Şimdi Ara

Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
1
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SON GÜNCELLEME: Bu konuyu açmamdaki amaç alpha ve beta sürümlerinin kıyaslanmasını yapıp oyun hakkında muhabbet ve sohbet etmekti. Tabi ben oyunun ana konusunun olduğunu görmeyince diğer konunun sahibi bana sitem etmişti. Buradan tekrar kendisinden özür diliyorum ve ana konunun linkini bırakıyorum. Beta aşaması bitip oyun çıkışını yaptıktan sonra konu silinecektir.

http://forum.donanimhaber.com/m_76249533/tm.htm

---------------------------------------------------------------------------------------------------

GÜNCELLEME: Sevgili forum üyeleri belli sebeplerden dolayı indirip oynayamıyorum betayı Dolayısıyla görüşlerimi aktarmam mümkün değil. İndiren üyeler alpha'ya göre neler değişmiş minik bir kıyaslama yaparsa ben dahil herkes sevinmiş olur sanırım Lütfen deneyimlerinizi bizimle paylaşın özellikle Dark Zone'da herhangi bir değişiklik söz konusu mu bilgilendirirseniz sevinirim

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Youtube'dan closed alpha ile alakalı video bulmaya çalıştım ama bulamadım onun yerine ağzımızın suyunu akıtan E3 2015 ve E3 2014 videosu ile idare etmemiz gerek

İZLENİMLER:
    Böyle bir konunun olmadığını görünce açmak istedim her ne kadar ayın 12'sinde kapanacak olsa da oyunu deneyimleyen arkadaşlar burada deneyimlerini paylaşabilirler. Böylelikle oyunu merak edenler de bir oyuncunun gözünden oyunun neye benzediğini anlayabilir
    Ben kendi deneyimimden bahsedersem bugün sadece 30 dk oynama fırsatı buldum. Gerek konsol gerek alpha olmasından dolayı görsellik belli seviyede ama cok da gelişeceğini sanmıyorum. PC içinde downgrade yiyeceği kesin gibi bir şey Harita büyüklüğüne bakıldığı zaman Manhattan yarımadasının tamamının oyunda olucağını ancak alpha olduğundan yaklaşık bu alanın üçte birinin oyunda bulundugunu söyleyebilirim. Ona rağmen harita ciddi bir biçimde büyük ve her tarafa bir şeyler serpiştirilmiş. Bu etraftaki eventlar ne kadar kendi tekrar etse de(yani belki alphaya mahsustur çeşitliliği konusunda kesin bir şey diyemem) bir şekilde oynuyoruz şuanlık Bu "side mission" olarak geçen görevlerde(veya eventlarda) çoğunlukla bir laptop ya da ses kaydına ulaşmamız isteniyor. Diğeri ise neredeyse her sokakta görebildiğimiz "hostage rescue". Burada ise adından anlaşılacağı gibi bir rehine var ve rehineyi kurtarmaya çalışıyoruz. Açıkçası ben daha kontrollere alışamadigim için hep öldü rehine Onun dışında belli sokak ve bölgelerin belli bir levellari var ve bunlar sokak başında yazıyor. Level seviyesi arttıkça zorluk artıyor ve düşmanlar daha da güçleniyor. Şimdilik izlenimlerim bu kadar yarın konuyu editlemeye çalışırım

EDİT 10.12.2015
    Yaklaşık 2 saattir oyunu oynuyorum ve gördüğüm şeyleri aktarmaya çalışıcam. Önce ana görevden bahsedeyim. Alphada sadece 1 tane ana görev var anladığım kadarıyla. Pennsylvania Plaza'daki Base of Operations üstünde güvenliği sağladıktan sonra hemen karşısında yer alan Madison Field Hospital'dan bir doktoru kurtarmamız gerekiyor. Bu doktor sayesinde Base of Operations'ın(BoP diyeceğim bundan sonra) "medical wing" kısmı açılıyor.(Normalde Medical,Tech ve Security olarak ayrılıyor ama alphada sadece Medical kısmı var)

