Şimdi Ara

TOSHİBA 65L9363DG - SHARP 60UQ10E - SHARP 2015 70UH30 - LG 55UF950V (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
4
Favori
8.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: setra19

quote:

Orijinalden alıntı: tolgagokdemir90

quote:

Orijinalden alıntı: erdote

quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

Hayırlısı bakalım. Ben de 65"in fiyatını takip ediyorum değişiklik olursa sana söylerim.

Hangimiz haber alırsa fiyat konusunda ,,hemen haber etsinteknosaya teklifte bulunmak lazım 2 adet alacağız diye fiyat yaparlar mı dersin.

Beni de alin listeye lutfen. 55-60-65" araligindayim. 4500 e kadar cikabilirim. Eger lg icin fiyat alabilirseniz ben de sizle alirim 60uf850 yi. Yoksa samsung 55ju7000 icin fiyat kolluyorum. Whatsapp grubu bile kurabiliriz acil haberlesmek icin.

Sanırım bir whatsapp grubu kurabiliriz ve toplu indirim talep edilebilir.

Oyle birsey olursa hepimiz adina guzel olur. Birsey duyarsam grup olmasa da buradan haber vermeye calisacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıca ürün 10 bit.
     TOSHİBA 65L9363DG - SHARP 60UQ10E - SHARP 2015 70UH30 - LG 55UF950V TOSHİBA 65L9363DG - SHARP 60UQ10E - SHARP 2015 70UH30 - LG 55UF950V TOSHİBA 65L9363DG - SHARP 60UQ10E - SHARP 2015 70UH30 - LG 55UF950V TOSHİBA 65L9363DG - SHARP 60UQ10E - SHARP 2015 70UH30 - LG 55UF950V TOSHİBA 65L9363DG - SHARP 60UQ10E - SHARP 2015 70UH30 - LG 55UF950V TOSHİBA 65L9363DG - SHARP 60UQ10E - SHARP 2015 70UH30 - LG 55UF950V TOSHİBA 65L9363DG - SHARP 60UQ10E - SHARP 2015 70UH30 - LG 55UF950V

• albani kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar,

Biliyorum yeri burası değil, konu sahip(ler)inden özür dilerim.

@albani Can hocam hiçbir şekilde sana ulaşamıyorum ne e-posta ne özel mesaj...

Rica etsem, bir şekilde iki satır konuşma imkanımız var mı?
  • setra19 kullanıcısına yanıt
    L 84,, L94,, bu seri anladığım kadarı ile full led, yani arkadan aydınlatmalı,kenar değil.
    Bunlar tosh, yeni serileri, şeki türkiyeye ne zaman gelecek ve kaç paralarda olur.
    L9363 geçen sene 65 inç 20,000 tl olduğuna göre bunlarda 25000 olur heralde..
  • quote:

L 84,, L94,, bu seri anladığım kadarı ile full led, yani arkadan aydınlatmalı,kenar değil.
    Bunlar tosh, yeni serileri, şeki türkiyeye ne zaman gelecek ve kaç paralarda olur.
    L9363 geçen sene 65 inç 20,000 tl olduğuna göre bunlarda 25000 olur heralde..

TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş

Telefon 0850 360 86 74
    Faks 0216 422 55 20
    E-Posta destek@toshibatr.com
    Adres Burhaniye Mah. Neşet Bey Sokak Üsküdar 34676, Istanbul, Türkiye

Distribitör firmaya 65L9450 için mail attım fakat dönüş alamadım.
  • setra19 kullanıcısına yanıt
    benimde beklediğim model Toshiba L7453 1500 hz dual core cevo işlemci... linkte inceleme mevcut, içi dahi açılmış :)

http://www.hdtv.com.pl/forum/tv/109088-toshiba-55-l7453-test-tv-lcd-model-cevo-ze-strefowym-podswietleniem-led-czyli-uczta-dla-oczu.html

toshiba elindeki 10 senelik panelleri daha satabilmiş değilken yeni serileri ancak amazondan sipariş geçerek verilebilir. gümrük ve trt bandrolü sorun olur mu?
    albani, toshiba 42wl863 serilerinin tamamını sattırdı. almayan kalmadı.. albani ile panel ithalatına girip premium excellent dükkan açmaktan başka çare yok :)

panasonic modelleride çok iyi velhasıl ülkemizde yasaklı panel :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: akprogrammer

benimde beklediğim model Toshiba L7453 1500 hz dual core cevo işlemci... linkte inceleme mevcut, içi dahi açılmış :)

http://www.hdtv.com.pl/forum/tv/109088-toshiba-55-l7453-test-tv-lcd-model-cevo-ze-strefowym-podswietleniem-led-czyli-uczta-dla-oczu.html

toshiba elindeki 10 senelik panelleri daha satabilmiş değilken yeni serileri ancak amazondan sipariş geçerek verilebilir. gümrük ve trt bandrolü sorun olur mu?
    albani, toshiba 42wl863 serilerinin tamamını sattırdı. almayan kalmadı.. albani ile panel ithalatına girip premium excellent dükkan açmaktan başka çare yok :)

panasonic modelleride çok iyi velhasıl ülkemizde yasaklı panel :D

Gümrük ve trt bandrolünü ödediğiniz müddetçe her şeyi alabilirsin Sadece nakliye ücretini ucuz bulmalısınız.

