Şimdi Ara

Togg T10X'in ilk 24 saatte ne kadar ön sipariş aldığı açıklandı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
11.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yav adama elon musk abd de çok ağır suç işledi, arka kapıdan saldılar diyorum

anlamıyor

zorlama anlatamazsın:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

Katılıyorum, 85 milyon koymuş kenarına 50.000 lirayı apple mağazalarının önünde kuyruk oluşturuyor. Daha dün starbucks'ın önünde 5 milyon insan pahalı kahve kuyruğundaydı. AVM'ler hınca hınç dolmuş togg park edecek yer yok. Halbuki bu hükümetten önce tarım ve hayvancılık ülkesinde millet et kuyruğuna giriyor, bakkaldan bir litre süt almak için bin kere düşünüyordu.

Aşağıda'da iran'dan bir görüntü. İranlılar açlıktan kırılırken donanımhaber forumunda gezerseniz iphone 14 pro max platinum plus gold first class edition 2tb 100gb ram alan bir sürü vatandaş görebilirsiniz !!

Bazen diyorum ki: Müstehak.

Togg T10X'in ilk 24 saatte ne kadar ön sipariş aldığı açıklandıYozgat Hakimiyet Gazetesiyoutube
    Yozgat'ta vatandaşlar uygun fiyata et ürünleri alabilmek için sabahın erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu Satış Mağazası önünde yoğunluk oluşturuyor. Et ve Süt Kurumu Yozgat Satış Mağazası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giren vatandaşların sayısında her geçen gün artış yaşanıyor. Piyasaya göre daha uygun fiyata et ve kıyma almak isteyen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk dikkat çekiyor. Vatandaşlar, kasapta kilosu 200 ila 220 arasında satılan dana kıymayı 89 liradan, 200 ila 250 liradan satılan dana kuşbaşıyı ise 99 liradan aldı. Ancak satış mağazasında et stokları sınırlı olunca her vatandaş 1’er kilo kıyma ve kuşbaşı alabildi. Kıyma almak için satış mağazasına geldiğini söyleyen Cafer Aksoy, "Kıyma almak için saat sabah 7.30’dan beri bekliyorum. Burada 89 lira, diğer yerlerde 250 lira, daha uygun olduğu için burada bekliyoruz. Dün alamadık, bugün almayı bekliyoruz ama o da garanti değil" dedi. Mustafa Ceylan isimli vatandaş ise, "Kıyma almak için bekliyorum, sıranın en sonundayım. Dışarıya göre daha uygun, diğer yerlerde pahalı onun için geldik" şeklinde konuştu. Mehmet Gül de, "Bir kilo et alabildim, daha fazla vermiyorlar, sabah ezanından beri bekliyorum. Kıymanın kilogramı 89 lira, kasaplardan daha uygun olduğu için buradan alıyoruz" ifadelerine yer verdi. (İHA)
    https://www.youtube.com/watch?v=_ra96YDPywI

• Jellal Fernandes kullanıcısına yanıt

Hocam eşimle birlikte çalışıyoruz, inanın bazen birbirimizin yüzünü göremiyoruz hatta oğlumu okula bırakıp almak için ailecek seferberlik ilan ediyoruz.

Ben 30 yaşımı aşmış, askerliğini yapmış, vergisini her kalemde ödeyen bir insan olarak artık ne ev nede araba hayali kurabiliyorum, adamlar kalkmış pro max kuyruğundan bahsediyor. Öyle bir sövesim var ki. İnanın vakit ayırmak istediğim son yer adliye kapıları.

Şu hayatta gençliğin verdiği tek hayalim Honda pcx 125CC almaktı. Altını çiziyorum kıçı kırık 125cc scooter motosiklet almaktı. O bile kara borsaya düşmüş, kredi çeksem yarın kimsenin iş garantisi yok, alsam vergisi sigortası bakımı otomobil gibi.