Bu kısımdan sonra tamamen üst geliştirme gibi ilerliyor. Bu 3 alanda belli puanlarımız var ve medical wing'te clinic,virus lab, pharmacy gibi 10 tane farklı geliştirme seçeneği var. Çok büyük ihtimal security ve tech wing'lerinde de 10 tane geliştirme seçeneği vardır. Peki bu upgradeleri yapmamızın ne faydası var? Ben clinic açarak envanterdeki medkit sayımı 1 arttırdım. Bu kısmın çok detaylı olacağı kuşkusuz Peki bu upgradeleri nasıl yapıyoruz? Burada devreye encounter missionlar giriyor. Oyunda tahmin edebileceğiniz gibi encounter mission çeşitlilik sayısı 3 ve bunlar tech,medical ve support Bu görevleri yerine getirerek "e-credit" isminde geçen ve oyunda harcamalarımızı bunun üstünden sağladığımız para birimini kazanma, BoP'daki wingleri upgrade edebilmek için wing supplies ve XP kazanıyoruz. Bunun dışında birde "side mission" olarak geçen görevlerimiz var. Bu görevler "rescue" ve "bounty" olarak ikiye ayrılıyor. İsimlerinden anlaşılacağı üzere bounty'de başına ödül koyulmuş birini öldürmemiz isteniyor.Rescue'de ise birini kurtarmamız ve bu görevlerden e-credit ve xp dışında kazandığımız şeylerden biri de itemler ve item blueprintleri oluyor.

Bir başka event çeşidi ise "conteminated zone" denilen bölgeler bu bölgelerde belli virüs tankları var ve bu tankları belli bir süre içerisinde aktif ettikten sonra upload etmemiz gerekiyor. Açıkçası İngilizcem biraz lens olduğu için anlatmakta zorlandım bu kısmı Sonuç olarak bu bölgeleri de temizlememiz gerekiyor.

Bunların dışında sadece Chelsesa ve Pennsylvania Plaza'da oyunu geçirdim yani 6 level olunca diğer bölgelere girmeye yemedi açıkçası Onun dışında şuan bunlara aktif olarak Hudson Yards, Garment District, Hell's Kitchen, Clinton, Times Square, Tenderloin, Flatiron District, Gramercy, Stuyvesant, Kips Bay, Turtle Bay, Midtown East ve level aralıkların ayrılmış 6 adet Dark Zone bulunuyor.(Toplamda 14 bölge varmış ve bu haritanın 3'te 1'i gibi bir şey sadece!) Şaka maka 3 saate yakın zamanımı 2 bölgede geçirmişim Anladığımız üzere oyun cidden çok büyük olacak. Ekstradan eklemek istediğim şey her bölgenin de bir level aralığı var ve bu aralıklara göre o bölgenin zorluk seviyesi artıyor. Mesela en yüksek levele sahip bölgeler Dark Zone 6 ve Midtown West iki bölge de 28-30 level arası istiyor. Dolayısıyla bırakın Dark Zone'lara gitmeyi yüksek levelli normal bölgelere bile gitmek için iki defa düşünüyorsunuz Not: Sonradan farkettim alphadan dolayı sadece Chelsea ve Pennsylvania Plaza'da dolaşabiliyoruz aynı zamanda 2 adet de Dark Zone mevcut. Bunu yeni farketmem...

Onun dışında level atlamanın bir çok yöntemi var. Görevleri yerine getirmek bunlardan biri. Onun dışında çevreye serpiştirilmiş telefonlar, laptoplar ve survival handbooklar var.(Bunlar collectibles olarak geçiyor) Bunları toplamak da XP kazanmanın başka bir yolu. Çevrede sizden başka sivil insanlar da var ve bunlar hasta. Yanlış bilmiyorsam oyun bir hastalık sonrası hayatta kalan insanlar arasında geçiyordu. Bu insanların belli ihtiyaçları oluyor energy bar ya da water gibi. Çevreden lootladığımız bu eşyaları onları vermemiz de XP kazanmak için bir yol. XP dışında sivil halkın da bize fabric ya da electronic gibi parçaları bize verdiğini gördüm. Mutualist bir ilişki söz konusu yani Bu eşyalar craftingte lazım oluyor sanırsam ve craftinge hiç girmediğim için bu kısmı es geçiyorum. Aynı zamanda sivil halktan aldığımız ürünleri haritanın belli yerlerinde bulabiliyoruz. Bazı storelar açık ve bu storelarda fabric,electronic ve tool bulabiliyoruz.

