|
TIPI GERÇEKTEN İSTEMEYEN ARKADAŞLAR CİDDEN YAZMAYIN (6. sayfa)
-
-
kaçıncı sınıfsınız nerede ne okuyorsunuz hocam agno bu civarlardamı
-
Yarısı saçma ODTÜ'de ortalama kasmak çok daha zor neden?#Curve ,katalog, her dersin her hocanın farklı bir fantazisi var.Bazı dersler katalogtur 200 kişilik dönemden 50 kişi falan geçebilir.
#Cc nin 50 olduğu curve derse Aayı 90 yapar hoca veya kimseye vermez Benden AA alamaz kimse falan gibi triplere girer.
#Bazı hocalar dd altını curve'e katmaz onları silip tekrar curve yazar kafasına göre.
#Yine curve derslerde burssuzlarla curve girsen Her ders aa çakarsın gel bir de odtü eede curvee katıl istersen ne oluyor.
Ben lisede özel de gördüm devlet de.Üni de aynı.Bilkentin birkaç bölümü hariç kimse bana özel daha zor falan demesin boş boş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 1 Şubat 2021; 11:20:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Size tavsiyem ortalamayla falan kafayı bozmayın neymiş boun mezunu 2.56 ortalama yaptı diye işsiz falan kalacakmış öyle birşey yok.Türkiyede arge pek olmadığı için sizin kazanmanız gereken mühendislik formasyonu ve biraz network.Ben misal polimer alanında çalışmayacaksam polimerden aldığım dd nin ne önemi var kariyerimde?yok.Veya üretimde çalışacaksam genel bir fikir yeterli öyle teorik bilginin Allah'ını bilmeme gerek yok.Odtü gibi bir okulda zaten yetersiz olarak mezun olmanız çok zor olamazsınız yani.Birkaç kurum var başlangıçta ortalamaya aşırı önem veren 3 sene tecrübeyle oraya geri gittiğinizde onun da önemi yok.2.50 üstü ortalama odtü için yeterli sormazlar zaten okula bakınca çoğu yerde sorarsalar da ittire kaktıra bitirdiğiniz anlamını çıkarmamak için yeterli 2.50 o yüzden sorun olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 1 Şubat 2021; 11:22:9 >
Dediğim gibi mühendislik formasyonunu kazanabilmek önemli olan 2 ortalama yapıp kazanabildiyse iş de bulur 3 ortalama yapıp kazanamayan adamdan çok da kazanır.Teknik iş yapmayacaksınız ki boun mezunları genel de yapmaz.Ortalamanın önemi yok en fazla 3.5 üstü yaparsanız ikcı bir wow der içinden o kadar.Ben mesela 2 ortalamam var şuan ama misal bir ikcı ile öyle bir konuşurum ki 3.5 ortalaması olandan daha çok şey bildiğimi zannedebilir.Dolu olmanıza gerek yok gerektiği zaman dolu gözükebilin yeterli.Ama yine de 2.5 ortalama üzmez de güldürmez de 10 numara ortalamadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 1 Şubat 2021; 11:38:23 >
Bizde %5 AA almıyor işte sorun orada öyle bir ayarlama olsa zaten bütün bir eğitim olur ülkede.
Bir de bizim okulun asıl zorluğu her seyi kendinizin yapmasını bekliyor hocalar.Sana 9/10 Luk ders anlatılıyorsa burada 5/10 luk ders anlatılıyor dersten AA alman için geriye kalan 4/10 u kendin doldurman gerekiyor bir yerlerden yani.Misal çoğu özelde derse git hocanın notlarına çalış tamam değil mi?Burada hoca hiç anlatmadiğı birşeyi de sorabilir birsey de diyemezsin burası odtü der geçer.Senin o soruyu başka bir yerden dinlemen anlaman veya sadece konunun varlığını öğrenmen için bile saatlerin heba oluyor burada ,bu da büyük bi zorluk mesela. -
Koç yine kolay sayılır, a+ ya 4.30 vermeleri bile tek başına bunun için yeterli kanıt bence. Dersler tr standartları için kolay olmasa da odtu bilkent tarzi okullardan çok daha rahatlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X