Lanet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 19 Mart 2023; 11:4:38 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Hesap makinesini senin için tavsiye ederim. Sipariş alındığı iddia ettiğin 40 bin araç Fiat Türkiye'nin 1 aylık üretimi Togg T10X'in ilk 24 saatte ne kadar ön sipariş aldığı açıklandı 

Fiat Türkiye 450 bin kapasitesi var. (Rakam çok gelmesin Tesla tek çeyrekte daha çok üretiyor)

Renault Turkiye yıllık kapasite 360 bin

Şekerpınar'daki Honda'nın kapasitesi 50 bindi ve kapatıp gitti.

Honda tamam iş sağlıyordu ama batarsa da umrumda değil, opel de umrumda değil. Ama Togg tamamen benim param ve hesabını sorarım. Gümrüksüz ithal ettiği parçaları İtalyana dizan ettirdiği bişeye takıp akıllı cihaz diye satıp ne kazanıyor göreceğiz. Sahi finansallarını görebiliyor muyuz yoksa ticari sır mı? Çok beğeniyorsanız verin sipariş.

İran bazı dizaynlarını Fransa'dan aldı(benziyor zaten bazı modellere). Bazı modellerde de motoru ortak üretiyor. Tıpkı Mercedes'in küçük hacimli motor geliştirmeye para harcamayıp Renault'dan alması gibi.

Çok küçük ülkelerin bile on yıllardır otomobili var. Madagaskar'ın Karenjy, Ukrayna'nın ZAZ, Tunus Wallyscar, Tayvan'ın Luxgen gibi. Araba üretmek sorun değil. KKTC'nin de elektrikli Günsel'i var. Ambargo'da üretti adam.

GÜNSEL – Yenilikçi, Verimli, Zarif (gunsel.com.tr)

Hiçbiri tanıtımda %100 yerli %100 milli diye çarşaf çarşaf ilan verip TV'lerde bağırdı mı? Sanmıyorum. Ama Togg yapıldıktan sonra "ehehe mercedes bile koltuğunu başka yerden alıyor" denebiliyor ve siz yine yiyorsunuz. Yiyen olduktan sonra derler tabi. Google'a Tesla Togg Rekabet diye yaz çıkan utanç haberlerini gör ama gaza getirme konusunda işe yaramış.

Savaş uçağı yapmakla araba yapmayı bir tutuyorsun herhalde. Bizim MMU'yu da İngiliz BAE systems'in yaptığını hatırlatırım. Multi Milyar dolarlık proje diye geçiyor. Çok özel pozisyonlar gerektiğinden kendileri de iş ilanı açıp duruyorlar. Kendi sayfalarında iş ilanı dolu. 2010'daki TFX'ten beri 5. nesil uçak için para yağdırıyoruz adamlara.

Careers in Turkey | BAE Systems

2015'ten beri görüşülüyordu, başladık. Gizli saklı birşey yok. Bütün dünya biliyor. Sadece bizim TVlerde konuşulmuyor. Adam tabi aldığı paraya bakıyor. Yoksa dünyada ilk 10'a giren mühendislik okulları açıldı da birden uçak yapmaya mı başladık sanıyordunuz? Varolan mühendisler kaçıyor zaten herkes biliyor, durum ortada.

Haa TR'de yapılıyor Tusaş'la beraber vs evet sonuçta danışmanlık, destek vs alıyoruz beraber yapıyoruz. En kısa zamanda da havada görürüz inşallah.

BAE Systems to develop Turkish fighter jet - Lancashire Business View

Bak burda da 2016'da imzalandı, 2018de başladı diyor ayrıntılı anlatıyor.

Turkey’s National Fighter Jet: Ambitions Materialize - Politics Today

Turkey officially launches competition for TF-X fighter engine (defensenews.com)

Alman devleti ne yatırım yapıyormuş ki? Borç veriyor tefeci faiziyle.. Bizden doğalgaz parası toplanıyor ama ödemesini erteledik Rusya'ya. Sahi o paralar nereye gidiyor?