Şimdi görsellik ve kontrollerden bahsedeceğim. Özellikle kontroller tek kelimeyle muazzam ve harika işliyor. En ufak zorluk çekmedim ne silah kullanırken ne de normal gezerken. Grafiğe gelince oyunun atmosferi kuşkusuz şu zamana kadar çıkmış oyunlar arasında en iyi atmosfere sahip oyunlardan biri. Bize o hastalık ve kargaşa havasını çok iyi yansıtıyor. Oyunda gece ve gündüz döngüsü mevcut aynı zamanda tipi olduğu zamanlar da oluyor. Heleki geceleyin tipiye yakalanınca görüş mesafesi çok fazla düşüyor burnunuzun önünü resmen göremiyorsunuz. İnsan diyor keşke en azından PC'de E3'teki grafiklerle o atmosferi yaşayabilsek ama konu Ubisoft olunca downgrade kelimesi kendiliğinden geliyor zaten Konsol grafikleri ve alpha'da olmasına rağmen grafikler bence doyurucu olmuş en azından konsolda daha üstüne koyulacağını sanmıyorum. Şimdilik tüm söyleyebileceklerim bu kadar açıkçası Ubisoft'un oyunu batıracağından adım gibi emindim ama galiba ciddi ciddi bu sefer batırmayacaklar

Eğer herhangi bir şey keşfedersem tekrardan konuyu editlerim iyi oyunlar kalın sağlıcakla

EDİT 11.12.2015
    Bu sabah biraz daha gezindim oyunda ve Chelsea ve Pennsylvania Plaza'daki her şeyi topladım Konuya yorum yazmış birkaç arkadaşa şu konuda katılıyorum yaptığımız görev isimleri farklı da olsa yaptığımız şeyler aynı. Umarım görev çeşitliliğini arttırırlar. Belki de çoktan artmıştır da alpha diye sunmamışlardır bu konuda Ubisoft'a güvenmek dışında başka şansımız yok Akşam Dark Zone'a giriş yapacağım umarım yeterince eğlendirir beni herkese iyi günler

Şükür Dark Zone'a girdim İlk başta kendim girdim tek başıma gayet herkesle kardeş kardeş anlaşarak topladığım itemleri birkaç kere extract ettim ta ki 3 kişilik bir gruba denk gelene kadar Adamlarla ilk başta anlaştık sanmıştım yanılmışım bir güzel tokatladılar beni. Ondan sonra grupla girdim baya bir eğlendiğimizi söyleyebilirim. Sürekli bir şeyler aradık AI ile kapıştık item extract ettik ta ki-yine - 4 kişilik bir Rogue grubuna gelene kadar adamlar delik deşik etti bizi. Tabi bizde olaya dahil olduk sonra aramızdan birinin 400 küsür saniye Rogue kalma süresi vardı adam ne öldürmüşse artık Özellikle arkadaşlarınızla girdiğiniz zaman normalde zaten eğlenceli olan mod bir hayli güzelleşiyor. Ben Dark Zone'nun büyüsüne kapılıp yaklaşık 2 saat oynadım ve sonra çıktım. Çünkü beni -şuanlık- herhangi bir bağlayan şey yoktu. Herhangi bir görev yoktu tek amaç AI ile kapışmak, oyuncular ile kapışmak ardından gelen Rogue olayının bitmesini beklemek, item extract'lemek... Aynı şeyleri yapıp durduk ama inanılmaz zevk aldık o ayrı Dark Zone'u Dark Zone yapan asıl mesele Contaminated Zone'lar çünkü bildiğim kadarıyla o Ubisoft'un "legendary" olarak bahsettiği itemlerin olduğu yerler burası ve yeterli sayıda var. Tek bir sıkıntı var ki bu yerlerdeki kutuları Dark Zone leveli olarak 30 olmadan hiçbir etkileşime geçemiyorsunuz ve tahmin edelim level sistemi neye dayanıyor? Tabiki olabildiğince AI ve normal insan öldürmeye Umarım Ubisoft'un böylesine parlak bir fikir için güzel planları vardır aksi takdirde her zaman olduğu gibi fikir olarak güzel olan bir oyunu kötü bir şekilde sunacaklar Aynı zamanda nickini hatırlamıyorum ama biri Extraction Point'te 10 kişi yaşadığı gerginlikten bahsetmişti aynısını yaşadım insanı cidden geriyor eliniz trigger tuşunda etrafı keserek bekliyorsunuz sürekli

Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU]

Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU] Tom Clancy's The Division [ALPHA&BETA ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyoda -- 29 Ocak 2016; 22:53:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=76249533&p=1

• Ben yaklaşık 2-3 saat kadar oynadım bu akşam. Downgrade illaki yiyecekti. E3 videolarındaki grafikleri konsolun kaldırmayacağı bariz belliydi. Grafik olarak bence böyle çıkar daha gelişmez, belki çözünürlüğü arttırılar full sürümde.

Atmosfer almış başını gitmiş. Uzun zamandır oynadığım atmosferi en iyi olan oyun bu oldu. Terkedilmiş arabalar, kaza yapmış ambulanslar, birikmiş çöp dağları, hastalık kapmış yardım bekleyen insanlar, ordan oraya kaçışan fareler, çöp eşeleyen köpekler, gaspçılar yağmacılar vs. dantel gibi tek tek işlendiği belli. Özellikle gün batımı ve gün doğumunda ışıklandırmalar yansımalar, binaların gökdelenlerin arasından sızan gün ışığı falan muazzam. Hele gece kar yağmaya başladımı işi gücü bırak yürüyerek gez sokakları, şehir atmosferi o kadar güzel. Arada fırtına falanda çıkıyor 2 metre önünüzü göremiyorsunuz.

Haritada alpha olmasına rağmen hayli büyük. Bi uçtan bi uca gitmesi baya uzun sürüyor. Harita mahalle mahalle bölünmüş. Bi mahalleye girerken Bilmemne District / Level 2-4 / Easy, Bilmemne Street / Level 3-5 / Normal şeklinde belirtiliyor. Yeraltı tünelleri falanda var. Bazı binalara girlilebiliyor, üst katlara çıkıp daireleri lootlayabiliyorsunuz. Destiny gibi oyuncuların buluştuğu camp denen mekanlar mevcut. Burda klasik el sallama, selam verme tarzı emoteları yapabiliuorsunuz yada grup daveti gönderebiliyor coop grubunuzu oluşturabiliyorsunuz. Vendorlarda destiny gibi fahiş fiyattan silah armor mod falan satıyorlar

Alphada tek bi ana görev var. Üstünüze bir dalga düşman geliyor hepsini öldürüyorsunuz, ilerliyorsunuz yine bi dalga düşman geliyor, öldürüp ilerliyorsunuz, bi dalga daha geliyor. O arada birini kurtarıyorsunuz, kurtardığınız kişiyi koruyorsunuz ama temel anlamda olay dalga dalga gelen düşmanları temizlemek. Sonda da klişe olarak boss tarzında çok daha güçlü zırhlı bi düşman çıkıyor öldürünce bitiyor görev. Bunun full sürümde kesinlikle çeşitlenmesi lazım. Bu tip olursa bi süre sonra sıkar...

Öte yandan tüm görevleri coop olarak yapabiliyorsunuz. Matchmaking gameplayi bölmüyor. Normal sokakta yürüken haritadan ana göreve tıklayıp matchmakinge basıyorsunuz zaten siz ana göreve doğru yürüyene kadar 3 kişi buluyor, haritanızda nerde oldukları gözüküyor. Ana göreve başlama noktasında buluşup göreve giriyorsunuz. Bekleme veya loading olayı falan olmaması çok güzel. Oyun hayli zor. Sizinle aynı level düşmanlardan 3-4 tane olduğu zaman malkoçoğlu gibi dalamıyorsunuz, anında yatırıyorlar. Health barda çok geç ve yavaş doluyor. Komple barda dolmuyor zaten 3e bölmüşler 3/1 i doluyor sadece. Geri kalanda health basmak gerekiyor. Hal böyleyken coop oynarken strateji belirlemek gerekebiliyor. Biri shield açıcak diğeri healliycek gibi.. Full sürümdeki skillere göre yapılabilecek stratejiler daha çok çeşitlenir daha iyi olur alphada çoğu skill kapalı çünkü.

