Şimdi Ara

Toplamış olduğum bilgisayar ne kadar iyi ne kadar kötü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bütçem sınırlı. Birkaç araştırma sayesinde parçaları en ucuz Eksen Bilgisayardan toplayabileceğimi öğrendim ve oradaki çalışanlardan biri tanıdık olduğu için de biraz indirim alacağız. Öncelikle belirtmek isterim ki en son sınır 2700 olmak üzere topluyorum bu bilgisayarı. Hali hazırda toplamış olduğum bilgisayar görseldedir. Sizden bu parçalar birbirine uyumlu mu ya da bir parça yerine hangi bileşeni getirsem iyi olur gibi yorumlar istiyorum. Eklemeyi unutmadan GTA V gibi yüksek düzey ekran kartı isteyen oyunları en kötü highda 60 fps çalıştırmak istediğim için GTX 960'ı değiştirmeyeceğim. Bunun dışında ne daha iyi olur söylerseniz sevinirim  Toplamış olduğum bilgisayar ne kadar iyi ne kadar kötü ?

• Up Up Up
  • 2dk geçmiş upupup
    Sabır yok

5400 RPM disk alınmaz
    Şuan 785 TL 960 ekran kartına verilmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ekran kartını listeden çıkar 1-2 ay onboard takıl.
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    GTX 970 desen 1200 tl. GTX 950 desen 600 lira. Bir 185 lira daha vermek ekran kartı için değer bence. Ama hard disk içinn kaç rpm önerirsin çok pahalı olmaması ve bu sisteme göre bir bileşen için ?
  • 7200rpm olacak
    E.kartı için bekle yeni kartlar geliyor
    Suanki kartlarda indirim gelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 10 Mayıs 2016; 19:17:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

7200rpm olacak
    E.kartı için bekle yeni kartlar geliyor
    Suanki kartlarda indirim gelebilir

Anladım hocam. Tavsiyene uydum HDD'yi "SEAGATE Barracuda ST1000DM003 3.5" 1 TB 7200Rpm SATA Hard Disk Drive" olarak değiştirdim hem de aynı fiyata. 1080 ve 1070 çıktığı için ucuzlama sürecini beklerim o zaman teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani mantıklı olacaktır
    Boşa şimdi fazla para vermeyin
    Yeni kart çıkınca eskilerine !mutlaka kamp. Cikar
    Bu tanesini yakalar alirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: The Angry Wolf

Arkadaşlar bütçem sınırlı. Birkaç araştırma sayesinde parçaları en ucuz Eksen Bilgisayardan toplayabileceğimi öğrendim ve oradaki çalışanlardan biri tanıdık olduğu için de biraz indirim alacağız. Öncelikle belirtmek isterim ki en son sınır 2700 olmak üzere topluyorum bu bilgisayarı. Hali hazırda toplamış olduğum bilgisayar görseldedir. Sizden bu parçalar birbirine uyumlu mu ya da bir parça yerine hangi bileşeni getirsem iyi olur gibi yorumlar istiyorum. Eklemeyi unutmadan GTA V gibi yüksek düzey ekran kartı isteyen oyunları en kötü highda 60 fps çalıştırmak istediğim için GTX 960'ı değiştirmeyeceğim. Bunun dışında ne daha iyi olur söylerseniz sevinirim

İşlemciyi mutlaka i5 6500 yap.. kasayı daha kaliteli PSU'ya sahip bir modelle değiştir.. O kasadaki PSU çift 12V kanalından 336 Watt güç verebiliyor sadece.. monitör de çok pahalı bir model seçmissin.. 330 - 350 lira arası ViewSonic bir model var.. VA panele sahip.. onu tercih et en azından.. Artan parayla ekran kartını 4 GB versiyonu yapabiliyorsan iyi olur.. ya da ekran kartı alma, beklemede kal 1 - 1.5 ay falan.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Arkadaşlar bütçem sınırlı. Birkaç araştırma sayesinde parçaları en ucuz Eksen Bilgisayardan toplayabileceğimi öğrendim ve oradaki çalışanlardan biri tanıdık olduğu için de biraz indirim alacağız. Öncelikle belirtmek isterim ki en son sınır 2700 olmak üzere topluyorum bu bilgisayarı. Hali hazırda toplamış olduğum bilgisayar görseldedir. Sizden bu parçalar birbirine uyumlu mu ya da bir parça yerine hangi bileşeni getirsem iyi olur gibi yorumlar istiyorum. Eklemeyi unutmadan GTA V gibi yüksek düzey ekran kartı isteyen oyunları en kötü highda 60 fps çalıştırmak istediğim için GTX 960'ı değiştirmeyeceğim. Bunun dışında ne daha iyi olur söylerseniz sevinirim

İşlemciyi mutlaka i5 6500 yap.. kasayı daha kaliteli PSU'ya sahip bir modelle değiştir.. O kasadaki PSU çift 12V kanalından 336 Watt güç verebiliyor sadece.. monitör de çok pahalı bir model seçmissin.. 330 - 350 lira arası ViewSonic bir model var.. VA panele sahip.. onu tercih et en azından.. Artan parayla ekran kartını 4 GB versiyonu yapabiliyorsan iyi olur.. ya da ekran kartı alma, beklemede kal 1 - 1.5 ay falan.. :)

Peki güç kaynağının kaç olması gerekiyor ona göre bakıyım hocam ?

