Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Okuldaki dersleri dinle ve sadece verilen ödevleri yap (%60 ödevleri yapsan yeter, çok abartmaya gerek yok isteyen hepsini yapsın)

Toefl ile ilk 2dönem hiçbir alakan olmicak, 2.dönemin ortalarında başlar toefl olayı. Dersler dısında şunları yapabilirsin bu söyliceklerim sizi toefl için çalıstırır, dönem içindeki ortalamanıza pek bişi etki etceni sanmıyorum

Toefl 3bölümden oluşuyor
    listening
    structer
    reading

bu 3 bölümde ilk başta herkes structerdan korkar ama en iyi düzentilen, doğru artışı olan bölüm odur ama listening ve reading uzun çalısmalar emekler ister. Listening için dizileri ingilizce alt yazılı izle derim (avatar, fringe, lost, how met your mother vb dizilerin ingilizcesi yalın ve rahattır) en önemlisi derslerde gördüğün deyimleri, atasözlerini iyi ezberle.

Reading için ise, kitap öneremicem şuan çıkmıs sorular ve toefl kitapları çözdüğümden dolayı ama başlangıc olarak okuldaki hocalara sorabilirsin odtünün ve bilkentin kitapları işe yarar heralde, 2.dönemden sonra artık toefl türü sorulara yönelirsiniz.

Structer sadece dersleri dinle ve 3.dönemde taktiklere iyi çalıs direk yükseliyor zaten.

1.dönem
    haftalık 40dk lık ingilizce alt yazılı dizi, dönemin bitmesine yakın haftada 2tane 40dk lık dizi ing alt yazılı (okuldada 20dk lık izliceksiniz zaten toplam 60dk eder)
    2günde 1 de readingden 10soruluk bir paragraf okusan yeter

2.dönem ilk yarısı
    haftada 2tane dizi
    günde 1 reading 10soruluk
    structer içinde bilkent coap vardı adını tam hatırlamıyorum (işlediniz konuları yapsan yeter, günde 1sayfa filan eder 2-3dk da bitirirsin)

2.dönem 2.yarısı
    haftada 2dizi
    günde 2reading toplam 20soru
    structer için okul size toefl için yeşil bir kitap aldırcaktın ordan bakarsın, işe yarar ve coap çözmeye devam
    3haftada 1de 60dk lık film izle derim veya youtube kanallarından ted diye bir yer var, böyle bilim adamları vs konusuyor onları takip et ederim

3.dönem
    Burda artık sana kalmış, 2dönem sonra işi çözmüşsen kendi programını ayarlıyabilirsin

• Çok teşekkür ederim
  • Oda arkadaşını da beğenmezsen yurt yönetimine söylüyorsun bir çözümü bulunuyor. Hayır olmaz onunla kalacaksın demez kimse merak etme
  • bu eylülün 7 sinde yapılacak toefl sınavı hakkında bilgisi olan var mı neler bekliyor bizi.
    yazılı sınav mıdır bu ayın 7 sinde yapılacak olan zımbırtı.
  • LazyRich kullanıcısına yanıt
    öncelikle ayın 7 sinde gireceğiniz akademik takvimde de yazdığı üzere düzey belirleme sınavı. kesinlikle toefl değil.

bu sınavda belli bir netin altında kalanlar toefl a giremeyecek. af veya a kurlarına düşecek yaptıkları doğru sayısına göre. belli bir düzeyin üstünde doğru soru işaretleyenler de 9 eylülde toefl ıtp sınavına girecek.

http://etu.edu.tr/?q=tr/takvim

linkte tarihler net olarak yazıyor.
  • Kayit yaptiran yok mu bilgi versin biraz nerelere gittiler ne kadar surdu kalabalik olur diye gitmedim bugun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohh bea sonunda odamda oturuyorum
  • dün kayıt yaptırdım.
    çok kalabalıktı 4 saat sıra bekledim kayıt süresi 10dk sürüyor. öğrenci kimliğinizi alıp çıkıyorsunuz.
    c.tesi düzey belirleme sınavı var basarılı olanlar 9 eylül pazartesi toefla giriyor 500ve üstü alanlar hazırlıktan muaf oluyor basarılı olamayanlar puanına göre kurlara ayrılıyor.
  • konuk evinde kalcan mı lazyrich?
  • Merhaba kardeşim TOBB siyaset bilmini kazandı eğitimi iyimidir birde iş imkanı nasıldır bilgisi olan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: halil442

Merhaba kardeşim TOBB siyaset bilmini kazandı eğitimi iyimidir birde iş imkanı nasıldır bilgisi olan varmı?

Siyaset bilimi yeni bir bölüm ya bu yıl yada geçen yıl açıldı o yüzden kesin konuşmak mümkün değil ama akademik kadrosuna baktığımda gördüğüm hocalar çok iyi. Ayrıca TOBB'un çok kaliteli bir Uluslararası ilişkiler ve Hukuk akademik kadrosu var ve birçok öğrenci eminim yandal yapmaya çalışacaktır bu bölümden. Eğitiminin kaliteli olacağından emin olabilirsiniz yani. İş imkanlarına gelince, kardeşiniz ilk öğrencilerden olduğu için şanslı, hem stajlarda hemde erasmusta istediği yerlere gitmede çok büyük avantajı olacak eğer dil sorunu yaşamadan bölüme geçerse kısa sürede iş imkanlarının sağlam olacağını düşünüyorum. Siyaset biliminden sonra muhtemelen kamuya yönelecektir ve KPSS'de en başarılı üniversitelerden birisinin TOBB olduğunuda ekleyebilirim.

• Kayıda 2. gün gitseydiniz 4 saat sıra beklemezdiniz ben dün gittim kayıt 5 dakika sürdü sıra falanda yoktu hadi hayırlı olsun :)

• Le Chatelier kullanıcısına yanıt
    Hayır. Ankarada yaşadığım için tercih etmedim.
  • LazyRich kullanıcısına yanıt
    hmm tamam kardeşim
  • yurt mis

b2 2. katta kalıyorum. yannız wirelessta sıkıntı var. o konuda yardımcı olabilecek varmı. guestten girdim öğlen ama akşama doğru herkes abanır hızı azalır diye düşünüyorum.
  • Okulun ogrenci wifi sifresi tobbetu. Misafir wifi arayuzu icin kullanici adi:basin sifre:tobbetu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustemturkmen -- 7 Eylül 2013; 20:34:13 >
  • odalarda ethernet kablosu ile bağlanmanız daha stabil bir bağlantı için yardımcı olabilir.
  • ethernet ile bayağa iyi ya sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: n_mert

odalarda ethernet kablosu ile bağlanmanız daha stabil bir bağlantı için yardımcı olabilir.

mümkünse okulda da bunla bağlanın, maalesef kablosuz iyi değil çıldırırsınız

• Arkadaslar bilgisayarlari ne zaman verecekler bilgisi olan var mi?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.