Kontroller falanda çok rahat. Sol analoga tıkladığınızda koşarken, B tuşu ile engellerin üstünden atlıyor, çitlerin üstünden turmanıyorsunuz. A tuşu ile siper alıyor. Basılı tuttuğunuzda siper değiştiriyor. LB RB skiller. Dpad ile health kit, el bombası falan seçiyor. X klasik reload falan kısaca kontroller alışık olduğumuz tarzda...

Oyunun haritasında friend listinizde olup oyunu oynayanları canlı olarak takip edebiliyorsunuz. Gidip buluşabiliyormusunuz denemedim ama haritada arkadaşınız nerede geziyor gözüküyor.

Crafting olayı var fakat alphada açık değil. Örneğin işe yaramaz eldivenleri ceketleri "dismantle" yaptığınızda size fabric yani kumaş olarak geri dönüyor. Silah upgradeleride çeşitli olacak gibi. Alphada bile birsürü silah modu var. Scopeuydu gripiydi extended magıydı vs...

Skill olayıda çeşitli olacak gibi. Siller var, perkler var, proffesion tarzı şeyler var. Alphada menüler kitli ama baya geniş gibi duruyor. Ben shield ve heal skilline verdim. Lockpick lazım olan bikaç kapıya denk geldim ama alphada verilebilecek lockpick skilli yok.

Ayrıca alphada sağlam bug var. Ana görevde siper almaya çalışırken normalde içine girilmeyen bir kutunun içine girdim çıkamadım kaldım öyle kutunun içinde. Oyundan çıkıp bi daha girmek zorunda kaldım haliyle ana görevde biçok şeyi kaçırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 10 Aralık 2015; 4:47:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Ben yaklaşık 2-3 saat kadar oynadım bu akşam. Downgrade illaki yiyecekti. E3 videolarındaki grafikleri konsolun kaldırmayacağı bariz belliydi. Grafik olarak bence böyle çıkar daha gelişmez, belki çözünürlüğü arttırılar full sürümde.

Atmosfer almış başını gitmiş. Uzun zamandır oynadığım atmosferi en iyi olan oyun bu oldu. Terkedilmiş arabalar, ambulanslar, çöp dağları, hastalık kapmış yardım bekleyen insanlar, kaçışan fareler, çöp eşeleyen köpekler, yağmacılar vs. dantel gibi tek tek işlendiği belli. Özellikle gün batımı ve gün doğumunda ışıklandırmalar yansımalar, binaların gökdelenlerin arasından sızan gün ışığı falan muazzam. Hele gece kar yağmaya başladımı işi gücü bırak yürüyerek gez sokakları, şehir atmosferi o kadar güzel. Arada fırtına falanda çıkıyor 2 metre önünüzü göremiyorsunuz.

Haritada alpha olmasına rağmen hayli büyük. Bi uçtan bi uca gitmesi baya uzun sürüyor. Harita mahalle mahalle bölünmüş. Bi mahalleye girerken Bilmemne District / Level 2-4 / Easy, Bilmemne Street / Level 3-5 / Normal gibi levela göre bölünmüş. Yeraltı tünelleri falanda var. Bazı binalara girlilebiliyor. Destiny gibi oyuncuların buluştuğu camp denen mekanlar mevcut. Burda klasik el sallama, selam verme tarzı emoteları yapabiliuorsunuz yada grup daveti gönderebiliyor coop grubunuzu oluşturabiliyorsunuz.

