Şimdi Ara

TOP ÜNİ MEVZUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
4
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar valla bunaldım biri konu açar top üniler harici herkes işsiz kalacak der biri hiçbir önemi yok der şu konuya bir açıklık getirelim.

Öncelikle üniversite etiketi diye bir gerçeklik var ve bunu göz ardı edemeyiz. O yüzden "Boğaziçi'ndeki ders ile x üniversitesindeki ders aynı moruk" gibi söylemlerin hiçbir manası yok. Evet çok benzer. Büyük ihtimalle Boğaziçi ve Koç'un dersleriyle Harvard'ın dersleri arasında da devasa farklar yok. Çünkü olay bu değil, sihirli bir değnek yok hiçbir üniversitede. Ben Boğaziçi mezunuyum demek "Ben Türkiye'de derece yapıp Boğaziçi üniversitesine girdim, ordan da şu ortalamayla mezun oldum. Yetenekli, potansiyeli olan, çalışkan ve zeki bir bireyim. Beni işe alabilirsin" demenin bir yoludur.

İşverenlerin gözüne girmenin tek bir yolu yok. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Hakkari üniversitesinden mezun olup bir yazılım dehası olabilirsin ama bu durumda kendini kanıtlaman gerekir. İşveren teker teker ben tüm Türkiye'deki yazılımcı yetenekleri bulayım hadi bakalım iş başına mı diyecek yoksa öncelikle üniversite ismini bir filtre olarak mı kullanacak bunu düşünün. Mükemmel bir yöntem olmayabilir ama üniversiteniz sizi elemek için bir filtre olarak kullanılıyor.

Birçoğunuzun futbolu ucundan da olsa takip ettiğini düşünüyorum bir benzetmeyle bitireceğim. İyi bir üniversiteden mezun olan öğrenci iyi bir takıma sahip golcüdür, birçok farklı imkanı vardır. Sürekli ona pas gelir çünkü takımı çok iyidir.( Üniversitenin ismi birçok kapıyı açar staj imkanı network vb.) Ama sonuç olarak bu pasları gole çevirmek onun elindedir. Ortalama bir üniversiteye yani takıma sahip golcünün ise işi daha zordur çünkü takımı ona yeterince pozisyon sağlayamaz. Yeri geldiğinde tek başına tüm rakip defansı geçip gol atması gerekir yeri geldiğinde zor pozisyonlardan golü bulması. Ama kim bilir belki bu golcü o kadar iyidir ki bu vasat takımıyla iyi takımın golcüsünün önüne geçer :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 17 Ağustos 2022; 13:18:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gayet dogru bir baslik. Belli basli okullarda okumadiginiz surece her zaman 1-0 geriden basliyorsunuz bunun artik kabul edilmesi gerek. En basta yabanci dil egitiminiz sonuk kaliyor ki ITU gibi bir okulun tartisma konusu olmasi bu sebeple zaten. Teknik egitimi cok iyi fakat konu yabanci dile geldiginde diger top tier universitelerden oldukca geride kaliyor.

Konu bir yerden sonra aldiginiz ders ve dersinize giren hocalardan cikip okulun marka degeri, onceki mezunlarin sektordeki yeri ve bununla dogrudan baglantili olarak sizin mezun oldugunuzda sahip olacaginiz networke donmus vaziyette, internette bununla alakali cok sayida icerik - video bulabilirsiniz.

Bogazici gibi bir okulun bu kadar kan kaybetmesine karsin turizm bolumunun bile bu sene 3.5k'ya cekmesi network isine ne kadar guvenildiginin gostergesi, ki guvenenlerin de gunun sonunda hakli ciktigini soyleyebilirim. Tahminen bolume giren insanlarin yarisindan fazlasi Bogazici olsun diye girdi ve turizm isletmeciligi hakkinda fikri dahi yok. ancak mezun oldugunda sahip olacagi network sayesinde rahatlikla is bulacagini dusunuyor ve bulacak da.

