Şimdi Ara

Torrent özellikli modemler ve 3TB'lık USB 3.0 NTFS haricilerle uyumu/Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önce linux mini pc ile download makinesi yapmıştım fakat o da çok pratik ve hızlı olmuyor.
    Dolayısıyla şu anda kullandığım modemimi torrent özellikli bir modemle (büyük ihtimalle Airties 5650) değiştirmek istiyorum. Ancak kullanıcılara sorularım var:

1. Airties 5650 modemi okuduğum üzere bittorrent'in kendi client'ına sahip ve en tutarlı client'ın da bu olduğu söyleniyor. Fakat ram/cpu kullanımı nasıl, 5650 bu iş için alınmaya uygun bir modem mi? Yakın fiyatlarda daha iyi ve pratik alternatif var mı?

2. Bu model veya alternatifleri 3TB NTFS ve harici adaptör beslemeli USB 3.0 harici disklere torrent indirmesi yapabilir mi? Yoksa fat32 sistemli basit USB'lere mi download yapmak gerekiyor? Bu çok önemli bir nokta.

3. Hem torrent(kaliteli bir client ile) hem http indirme yapabilen bir modem mevcut mu?

Model önerileri ve cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

• Hocam

1- Airties 5650 en stabil torrente sahip, hızı gayet de iyi donanım açısından.
    2- Cihaz 3.0 desteklemiyor. NTFS destekliyor
    3- Torrent sadece asus ve airties de var bildiğim kadarıyla başka markalarda yok.

Asus download master yerine başka uygulama yükleyerek kullananlar var.

Benim de tek sorum http indirmeleri... Bunu nasıl yapacağız bilmiyorum, en aktif kullandığım kısım :((

Ben şu şekilde düşünüyorum FTP'ye çevireceğim modemi puty ile komut girerek yada bir yazılımla diskin içine çekmeyi sağlayacağım tabi oluyorsa.
  • GLOCK-19 kullanıcısına yanıt
    Selamlar, cihazı gidip aldım şu an 3tb harici hdd ile kullanıyorum, teşekkürler. Şu an indirme yapıyorum, ama bazen modem arayüzü bazen kendi kendine yanıt vermiyor vs.
    Sebebini anlayamadığım durumlar var. Torrentin birini durdurup tekrardan başlatamamıştım mesela, hddyi çıkardım sonra takıp bekledim tekrar girince düzeldi.
    Onun dışında problem yok gibi, hdd'yi çıkarıp pc'ye takmadan önce torrentleri durdururum zaten dosyaların ve diskin bozulmaması adına.
    Uzaktan kontrol olayı özellikle çok iyi, dışarıdayken torrenti atıyorsun evde çatır çatır indiriyor :)
  • Torrent açısından Türkiye'nin en iyi modemi :=) Ama diğer hususlar açısından öyle değil..

Kullanıcıların ne istediğine bağlı açıkcası. Beni 1 saat önce airties müşteri hizmetlerinden aradılar 5650 300mbit hızı desteklemiyor yazılana bakmayın dedim 5760 vereceksiniz beni ilgilendirmez:)

Arayacaklar beni bakalım 50 TL fark vereyim dedim 2.4Ghz bandında etrafta hiç wifi olmazsa şayet tek 5650 sinyalini alırsa bilgisayar ancak o zaman 300 mbit oluyormuş saçmalığa bak?

Neyse her güzelin bir kusuru var ama çok stabil çalışıyor velet. Wifisi rezalet sadece geri kalanı çok güzel ne yalan söyleyeyim.
    Pc'leri oyunlarda ping problemlerinden dolayı wifi ile kullanmıyorum açıkcası, tabletlere ve telefonlara da yetiyor. Wifi açısından en iyi modemler sanırım şu 6 antenli tipler.
    Bu arada http download işini halledebilirseniz beni de haberdar edin, olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 31 Mart 2016; 19:00:00 >
  • Hocam ben Asus RT-AC68U modeline geçiyorum sabah. Sipariş verdim maalesef :(

Ama FTP üzerinden http işini çözmeye çalışacağım modem fark etmiyor onda ftp sunucu üzerinden olacak zaten.