• Arkadaşım pininfarina aracı yapmış ve birçok fuarda göstermiş bizimkiler de arabayı satın alıyor. Yani tasarımını almamış direk kendini almışlar. Arge mühendislik herşey yapılmış zaten. Bu arada yıllarca yerli oto diye gösterilen bir araç vardı o da oyalama olduğu çıktı. Yıllarca ugrasildi ortada araba yok. Gidip hazır model alındı. Böyle olacaktı madem Opel Saab volvonun otomobil kısmı satıldı bunlardan biri alinabilirdi. Araç full elektrikli olmasa benzinli de olsa satışı çok iyi olabilir ama bu şartlarda Fehmi korunun da dediği gibi kullanani üzer. Dolum istasyonları az dolum süresi çok yani önce onları da geliştirmek lazımdı. Altyapı sağlam olmalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Kendi yazdığını kendin okumuyorsun. EV'lere bizim gibi arsa, bina, çalışan maaşı desteği veren yok komple devlet malı diyorum "Adamlar pil'e destek veriyor" diyorsun. Evet pile veriyor diyorum. Pil'de tüm devletler kendinde üretilsin istiyor.

Biz rahat rahat ithalat yapsın diye gümrük almıyoruz. Fark bu.

Sen anca muhaha'lı emoji at.

• Uzun menzilli kırmızı modelinden eşime ve anneme birer tane sipariş verdim.

• 85 milyon kayıtlı, kayıtsızlarla beraber 95-100 milyon kişinin yaşadığı ülkede 22 bin önsipariş rakamı oldukça az. Bunlar hep milyonerler ve işadamları olsa gerek.. Ben bir önsipariş başarısı göremiyorum.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Yani herkes teşvik var diyor, bütün ülkeler fazla fazla veriyor diyor biz fiyat koyunca "vergi var" diye öğrenmiş oluyoruz. EU fiyatını buldum yazdım. Siz daha iyi bilirsiniz. Anahtar teslim değilmiş demekkiç.

Ben Baku'de yaşıyorum burda e-tron 52 bin €€ 2 yıl da bedava şarj veriyor.

Bir de q2 e-tron var o 32 bin €€

Golf benzinli de EV de yok. Bilmiyorum.

ID 6 var bolca o da 37500$'dan başlıyor (anahtar teslim)

Almanya'dan dünyanın bir ucundan Cebelitarıktan, boğazlardan geçip Gürcistan'a iniyor. Ordan TIR'la geliyor. Fiyatlar böyle.

O yüzden Togg nasıl yerli diye bu fiyata diye sorguluyorum ama arkadaşlar sorgulamak yerine gördüğünüz gibi davranıyorlar.

• Krone K kullanıcısına yanıt

Bence büyük başarı.

Daha önce böyle bir marka yoktu. İlk kez çıkıyor ortada şarj istasyonu vs yok, showroom yok, deneyen yok. Büyük cesaret sipariş vermek Togg T10X'in ilk 24 saatte ne kadar ön sipariş aldığı açıklandı 

• Jellal Fernandes kullanıcısına yanıt

Aylik 37 bin TL civarı gelirim var ve büyükşehirde yaşamadığım için paramın neredeyse yüzde 70 i bana kalıyor. Kendi mustakil evim olduğu için kira da ödemiyorum.

Ayrıca bu parayı kazanmak için fetö gibi Allah'ın belası bir kuruluşa da uye değilim. (Hiç bir yere değilim)

Kişi kendinden bilir işi derler.

Demek ki sen o tip yerlerden gelir elde ediyorsun ki herkesi öyle sanıyorsun.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    O öyle dedi bu şöyle dedi demekle bilgili sanıyorsunuz kendinizi. Biraz da kendiniz araştırsanız keşke. Arkadaş q4 e tron alınıyor diyor ama q8 e tron bile alınıyor togg parasına bayii indirimiyle birlikte.

Togg T10X'in ilk 24 saatte ne kadar ön sipariş aldığı açıklandı

Baz paketleri için togg dan kat kat daha kaliteli olan daha üst segment araçlar için aldığım fiyat teklifleri.
    Bmw 326 beygir, menzili 425 e kadar 4 çeker
    Audi 340 beygir, mezili 491 e kadar 4 çeker. Hesaplar gayet açık. Adamların yerli aracı çok daha kaliteli olmasına rağmen kafa kafaya fiyatlar. Ayrıca 950 ye togg var o paraya o, bu, şu araba mı alınır diyenler var, onları diyip eve 1. Araç olarak kısa menzilli togg alanlar pişman olacaklar. Alınası olanı 1200 lük olan. 310 km menzil hiçbir şey.

