Şimdi Ara

TIPI GERÇEKTEN İSTEMEYEN ARKADAŞLAR CİDDEN YAZMAYIN (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
8
Favori
12.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıpçılar da nöbetlerden bahsedip keşke mühendislik yazsaydım diyor xd.Anlamadım ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Bilmemeniz sorun değil fakat bilmediğiniz halde yarım bilgilerinizle karşınızdaki insana bilmiyorsun, okumuyorsun, sen eskide kaldın, kendi kendine bir şeyler uydurma, not:bilmediğin şeyleri uydurma gibi şeyler demek büyük saçmalık.
  • Prensesela P kullanıcısına yanıt

herkes kendi halinden şikayetçi kimse şükretmeyi bilmiyor

zengin olmak isteyenler hep kendi durumundan şikayetçiler zenginler de mutlu olamamaktan şikayetçi

aslında insanlar elindekilerle yetinip şükretseler hiçbir sorun kalmaz ama insanın fıtratında var maalesef

• Tıpı gerçekten istemiyorsanız yazmanızı tavsiye etmem. Özellikle ilk 5k içindeyseniz başka istedikleriniz varsa sırf garanti meslek sahibi olmak için okunacak bir alan değil. Öğrenciliği bile cidden insanı tüketiyor. Cidden ilginiz yoksa 6 sene dişimi sıkayım sonra rahatım denecek bir alan değil.Bu yolda ciddi depresyona giren tükenen arkadaşlar gördük. 4te 5te tıpı bırakanlar oluyor. Ben çok severek isteyerek girdim ve okuyorum ve hala doktorluk harici bir meslek yapabileceğimi düşünmüyorum o kadar odaklıyım ve bağlıyım bu mesleğe ama şu pandemi sürecinde(bununda etkisi vardır) evden dahiliye pediatri stajı alırken depresyonun eşiğinden döndüm kaç kez.Daha doğrusu dahiliyeyi alma aşamasındayım onun daha garantisi yok... İstenmeyen bir insana işkence olur bu kadar sıkı bir düzen. Her gün dersim 8.30da basliyor. 18da bitiyor biraz dinlen hop ders çalışmaya çünkü 200 konudan sözlü olunacak.Öğrenciliği bile tüketiyor insanı seven insan bir şekilde kendini motive ediyor ama sevmesem bu düzende tükenirdim kesinlikle. Ya da ben düşündüğüm kadar dirayetli bir insan değilim bilmiyorum. Evet maaş olarak ülkenin geneline baktığımızda gayet iyi ve güvencesi var ama sevmeden okunacak ve yapılacak bir iş olduğunu düşünmüyorum.Ki yapılmamalı da, insan sağlığına karşı sorumluluk söz konusu yani Ki herkes doktor olmak zorunda mı yani bu ne ikna çabası bunu anlamadım sayfalarca. İsteyen olsun işte kimse kimseyi tutmuyor isteyenler okuyor/okuyoruz.

Ayrıca cidden tartışmaları gülümseyerek okudum. Ankaratıplı arkadaşımız daha kendisi tıpın teorik yıllarında muhtemelen tıpın tsije dair bilgisi bile sınırlıyken burada gelip okulunu tamamlamış uzmanlığını yapan hem de pediatri gibi bir dalda uzmanlık yapan insana fikir veriyor o kişi de kendini açıklıyor anlamsızca. Adam 36 saat nöbet tutuyorum beynim duruyor hasta bakma verimim düşüyor diyor karsıdaki tabi tutacaksın pediatri seçmeseydin ben mi dedim diyor. Böyle saçma bir mantık olabilir mi? Siz hayatı doktorlar dizisi falan mı sanıyorsunuz herkes sürekli nöbette hastanede ama aynı zamanda mükemmel özel hayatları oluyor her şeye vakit kalıyor mu sanıyorsunuz? Nöbet + mesai birkere hasta sağlığına tehdit öncelikle. O anlattığınız ülkelerde günlük acil ve poliklinik hasta sayılarına bakın bakalım siz neyle neyi karşılaştırıyorsunuz allah aşkına. Gerçi kendisi eminim bir dr housedur ve saatlerce tıka basa acilde nöbet tutup ertesi gün 50.hastasına 3dk sınırlı zamanı içinde teşhisi şıp diye koyar. Gerçi ben de neyi anlatıyorum ne güzel demiş arkadaşımız yani çalışın radyo derma kazanın siz de. Herkes şuan genel cerrahi,pediatri,dahiliyede falan uzmanlık yapıyorsa bıraksın ve radyo derma temel bilimlere geçsin. Sorun çözüldü. Yemin ediyorum benim dersime sabahın köründe dahiliyeci başhekim giriyor ya adam başhekim ve bu ankaratıplı arkadaşımız kadar tıp ve doktorluk konusunda iddiası ve konuşması yoktur. Uzmanlık falan filan maaşlar her şey bu arkadaşta. Tıpla ilgili her şeyi bu arkadaş biliyor ve diğer okuyan binlerce öğrenci bir şey bilmiyor ve yanlış biliyor ona göre. Hadi öğrencileri geçtik artık doktorlara aldığı maaş zorunlu hizmet ve bölümde tuttuğu nöbetler hakkında bilgi vermeye başladı. Keşke ben de teorik senemde olsaydım valla evde oh forumda gezerdim. Boş zaman böyle işte tüm forum ikna etmeye çalışıyor ama arkadaşın zamanı var yani...