Ayrica buyuksehir faktorunu de listeye eklemek gerek. gercekten en ustu hedefliyorsaniz Istanbul veya Ankara disinda bir yer yazmamaniz sizin icin daha faydali olacaktir (tip-dis vs. icin yazmiyorum). bu sehirlere gidemiyorsaniz da Izmir, Bursa ve Antalya uclusunun disina cikmayin. Turkiye'de gercekten paranin dondugu sehirlere gidin.

Kotu universite - iyi bolum yerine her zaman iyi universite - kotu bolum ikilisini tercih edin. bulundugunuz yerde en iyisi sizseniz yanlis yerde bulunuyorsunuz demektir. bulundugunuz yerin kotulerinden olmaya calisin ki birlikte oldugunuz insanlar sizi yukari ceksin. anadoludaki bir universiteye tavan puanla girmek yerine bogazici, galatasaray, odtu, itu gibi okullarin kotu bolumlerine yerlesmeniz sizin icin daha mantikli olacaktir. tasra universitesinin bilgisayar muhendisliginden mezun birisi yerine emin olun ki is verenler ayni bilgiye sahip gsu-odtu matematik mezunu adami ise alacaktir.

bu universitelerin size katacagi vizyondan bahsetmiyorum bile. universite sadece girip ciktiginiz ders degildir, muhattap oldugunuz insan kitlesi hayata bakis acinizi ve kisiliginizi de belirler. ailenizin de ne dusundugunu mumkun oldugunda umursamayin, dunya onlarin yasadigi memur olup ikramiyeyle ev-araba alinabilecek dunya degil. kendiniz icin en iyi karari yine siz vereceksiniz.

• doğru  

• refine1e kullanıcısına yanıt

• Up

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

İnsanların pek ilgisini çekmedi hocam ankaratıplı bordro görevinde orası daha ilgi çekici şu an  

• Her yerde bordro arıyor şuan da o yüzden sakın şuan 😎

• Gayet dogru bir baslik. Belli basli okullarda okumadiginiz surece her zaman 1-0 geriden basliyorsunuz bunun artik kabul edilmesi gerek. En basta yabanci dil egitiminiz sonuk kaliyor ki ITU gibi bir okulun tartisma konusu olmasi bu sebeple zaten. Teknik egitimi cok iyi fakat konu yabanci dile geldiginde diger top tier universitelerden oldukca geride kaliyor.

Konu bir yerden sonra aldiginiz ders ve dersinize giren hocalardan cikip okulun marka degeri, onceki mezunlarin sektordeki yeri ve bununla dogrudan baglantili olarak sizin mezun oldugunuzda sahip olacaginiz networke donmus vaziyette, internette bununla alakali cok sayida icerik - video bulabilirsiniz.

Bogazici gibi bir okulun bu kadar kan kaybetmesine karsin turizm bolumunun bile bu sene 3.5k'ya cekmesi network isine ne kadar guvenildiginin gostergesi, ki guvenenlerin de gunun sonunda hakli ciktigini soyleyebilirim. Tahminen bolume giren insanlarin yarisindan fazlasi Bogazici olsun diye girdi ve turizm isletmeciligi hakkinda fikri dahi yok. ancak mezun oldugunda sahip olacagi network sayesinde rahatlikla is bulacagini dusunuyor ve bulacak da.

Ayrica buyuksehir faktorunu de listeye eklemek gerek. gercekten en ustu hedefliyorsaniz Istanbul veya Ankara disinda bir yer yazmamaniz sizin icin daha faydali olacaktir (tip-dis vs. icin yazmiyorum). bu sehirlere gidemiyorsaniz da Izmir, Bursa ve Antalya uclusunun disina cikmayin. Turkiye'de gercekten paranin dondugu sehirlere gidin.