Bakınız 350 km menzil sunan aracın 130km hızla gösterdiği menzil değeri. Togg un maksimum yapacağı otobanda 150km dir. Pek iç açıcı bir değer değil gibi.
    Not: togg un üretilmesi çok güzel ve gurur verici bir şey lakin uygulanan vergi politikaları hiç hoş olmuyor. Aracın üretilmesine hiçbir eleştirim yoktur yanlış anlaşılmasın. Ama sen gidip elektrikli volvo xc40 aynı vergide 1285 olacakken vergisini arttırıp 1760 a satılmasını sağlayıp çinlilere %40 ek veri koyup tesla model 3 ün ve birçok aracın ülkeye gelmesini engelleyip togg u ucuza çıkardım diyemezsin. Eleştirim bunadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmutBG -- 19 Mart 2023; 12:53:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 1--Türkiye zaten "araba üretiyor"

2- Türkiye "zengin ülke" (suudi arabistan isviçre kadar para var)

3- "ötv fakir vergisidir" zengin vergisi değil. fakire 5 yaşındaki mersedesi 2. el iphone aldırmaz. zengin zaten alır.

ne olduğumuzu önce bilelim. uyutulmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 19 Mart 2023; 13:16:0 >

• Merhaba, ben sipariş vermeye çalıştığımda cüzdanıma 1 TL gönderdiğim halde aracın siparişini vereceğim araç için ödenmesi gereken tutar 0 TL gözüktüğü için paranın geri kalanını gönderip ilerleyemiyorum.
    Böyle bir hatayla karşılaşan ve çözen oldu mu?

• bilade B kullanıcısına yanıt

adamı hapse girmekten bile kurtaran abd devletinin ona neler sağlayacağı konusunu bir düşünürsen neden muhahaah emojisi attığımı da anlarsın

adam teslanin ismini anmadi diye abd başkanına posta koydu,geri adım attırdı.

oradaki sistem sadece yer eleman sağlamak bir tarafa dünyaya hakimiyet üzerine çalışıyor, elon muskı abd başkanı olarak dahi görebilirsin.

abd ye dis politikada ekonomide altın çağını yaşatan Trump in kellesini aldı o sistem,herseyi açıklamazlar yani. sen özgürlükler ülkesi zannettiğin bir yerde ömür boyu hapse mahkum olması gereken bir adam elini kolunu nasıl sallayarak geziyor önce buna bir açıklama bul,ondan sonra tesla togg yorumlarsın.

renault fiat patronu DIŞARIDA olan firmalar,vw konusuna da itiraz edememişsin zaten,alman devleti tek hamlesiyle Manisa'daki vw yatırımını iptal etti.

vw ye milyar dolar zarar ettirdiler( harp meydanına fabrika kurmayacagiz)

demokratik almanya,yersen.

Türkiye takmayınca da essek gibi kocaeline gelip fabrika kurdular.

togg senin paranla falan yapılmıyor, senin paranla yapılmayan şeyleri alt alta yazıyorum

belen geçidi (30 senelik proje,yıllık 1 milyar lira görev zararı)

Kuşadası buharkent yol ıslahı(13 senelik proje,yıllık 1 milyar lira görev zararı

amanos tünelleri (8 sene oldu,sadece inşaat maliyeti 4e katlandı, yıllık 2 milyar lira görev zararı)

abd den izinsiz kullanılmayan mühimmat ve silaha bugüne kadar ödenen 100 milyar doların üzerinde para.

mavi akım al yada öde 100 milyar dolar.

hesap soracak kadar delikanlı iseniz 3 liralık 5 liralik togga takılma, al hesap makinesini hesapla.

f 35 alak diyorsunuz ya,daha almaktan bahsettiğiniz uçağın ne olduğunu bildiğiniz yok.

eğer senin verginle bu ülkeye elektrikli otomobil teker koyacaksa bunu sadece alkışlarsın ,saçma sapan siyasi açıklamalari gündeme getirerek baltalama yarışına girmezsin. zamanla batarya fabrikan da olur,otomobilin temel parçalarını ülkende de üretirsin

savaş uçağı için de İngiltere ise İngiltere Amerika ise Amerika anlaşır kendi savunma sanayiini geliştirirsin.

bugün Çin rusyadan devsirdigi jet motoru teknolojisiyle 5. nesil savaş uçağı üretiyor.

tek bir Çinli de rusyaya para virdikkk diye ağlamıyor.

inanılmaz sig bakış açınız var,kendinizi güncelleyin biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 19 Mart 2023; 13:33:16 >

• İyi güzel seviniyorum kendi adıma bir mühendis olarak.