Haberdar ederim muhakkak. Hayırlı olsun tekrardan.
    Teşekkür ederim, size de hayırlı olsun yeni modeminiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5650 en kaliteli chipsete (Broadcom 63168) sahiptir.Uzun süreli ve yoğun yük altında kullanımlarda tık demez şaşırmaz
    Pahalı şişirilmiş özellikleri ile ne asus ne başka bir modem bu modemin eline su dökemez...
    Modemde önemli olan anten sayısı,çekim kuvveti vs. değildir.Önemli olan chipseti,kullanılan işlemci,çekirdek sayısı,bellek vs...
    En kaliteli sanılan asus,tplink gibi başka marka,model modem chipsetleri ile karşılaştırdığınızda acı gerçekler su üstüne çıkar
    Daha teknik ayrıntılar ve tablo için
    https://wiki.openwrt.org/doc/hardware/soc/soc.broadcom.bcm63xx

https://wikidevi.com/wiki/Broadcom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 1 Nisan 2016; 11:32:15 >

• Hocam ben zaten 5650 aldım, şu an kullanıyorum. 50gb+ torrent indirdim bile
    Wifi ağırlıklı kullanılacaksa bilemiyorum tabi. Ben kablolu ethernet kullanıyorum ağırlıklı.
  • Ben 2-3 hafta modemi kapatmadan indirme yaptığımı biliyorum.:D
    Modem arkasına bir fan yerleştirdim altına 1,5 tb harici hdd. Bunlar ayrıca modeme özel 1000VA'lik güç kaynağına bağlı
    Elektrik kesilse bile indirmeler devam ediyor..At torrentleri çık tatile

Bu mesaja eklenen görseller:

Torrent özellikli modemler ve 3TB'lık USB 3.0 NTFS haricilerle uyumu/Sorular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 1 Nisan 2016; 11:43:00 >

• VDSL ile VDSL 2 farkı ne ayrıca bunu alıp 16mb ADSL kullanmakta sıkıntı olur mu ileriye yatırım olsun diye alayim diyorum türk.net kullanacam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

VDSL ile VDSL 2 farkı ne ayrıca bunu alıp 16mb ADSL kullanmakta sıkıntı olur mu ileriye yatırım olsun diye alayim diyorum türk.net kullanacam

5650'den bahsediyorsanız Adsl Adsl2 Vdsl Vdsl2 hepsini destekliyor(Türkiye'de zaten sadece Vdsl2 var). Hatta WAN ethernet portu var, dolayısıyla fiberi de destekliyor.
    Yani ileride sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ben de adsl ile kullanıyorum. Bir gün sokağıma fiber gelirse bu modemi kullanmaya devam ederim herhalde :)
    TTnet zaten fiber için bunun torrentsiz versiyonunu veriyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

Torrent açısından Türkiye'nin en iyi modemi :=) Ama diğer hususlar açısından öyle değil..

Kullanıcıların ne istediğine bağlı açıkcası. Beni 1 saat önce airties müşteri hizmetlerinden aradılar 5650 300mbit hızı desteklemiyor yazılana bakmayın dedim 5760 vereceksiniz beni ilgilendirmez:)

Arayacaklar beni bakalım 50 TL fark vereyim dedim 2.4Ghz bandında etrafta hiç wifi olmazsa şayet tek 5650 sinyalini alırsa bilgisayar ancak o zaman 300 mbit oluyormuş saçmalığa bak?

Neyse her güzelin bir kusuru var ama çok stabil çalışıyor velet. Wifisi rezalet sadece geri kalanı çok güzel ne yalan söyleyeyim.

Hocam http download için telnet üzerinden biraz kurcalama yaptım, cihazda busybox denen sistem kurulu, linux kernel kullanıyor. Wget ile download yapılıyor ama bu kapsamlı bir wget paketi değil, busybox ile gelen araçlar basitleştirilmiş versiyonlarmış. Dolayısıyla arkaplanda indirme desteklemiyor telneti kesince kapanır. Busybox denen sisteme dpkg veya herhangi bir paket yöneticisi yükleyip fatrat(arm) ve benzeri bir headless download manager kurmayı sağlamamız lazım. Apt-get ve dpkg olmadan kurulum işi sıkıntı. Busybox olayını biraz araştıracağım belki routera bir özellik daha kazandırabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.