• Abi hemen hemen ilk bine girmiş birisiyim demişsin. Sınava hazırlanma sürecinde kendini çok kastın mı yoksa biraz daha relax yapacağına inanan bi tip miydin?

Kimse nöbet tutmaya itiraz etmiyor nöbet sonrası 12 saat olan mesaiye itiraz ediyorlar

• Yoo ben tıp zor kolay mühendisliklere gidin demedim. Mühendisliklerin kolay olduğunu falan mı sanıyorsun? Herkes ilgi alanını yazsın. Evet masa başında oturup 2-3 sayfa yazı okuyunca içine fenalık gelen bir insansa o kişi için tıp çok zor olur. Benim gibi sayısal fizik sevmeyen insan için de odtü makine dünyanın en zor yeri olur. Tabiki de okuyabilirsin istediğini. Ben sadece sevmeyerek okunacak gibi değil öyle gelecekseniz yazmamanız daha iyi olur dedim. odtüde makine bilgisayar okumanın da aynı şekilde olduğunu düşünüyorum. Yani siz tıp okuma ve doktor olma fikrine çok düşkünsünüz ama sadece o kısım var gibi yani aşın artık bunu istediğiniz yeri kazandınız burada neyin ispatındasınız ki. Seni muhattap alıyor insanlar tıp fakültesi hakkında ya da doktorluk hakkında bir şey bildiğini düşünüyorlar ben bu yanlış anlaşılmayı düzelttim sadece. Sen daha tıp eğitiminin başındasın bile tıp eğitimi hakkında fikir belirtsen de ne hakkında fikir belirteceksin histo fizyo falan mı. Yani öncelikle bi nefeslen bi okuduğun bölümün tadını çıkar öğrenciliği yaşa bi dur bakalım kardeşim bi gör yani mesleğini. Tus kasan internlerin bu kadar doğu görevi ne zaman istifa ederim vs bilgisi yoktur. 2.-3. sınıf insanın bu olaylarla ne işi var? Dedigim gibi bence ciddi olarak doktorluk mesleğine dair öngörün doktorlar falan yoksa ısrarla hayırrr nöbet tutacağım nöbet üstüne hastanede kalacağım diye bi çaban olmazdı diye düşünüyorum. Kimse kendi öz iradesiyle 36 saat uykusuzluğu seçmez herhalde

Yazdığın şeyler o kadar saçma ki. Sen o 24 saat + 12 saatte çalışıyor olarak görünüyorsan çalışıyorsundur.Devlet sana bi görevi vermiştir. Acilde senin bakman gereken bi hasta gelse aaa kardeş benim yerime bakıyolardı ben uyuyodum ya deme lüksün var mı? Yok. Ya da biri senden kons istese yok ya ben uyuyorum sabaha bakarız mı diyeceksin? Nöbette uyuma hakkı diye bir şey yok insanlar denk geliyor da arada böyle zaman yaratıyor diye bunu bir neden olarak gösteremezsin

• Sen gerçekten sürekli hiçbir fikrin olmayan konular hakkında konuşuyosun ve bu beni yordu. Yani tüm twitterda nöbet yükü fazla diyen senelerce emek verip şuan doktorluk mesleğini yapan insanlar bilmiyorlar ama tüm acil yükünü kim kaç saat uyuyabilir ya da bir acilin doluluk oranı nasıldır hastane yüzü görmeden sen biliyorsun. Yani hepsi kaytarıyor ve paragözler tamamen ve tembeller senin dediğinden bu çıkıyor.Ohoo ama sen olsan 24 saat nöbet + 12 saat mesai rahatça okursun ankara tıplı. Hatta 72 saat. Öğle aralarında uyursun.:) Bu hayal dünyasının hastane içine girdiğinde ileriki sınıflarda kaybolacağını düşünüyorum. O olmasa internlukte çatırdayarak yıkılacak zatennfjrdk

Oha inanamiyorum acil durum olunca bizi mi cagiriyolar... Hadi canimmm. Şok edici bir detay. Bunu 2de nöbet tuttuğun için biliyosun sen ben hemen şimdi burdaki pediatri asistanı abimize de yazayım onun haberi yoktur ondan yoruluyor olabilir.Kendin turizm gezisi ayağında dikiş atayım acil kokusu alayım modunda tuttuğun hobi nöbetini doktor nöbetiyle bir tutma. Ve onlar onlar dediğin insanlar aslında sensin ve sen olacaksın. Zamanla bu aydınlama gelir umarım.

• Arkadaşım ben seninle daha fazla tartışmayacağım. Tamam nöbetler hiç yorucu değil bu kadar insan haksız ve sen haklısın. Ama radyo ve derma düşünüyosun az nöbetli branşlar ama denk geldi orası herhalde:) umarım bol nöbetli tıklım tıklım bir hastanede ve bölümde asistan olursun. İsyan edersen ben bulup yazıcam oranın başhekimine bu arkadaş geceleri uyuyo bi sorun yok kalan nöbetleri ona kitleyin diye rjri insan kendi mesleğinin refahına bu kadar karşı olur mu ya. Pes ettim ben cidden tamam sen 792 saat nöbet tut geceleri uyu

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.