Ama araba yapınca seçim vaadi olması absürt değil mi?

ABD'de tesla araç yapınca o dönem hükümeti bakın araba yaptık diye oy alıyor mu?

Veya Almanya'da başka marka aynısını yapınca veya benzeri şekilde başka ülkelerde?

Kızdığım nokta burası. Onun dışında bir de bu aracın fiyatını düşük göstermek için bunu düşürmek yerine rakiplerine olanca ekstra vergi bindirmek nedir yahu...

CEO ve Mühendis arkadaşlara da tek tek teşekkür ediyorum bu işi başardıkları için tabi. Bu ayrı konu.

• anticor kullanıcısına yanıt

2023 yildir yapılmayan bir sey e siyasi iktidar öncülük yaptığı için seçim malzemesi yapılması da dogal degil mi ? Bu ülkede seçim malzemesi yapılmayan herhangi bir sey var mi ki böyle bir ilkin secim malzemesi yapılmasına şaşırdınız? Emeği geçenlerden Allah bin kere razı olsun. Bu aracın muadilini cift maaşlı biri olarak başka markada almayı hayal dahi edemezken acaba alabilir miyiz diyebilmek bile hic yoktan iyidir. Olur da kilicdar ve masa arkadaşları gelirse bir üst çıtaya da onlar taşısın ve göğüslerini gere gere seçim malzemesi yapsınlar bence sorun degil.

• anticor kullanıcısına yanıt
    1. si bu ülke ilk defa bir marka üretiyor kedi adına, keşke daha önce montaj aileleride o montajcılık bilgi birikimi ile ar-ge yapıp kendi markalarını üretseydiler.
    2. Seçim malzemesi yapma işine gelirsek, bu araçlar yada diğer yapılan ürünler yapılmadığında seçim malzemesi olarak kullanılmayacak mı yada kullanılmadı mı? bir şey oluyorsa yapılıyorsa yapan bunu yaptığını söyleyecek, yapılmıyorsa da yapılmadığını muhalefet söyleyecek. Bu böyle maalesef.

Haa muhalefetin yapması gereken, ne yaparlarsa yapsınlar bizim iyi diyecek halimiz yok zihniyetini benimsemek yerine, biz gelirsek daha iyisini yapacağız yada şunları daha çok geliştireceğiz arttıracağız vs demesi daha akılcı bir açıklama olur. Yoksa yapılan şeyleri sanki yapılmamış gibi gösterip hatta aklınca küçük görerek aşağılama modunda yaşamak akıllı bir davranış değil. Heleki bu savunma sanayi sektörü ise daha felaket oluyor o zihniyetin sorunlu söylemleri, sihafobik sezgin gibi SİHAlar sivilleri katlediyor vs bazıları dokunacağız vs diyor. Savunma sanayi ürünleri bizim tam bağımsızlığımız için olması gereken elzem ürünlerdir ve çok geç kalınmıştır yapılmakta, geçmişte yapılanlar engellenmeseydi yada daha erken davranılsaydı şuan belkide başka şeyleri yapıyor konuşuyor olurduk.

• Öner kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de 100000 iphone satilsa bu ülkenin zengin olduğunu degil sizin yanlış kıyasa girdiginizi kanıtlar. Bu ülkede 80 milyondan fazla insan var ve iPhone olan sayısı çok az. Cebinde parası olmayıp iphone taşıyanlar da var buna göre mi kiyaslayalim yani kistasimiz gösteriş budalası olup kendini zengin göstermeye çalışan kesim mi olmalı. Avmlere gidip yeaahh millette para var yeeeaah demek te mallık al kredi kartlarını bakalım kim ne alabiliyor. Saçma yaklaşım.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.