• The Angry Wolf kullanıcısına yanıt
    Corsair 450w Vs serisi veya 550 w Vs serisi alınabilir
  • quote:

Kasa: Dark Raiden USB 3.0 MidT ATX Siyahhttp://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=104074

PSU: Nagas AO600 600 Watt 80+ Bronze (12V Tek Kanal 576 Watt)http://www.eksenbilgisayar.com/nagas-ao600-600w-80-bronze-aktif-pfc--guc-kaynagi

Böyle yapabilirsin istersen kardeşim.. diğer kasayı beğendiysen onu boş alıp bu PSU'yu da seçebilirsin.. ama o zaman 15 - 20 lira artar fiyat.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Kasa: Dark Raiden USB 3.0 MidT ATX Siyahhttp://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=104074

PSU: Nagas AO600 600 Watt 80+ Bronze (12V Tek Kanal 576 Watt)http://www.eksenbilgisayar.com/nagas-ao600-600w-80-bronze-aktif-pfc--guc-kaynagi

Böyle yapabilirsin istersen kardeşim.. diğer kasayı beğendiysen onu boş alıp bu PSU'yu da seçebilirsin.. ama o zaman 15 - 20 lira artar fiyat.. :)

Hocam şimdilik senin dediğin kasayı ve PSU'u ekledim zaten fiyat bi 25 lira arttı ama sorun yok 25 liradan ir şey olmaz Ama ben daha güzel no power bir kasa seçmek istesem dikkat etmem gereken herhangi bir şey var mı yoksa direkt olarak no power bir kasa mı seçiyim ?

• quote:

Hocam şimdilik senin dediğin kasayı ve PSU'u ekledim zaten fiyat bi 25 lira arttı ama sorun yok 25 liradan ir şey olmaz Ama ben daha güzel no power bir kasa seçmek istesem dikkat etmem gereken herhangi bir şey var mı yoksa direkt olarak no power bir kasa mı seçiyim ?

Boş kasa alacaksan ilk dikkat edeceklerin, fiyatının çok olmaması, boyutlarının biraz büyükçe olması ve mümkünse en azından içinde çift fan bulunması kardeşim.. :) Ürün bilgilerine bakarak öğrenebilirsin bunları.. bir de zor ama saç kalınlığı 0.6'mm den aşağı olmaması iyi olur.. Ancak böyle bir kasayı 170 - 180 liradan aşağı alman mümkün değil pek..

• The Angry Wolf kullanıcısına yanıt
    PSU değiştirilmeli. İşlemciniz 6500 ya da 6600 olmalı. Anakartınızı b150 serisi seçmenizi öneririm ve ekran kartınızı da 2. el 970 olarak satın alırsanız taş gibi sistem olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozgn13

PSU değiştirilmeli. İşlemciniz 6500 ya da 6600 olmalı. Anakartınızı b150 serisi seçmenizi öneririm ve ekran kartınızı da 2. el 970 olarak satın alırsanız taş gibi sistem olur.

2. el gtx 970 alınabilecek bir yer biliyor musunuz ? Varsa o kartlara da bir göz atabilirim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ozgn13

2. el gtx 970 alınabilecek bir yer biliyor musunuz ? Varsa o kartlara da bir göz atabilirim.

Hocam DH' in 2. el bölümünde bulunabiliyor ki yakın zamanda bir çok kullanıcı 970 980 ve 980Ti larını satışa çıkarır
  • Kesinlikle 8gb yerine 16gb ram al, ugrade tecrubelerimi su konuda anlatmıstım bir goz at ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_116623253//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaRdWaReMaNiaC

Kesinlikle 8gb yerine 16gb ram al, ugrade tecrubelerimi su konuda anlatmıstım bir goz at ;

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaRdWaReMaNiaC

Kesinlikle 8gb yerine 16gb ram al, ugrade tecrubelerimi su konuda anlatmıstım bir goz at ;

hocam ben zaten 16 gb yapıcam o ram'i ama şimdilik 8 gb kalsın aileme aldırmak için çok pahalı olmaması lazım ama sonradan bi 8 gb daha alıcam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.