Şimdi Ara

TIPI GERÇEKTEN İSTEMEYEN ARKADAŞLAR CİDDEN YAZMAYIN (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
8
Favori
13.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    diğer okullarda 3.80 geçilememesi belki de öğrenciyle alakalı? Tr nin en zeki mühendis kafalı çocukları bilkenttedir
  • tıp bilmem de ülkede mühendislik okumak kolay değil

ha kolay değil derken ço kşey öğreniyoruz da zorlaşıyor da değil olay

sırf zor olması için zorlaşıyor

öğrenme olayı kısıtlı. açın mıt videolarını izleyin adamlar nasıl öğretiyor

sonra gelin burdaki okullara bakın

sınav nasıl zorlaştırılıyor örnek vereyim. konu ısı tranferi diyelim. bütün kitabı oku herşeyi öğren. sınavda önüne çıkan sorunun ısı tranferi ile alakası %10, geri kalan %90 ı diff-matematik

ha çevren genişse, eski çıkmış soruları bulabiliyorsan kralsın. bazı hocalar aynı sınavı 10 senedir değiştirmeden yapıyor sayılarına kadar aynı

iş olayına gelirsek, bu bence yine çevre biraz da şans. çok vasat bir öğrenci çok iyi yerde iş bulabilirken derece yapmış 2 yabancı dili olan adamın işsiz kaldığını gördüm. neye göre alıyor bu firmalar işe hala anlamadım. bu konuda ciddiyim. kaç defa düşündüm hep garipsedim. çevremden düşünüyorum, iş kursam şu adam çok işime yarar diyorum o adam işsiz. ama şu adamı işe almazdım dediklerim çok iyi yerlerde. ya ben bu işi bilmiyorum yada insan kaynakları bu işi bilmiyor

• miko_miko kullanıcısına yanıt

ekleme yapayım, sınavlarda düşündüren soru nerdeyse yoktur. o ygs lys de olduğu gibi düşündürücü güzel sorular müh. fakultesinde hayal

genelde işlem. sadece işlem. ne yorum sorarlar, ne ilginç sistem kurarlar

dümdüz işlem. ben okuduğum sürece beynimi kullandığımı düşünmüyorum.

%10 gibi hocalar ve dersleri bu dediklerimin dışında.

• Bilkent'in iş yükü çok fazla eede haftada 15-20 saatini labda geçirmeni gerektiren ders var ki aynı dönemde 1 dersin labı daha var ve o dersin aynı zamanda projesi de var aynı zamanda ödevleri ve diğer derslerin verdiği ödevleri de yapman gerekiyor sınavları, quizleri saymıyorum ortalama kasmak daha rahat olsa bile iş yükü daha fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Hocam yapmayin etmeyin diger okullarin sinavlarini cozmesem inanicam.

İtunun zorlugunun cogunlugu hocalarin sacma hareketlerinden kaynaklanıyor, ortaminda bulunmadigim icin tam yorum yapmam dogru olmaz. Gtu hakkinda gram fikrim yok bu yuzden bu ikiliyi geciyorum.

Bence bu okullar arasinda en zoru sinavlari nispeten kolay olmasina ragmen odtudur, lablarinin zorlugu akil almaz bir olcude cunku, f'2 sorulan calculus sınavı olmasina ragmen en zora getirecek bir zorluk bu.

Turk halkının zorluktan anladığı 2 seye birden (gereksiz is yuku+zorluğu pek anlamlı olmayan sinsv) tamamen sahip olmasi sayesinde bilkent 2.sirayi alir benim gozumde. İzlenimime gore ortak derslerde (calc, eng, hum vs) sebepsiz bir zorlamaya sahipken odtunun bolum derslerinde aynı sacmaligi uygulaması onu 2.siraya itiyor bence. Calc umuz vs den nasil cocuklarin hicbir isine yaramayan şekilde zorluk çıkarırız ornekleri verirdim de mesaj cok uzar.

Koc ve boun bence kafa kafaya, ikisinin de sınavları insancil. Kocta a+ 4.30 bu sayede ortalama kasmak nispeten daha kolay sayilir, ve okulun genel olarak boundan daha sikintisiz olduğunu dusunursek bu yüzden boun 3 koc 4 derim.

Sabanci ilk sene herkese ayni dersi vermek zorunda oldugu icin bu kıyaslamaya sokmak haksizlik olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Bu mesaj silindi.

Çok hatalı liste.

1-Odtü

2-İtü

3-Bilkent

4-Boun

5-Gtü-Koç-Sabancı

• Maddi açıdan benden geri kalmayacaklar derken?
    Senden hayatın boyunca daha fazla kazanacaklar

Ortalamaya bakıcaksanız bilkenttr dönem sonu ortalamaları 1.5 altı gelen bir sürü ders var.

• Ben de senin abinim meslekte 5. Yılım 2021 maaşım 21.000tl tabi ki 9000 e çalışan doktor da var ama zorunlu hizmet bitince iyi kazanacağın alanlara yonelenilirsin.

para için bu meslek yapilir mi ? Ama bu meslek para kazanmıyor diyemezsin en yüksek maaşlı devlet memuru diyebilirim mevxut şartlarda daha ne olsun.

Uzman hekim 7-8 mi alıyor :D

• Çok para kazanmak isteyen estetik cerrahiye yönelsin. Haftada 40-50 saat çalışarak 6 haneli paralar kazanabilirsiniz.

Ben çok nazlı biriyim daha az çalışayım derseniz yine kazancınız deneyimli bir pilotun maaşı kadar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STND -- 2 Şubat 2021; 13:18:50 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.