Verdiğim mailden herkes toshiba tr ye bir mail atsın durumu soralım. Yeni ürünler ne zaman gelecekmiş.

TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş

Telefon 0850 360 86 74
    Faks 0216 422 55 20
    E-Posta destek@toshibatr.com
    Adres Burhaniye Mah. Neşet Bey Sokak Üsküdar 34676, Istanbul, Türkiye

Olmadı bir şekilde yurtdışından pararel ithalat yaptırırız. :)

• Alooo beyler oruçmu çarptı sizi yaw,Türkçe yazıyorum,Tosh ları unutun gari

-"VIZIO" nereden çıktı kardeşim;bu panel ve marka sadece USA için "exclusive" dir,"Referance" filan değil,sadece sallama slogan tanımlar bunlar yaw,Vizio olayı ben 5/10 sene
    önce özellikle TF de çok anlatmıştım,en büyük özellikleri ise F/P panel üretiyorlar ve USA piyasasın da number-One bu herifler,LGD den Modül kullanırlar,Çin işi en dandik
    toplama Amerikan-markasıdır,sahibi acaip uyanık birisi

-L94x çoktan üretimi bitti! zaten üretilse USA da millet kapacak bu paneli özellikle Gamer lar,Japonya da satışı sadece 40 ve 50 gibi var ama sanırım şu anda o da bitti!

Bahsettiğiniz TNB de bilmez zaten çoğu şeyi;eskiden bana sorarlardı,TNB için varsa yoksa Tosh Note-Book gerisi hilayedir;sorduğunuz yer ise Call-Center yaw,bu herifler
    daha paneli bile görüp tanımazlar! bu herifler Mecidiyeköy veya Bakırkör gibi bir yer de TNB ise Burhaniye de dir,ben İstanbulluyum diyen bir adam bile bilmez orasını
    ve Burhaniye diye bizim Ayvalık Burhaniyesi sanır yaw

Ve son olarak Avrupa/Tosh elindeki çoğu paneller 2012/13 model gibidir ve hiç birisi teknik olarak çok iyi değildir!

İyi Tosh süperdir ama nerede??? zaten iyisi olsa veya benim kullandığım SV gibi olsa ilk önce ben alır 2/3 ay dener/kullanır sonra da başlık açarım,ben başlık açarsam zaten o panel
    "alınır" demektir ve de bir çok özellikleri de (teknik olarak) en iyisidir demektir

Vizio da FALD panel olsa yine hikaye yaw ISP ile iş yapamıyor bu uyanıklar LocalDimming leri de çakma-LD;Tosh ile zerre kadar alakası yoktur,LD-Engine Sharp buluşudur ama onu en iyi
    teknik olarak uygulayan Tosh dur;ne demişler Boynuz Kulağı geçermiş değilmi Sharp da iyi yapıyor ama ToshLD nin referansını yapıyor!

Bu Videolar ın neredeyse tamamı(çıkış yeri olarak) üretici firmaların "ticari" işleridir bunları geçin bunlar referans filan olmaz,bunlar "keriz" avlamak için yemler dir,senelerdir aynı
    tantana gidiyor!

++

@zıp-zıp

kardeş benim PM alışım genel de hep kapalıdır! çünkü açarsam bunlarla uğraşacak ne zamanım ne de uğraşacak halim yok
    ama eMail her zaman açıktır canozy@yahoo.com / ozyman20002001@yahoo.com buradan salla gelsin,ancak imzam da görüldüğü üzere "panel tavsiyesi" v.s işlerini çoktan bıraktım,sıkıldım
    artık bu işlerden ama meraklıları çok var forumda onlara soreacaksınız,ben teknik konular genel bir konular da bir şeyler yazıyorum

++

@setra

78J95x için kurulum yaptım+setti. ettim v.s bir de dosya hazırladım linkleri aşağıda isterseniz indirip okuyun

http://rg.to/file/c7bef0cfbed18082d0f8c3e616ba6d4c/Samy_78J95x.rar.html

http://dfiles.eu/files/min749dxk

http://k2s.cc/file/f093529c33434/Samy_78J95x.rar

dört gün için de yaklaşık 250 kişi indirmiş,daha tek bir tane ben de bu panelden alıyorum demedi

Samy evet bu sene Sony den bir tık daha iyi gibi ama aradaki fark pekte görülecek gibi değiş ama Samy daha tatlı fiyata satılırsa bence bu tercih edilsin!

