Şuan Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisiyim ve hedefimi belirlemek istiyorum. Biyolojiden nefret ettiğim için tıptan sonra en çok para kazanabileceğim iyi bir meslek bulamadım pek fazla. Aklımda Endüstri ve Uçak Mühendisliği var belki Maden Mühendisliği de olabilir. Mühendislikte önemli olan kendini geliştirmektir ama size göre bu ülkede dolandırıcılık falan yapmadan tıptan sonra en çok para kazanılabilecek meslek hangisidir ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim hayırlı bayramlar ...
Sermayen var mı ?
tıptan sonra ne yaaa..tıptan sonra diye meslek yok başarılı olabileceğin alana git meslekleri taban puana göre değerlendiren zihniyet mühendis oldktan sonra işsizlikten kırım kırım kırım kırılıyor...
Sermayem olduğu söylenemez Ben mühendislik olduktan sonra işimi seveceğime inanıyorum fakat paranın yüzü sıcaktır hangisinde daha çok kazanç sağlarım sizce ? Yerimde saymayacağımdan eminim ama öyle en iyisi olacak kadar da değil. Benim merak ettiğim maaşı
şu bölümü kazanınşa şu kadar "maaş" almak diye birşey yok maalesef o biraz kişinin sınavda bilmemkaç puan alma yeteneğinin dışında iş hayatında ki başarısına girişkenliğine kendisini geliştirebilme kapasitesiyle alakalı... yani gitsen en işe yaramaz okulda işletme dahi okusan karşına çıkan bir kaç fırsatı adam gibi değerlendirmeyi becerirsen maaş almak zorunda bile kalmayabilirsin sen kafana göre takıl git bi okula
neyse hedefimi belirledim itü'de ya uçak ya da maden mühendisliği yazacam.
Bu hedeflerin 3 yıl içinde değişip değişip duracak, söyleyeyim. :)
şakamısın arkadaşım tıp olmadı o zaman maden mühendisliği diye bi düşüncenmi var
Konuya bak sanki öss puanına göre maaş veriyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Devoure
şakamısın arkadaşım tıp olmadı o zaman maden mühendisliği diye bi düşüncenmi var
ilk mesajı okuduysan tıp olmadığı için değil biyoloji ve türevi dersleri sevmediğim için
itü elektrik mühendisliği olabilir belki.bir iki tanıdığının tanıdığı varsa da devlette idare eder bir yere girersin.
Maden Mühendisliğimi şaka mısın sen iş bulma imkanın çok az araştırdın mı hiç bu konuları?
lise 4 sonunda bu konuyu okuyup güleceksin ....
"Dünyanın önde gelen 30 madencilik şirketinin bir araştırmasına göre, dünyada yıllık maden mühendisi ihtiyacı 600 - 800. Ülkemizde ise sadece 2006 yılında mezun olan maden mühendisi sayısı 694"
neyse teşekkürler heralde değişip duracak bu konu
Meslek seçimi yeteneklerine ve ilgi duyduğun şeylere göre yapılır.Senin gibi öss mantığında para para diye doğru yanlış şeylerle doldurup yolluyolar üniversitelere milleti ondan sonra yok ben bu bölümü seçtim ama çok zorlanıyorum hiç anlamıyorum bilmemne diyip duruyolar.Ben de fen lisesi mezunuyum yarış atı ortamının göbeğinde yetiştiğimden biliyorum.
en çok parayı genellikle en başarılı olduğun bölümden mezun olunca alırsın. aynı bölümde okuduğum arkadaşım benden yıllar önce bilgisayarla ilgili bir takım işlere girişmiş olduğundan çok iyi para kazanıyor (senin tıpçı olarak uzunca bir süre kazanamayacağın kadar) ama bizim bölümden mezun olan herkes aynı durumda olmayacaktır doğal olarak. gitgide değeri azalsa da eğer diplomam sayesinde para kazanayım diyorsan eczacılık okuyabilirsin.
1 tıp istemediğimi söyledim. 2 fizik matematik gibi derslerimde başarılı olduğumu ve bu dersleri sevdiğimi biliyorum şuanda uçak mühendisliğine karar verdim ayrıca bu mesleği seveceğimi de düşünüyorum mesaj yazan herkese teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: KadiogluBerkay
1 tıp istemediğimi söyledim. 2 fizik matematik gibi derslerimde başarılı olduğumu ve bu dersleri sevdiğimi biliyorum şuanda uçak mühendisliğine karar verdim ayrıca bu mesleği seveceğimi de düşünüyorum mesaj yazan herkese teşekkür ederim
tıp örneğini kazançlı bir meslek olduğu için verdim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme