Merhaba arkadaşlar. Tokina 11-16 DX II aldım bugün.
D7100 ve HOYA 77mm Polarize filtre ile kullanıyorum. Ancak bana pek keskin gibi gelmedi lens. Herkes keskinliğini öve öve bitiremedi ancak benimki kedi çıktı :) İlk kez geniş açı kullanıyorum ondan mı acaba? Bir de D7100 otomatik moddayken inanılmaz fazla ışıklı çekiyor. Baya baya silik oluyor. Manuelde çekerken de biliyorsunuz -|||||||0|||||||+ var. Tam sıfırdayken çekim yaptığım zaman bile overexposure sorunuyla karşı karşıya kalıyorum. 2-3 diş eksi olacak şekilde ayarladığım zaman bi problem yok.
Focus otomatikteydi. A modundaydım genelde ancak verdiği değerler gerçekten kötüydü. Makine sanırım bu lensi tanımadı. Son versiyonunu kullanıyorum halbuki....
Hatalarım vardır tabii ama lenste bir sorun olabilir mi acaba?
Lenste sorun olabilir.Bana diyafram cekim anında kısılmamış gibi geldi. Farklı diyaframlarda (2.8 den 16 diyaframa kadar) aynı açıdan çekimler yapın, bu fotografları kıyaslayın.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Hocam valla sormayın. Ben buradan lens alacak arkadaşlara da sesleniyorum.. Lensin bayonet kısmındabi tane çek-bırak tarzı diş var. O Tokina'da takılıyordu. Sorun orada. Diyaframı çalışmıyor. Çok şükür geri verdim, kurtuldum