Şimdi Ara

(TM3)TERCİH SONUÇLARI (20-24 temmuz düşünüyorum) İLE TAHMİNLER KARŞILAŞTIRILACAKTIR. YORUM YAPANLARI BEKLERİZ. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
7
Favori
12.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten pdr lerdede artış vardı.Hukukta tm3 ün gözdesi olduğu için sıralamalarıda rahatlatacaktır.En kötü pdr gelir bu tercihlere göre.Sadece bekleyeceğin atatürk ünv gelir mi gelmez mi ? En azından rahat bekle açıkta kalma korkun yok.Başarılar kardeşim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PDR gelsin daha iyi diye düşünüyorum, özel üniversitelere sıcak bakmıyorum şu durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nyoria

PDR gelsin daha iyi diye düşünüyorum, özel üniversitelere sıcak bakmıyorum şu durumda.

Anladım hakkımızda hayırlısı olsun.
  • Bir şey merak ediyorum.
    Ben özel üniye gidersem kyk bursu alabilir miyim ? (geri ödemeli olan)
  • Hocam benim hiç bir bilgim yok kyk konusunda.

• Up

• up
  • Arkadaslar tm3 6086 ankara hukuk yazacagim ilk basa ailemin isteği olan. Ikinciye de istedigim yeri. Ben gelmez nasilsa diyorum,sizce?

• bulgurlar B kullanıcısına yanıt
    Gelmeme ihtimali yüksek tabii ama belli olmaz.Kesin gelmez deme ama geledebilir.Görünen ikinci yazacağın tercihtir yani istanbul vs yazacığını düşünerek konuşuyorum.Başarılar tercihlerinde...

• Çok ortada yazdım çünkü kritik yani baya tam orta bir sıralaman var.:D kusura bakma.

• Yok bambaska bi bölüm :) teşekkür ederim.

• Bence hukukta genel bir sıralama düşüşü olacaktir.bunun en buyuk sebebi ise tm2 puan turunden tm3 puan turune gecmis olmasidir.gecen sene psikiloji bolumunu kazananlarin %70 i veya daha fazlasi hukuk kazanamiyordu.o nedenle psikoloji yazdilar.geriye kalan %30 luk kisimsa zaten kafasina psikolojiyi koydugundan hukuk kazansa bile psikoloji yazdilar.tm ogrencilerinin cogu psikoloji ve pdr alaninda (tm3) basari gosterip,hukuk alaninda ise genel anlamda basarisiz oluyorlardi(tm2).cunku tm ci denince akla edebiyat cografya gelirgenel anlamda matematikte bir basarisizlik soz konusudur.ornek vermek gerekirse bizim dersanede tm birincimizin 25 mat geo neti var iken edebiyat neti 51,siralama tm3 8900.o nedenle bir cogunun siralamasi tm3 alaninda ilk 20 bin 15 bin olsa dahi tm2 siralamalari 30 binin uzerinde oluyor.Bu sebepten oturu hukuk yerine psikoloji pdr tercihi yapiyorlardi.fakat bu sene is degisti.
    kisisel tavsiyem 50 bin 60 bin tm3 olanlar pdr yazsin,
    30 bin 40 bin arasi olanlar psikoloji yazsin.
    yuksek ihtimal gelir.

• Komiserim 40 binlik bir yerde 4 klık bir kayma söz konusu olabilir mi ? Hatta 4.400 ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Scourgeofgod28

Bence hukukta genel bir sıralama düşüşü olacaktir.bunun en buyuk sebebi ise tm2 puan turunden tm3 puan turune gecmis olmasidir.gecen sene psikiloji bolumunu kazananlarin %70 i veya daha fazlasi hukuk kazanamiyordu.o nedenle psikoloji yazdilar.geriye kalan %30 luk kisimsa zaten kafasina psikolojiyi koydugundan hukuk kazansa bile psikoloji yazdilar.tm ogrencilerinin cogu psikoloji ve pdr alaninda (tm3) basari gosterip,hukuk alaninda ise genel anlamda basarisiz oluyorlardi(tm2).cunku tm ci denince akla edebiyat cografya gelirgenel anlamda matematikte bir basarisizlik soz konusudur.ornek vermek gerekirse bizim dersanede tm birincimizin 25 mat geo neti var iken edebiyat neti 51,siralama tm3 8900.o nedenle bir cogunun siralamasi tm3 alaninda ilk 20 bin 15 bin olsa dahi tm2 siralamalari 30 binin uzerinde oluyor.Bu sebepten oturu hukuk yerine psikoloji pdr tercihi yapiyorlardi.fakat bu sene is degisti.
    kisisel tavsiyem 50 bin 60 bin tm3 olanlar pdr yazsin,
    30 bin 40 bin arasi olanlar psikoloji yazsin.
    yuksek ihtimal gelir.

En doğru yorum bu

Tm puan türlerinde sayısalların sıralamalrı en iyi 1 sonra tm2 sonra tm3 oluyordu .

Yani tm 3 ün ön sıralarında tm puan türünden tercih yapanların adedi daha fazla . bu hukuk isteyenleri zorlayacak

• Sayisalciyim tm2 siralamam 25.200, tm3 siralamam 27500. Tm3 sıralamasına göre tercih yapacagimdan sayisalciymis, tmciymis bir şey farkedecegini düşünmüyorum ve selcuk İÖ (27.647) en kötü ihtimalle KTÜ (28.557) geleceğini düşünüyorum.
    Sizce hocam?

• Ben daha çok Ankara İstanbul ve Marmara için ne olacağını merak ediyorum arkadaşlar malumunuz kontenjanları azaldı.Zaten tm3 e geçince bi şüphe doğmuştu içimizde şimdi nasıl olacak acaba :)
    Benim sıra 4217 tm3 de Ankara İstanbul yazacam Ankara yüksek ihtimal olur gibi düşünüyorum acaba siz nasıl düşünüyorsunuz?

• Arkadaşlar 26.8 k ile konya 2.Öğretim (27.7 k) gelir mi?

• Gcl93 G kullanıcısına yanıt
    Rahat olun bence net bir şekilde gelir. Konya yi etkileyen tek faktör normal ogretimindeki 100 kişilik kontenjan azalması olması. Bir Konyalı veya konya çevresinde ikamet eden biri Konya olsun uzağa gitmeyeyim diye düşünüp normal öğretimini ve ikinci öğretimini alt alt yazarsa o zaman ben giremeyebilirim. Siz girersiniz. Yüzde 90 bence sizin konya iö

• Scourgeofgod28 S kullanıcısına yanıt
    Bir etki yaratacağını bende düşünüyorum ama bu kadar fazla yeri yerinden oynatacak işler olmayacak arkadaşlar.Tm3 te hala aradan çıkmamış sayısalcılar var.Sebebini önceki mesajlarımda yazmıştım.Puan türünün değişmesi önümüzde sayısalcıların %80 ini gerimize atmadı.Edebiyatın kolaylığını düşündüğün zaman sayısalcı adaylarında orta derece tm ler kadar edbiyat yaptığını düşünüyorum.Tek taraflı bakmak yanlış olur.Her açıdan bakmak lazım sağlıklı yorum yapabilmek için.

• demasman kullanıcısına yanıt
    Yok hocam o kadar olmaması lazım.Ama kontenjan olarak oynama olmadığı için dedim.Yani biraz gerilere gittiğin zaman sıralama oynatmak daha kolay oluyor.Yani 10.000 den ileri çekmek zor 90.000 den kolay gibi.Oynasana 4.400 sanmam ama alternatif ekle bana kalırsa.Son karar senin başarılar..

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.