Şimdi Ara

Tomografiden ne kadar radyasyon aldım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dalış yaptım yaptıktan sonra burnumdan kan geldi sonrasında acile gittim beni tomografiye soktular sonrasında araştırdım çok fazla radyasyon yiyormuşuz. Bilen birisi bakabilir mi çok mu acaba? Kafayı takmış durumdayım baya pişman oldum.

Tomografiden ne kadar radyasyon aldım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takma kafaya 2 kez beyin hipofiz mr üstüne tomografiye girdim 2 gün içerisinde yine bir şey olmadı.

• Kafaya takacak kadar değil. Mecburi durumlarda yapacak bir şey yok. Sürekli atım xray çekimi yapılıyor basit mantıkla, oradan kıyaslayabilirsiniz (yani esasında xraye göre çok daha fazla radyasyon alıyorsunuz) ama dediğim gibi görüntüleme tekniklerinde mecburi durumlarda alınan radyasyon göz ardı edilebilir.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Bende de aynı sorun var hocam yılda bir ilaçlı mr a giriyorum ancak mr da radyasyon olmadığı için sorun yok. Tomografi öyle değil ki.

• Tuborg için bağışıklık yapar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şimdi bu konularda bilgim yok ama, Emin Çapa bi canlı yayında konuşurken arada bu beyin tomografisi olayından bahsedip baya sert sitem etmişti.

söylediğine göre Türkiye'deki tomografi cihazı sayısı Almanya'dakinden kat kat fazlaymış. bunun nedeni de Almanya'da devletin bu tomografi işini kısıtlaması ve sadece zorunlu durumlarda yaptırmasıymış. kısıtlama kanunları çıkmadan önce Almanya'da bu cihazı üreten firma çok sayıda cihaz üretmek için zaten süreçteymiş, kısıtlama gelince adamlar fazlalık üretilen cihazları dışarıya kaktırma derdine girmişler ve Türkiye'deki özel hastanelere de kaktırmışlar. o olaydan sonra bizim hastaneler kendi reklamlarını yaparken tomografi cihazlarını da listeye yazmaya başlamışlar (sonuçta Türk insanı bu cihazın adını görünce woww mükemmel falan diyo reklam oluyo) sonra özel hastanelerde doktorlar önüne gelene su gibi tomografi yazmaya başlamışlar.

doktorum bana tomografi çekecez dediği an teşekkür edip odadan çıkıyorum ve o doktorumu değiştiriyorum demişti Emin Çapa.

benim şahsen bu konuyla ilgili bi bilgim yok. Emin Çapa'nın söylediklerini bire bir aktarmaya çalıştım. belki söyledikleri gerçek olmayabilir yani kendisi de yanlış biliyo olabilir, yanılıyo olabilir.

ben kendi adıma şunu söyliyim: "doktordur, sen onun dediğini sorgulayamazsın" olayı %100 yalan. sorgulayabilirsin. mesela Türkiye'de bi gelenek var, doktorlar su gibi antidepresan yazıyolar. antidepresan denen şey uyuşturucu gibi bişey. mesela ben lise son sınıfta hastalanmıştım, doktor bana hiçbir şey sormadan sırf lise son sınıfım diye beni psikiyatr'a yollamıştı, o da hiçbir şey sormadan direk antidepresan yazmıştı. mesela çocuğun annesi doktora gidip "çocuğum lise son sınıf, antidepresan yazın" dediğin anda doktor annenin adına antidepresan yazıyo, annesi ilacı çocuğun yemeğine karıştırıyo. bu çok normal şekilde yapılan bi uygulama Türkiye'de. ama böyle olmamalı. bu çok yanlış. ben mesela lise son'da hasta olduğum %1 bile stresli değildim. tam tersine hayatımın en mutlu günleriydi. üniversiteyi kazanacağım %99 idi ve hergün arkadaşlarla internet cafede takılıyoduk. ve üniversiteyi beklediğimin bile üzerinden puan yaparak kazandım. hayatımın en renkli günlerinde adam bana ağır seviye kilinik depresyonda muamelesi yapıp antidepresan yazdı ve bunu bana sormadan yaptılar. bana sorsalar söylerim bende sinir-stres yok diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.