Merhaba arkadaşlar, sol ayağımda baş parmak tırnağımda 3-4 yıldır mantar var. 3-4 kez sağlık ocağına gittim, mantar ilacı verdi düzenli olarak kullandım ;ama nafile yine geçmedi. Mantarlı tırnağım çok uzamıştı keseyim dedim tırnak makası almadı ben de jiletle keseyim dedim ama tırnağımı kanattım. Bu sorunu yaşayan var mı ? Bu lanet mantardan nasıl kurtulurum arkadaşlar Not: Oceral spreyi düzenli olarak kullanıyorum ama hiçbir işe yaramıyor , siz hangi spreyi ya da merhemi önerirsiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 15 Aralık 2020; 22:2:10 > |
Tırnak mantarı hakkında !
-
-
Kremin aktif maddesi neydi ki
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-B5F071B04
Bu mesaj silindi.Eyvallah
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-38BAFF06CKremin aktif maddesi neydi ki
Oceral mı?
-
1-Ayağını düzenli olarak yıkaman ve her yıkamadan sonra iyice (bu kısım çok önemli) kurulaman lazım.
2-Şayet ayağın terlemişse yine iyice kurulan.
3-Her gün farklı çorap giy. Giydiklerini de yıka, havalandır.
4-Hep aynı ayakkabıyı giyme. Mesela 2 ayakkabın varsa 1.gün 1.sini, 2.gün 2.sini, 3.gün 1.sini... şeklinde değişmeli olarak giy.
En önemlisi dediğim gibi ayakları kuru tutmak çok önemli; çünkü ıslak ayakta mantar ne ilaç kullanırsan kullan, sittin sene geçmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun. Mantarlar adına özür diliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: DrakeMcCain
1-Ayağını düzenli olarak yıkaman ve her yıkamadan sonra iyice (bu kısım çok önemli) kurulaman lazım.
4-Hep aynı ayakkabıyı giyme. Mesela 2 ayakkabın varsa 1.gün 1.sini, 2.gün 2.sini, 3.gün 1.sini... şeklinde değişmeli olarak giy.
En önemlisi dediğim gibi ayakları kuru tutmak çok önemli; çünkü ıslak ayakta mantar ne ilaç kullanırsan kullan, sittin sene geçmez.Sağ ol dostum, artık ayak kurulamasına çok dikkat ediyorum , yürüyüşten sonra mutlaka duş alıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrakeMcCain
En önemlisi dediğim gibi ayakları kuru tutmak çok önemli; çünkü ıslak ayakta mantar ne ilaç kullanırsan kullan, sittin sene geçmez.İşe yarar mı bunu uygulamasam ?
-
1,5 ay kadar önce cilt hastalıkları konusunda eğitim almıştım (pratisyen hekimliğe hazırlık anlamında). Ben de sana yardımcı olarak öğrendiklerimi uygulamak istedim.
Aslında fakülte bitmiş olsaydı (nasip olursa 1 senem kaldı) sana reçete de yazardım, mantar ilaçlarını dozlarına kadar öğrendim çünkü.
Ama tıp derslerini çalışmak çok zor azizim.
Neyse, geçmiş olsun kardeşim.
Şimdi şöyle söyleyeyim, ben hocalarımdan bu şekil bir şey görmedim. Dolayısıyla sana yanlış bir şey söylemek istemem.
Sana zaten en önemli noktayı söyledim, dediklerimi uygulaman çok önemli.
Tırnak mantarı temizlik eksikliğinden sonsuz döngüye girer ve geçmez . Temizliğe dikkat etmeniz gerekiyor . En sevmediğim şeydir tırnak mantarı çünkü bulaşıcıdır. Şimdiye kadar geçirmedim ve geçirmekte istemem asla .Temizliğine önem vermeyen arkadaşım yüzünden bende asla kapmak istemem o yüzden mantarı olanla pek görüşmem ev ortamında ve dikkat ettim kişisel temizliğine önem vermeyenlerde çıkıyor bu mantar .
