< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TIPI GERÇEKTEN İSTEMEYEN ARKADAŞLAR CİDDEN YAZMAYIN (9. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplı
Bu mesaj silindi.çözemedim yanlış duyumlar almış olabilir realite farklı tamam çoğu doktor hakkettiği paradan çok daha azına çalışıyor ama uzman da 8 e çalışmaz
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplı
Bu mesaj silindi.uzman değilim aile hekimiyim pratisyen iken alıyorum biraz araştırma biraz kafayı kullanma diyelim yalnız da değilim bu konuda
-
Yazdıklarınız o kadar doğru ki... Okurken sol tarafımda hissettim yazdıklarınızı.
Konu sahibi arkadas ankaratipli adli sahsi takmayin. Kendisi tibbin iyi yonlerinin soylendigi konulara surekli kotu yonlerini yazar. Tip kotu dersen de iyi olduğunu kanitlamak için yuzlerce sey yazar. Ortam alevlendirici 50 iq Troll yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mühendislik, iktisat fakültesi yazacak arkadaşlar yurt dışına çıkacak donanıma sahip olacak şekilde kendini geliştirsin bence.
Şahsen bende bloklu bu arkadaş çok asosyal muhtemelen, o yüzden böyle ilgi çekmeye çalışıyor ilgilenmezseniz kaçar.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-6882984C7Yazdıklarınız o kadar doğru ki... Okurken sol tarafımda hissettim yazdıklarınızı.
Konu sahibi arkadas ankaratipli adli sahsi takmayin. Kendisi tibbin iyi yonlerinin soylendigi konulara surekli kotu yonlerini yazar. Tip kotu dersen de iyi olduğunu kanitlamak için yuzlerce sey yazar. Ortam alevlendirici 50 iq Troll yani.
-
Sonuna kadar katılıyorum. Köle olmak istiyorsanız buyrun yol açık. Kontenjanlar da her yıl rekor artıyor zaten.
+Herkesin şuanda sağlıkçıyı alkışlamasını vs asla samimi bulmuyorum.
Daha basamağı bilmeyen adam burda ego kasıyor garip bir ortam burası.
-
İe+PC yapan okul1.niz mck girmişti 3.98 ile güzel hedef güzel agno başarılar
Hocam sen şaka mısın? Öğrenci halinle gelmiş buraya yok 15 nöbet der yok 36 saat nöbet der falan yazmışsın. Meslekte 4, Asistanlığımın 3. Yılı pediatri asistanıyım 19 ay 10 nöbet 27.aya kadar 9 nöbet şimdi de 8 nöbet tutuyorum. O nöbetler senin duyduğun intern nöbetlerine benzemez tek derdinin damara girebilmek ya da sondayı doğru deliğe ittirmek olan nöbetlerden değil yani.quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıya ben anlamıyorum biri çıkar 1-2 seneye kalamaz açık bitecek der işsiz kalacaksınız der
diğeri çıkar yapay zeka var ya sizin neslinizi kurutacak der
diğer çıkar 24-36 saat nöbet tutuyorum der sonda takıom falan der eee sen takmayacaksan hastanın kendisi mi takacak(normalde doktorun görevi değil ama sen internsün ve takacaksın )
ayy ben iğne yapamıyorum ameliyatta insanın vücuduna dokunamam falan olmaz doktorlukta bunu bilerek gelmen lazımdı
başka biri 36 saat nöbet tutuyorum der ayda 15 nöbet tutuom der diğeri işsiz kalacaksınız der açık kapanacak der
ya sizi anlayamıyorum
Bir gecede yenidoğanda nöbetçiysen 38 bebekten, çocuk yoğun bakımda 12 çocuktan, servis nöbetçisi 40 hastadan sorumlu olur ertesi gün nerde çalışıyorsa orda devam eder.
36 saat çalışmaktan ya da 10-15 nöbetten şikayet etmemek seni iyi doktor, meslek sevdalısı yapmaz alnında keriz yazan insani şartları asla umursamayan hakkını aramayan 6 yıl bana doktor desinler doktorluk efsane ya herkes yapamaz bunu diyebilmek için okumuş birey yapar.
Avrupa'da da, Amerika'da da insanlar hekim olabiliyor ve kimse bu kadar insanlık dışı çalışma saatlerinde ter dökmüyor.
Kendinizi şimdiden bu kadar büyütmeyin, bekara karı boşamak kolay siz önce güzelce komitelerinizi geçin bi.
-
bana ne sana zorla mı seçtirdim bir de hesap soruyor
burda ağlama başka yerde ağla kim sana pediatri seç dedi ona kız
pratisyenken aile hekimliğine geçseydin yularda senin gibi biri var hem ayda 21 bin tlsini alıyor hem de senin gibi ağlamıyor burda hem de rahat
sen isteyerek seçtin bunu
amerikayı örnek vermişsin amerikadaki asistan haftada 80 saat çalışıyor sanırım oraya hiç gitmedin ya da fikir sahibi değilsin
zaten kimse pediatri seçmiyor tus tercihlere bakarsan
pediatri yazmak için çocukları bebekleri sevmek gerek sana işkence gibi geliyorsa sevdiğin bir işi yapman gerekirdi
mesela ben lab sonuçlarını değerlendirmek benim ilgimi çekiyor biyokimya alanında ilerleyebilirim gem de akademi yönü fena değil ya da nükleer tıp şu aralar ilgimi çekmeye başladı belki ona da ilerleyebilirm
belki de radyoloji de seçebilirim ama teorik yükü ağır geliyor ama işi rahat ya da derma da seçebilirim
biraz da ağır iş seçmek istemiyorum biraz ağır işler cerrahi falan erkeklere yönelik onlar daha dayanıklılar bizden
-
zaten tus ile ilgili sayısal bilgilere bakarsan pediatrinin %80dan fazlası boş kalmış insanlar ona göre tercih yapıyor
gitseydin başka uzmanlık bölümü seçseydin yorgunluktan şikayetçisin temel bilimler boşuna mı duruyor ya da klinikten daha rahat olanlar boşuna mı duruyor orda siz seçesiniz diye duruo
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/TUSDONEM2/TERCIH/EK/minmax-01022021.pdf
ankara tıpta pediatriciler 14 nöbetle başlıyor onlardan az nöbet tutuon onlar o kadar ses çıkarmıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Şubat 2021; 1:28:16 >
-
Tustaki bölümlerin puanlarina bakarsanız tıpın kalbinde diyebilecegimiz ic hastaliklari,çocuk,genel cerrahi,beyin cerrahisi gibi branslara en duşuk puanlarla girilirken;Cildiye,fizik tedavi,biyokimya,psikiyatri gibi hayati riski olan hastalarla ugrasmayan tabiri caizse etliye sütluye bulaşmayan bolumler dereceyle alıyor.
Yani şu an ilk 20k ya girer miyim tıp olur mu diye burada kendini paralayan gencler 6yil sonrada Tusta hekimlikten kacmak icin gunde 12saat sondalı ders çalışacak.Zira hekimlikten uzak branslarin Tus puani cok yuksek.
Sizce de bu iste bir tezatlık yok mu gencler?
Ben buradan şu sonucu çıkariyorum.Yks de tıp diye tutturanlarin çogu sırf tıpı kazandim diyebilmek icin tıp istiyor.Tek amacı kazanma duygusunu tatmak,o egoyu yasamak,arkadaslari arasinda en yuksek puani almak ve akrabalara hava atmak.Tıp-Biyoloji pekte ilgisini cekmedigi halde sırf sadece kazanma takintisı oldugu icin defalarca mezuna birakan insanlar göruyorum bu sitede gencliklerine yazik.Ha idealinizse çocukluk hayalinizse o zaman 2-3kez mezuna kalmayı bile saygiyla karşilarim. Mesela su an en yüksek puanla alan bölüm sınif ögretmenligi olsaydi bu tipler bu seferde tıp yazmaz sinif ögretmeni olmak icin mezuna birakirdı.Bu olay 6yıl sonra Tusa hazırlanirken de bu seferde hekimlikten kacma yarışina dönüşüyor.Kim Tusta derece yaparsa o kadar hayati riski olan hastalarla ugrasmama şansı!!! elde ediyor.Ee madem hayat kurtarma gibi bir gayen yoktu ne diye tıpa girdin doktor oldun diye adama sormazlar mi?