78 paneli yere vurmamı da o dosya da sanırım epeyi anlattım! Araba parasına olunca panel haliyle teknik olarak alete baktığım zaman kafamın üstüne koyacak halim yoktu
    yani vermek istediğim mesaj aslında çok açık değilmi!

İllet olduğum konu ise birileri ki bunlar fake satıcı olmalı veya benzer şekilde bazı çakal tipler veriyorlar gazı,en pahalısının alın diye ucuz olursa dandik olurmuş veya o paraya ancak bu
    kadar olurmuş cinsinden sallıyorlar sadece ama adamlar da "bilgi sıfır" aklı başında veya parası olan adam bile böyle yazmaz! herkes uyanık olsun,eskiden ve hala üreticiler insanları yerdi
    şimdi DH gibi çok büyük forumlar da bazı iki ayaklı çakallar insanları yiyor!

++

CAN

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Alooo beyler oruçmu çarptı sizi yaw,Türkçe yazıyorum,Tosh ları unutun gari

-"VIZIO" nereden çıktı kardeşim;bu panel ve marka sadece USA için "exclusive" dir,"Referance" filan değil,sadece sallama slogan tanımlar bunlar yaw,Vizio olayı ben 5/10 sene
    önce özellikle TF de çok anlatmıştım,en büyük özellikleri ise F/P panel üretiyorlar ve USA piyasasın da number-One bu herifler,LGD den Modül kullanırlar,Çin işi en dandik
    toplama Amerikan-markasıdır,sahibi acaip uyanık birisi

-L94x çoktan üretimi bitti! zaten üretilse USA da millet kapacak bu paneli özellikle Gamer lar,Japonya da satışı sadece 40 ve 50 gibi var ama sanırım şu anda o da bitti!

Bahsettiğiniz TNB de bilmez zaten çoğu şeyi;eskiden bana sorarlardı,TNB için varsa yoksa Tosh Note-Book gerisi hilayedir;sorduğunuz yer ise Call-Center yaw,bu herifler
    daha paneli bile görüp tanımazlar! bu herifler Mecidiyeköy veya Bakırkör gibi bir yer de TNB ise Burhaniye de dir,ben İstanbulluyum diyen bir adam bile bilmez orasını
    ve Burhaniye diye bizim Ayvalık Burhaniyesi sanır yaw

Ve son olarak Avrupa/Tosh elindeki çoğu paneller 2012/13 model gibidir ve hiç birisi teknik olarak çok iyi değildir!

İyi Tosh süperdir ama nerede??? zaten iyisi olsa veya benim kullandığım SV gibi olsa ilk önce ben alır 2/3 ay dener/kullanır sonra da başlık açarım,ben başlık açarsam zaten o panel
    "alınır" demektir ve de bir çok özellikleri de (teknik olarak) en iyisidir demektir

Vizio da FALD panel olsa yine hikaye yaw ISP ile iş yapamıyor bu uyanıklar LocalDimming leri de çakma-LD;Tosh ile zerre kadar alakası yoktur,LD-Engine Sharp buluşudur ama onu en iyi
    teknik olarak uygulayan Tosh dur;ne demişler Boynuz Kulağı geçermiş değilmi Sharp da iyi yapıyor ama ToshLD nin referansını yapıyor!

Bu Videolar ın neredeyse tamamı(çıkış yeri olarak) üretici firmaların "ticari" işleridir bunları geçin bunlar referans filan olmaz,bunlar "keriz" avlamak için yemler dir,senelerdir aynı
    tantana gidiyor!

++

@zıp-zıp

kardeş benim PM alışım genel de hep kapalıdır! çünkü açarsam bunlarla uğraşacak ne zamanım ne de uğraşacak halim yok
    ama eMail her zaman açıktır canozy@yahoo.com / ozyman20002001@yahoo.com buradan salla gelsin,ancak imzam da görüldüğü üzere "panel tavsiyesi" v.s işlerini çoktan bıraktım,sıkıldım
    artık bu işlerden ama meraklıları çok var forumda onlara soreacaksınız,ben teknik konular genel bir konular da bir şeyler yazıyorum

++

@setra

78J95x için kurulum yaptım+setti. ettim v.s bir de dosya hazırladım linkleri aşağıda isterseniz indirip okuyun

http://rg.to/file/c7bef0cfbed18082d0f8c3e616ba6d4c/Samy_78J95x.rar.html

http://dfiles.eu/files/min749dxk

http://k2s.cc/file/f093529c33434/Samy_78J95x.rar

dört gün için de yaklaşık 250 kişi indirmiş,daha tek bir tane ben de bu panelden alıyorum demedi

Samy evet bu sene Sony den bir tık daha iyi gibi ama aradaki fark pekte görülecek gibi değiş ama Samy daha tatlı fiyata satılırsa bence bu tercih edilsin!