Kotu universite - iyi bolum yerine her zaman iyi universite - kotu bolum ikilisini tercih edin. bulundugunuz yerde en iyisi sizseniz yanlis yerde bulunuyorsunuz demektir. bulundugunuz yerin kotulerinden olmaya calisin ki birlikte oldugunuz insanlar sizi yukari ceksin. anadoludaki bir universiteye tavan puanla girmek yerine bogazici, galatasaray, odtu, itu gibi okullarin kotu bolumlerine yerlesmeniz sizin icin daha mantikli olacaktir. tasra universitesinin bilgisayar muhendisliginden mezun birisi yerine emin olun ki is verenler ayni bilgiye sahip gsu-odtu matematik mezunu adami ise alacaktir.

bu universitelerin size katacagi vizyondan bahsetmiyorum bile. universite sadece girip ciktiginiz ders degildir, muhattap oldugunuz insan kitlesi hayata bakis acinizi ve kisiliginizi de belirler. ailenizin de ne dusundugunu mumkun oldugunda umursamayin, dunya onlarin yasadigi memur olup ikramiyeyle ev-araba alinabilecek dunya degil. kendiniz icin en iyi karari yine siz vereceksiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    top-tier üniversite şart mı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt

Doğru söze ne denir hocam

• İstanbul ve Ankara üniversitelerinin mühendislikte bir adım önde olduğu gerçeği var.staj iş imkanı sosyal yaşam network bakımından önde olurlar. İkincisi yabancı dil önemli. Mümkünse iyi bir hazırlık eğitimi veren ve %100 İngilizce olan bölüme gitmek daha mantıklı. Öğretim üyeliği kadrosuna da bakmak lazım.

• AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt
    Bu yazıyı keşke tercih dönemi yazsaydınız hocam. Gsü sosyoloji yazacaktım yazmadım marmara ybs geldi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BURİ YOYKA kullanıcısına yanıt

gsü o kadar iyi bir okul değil hocam yazmamakla doğru karar vermişsin. boğaziçi felsefe olsa belki olabilir derdim ama gsü yazmamak doğru bir tercih olmuş sizin için.

• akademik gozyaslari kullanıcısına yanıt
    Neden ki gsü sağlam okul bence

yok be hocam arkadaşın yazdıkları emin ol sadece boğaziçi için geçerli olan şeyler gsü çok çağ dışı bir okul diyebilirim sana hukuk dışında gsü'de okuyup memnun kalan tek arkadaşım olmadı henüz. eğitim dilinin fransızca olması çok küçük bir alanda olması hocalarının çoğunun makale bile yazmaması birçok olumsuz yanı var. ayrıca ybs ve sosyoloji gerçekten çok uç tercihler bilgisayar olmadı matematik boğaziçinde yazayım derseniz anlarım ama ybs ve sosyoloji hiçbir ortak dersi kesişimi olmayan kümeler yani birinden çıktığınızda büyük ihtimalle kurumsal şirkette yazılım alanında çalışacaksınız diğerinden çıktığınızda akademide kalacaksınız gsü'nün boğaziçi kadar network sağlayacağını düşünmüyorum ben.

Gsü işletme için hazırlıkta yks kasacaktım üzdü

hocam yok be gsü işletme okunmaz işletme gibi bir alan fransız ekolüyle okunmaz okuyacaksınız amerikan ekolünden şaşmayacaksınız. (boğaziçi koç sabancı bilkent odtü) bu arada ybs işletmeden bana kalırsa daha iyi bir bölüm.

mühendislikleri hakkında ne duydunuz hocam

Bence de daha iyi ama marmara olması canımı sıkıyor. Üni adına fena takıntım var

• mühendislik hakkında çok bir fikrim yok ama forumda birkaç kez okumuştum beğenen görmemiştim. bana kalırsa mühendislik işletme gibi bölümler fransız ekolünde okunmaz. bilgisayar okuyorsanız bence hiç okunmaz fransızca mühendislik okumak çok absürt geliyor bana. bu meslekler amerikan ekolü olan okullarda okunmalı.

ben de aynı durumdayım ama bölüm boğaziçinden sonra en iyi marmara'dan alıyor yapabilecek bir şey yok. kendinizi geliştirip iyi bir kariyer planı oluşturmaya bakın bence üni adı içine girdikten sonra çok da umrunuzda olmayacak bence arkadaşlıklar geliştirdikçe geçicek hepsi. üni adına çok da takılıyorsanız yüksek lisansı boğaziçi'nde yapabilirsiniz genelde linkedinde yüksek lisansı öne koyuyorlar :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.