TOBB ETU hakkında diye bir konu var ama kazananların oldugu bı konu yok.Kazanan arkadaslar bolumlerını yazarsa ve neden burayı tercıh ettıklerını yazarsa dahada guzel bı konumuz olur.
Endüstri Mühendisliği %50 burslu girdim ben.
Bilgisayar Mühendisliği %50 Burslu. Taban puanı bana ait
hayırlı olsun ıyı oldu bu %50 burslu bolumlerı...
Evet de ismi sakat, reklam lazım biraz okulumuza. "TOBB mu o ne?" bi yerden sonra bayıyo be ya
aynen ısım sakatlıgı sorun dıılde reklam hakkaten şart yeterınce tanınmıo okul...
Hani biz %50 bursluyuz ya, bu burs sadece eğitim ücretini mi kapsıyor? Yoksa yurtta mı %50 indirimli. Yurt için senelik 7.500 gibi bi rakam duymuştum. 1 senelik okul ücretim o kadar zaten
valla onu hıc bılmıoyrum benım evıme 15 dakka oldugu ıcın arastırmadım hıc :D
%50 bursluluk sadece eğitim ücretini kapsıyor diye biliyorum. Yurt da doğru duymuşsun 2 kişilik oda yıllık 7500 TL.
quote:
Orijinalden alıntı: aslan26
%50 bursluluk sadece eğitim ücretini kapsıyor diye biliyorum. Yurt da doğru duymuşsun 2 kişilik oda yıllık 7500 TL.
Çokmuş be ya Alternatifleri değerlendiricez o zmn.
İşin açığı Bahçeli - Emek civarındaki yurtlar yine okul yüzünden fiyatları baya yükseltmişlerdi. 600-700 TL civarında idi çoğu diye hatırlıyorum. Aslında onlara göre kıyaslarsan ücret normal görünüyor. Yine de çok tabi o ayrı. Alternatifler de yine aynı civarda eve çıkmak, zaten Ankara dışından gelenlerin hemen hemen hepsi o şekilde.
İstanbuldan geliyorum yurt işi olmasssa bahçeli civarında eve çıkmayı düşünüyorum. Dökülmeyen, "öğrenciye kakalarız biz bu evi" diyipde bakıma hasret bırakılmıyan. Hafiften eli yüzü düzgün 2+1 dairelerin kiraları yaklaşık olarak ne kadar olur?
600 700 u bulur
Bahçeli civarında evler için ederinden fazla kira isteniyor malesef, çünkü konumları çok güzel. İlk yılı yurtta geçirip daha sonra bir ya da iki arkadaşınla eve çıkacaksın muhtemelen. En ekonomik çözüm 3 kişi 3+1 eve çıkmak gibi görünüyor galiba.
Gezip gördükten sonra karar verilesi meseleler o zaman. Bu arada geçen seneden kaydolan arkadaşımın dediğine göre ilk kayıt günü ana baba günü oluyomuş. Hatta sıra numarası falan veriyolarmış, o yuzden 2.gün kayıt olmak daha iyiymiş. 3-5 kişiyle elini sallaya sallaya kaydolursun diyo. Banada mantıklı geldi 2.gün kayıt olmak.
Ben 2. gün öğleden sonra gitmiştim iyi hatırlarım. Bomboştu dediğin gibi, kısa zamanda işimi halledip çıkmıştım. Sana da tavsiye ederim.
ya bolumu pek gezemedım ben tanıtım gunlerınde de burada degıldım endustrı muhendıslıgı nasıl okulun mezunları ıs konusunda sıkıntı cekıomu ?
Endüstri bölümü fena değil, iyi hocalar var. Çoğu bölüm dersleri projeli diye biliyorum. Projeler dersleri kavramak için en etkin yoldur, o nedenle iyi oluyor. Mezunlar konusuna gelirsek, geçen yıl ilk mezunlarını verdiler, onlar da 7-8 kişi falan diye biliyorum. Bazılarını biliyorum, sorun yaşamamışlardır muhtemelen geri kalanları da. Bu yıl ilk kez 50-60 civarında mezun verdiler. Onlardan da şimdiden iyi yerlere girenleri duydum ama çok fazla fikrim yok.
merhabalar. tobb etü iktisat tam burslu kazandım ben de. herkese hayırlı uğurlu olsun inş.