen tabip değilsin ki tabipliğin mecburi görevini yapasın o bitti senin için sen uzman hekimliğin mecburisini yapmak zorundasın eğer yan dal ya da başka bir uzmanlık okuyacaksan o da
-
öyle durumda yapılır zaten hocam
-
YÖK'te uzmanlık aldığında direk özel hastanede çalışabiliyorsun gibi bir durum yok. Eğitim Araştırma Kadrosunda , Sağlık bakanlığı adına YÖK hastanelerinde ve YÖK'e bağlı Hastanelerde asistanlık eğitimi alan herkes uzmanlık eğitimi bittiğinde Türkiye'de çalışmak istiyorsa mecburi hizmetini yapmakla görevlidir. Uzmanlık eğitimini tamamlayıp mecburi hizmetini bitirmeden özel hastanelerde çalışamaz yan dal uzmanlık eğitimi alamaz. görseli ve linkini size attım.
“Tabipler, Devlet hizmeti yükümlülüklerine başlamadan veya tamamlamadan ana dallarda uzmanlık eğitimi yapmak için asistanlık sınavlarına katılabilir ve uzmanlık eğitimine başlayabilirler. Ancak yan dalda veya birden fazla uzmanlık dalında eğitim yapmak üzere asistanlık sınavına girebilmek için Devlet hizmeti yükümlülüğünün tamamlanmasına 9 aydan daha az bir süre kalmış olması ve uzmanlık eğitimine başlanabilmesi için de Devlet hizmeti yükümlülüğünün tamamlanması şarttır.”.
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/YDUS/kilavuz29012021.pdf
Yan Dal eğitimine başlamak için uzmanlık eğitimini bitirmeniz gerekiyor. Yan Dal eğitimini bitirip yan dal uzmanı olarak göreve devam etmek için de yan dal uzmanlık mecburisini tamamlamanız gerekiyor. İlk mesajımda da belirttiğim gibi Mezun olduktan sonra asistanlık eğitimi için mecburi hizmet bitmesini beklemeye gerek yoktur. Fakat bir hekim ben yandal uzmanı olmak istiyorum dediğinde Uzmanlık eğitimi sonasında bir kez ,yan dal eğitimininden sonra da 1 kez sorunlu hizmetini bitirmiş olması resmi ve özel kurumlarda Yan Dal Uzmanı olarak görev yapması için gereklidir.
Sizin ilk mesajınızda yazmış olduğunuz ''' 1 tane zorunlu görev yok mezun oldu zorunlu görev uzmanlık kazandım zorunlu görev yan dal kazandım zorunlu görev diye bir şey yok yalan bilgi ''' cümlesi tamamen YANLIŞTIR.
yazdıklarınız çoğu doğru değil lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. İyi akşamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThumpS -- 5 Şubat 2021; 22:41:23 >
-
haklısın onda ben de baktım türkiyede çalışmak için şartmış yurtdışı ile karıştırdım(:(:(:(:(:(:(
aynen 9 aydan kısa bir süre kaldıysa onu bitirmek zorundalar onu bitirmeden başlayamıyorlar
aynen bunda haklısın uzman bir hekim başka bir uzmanlık ya da yan dal yapmak için mecburi şartı var
**ya ben uzmanlık ile yan dal arasındaki mecburinin zorunlu olduğunu bilmiyordum hiç de araştırmamıştım herhalde pratisyenlik ile uzmanlık arası gibi düşündüm ama öyle değilmiş haklısınız
ya burası baya karışık baya yönergeler var yok 9 ay şeyi yok istifa edince başka bir şey çok karışık yönetmenlikler var yorumlamak baya zor
teşekkürler aslında tartışarak çok fazla şey öğrendim sizin sayenizde yoksa yanlış bilecektim yanlış tavsiyeler verecektim:):)
---------------------------------------------------
en iyisi yurtdışı bence burda okuyacak olan diğer arkadaşlara da sesleniyorum her zaman dediğim gibi 1. sınıfta ingilizce bilmiyorsanız ingilizcenizi geliştirin biliyorsanız almanca kesinlikle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 5 Şubat 2021; 22:58:23 >
-
Üstad sen burada takılmaktan okulu bitiremeyeceksin. Geçen konunu görmüştüm . Ama yine sözünü tutmamışsın. Bu sorunu çözmen gerekiyor . Yanlış anlama sana karışmak gibi bir niyetim yok ama çok fazla vakit kaybediyorsun. -
kesinlikle çok haklısın online olmazsa direkt kalmıştım zaten biraz da ona güveniom
-
Bu arada hocam konuyla ilgisi yok da merak ettim.
Bugün gördüm haberlerde . Hacettepe tıp 4. Sınıf öğrencisi Kaan Şimşek intihar etmiş maalesef .
Ygs-Lys de Türkiye 10. olmuş .
Çok başarılı biriymiş.
Fakültenin zorluğu ile ilgili olabilir mi ?
Böyle şeyler arada bir oluyor mu ? Hacettepe , Ankara , Çapa gibi tıplarda. -
intihar olmadığını duymuştum ama öyle mi baya üzüldüm:(:(
daha önce hiç böyle olay duymadım ya da benim çevremde böyle olay olmadı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X