Şimdi Ara

Topraklamayı nasıl yaparım ? (sıfırlama yapmaya karar verildi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ortalıkta bir çok konu var hatta 2 gündür bakmadığım yer kalmadı ama bu işi pek bilmiyorum şimdi size durumumu özet geçiyorum

odamdaki prizde topraklama yokmuş bunu çok geç fark ettim sadece 2 tane kablo geliyor resimde görüldüğü gibi

şimdi bu odamdaki prizin iç resmiydi ben bilgisayarımı zaten 5 6 aydır böyle kullanıyormuşum oysaki bilgisayarımın kasasını çalışma esnasında çok çok söküp kapattım kasadan bugüne kadar hiç elektrik çarpmadı ve kontrol kalemiylede az önce baktım hiç elektrik gözükmüyor

evde avometrem var ölçmemi istediğiniz bişey varsa söylemeniz yeterli sonuçları ss'li olarak buraya koyarım.

uzun uğraşlar sonucu mutfaktaki prizde topraklama olduğunun ihtimaline vardık ihtimal diyorum çünkü bu topraklama fake mi gerçekmi bilmiyorum diğer ucu nerdedir ne yapıyordur hiç bir fikrim yok buda mutfaktan bir görüntü

dikkatli bakarsanız 1 siyah 1 sarı 1de çıplak bakır tel geliyor mutfağa

mutfakla odam arasındaki mesafe 12 metre

mutfakta buzdolabı 7x24 çalışıyor başka kullanılan hiç bişey yok şimdi ben dedimki mutfaktaki prize kablosuz 3'lü bağlayım o üçlüyede 1 tane kablolu 3'lü (mutfak için buzdolabı için) ayrıcada kablosuz 3'lüye bide 12 metre uzunluğunda 6'lı bağlayıp odamda kullanayım dedim bir kaç elektrikçiye sordum birileri sorun olmaz dedi birileri tek tek hesapladı bilgisayar 750w monitör var 5+1 buzdolabı filan hepsi olmaz aynı yerden çekerlerse mutfak hattın yanabilir bu sakat olur dedi kolirüfer borusuna bağlayın dedi adam.

bana ilk başta mantıklı geldi ama sonradan eve gelince düşündüm dedimki bu kalirüfer borusu komple direk kombiye gidiyor kombide sonuçta doğalgaza bağla binayı havaya uçurmayalım

baktım olmuyor bir başka elektrikçiye gittim oda hiç elini sürmek istemedi eski bina ne yaptılar hiç bi fikrim yok sıkıntı olur hiç elleme böyle kullan zaten hemen hemen herkesin öyle dedi bu noktada haksız sayılmaz çankayada oturuyorum yerleşim yerimdeki binalar 75 yıllarına filan ait dediğim gibi avometrem filan var böyle kullansam ne olur epeydir bilmeden kullanıyormuşum zaten. yada bana pratik çözüm önerebilirmisiniz ? çünkü kalıcı bişeyi 2 sene sonra filan komple yaptırmayı düşünüyoruz o yüzden şuan bişey yaptıramam ev 4.katta balkon demirlerini gözüme kestirmiyor değilim yardım ederseniz çok sevinirim.

not: sıfırlama pek düşünmüyorum okuduğum kadarıyla çok riskli bir durummuş sözü üstadlarıma bırakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 14 Mayıs 2013; 16:37:27 >

• Mutfaktaki prizde gerçekten toprak varmı önce onu öğrenmek lazım..Faz-nötr arası 220 civarı,faz-toprak arası 220 civarı,nötr-toprak 1,5 volt civarı değerler görmeniz gerekiyor..Bunları görebilirseniz mutfakta sorun yok diyebiliriz,o zaman buradaki toprak hattını bir şekilde evde istediğiniz başka bir odaya aktarabilirsiniz..Toprak hattı öyle kombiye bağlamakla,duvara çivi çakmakla falan olmaz bunları teklif edenlere itibar etmeyiniz..
  • bu söylediklerinizi nasıl ölçebilirim avometrem var ama hangi ayarda nasıl ölçmem gerektiğini bilmiyorum

ek olarak uzatırsam hattın zarar göreceğini hatta yanabileceğini söylediler çünkü bozdulabı vs. çalışıyor sorun teşkil edermi

birde toprak hattını nasıl aktaracağım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 13 Mayıs 2013; 22:15:02 >
  • avometreyi ac kademesine alıp ölçebilirsin...mutfaktaki hattı diğer odaya taşıyabilirsin derken sadece toprak hattını taşıyacaksın grup priz takıp fazı götürmeyeceksin yoksa ya sürekli sigorta attırırsın sonra yine forumda biri atıyorsa yükselt der 25A yerine 32A-40A takarsın bu seferde 2 gün sonra elektrik tesisatından çıkan yangın sonucu diye başlayan haberlere konu olursun dostum..
  • Toprağı prizden buvata kadar takip et,ordan çekeceğin odanın buvatına oradandan priz kasasına indir..Ya tabi yazarken basit geliyor aslında gerçekten basit işler ama belliki daha önce yapmamışsın bence hiç bulaşma çağır adam gibi bir elektrikçi 40-50 liraya yaptırırsın..
  • faz derken ne demek istediğinizide anlamış değilim k.bakmayın bu konuda sizin kadar bilgi sahibi değilim faz dediğiniz komple 6'li 12 metre fiş yaptırmaktanmı bahsettiniz toprağı nasıl taşıyacağım

toprağı takip edeyim iyi güzel diyorsunuzda toprak duvara girip kalıyor öyle hani takip edebileceğim bi kablo yolu yokki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 13 Mayıs 2013; 22:24:56 >
  • anladığım kadarıyla bunu yaparsak bu sefer mutfaktaki topraklamayı kaybetcez oradada buzdolabı çalışıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bakın fazı nötrü bilmiyorsunuz daha,bence hiç bulaşmayın..Allah korusun şakası yok elektriğin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