Mantara yakalanmamak içinde alınacak önlemler :
1) asla çorapsız ayakkabı giymeyin
2) asla duştan sonra ayaklarınızı uzun süre ıslak bırakmayın
3) asla bir giydiğiniz çorabı bir daha giymeyin
4) ayağınız koku yapıyorsa acil çözüm bulup halledin
5) misafirliğe gittiğinizde asla başkasının terliğini giymeyin
6) ayakkabınızın içi ıslandıyda kesinlikle yıkamadan giymeyin
7) uzun süre ayakkabı giymek zorundaysanız mutlaka çıkardığınızda ayakkabıyı havalandırın hemen kapalı bir dolaba koymayın
8) ayağında mantar olan bir misafiriniz geldiyse özellikle havuz başında vs çok dikkatli olun mutlaka ayaklarınızı bolca yıkayın
9) spor ayakkabılarınızı 6 ayda bir yıkayın
10) duştan sonra yere değil temiz bir
havluya basın , çıplak ayak ve ıslakken yere bastığınızda bütün mikropları bakterileri kendinize çekersiniz
11) başkasının ayakkabısını asla giymeyin
12) özellikle spor salonlarında ve havuz kenarlarında çıplak ayak yere ve duşa basmayın mutlaka ayağınızda terlik olsun
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mekatroniks
Tırnak mantarı temizlik eksikliğinden sonsuz döngüye girer ve geçmez . Temizliğe dikkat etmeniz gerekiyor . En sevmediğim şeydir tırnak mantarı çünkü bulaşıcıdır. Şimdiye kadar geçirmedim ve geçirmekte istemem asla .Temizliğine önem vermeyen arkadaşım yüzünden bende asla kapmak istemem o yüzden mantarı olanla pek görüşmem ev ortamında ve dikkat ettim kişisel temizliğine önem vermeyenlerde çıkıyor bu mantar .
Mantara yakalanmamak içinde alınacak önlemler :
1) asla çorapsız ayakkabı giymeyin
2) asla duştan sonra ayaklarınızı uzun süre ıslak bırakmayın
3) asla bir giydiğiniz çorabı bir daha giymeyin
4) ayağınız koku yapıyorsa acil çözüm bulup halledin
5) misafirliğe gittiğinizde asla başkasının terliğini giymeyin
6) ayakkabınızın içi ıslandıyda kesinlikle yıkamadan giymeyin
7) uzun süre ayakkabı giymek zorundaysanız mutlaka çıkardığınızda ayakkabıyı havalandırın hemen kapalı bir dolaba koymayın
8) ayağında mantar olan bir misafiriniz geldiyse özellikle havuz başında vs çok dikkatli olun mutlaka ayaklarınızı bolca yıkayın
9) spor ayakkabılarınızı 6 ayda bir yıkayın
10) duştan sonra yere değil temiz bir
havluya basın , çıplak ayak ve ıslakken yere bastığınızda bütün mikropları bakterileri kendinize çekersiniz
11) başkasının ayakkabısını asla giymeyin
12) özellikle spor salonlarında ve havuz kenarlarında çıplak ayak yere ve duşa basmayın mutlaka ayağınızda terlik olsunTeşekkür ederim dostum
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrakeMcCain1,5 ay kadar önce cilt hastalıkları konusunda eğitim almıştım (pratisyen hekimliğe hazırlık anlamında). Ben de sana yardımcı olarak öğrendiklerimi uygulamak istedim.
Aslında fakülte bitmiş olsaydı (nasip olursa 1 senem kaldı) sana reçete de yazardım, mantar ilaçlarını dozlarına kadar öğrendim çünkü.
Ama tıp derslerini çalışmak çok zor azizim.
Neyse, geçmiş olsun kardeşim.
Sağ olasın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X