Alphada tek bi ana görev var. Üstünüze bir dalga düşman geliyor hepsini öldürüyorsunuz, ilerliyorsunuz yine bi dalga düşman geliyor, öldürüp ilerliyorsunuz, bi dalga daha geliyor. O arada birini kurtarıyorsunuz, kurtardığınız kişiyi koruyorsunuz ama temel anlamda olay dalga dalga gelen düşmanları temizlemek. Sonda da klişe olarak boss tarzında çok daha güçlü zırhlı bi düşman çıkıyor öldürünce bitiyor görev. Bunun full sürümde kesinlikle çeşitlenmesi lazım. Öte yandan Ana görevleri coop olarak yapabiliyorsunuz. Matchmaking gameplayi bölmüyor. Normal sokakta yürüken haritadan ana göreve tıklayıp matchmakinge basıyorsunuz zaten siz ana göreve doğru yürüyene kadar 3 kişi buluyor, haritanızda nerde oldukları gözüküyor. Ana göreve başlama noktasında buluşup göreve giriyorsunuz. Bekleme veya loading olayı falan olmaması çok güzel. Oyun hayli zor. Sizinle aynı level düşmanlardan 3-4 tane oldumu malkoçoğlu gibi dalamıyorsunuz yatırıyorlar. Health barda çok geç ve yavaş doluyor. Komple barda dolmuyor zaten 3e bölmüşler 3/1 i doluyor sadece. Geri kalanda health basmak gerekiyor. Hal böyleyken coop oynarken strateji belirlemek gerekebiliyor. Biri shield açıcak diğeri healliycek gibi.. Full sürümdeki skillere göre yapılabilecek stratejiler daha çok çeşitlenir daha iyi olur alphada çoğu kapalı çünkü.

Oyunun haritasında friend listinizde olup oyunu oynayanları canlı olarak takip edebiliyorsunuz. Gidip buluşabiliyormusunuz denemedim ama haritada arkadaşınız nerede geziyor gözüküyor.

Crafting olayı var fakat alphada açık değil. Örneğin işe yaramaz eldivenleri ceketleri "dismantle" yaptığınızda size fabric yani kumaş olarak geri dönüyor. Silah upgradeleride çeşitli olacak gibi. Alphada bile birsürü mod var. Scopeuydu gripiydi extended magıydı vs...

Skill olayıda çeşitli olacak gibi. Siller var, perkler var, proffesion tarzı şeyler var. Alphada menüler kitli ama baya geniş gibi duruyor. Ben shield ve heal skilline verdim. Lockpick lazım olan bikaç kapıya denk geldim ama alphada verilebilecek lockpick skilli yok.

Ayrıca alphada sağlam bug var. Ana görevde siper almaya çalışırken normalde içine girilmeyen bir kutunun içine girdim çıkamadım kaldım öyle kutunun içinde. Oyundan çıkıp bi daha girmek zorunda kaldım haliyle ana görevde biçok şeyi kaçırdım.

Çok teşekkürler gerçekten beklediğim bir oyun heycanlıydım baya ve heycanım dahada arttı teşekkürler bizle paylaştığınız için

