Şimdi Ara

TOPRAKSIZ TARIM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Topraksız tarım işine girmeyi hedefliyorum. İnternet yardımı ile bir çok yetiştiricilik bilgisine ulaştım ve evimde balkonumda bir çok deneyler yapıp yaklaşık 8 aydır işi öğrendiğimi düşünüyorum ve işe atılma vaktinin geldiğini düşünüyorum.
    Fakat fiyat ile ilgili veya firmalarla ilgili hiç bir bilgim yok. İnternet üzerinde bulduğum firmalarla yaptığım görüşmelerde bir birlerinden çok alakasız örneğin birisi 100 diyor diğeri 300 diyor.
    Kandırılmak istemiyorum o yüzden biraz tavsiyeye ihtiyacım var.
    Özellikle tecrübe sahibi kişilerin firma önerileri,dikkat etmem gereken konular ve eğer şuan ki güncel rakamı biliyor ise dönüm başı maliyeti içerideki sistemleri ve tavsiye ettiği sistemi (kule sistem , yatay sistem) gibi.
    Ben kıvırcık marul yetiştirmeyi düşünüyorum fakat daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir ürün var mı ?
    Yardımlarınız ve değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla..

• bence asıl mesele üretim değil,pazarlamadır. çoğu üretici ürettiğini satamadığı için veya çok az karla sattığı için iflas ediyor.
    yani sen şuan sadece nasıl üretirim diye düşünüyorsun,nasıl ve kime satacağın kocaman bir soru işareti.
    üretmeden önce satacağın kişileri bağlamalısın. örneğin gideceksin bir çiğ köfteci zincirine diyeceksinki ben size haftada şu kadar marul yetiştireceğim şu fiyattan anlaşırsak sözleşme imzalayalım.
    yani çiğ köfteci zincirine tedarikçi olursan ürettiğin marullar elinde kalmaz her hafta düzenli olarak ürün satarsın.
  • Topraksızda çilek veya domates daha kârlı olur gibi sanki. Ağaçlar net'in forumu var, orada daha bilgili insanlar bulabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence asıl mesele üretim değil,pazarlamadır. çoğu üretici ürettiğini satamadığı için veya çok az karla sattığı için iflas ediyor.
    yani sen şuan sadece nasıl üretirim diye düşünüyorsun,nasıl ve kime satacağın kocaman bir soru işareti.
    üretmeden önce satacağın kişileri bağlamalısın. örneğin gideceksin bir çiğ köfteci zincirine diyeceksinki ben size haftada şu kadar marul yetiştireceğim şu fiyattan anlaşırsak sözleşme imzalayalım.
    yani çiğ köfteci zincirine tedarikçi olursan ürettiğin marullar elinde kalmaz her hafta düzenli olarak ürün satarsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.