Şimdi Ara

Tm 3 ilk beş bin hedefliler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendimi tanıtarak başlıyayım ben orta düzey bir anadolu lisesinden çıkma öğrenciydim buna rağmen okul puanım 75di çünki 4 yıl boyunca sadece uyumuşdum okuldaki hocalarda kendini fen lisesi hocası sanınca daha da düşmüştü puanım tm yi secmemde iki ana neden vardı biri fkb derslerinin olması diğeri eğer sayisalsaniz düzenli ve gerçekten çok çalışmnız gerekli ben fazlası ile tembel bir insan olduğum için tm yi secmiştim

Lise 4 de çıkmış sorular hariç calismamistim çok birde mat 1 é özel ilgim vardı sonraları kayboldu ygs de 116bin lys de 55 bine girmiştim sene 2013

1.sene mezunken başımdan acınasi olaylar geçmişti üstüne birde tembel olduğum eklenince yine çalışmamıştim üstelik birde internet kafe müptelası olmuştum kendimden beklemeyecegim çok şey yapmıştım her neyse 2014 senesinde ygs 75 bin lys 45bin di

Sene 2015de yani bu yıl 3. Seneye kalmak her zaman dezavantajdir etrafındaki insanlar hep seni sıkıntılı bir insan olarak görürler hoş biraz öyleydm bu psikolojik olarak her neyse 9 aylık maratonun 3 ayında çok çalıştım diğer aylarda ne yazıkki yine yattım ve sonuç ygs 25 bin lys 4 bin okul puanı 5.5bine attı

Bu yıl lise 4 olanlar eğer 4 yıl boyunca düzenli öyle yada boyle çalışmışlarsa başarırlar sınavda bir terslik çıkmazsa ama ben 3 yıl çalışmadım hiç diyen varsa o arkadaşın acil başlaması lazım yoksa hedefimiz yüksek olsada istediğimizi elde edemeyiz.
    Mezunlara gelince mezunların üstünde daha fazla baskı ve stres vardır öncelikle bunu en aza indirmek gerekir.
    El olarak çevremizden gelen baskılara sözlere aldırmayın her kapıdan daima bir söz çıkar siz hedefiniz doğrultusunda olun bırakın onlar konuşsun ayrıca tm de ilk bine girmek zor değildir sadece düzenli bir çalışma ister başarı sizin ellerinizde ve vaktinizde yeterince var iyi çalışmalar.

Kaynak önerileri
    Mat 1
    FEM konu özetli sorubankssi
    Eger konularda eksiklik varsa FEM simetri 3 kitaptan oluşur
    Mat 2
    Kesinlikle FEM simetri kitabını almalısıniz 4 kitaptan oluşur
    Benim konularım tamam diyen arkadaşlar karekok soru bankası ni almalıdır lakin bu kaynak zordur
    Normal zorlukta isteyenler FEM soru bankası alabilir ama eksisi şudur ki mesela polinomlardan 9 test vardır ve ilk 7 test birbirinin kopyasıdir bu bana göre zaman kaybıdır lakin konularıniz tamamsa cozebiliriz
    Edebiyat
    Kaynak en sağlam kitap güvenderdir lakin kalındır
    Limit el kitabını öneririm yazarların altını çizip sağ ve soldaki boşluklara önemli eserlerini yazın
    Bunun dışında mutlaka kendiniz defter tutun bunu ben söylüyorum zira 12 yıllık eğitim hayatında okul ds bile defter kullanmamistim 1 defterim olurdu ona yazardım bazı şeyleri ama hiç bir zaman düzenli olmadı lakin ilk defa edebiyat defteri tuttum ve yararını gördüm
    Soru bankası olarak yayın denizi güzeldir ama eksikleri vardır
    Kitaplarda olmayan yazar isimlerini veririm bir ara
    Edebiyatta en az 3 soru bankası çözmekte yarar var abartıp 14 kaynaktan çözen arkadaşlarım olmuştu ben ise 4 tanesini yarım çözdüm lakin çok edebiyat denemesi çözdüm

Diğer dersleri eklerim zamanla şimdilik bu kadar
    Son olarak şimdiden ygs denemesi ne başlayın ocak ayına kadar 2 haftada bir ocaktan sonra haftada bir mutlaka çözün bu en büyük avantajdır sizin için

Konuyu genişleticem vaktim oldukça.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferenda -- 29 Eylül 2015; 11:15:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dershane hakkonda ne düşünüyorsun

• Sayısalım ama içimde TM isteği kaldı TM den düşündüğüm meslekler psikoloji sosyoloji gibi bölümler sayısalda kalıp tm den ik 5 bin çok mu zor olur

• İstediğin bölümler tm 3 yani edebiyata büyük rol düşüyor ama ygs de 15 bin civarına girip mat ta 40 net ve üstü edebiyatta da 42 üstü yaparsan 5 bin civarı olacağını düşünüyorum zor değil ama fkb varken edebiyat çalışmak biraz zor olabilir lakin düzenli bi çalışma ile başaranlar çok sende bunlardan biri olabilirsin

• Dershane ye gidip gitmeme durumunu mu soruyorsun

• ferenda F kullanıcısına yanıt
    Evwt hocam yüksek hedef için gitmwk gereklimi ben kararsız kaldımda mezunum 31kdan hedefim 10bin

• Benim abim dershaneye gitmeden 2 bine girmişti ben geçen sene gittim 4 binde idim burada ki mevzu şu dershane sana disiplin sağlamaya çalışır lakin bu sana bağlı Dershane in artıları ve eksileri vardır bana göre en buyuk artısi sorularını cozdurebilecegin bir kurum olması eksik yanları her dershaneye göre değişir eğer ailenin durumu çok kötü değilse gitmen senin için iyi olur.

• ferenda F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim görüşün için

• Hocam whatsapp grubu açarsan bende yararlanmak isterim.

• Tm puan türlerinde ilk bin hedef . Takipp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleride edebi şahsiyet ve eserlerle ilgili paylaşım yaparim

• Hocam dogru ve yanlış sayılarını yazar mısın?Bir de nereye yerleştin?

• Tr 29'11 
    Mat 33'5 
    Sosyal 30'10 
    Fen 5'4

Mat 2 30'5 
    Geo 17'5 
    Edebiyat 49'7
    Coğrafya 18'6

İstanbul hukuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferenda -- 30 Eylül 2015; 1:57:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.