• abi e maile kod gelmiş gireyim oynayim inanamadım biran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoeRue- -- 10 Aralık 2015; 3:59:55 >
  • Playstation konusunda yazmıştım ben de, buraya da kopyalayayım madem.
    Oncelikle grafiklerden baslayayim. Hersey gayet tatmin edici. Tabiiki videodaki gibi grafikler yok, acik bir sekilde downgrade yemis oyun ama hala harika. Benim konsolda gordugum en iyi grafikelrden birine sahip. Karli ortam da daha bi guzellestirmis. Havada ucusan gazete sayfalari, yapraklar, kari nerimesi ile olusan sudaki binalarin yansimasi, binalarin yapilari, caddeler sokaklar, arabalar ayrintilar mukemmel. Herhangi bir apartmana girip bir daireye daldiginizda daire icindeki ayrintilar bile cok hos. Oralara da calisilmis, arabalarin kapilarinin kapanmasi, parcalama efektleri, kursun izleri gercekten grafiksel olarak cok tatmin edici. Sizi direk icine aliyor oyun, New York'a gitmeden de New York'u sevdiriyor :p Hazir New York demisken harita cok cok cok cok genis. Zaten tum New York'un olacagi bahsediliyordu. Alpha da cok kisitl ibi alan verse de bu harita bile pek cok oyundan genis. Hatta abartmiyorum, cok katli gokdelenelr var ve bunlarin icinde biz bugun pek cok kez kaybolup birbirimizi zor bulduk. Ara sokaklar, ana caddeler, apartmanlarin icinden gecip arkadaki cikmaz sokaga cikmak, o filmlerde gordugumuz kanalizasyondan tuten dumanlarin oldugu ara sokaklar... Oyun icerisinde ustunuzde navigasyon oku olmasa sehirde kaybolmamaniz imkansiz, cok genis bir harita ve suru ile sokak var, bir yere cok farkli yerlerden gidebiliyorsunuz. Sunu soyleyeyim sadece Alpha'da verdigi haritayi bile tam surumde vermeyen oyunlar var. Bir de bunlar yer ustunde, bunun bir de kanalizasyon tunelleri ve metrosu var... Harita ve gorsel gercekten de cok tatmin edici.
    Oynanisa gecersek gayet basit ve klasik tus konfigurasyonu var, cabuk adapte oluyorsunuz oyuna. Silah tepmeleri falan muazzam olmus, kolun titresimi ile aldiginiz his muazzam. Ama benim en cok begendigim olay siper almak oldu. Oyunda her yere siper alabiliyorsunuz ve bu cok basit. ekrani nereye cevirirseniz oraya dogru X tusuna bastiginizda direk ordaki sipere gidiyor ve siperler arasi gecisler gayet guvenli bol secenekli, en cok hosuma giden bu oldu. Oyun taktiksel ogeler de icerdigi icin cok isimize yarayan bi olay. Kesinlikle yapay zeka gayet akilli. 4-5 haydutun ustune tek basina yaklasirken once yerlerini belirleyip ufak bi strateji yapmakta fayda var. Caniniz otomatik yenilenmedigi icin dikkatli olmaniz gerekiyor, tabiki yaninizda ekipmaniniz varsa kullanip can yukseltebiliyorsunuz ya da bazi skiller ile ama onun haricinde sagliginizi baya dikkate almalisiniz, sahsen tek basima oynarken pek cok kez oldum. Oyundaki dusmanlari bacaklarindan vurunca topallamalari, vucutlarinda belirli yerlere vurunca daha fazla damage almalari gibi ayrintilar cok hos. Karacigere bol bol calistim efendim...
    Oyun MMO severleri de gayet tatmin edecek bir crafting sistemine sahip, alpha'da crafting yaptirmasa da bu belli, her silahi kendinize gore sekillendirmeniz, silahalri kiyafetleri gelistirmeniz, skill agaciniz, her gun vendorlarda urunlerin yenilenip farkli urunlerin gelmesi vs. Belli ki baya da genis bir silah ve armor arsivi olacak, bol bol silah ve armor kasacaz anlasildi. Haritada karisiniza cikan lootlari da atlamamak lazim bazen bir soda ciksa da bazen saglam bir silah da cikabiliyor, her yerde bir kutu ya da sirt cantasini rastliyorsunuz, bol bol loot yapiyorsunuz.
    Oyun modlarina gelirsek, ilk olarak acik dunyada single ya da 4 kisiye kadar co-op oynayabileceginiz story kismi var. Burda adaminizi gelistiriyor ve acik dunyada yan gorev ana gorev ne varsa yapiyorsunuz. 4 kisi birden girip tum oyunu beraber oynamak cok zevkli ve rahatlatici. Tek kisi cidden zor olabiliyor. Biz 3 kisi oynadik, ben etrafi tarayip dusmanalri belirlerken bir arakdas da kalkani acip arkasinda siginip ilerledik, bir arkadas da can verdi bize, gorev dagilimi falan yaptim oyle ilerledik. Alpha da acik olan iki tane multiplayer kismi var , Freeroam ve Dark Zone, bunlardan biri pvp iken digeri pve ama acik dunyada dolasip orayi burayi lootlamaktan, yan gorev yapmaktan zaman bulup giremedik henuz. Aksam yemegini bile yemedim henuz su oyunu oynicam diye.
    Tabiiki Alpha'da hatalar yok degil, 100 metre otenizdeki bina derme catma iken ya da 200 metre otede bina yokken bi adim atinca ilerisinin degismesi, ortamin normal hale gelmesi falan bunlar halllolur. Ya da bazi bina camlarindan asagiya ates edince adamlara damage atamamaniz gibi sorunlar ile karsilastik ama hic endise edecek bir durum degil kesinlikli halledilir seyler, temeli saglam.
    Yarin ve daha sonra aklima geldikce birseyler yazarim. Ama sunu soylemem gerek alpha boyleyse, sadece bu hali bile tatmin ediyorsa kesinlikle on siparis verilir. Tek korkum malum ubisoft serverlari...