anladığım kadarıyla bunu yaparsak bu sefer mutfaktaki topraklamayı kaybetcez oradada buzdolabı çalışıyor

hayır toprak hattına bu şekilde birşey olmaz yeterki hattın sağlıklı olduğunu öğrenin.. faz-toprak 220civarı,nötr-toprak 1,5 civarı çıkıcak..
  • hocam iyi diyorsunuzda sorduğum elektrikçide kolirüfer borusunu kazı kablo bağla oraya diyor keşke herkes sizin gibi dürüst olsa yarın bi kaç yere daha gideyim o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 13 Mayıs 2013; 22:28:07 >
  • hocam o zaman şöyle yapalım... Şu an için mutfaktaki prize tüm cihazları grup priz ile bağladınız varsayalım...Toplam yükünüz ne olur,bunu bana verebilirmisiniz?
  • kontrol kalemini prizdeki deliklere sokun kontrol kaleminin yandığı yer fazdır.diğer delik nötr dür.birde kenarda 2 tane olan metal yer toprak yeridir.
    avometrenin alternatif gerilim ölçme yerinde;
    faz nötr arası ve faz toprak arası 220-240 volt.(iki değer birbirine ne kadar yakınsa o kadar iyi bir toprak hattınız vardır)
    ayrıca nötr toprak arası 0-2 volt ölçmeniz lazım(0 a ne kadar yakınsa okadar iyi toprak vardır)
  • Prizdeki kabloların kesitleri yönetmeliğe göre 2,5 mm olması lazım umarım öyledir,eğer buzdolabınız A sınıfı ise max. 70-80 çekecektir.. O halde 750 wattlık sisteminiz ile 5+1 'e de 500 watt veriyorum hepsi tek prizde bir sıkıntı olmaz..Ancak bu prize sonradan fırın,su ısıtıcısı vs. mutfak aletleri girmeyecekse kullanabilirsiniz... Neyse ben çıkıcam yarın devam ederiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

hocam o zaman şöyle yapalım... Şu an için mutfaktaki prize tüm cihazları grup priz ile bağladınız varsayalım...Toplam yükünüz ne olur,bunu bana verebilirmisiniz?

hocam tam olarak bilemediğimi belirtiyim şuan avometrem filan elimde numaranızı pm atarsanız hemen arayabilirim

mutfakta sadece 1 buzdolabı çalışıyor ne kadar akım tükettiğini bilmiyorum odadaki bilgisayar 750w maximum çekiş gücüne sahip + 1 monitör var modem var ve 5+1 ses sistemi var ses sisteminin üstünde hepsi yazıyor mah vs. değerler ama bilmediğim için söyleyemiyorum pm atmanız mümkünmü

• quote:

Orijinalden alıntı: wert95

kontrol kalemini prizdeki deliklere sokun kontrol kaleminin yandığı yer fazdır.diğer delik nötr dür.birde kenarda 2 tane olan metal yer toprak yeridir.
    avometrenin alternatif gerilim ölçme yerinde;
    faz nötr arası ve faz toprak arası 220-240 volt.(iki değer birbirine ne kadar yakınsa o kadar iyi bir toprak hattınız vardır)
    ayrıca nötr toprak arası 0-2 volt ölçmeniz lazım(0 a ne kadar yakınsa okadar iyi toprak vardır)

tamam hocam hemen ölçeyim avometrede bir çok seçenek var ama sanırım ACV 750 olana getirmem gerekiyor sanırım emin değilim kafamı karıştıran 3 tane kablo girişi var

avometrem

• quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

Prizdeki kabloların kesitleri yönetmeliğe göre 2,5 mm olması lazım umarım öyledir,eğer buzdolabınız A sınıfı ise max. 70-80 çekecektir.. O halde 750 wattlık sisteminiz ile 5+1 'e de 500 watt veriyorum hepsi tek prizde bir sıkıntı olmaz..Ancak bu prize sonradan fırın,su ısıtıcısı vs. mutfak aletleri girmeyecekse kullanabilirsiniz... Neyse ben çıkıcam yarın devam ederiz :)

elinize sağlık iyi geceler hocam
  • ac 750 ye getirin . ölçü aletinin siyah probunu ölçü aletinin com portuna.kırmızı probunu ise VmA gibisinden bir şeyler yazan yere takıp ölçümü yapın. ölçerken dikkat edin çarpılmayın...
    Ayrıca elinizdeki ile resimdeki aynı ise sizdeki multimetre.
  • quote:

ac 750 ye getirin . ölçü aletinin siyah probunu ölçü aletinin com portuna.kırmızı probunu ise VmA gibisinden bir şeyler yazan yere takıp ölçümü yapın. ölçerken dikkat edin çarpılmayın...
    Ayrıca elinizdeki ile resimdeki aynı ise sizdeki multimetre.

hocam şimdi sayenizde ölçebildim

faz nötr 235-236 değişken çıktı

faz toprak 235 çıktı

fakat toprak nötr ölçemedim farklı bir ayara getirmem mi gerekiyor AC 750'de 0.00 çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 13 Mayıs 2013; 23:03:23 >
  • toprak ve nötr hattına ayarı düşürerek bakın fakat sakın düşük ayarda faz ile başka bir yeri ölçmeyin ölçü aleti patlar...
  • quote:

toprak ve nötr hattına ayarı düşürerek bakın fakat sakın düşük ayarda faz ile başka bir yeri ölçmeyin ölçü aleti patlar...

AC 200'e düşürdüm hala 0.00 çıktı ac kısmında başka düşük ayar yok hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.