Özetle bir bölümü sırf o an trend, puani yuksek kazanirsam havali olurum diye yazmayın.Tıpı gerçekten tıp ilmine ilgisi olanlar,insanlara yardım etmek tedavi etmek bana manevi haz veriyor diyenler yazmalı bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben ne diyorum sen ne diyorsun, gelmiş yine buraya zorla mı seçtirdim diyor bir de.
Anlayamadığın nokta insani eğitim hakkı. 10 nöbet tutan biri ayda toplam 360 saat hastanede oluyor yani bir insan ortama günde 12 saatini hastanede geçiriyor ve bu insanlar hayatlarının en güzel çağında yeni evlenmiş yeni çocuğu olmuş sevgilisiyle ailesiyle vakit geçirmek isteyeceği maddi durumu bir seviyeye gelmiş biraz hobi edinip hayatına bir şeyler katmak isteyeceği vakitler.
Ben Burda devletin bile fazladan çalıştığın 70 80 saati ödemediği bir düzenden bahsediyorum.devlet diyor ki bir insan ayda şu kadar saatten fazla çalışamaz ben onun üstüne ek nöbet ücreti ödemem ama sen her ay 70 80 saat fazla çalışıyorsun saati riskli birimse 30 lira gibi bir şey her ay 2 bin liraya yakın verdiğin emeğe devlet usulsüz çalıştırıp el koyuyor. Birisine çıkarıp cebinden sebepsiz 2 bin lira vermekle bunun ne farkı var?
He diğer arkadaşlar şöyle sorabilir dava edin madem. Evet açılmış davalar ve asistan lehine sonuçlanmış davalar var ama 4 yıllık uzmanlık eğitimi sonunda hocalarımız sağolsun uzmanlık sınavından geçirmiyor bunu bizzat gördüm. Ve bunun yanında 4 yıl boyunca göreceğiniz mobbing de bonus olur.
Yaptığım işi seviyorum yine olsa yine hekim olur pediatri seçerim ama bu insani şartlarda çalışma çabamı engellemek zorunda değil.
Biyokimya için sonuç değerlendirmeyi seviyorum, pediatri için çocuk bakmayı severim, radyoloji için teorik yükü çok ağır yaa diyen birine hele kullanıcısı ismi ankaratıplı olan birine çok bile yazdım iyi günler.
-
Üstteki mesajım ağlamak için değil, 15 nöbet tutmayı 36 saat çalışmayı" biri 15 nöbet der biri 36 saat nöbet der" diyerek küçümsemeye, bunlara karşı çıkmanın doktorluk mesleğine ters, işini sevmeme belirtisi gibi göstermene tepki vermek içindi.quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıbana ne sana zorla mı seçtirdim bir de hesap soruyor
burda ağlama başka yerde ağla kim sana pediatri seç dedi ona kız
pratisyenken aile hekimliğine geçseydin yularda senin gibi biri var hem ayda 21 bin tlsini alıyor hem de senin gibi ağlamıyor burda hem de rahat
sen isteyerek seçtin bunu
amerikayı örnek vermişsin amerikadaki asistan haftada 80 saat çalışıyor sanırım oraya hiç gitmedin ya da fikir sahibi değilsin
zaten kimse pediatri seçmiyor tus tercihlere bakarsan
pediatri yazmak için çocukları bebekleri sevmek gerek sana işkence gibi geliyorsa sevdiğin bir işi yapman gerekirdi
mesela ben lab sonuçlarını değerlendirmek benim ilgimi çekiyor biyokimya alanında ilerleyebilirim gem de akademi yönü fena değil ya da nükleer tıp şu aralar ilgimi çekmeye başladı belki ona da ilerleyebilirm
belki de radyoloji de seçebilirim ama teorik yükü ağır geliyor ama işi rahat ya da derma da seçebilirim
biraz da ağır iş seçmek istemiyorum biraz ağır işler cerrahi falan erkeklere yönelik onlar daha dayanıklılar bizden
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X