Sonradan akla gelenler: Taktiksel derken sunu atlamisim, mesela iki kisi gucl ubir dusmani ates altinda tutarak kafasini cikarmasini ya da hareket etmesini engelliyor, o sirada da 3. oyuncu siperi asip on sipere dogru ilerliyor, boyle guzellikler de var...

• Lockpick loot ettiğiniz yerlerden gelşyor hocam. Açık dünyada dolaşın biraz loot yapın elbet gelir Lockpick. Ha açınca muazzam bişey gelicek diye beklemeyin bana hep ilk yardım ve soda çıktı :))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MISHIMA

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=76249533&p=1

Hocam ben alphaya özel açmak istedim o yüzden

• Yorumlar şuan için çok olumlu, tam istediğim gibi bir oyun olmuş gözüm kapalı alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: anonimbey

quote:

Konuyu açtığınız iyi olmuş, eski konu hiç güncellenmemiş zaten unutulup gitmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Attila the Great

quote:

Orijinalden alıntı: anonimbey

quote:

Konuyu açtığınız iyi olmuş, eski konu hiç güncellenmemiş zaten unutulup gitmiş.

Ben eski konusu günceldir hala dedim de baktım baya geride dedim alphaya özel açayım

• bende oynadim 1 saat falan , merak ettim , bana hitap eden bir oyun degil ,ubisoft bana bedava verse oynamam bundan sonra , ben fps severim yani bf 4 gibi cod gibi .
  • Ben pc versiyonunu ön sipariş ile aldım.Almadan önce sadece videolara bakarak ve su ana kadar beklediğim herşeyi bir oyunda barındırdığı için ne olursa olsun oyunu alacaktım.Burdaki arkadaşların yorumu ile şimdiden iyiki almışım diyorum ve heyacanım 1000 kat daha arttı. :D
  • Aslında Ana Konu mevcut ama problem yok, Ana konunun hiç bir albenisi kalmamış çünkü . Bu konu güncel kalırsa ana konu olarak devam edilebilir. Oyuna gelecek olursak,

Oyun bence tek kelime ile harika. Harita büyüklüğü, envanter çeşitliliği, özelleştirmeler nefis olmuş. Yalnız oyun erkanında iken her yerden bir yazı fırlıyor, kafa karışmıyor değil aslında. Oynanış olarak güzel olmuş, araçların kapısı açıkken siper alındığında, kapıya doğru gidince elimizle itiyoruz, hoş . Grafikler biraz düşmüş evet ama alphaya göre grafikler güzel. Bu grafiklerle çıksa dahi alınacak bir oyun bence. 1 saat kadar oynadım o yüzden pek bir şey anlatamıyorum, ama bu oyun arkadaşlarla çok güzel vakit geçirtecek kesinlikle..

• İlk mesaja oyun görselleri, videoları fln eklesenizde biraz gaza gelsek
  • Beyler. Live Store da ön sipariş imkanını neden kaldırmışlar The Division için. Daha önce vardı. Şimdi Coming Soon yazıyor fiyat yerine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 10 Aralık 2015; 14:21:29 >
  • hocam grafikler nasil bf4 kalitesinde var mi en azindan oynanis felan zaten guzel

• 4spenox kullanıcısına yanıt
    Baktılar alpha'da millet gaza geldi, zam yapacaklar herhalde çakallar :))
    Hocam ön sipariş verenlere verdikleri için alpha kodunu eğer şu anda alpha serverları dolduysa yeni oyuncu gelmesin diye durdurmuş olabilirler, sadece bi fikir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fantastiko_92

Baktılar alpha'da millet gaza geldi, zam yapacaklar herhalde çakallar :))
    Hocam ön sipariş verenlere verdikleri için alpha kodunu eğer şu anda alpha serverları dolduysa yeni oyuncu gelmesin diye durdurmuş olabilirler, sadece bi fikir.

:)))

Yani mantıklı aslında hocam çünkü ps store da var hala. Neyse bekleyeceğiz o zaman. Sizce yılbaşında indirim filan gelir mi oyuna. Ön sipariş oyunlarına vurduğu oldumu hiç indirimlerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 10 Aralık 2015; 14:48:41 >
  • Böyle bir konu var kim diyor yok diye, arama yapsanız googledan direkt çıkıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_76249533/tm.htm
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.