Şimdi Ara

Togg’dan merakla beklenen T10F açıklaması: Nisan ayında talep toplama süreci başlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    100% bataryalılar dışındaki tüm hibritler benzinli kategorisinde. Onlarla istediğin gibi uzun yola çıkabiliyorsun. Batarya sadece destek. Ana yük benzinlide.

Şehirlerarası kargo araçlarını 100% bataryalı yap, kargo firmaları iflas eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu modelde de yine isi pompasi yok saniyorum ?

• 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Saçma sapan bölük ekrandan vazgeçtiler mi? Togg en büyük sorunu yazılım, daha yeni yeni topladılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %40’ı asgari ücretle çalışan ülkeme hayırlı olsun. Yollarda milli gururumuzu keyifle izleriz..

• zaten haneler için yıllık elektrik tüketim sınırını 5000 kwh'a çektiler. Ev+Araba elektrik tüketimiyle bu sınırı aşmak hiç zor değil. İnsanları teşvik edecekleri yerine tam tersi soğutuyorlar, sonra elektrikli araç satışlarının fazla olmasını bekliyorlar bir de. Mevcutta elektrikli araç kullanıcısıyım ama satıp hibrit arabaya geçme düşüncem oluştu.

• Menzil az, bari fiyatı iyi olsa.

• gun kullanıcısına yanıt
    siz stres yasamıyorsanız diye baskaları yasamayacak diye bir durum yok....dunyada birtek siz yoksunuz herkesin fikrine ve duygusuna saygı gosterilmeli...

• Güzelim aracı rant uğruna hala kullanıyolar ya can sıkıyor şu arabayı gerçekten yapmak isteseler byd zeekr filan hak getire kat kat iyisini yaparız ama gördüğüm kadarıyla hala göz boyama amaçlı çoğu resmi kurumlar hala passatlara biniyolar yalandan ellerinde 1 tane tutuyolar.

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

Otomotiv sektörü senden özür diliyor 17 saat kesintisiz kullanıp trafikte terör estirebileceğin elektrikli bir otomobil üretemedikleri için.

• 2 teknolojinin biraz daha gelişmesi lazım.

1 batarya menzili ve şarj hızı.

Mesela 800 km menzil ve 10 dk hızlı şarj seviyesine çıkarırsalar o zaman zaten içten yanmalı motor devri kapanır direk.

• Yap şuna hibrit motor, piyasada kafa kırsın..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Jandarma Polis falan elektrikli kullanmıyor. Polisin şarj istasyonunda 1 saat şarj beklemesi işleri aksatır. En son 7400 otomobil alındı hepsi benzinli.

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Dostum %20-80 arası şarja 30 dk da ulaşıyor. 1 saatte 0-100 yaparsın.

Ben güzel yerlerde duruyorum takıyorum şarja, ihtiyaç gider abdest namaz çay kahve vs derken zaten hem dinleniyorsun iyi oluyor.

Evet menzil tek şarjla uzun yolda 500 km olsun bende isterim. 2 seneye o noktaya ulaşılmasını bekliyorum. O nedenle togg sonrası başka elektrikli araç almam. 2 sene daha bekleyeceğim daha uzun menzil için.

• 1 milyon 700 bin bandında çıkarsa alacağım inşallah.
    Araç güzel.
    Evde şarj imkanı olanlar için ulaşım neredeyse bedava.
    Sakarya'dan Çorlu'ya geldim, 300 km yol. 14.5 lt mazot tükettim. İstanbul trafiğinde iki noktada tikandim ve 1 saat kaybettim. 4.6 km ortalama ile 300 km yolun sadece yakit maaliyeti 700 tl.

Elektrikli aracım olsaydi ve evden şarj ederek depoyu doldursaydim 210 tl ye 88 kw batarya dolacaktı.
    300 km yol gelince tamamen bitse bile 200 tl ye gelmiş olacaktim 300 km yolu.
    Kaldı ki bu havada bi dolu sarj ile rahat 450 km yapar. Yani benim yol maaliyetim 150 tl civarı olacaktı.

Kim 150 tl yakacağı yola 700 tl verir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 25 Ocak 2025; 13:11:4 >
    Ben bir çok aracın İstanbul’da Togg’a döndüğünü görüyorum. Ayrıca bir saat filan değil 20-30 dk’da hızlı şarj ile çözülür, ama zaten geceleri AC’den bile şarj ederler trafik araçları çoğu zaman kullanılmıyor.

Bakım masrafı vs için devlet için harika bir sistem, keza elektrik polis merkezinde ucuz olduğu içinde harika. Birde oturup beklerken elektrikli araçta ısınmak çok daha kolay. Esasen almamaları çok saçma olur,

Devlet kurumu derken bin bir tsne yer var sadece polis jandarma olarak bakma su işleri belediye vs hep hediye edildi ama hiç biri kullanılmıyor hazinede 1er tane var Ali erbasa bakın diyanet işleri bakanı Audi maybachler uçuşuyor sen önce kendi resmi kurumlarının aracını değiş inandırıcı olsun işi pompası olmayan araca kaç para istediler menzil desen menzilde yok

• gun kullanıcısına yanıt
    Gün hocam siz hyundai ioniq kullanıyorsunuz değil mi hani arkası porsche ye benzeyen? Fiyatı da uygun galiba onun.

• 160 kW motor yerine Stellantis grubu gibi 100 kW motor ve kırpılmış özellikler ile premium araç sevdasından vazgeçmelerini beklerdim. 1.2M civarında bir fiyatlandırma ile piyasada kendine yer bulabilirdi.
    Ben yanlış klasmanı hedeflediklerini düşünüyorum.

Alakasız konularda elektrikli araç kullanmamış insanların cahilliklerini kusmalarına da değinmeden geçmek mümkün değil. Naçizane tavsiyem Voltla uygulamasından Türkiye'de şarj ağına bir göz atmaları. Norveç'te şarj istasyonları 25 araç başına 1 iken Türkiye'de 7 araç başına bir tane düşüyor. Araç satışından daha hızlı bir şekilde şarj ağı genişliyor.
    Her zaman yazdığım gibi, tabakhaneye bok servisi çekenler mazutlu arabadan devam etsin. Hatta dakar rallisine falan yazılsın, bu performansı heba etmesin. Ben 2-3 saatte bir 15 dk molamı verir, Türkiye'nin her yerine gönül rahatlığıyla giderim. Allah herkese gönlündeki aracı nasip etsin. Bir de bilmediği konuları öğrenip, sonrasında yorum yapmayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 25 Ocak 2025; 15:44:9 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.