78 paneli yere vurmamı da o dosya da sanırım epeyi anlattım! Araba parasına olunca panel haliyle teknik olarak alete baktığım zaman kafamın üstüne koyacak halim yoktu
    yani vermek istediğim mesaj aslında çok açık değilmi!

İllet olduğum konu ise birileri ki bunlar fake satıcı olmalı veya benzer şekilde bazı çakal tipler veriyorlar gazı,en pahalısının alın diye ucuz olursa dandik olurmuş veya o paraya ancak bu
    kadar olurmuş cinsinden sallıyorlar sadece ama adamlar da "bilgi sıfır" aklı başında veya parası olan adam bile böyle yazmaz! herkes uyanık olsun,eskiden ve hala üreticiler insanları yerdi
    şimdi DH gibi çok büyük forumlar da bazı iki ayaklı çakallar insanları yiyor!

++

CAN

Tamamdır abi senin sözünü dinliyoruz.

Lakin senin de dediğin gibi sanırım panel sattırmaya çalışan uyanıklar var.

L94 üretimi neden bitti abi.

İfa da acaba tanıtılacak yeni ürünler varımdır ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: setra19

@Mer.T
    @erdote
    @spawn

Toshiba ve vizio daki fald panel yani full array Local dimming paylasimlarını yapıcam. İslerim yogun ilgilenemedim. Gece atarim.

Beyler bana uyar. Lg 60uf850v için 4189 liraya fiyat bekliyorum hala olmazsa Toshiba artık. Çok iyi değil belki ama ne yapalım alınacak tv yok:)) bir tane de vt50 teşhir var. Onu da görmek istiyorum aslında.:))
    Bu arada setra19 üstat Pazartesi ithalatçıyı arayıp teşhir nerede buluruz diye arayacağım. Bakalım bir yer önerebilecekler mi?

• Toshiba hiçbir yere sergilenmiyordu. Ben sordum, teknosa,bimex,m m bakın demişlerdi

• Tosh olayı,son bir yıldır heriflerin Japan/USA kaynaklı genel bazı kamuoyuna verdikleri bilgiler ve yine bir şekilde yaptıkları açıklamalar sebebiyle,bir belirsizlik süreci olarak devam ediyor
    zaten Dükkan kapatma gibi bir durum oluşmamış olsay dı en azından bugün için en iyi serisi olan L9x panel;Japan/Canada/USA da bolca satılır dı! ayrıca panel 2013 model gibi,daha doğrusu
    kaç model olduğu bile unutuldu yaw

Tam bir belirsizlik var gibi gidiyor hala ve adamlar çıkıp da net bir şey de söylemiyorlar;bazı açıklamaları da sanırım mecbur oldukları için yapıyorlar;zira Tosh aynı zamanda USA/Japan/China/Taiwan
    Canada ve daha bir çok büyük Borsa larda işlem gören çok büyük bir kuruluştur! TV bölümü adamların yüzde kaçlık kısmıdır bunu bilmiyoruz ama %10/20 yi de pek geçmez! kısaca zaten
    kapanan yer de o bölüm olacaktır+

TNB de bakmıyor panellere,sorun yaşarsınız ileri de! maceraya gerek yok,karşınız da muhatap bulacağınız bir üretici olmalıdır,gerçi Sony dahil diğerleri de sorunlu ama en azından
    adamlar aktif ve Dükkan filan da kapatmıyorlar

Örneğin benim SV 2009 Model dir ve artık yedek parçaları yoktur! yarın tık dedimi kaldırıp atacağım,tüm üreticiler de 6 yıl yedek parça vardır ama çoğunda yoktur! yine sorun çıkıyor
    uzatılmış 5 yıllık garantiyi mutlaka yaptırın şayet varsa! 5 yıldan sonra çöp olur,Sony SE en iyisi ama 4/5 yıllık panellerinin parçaları bile pek bulunmuyor! Tosh da 6 sene bulundu!
    ama artık yok! kısaca bizim için artık nerede trak orada bırak olacak bu Araba

Acelem yok gibi veya L95x gelseydi belki diyebilirdim ama Tosh/Avrupada böyle üst serileri acaip pahalı oluyor ki ben artık bitmiş bir teknolojiye fazla para bağlamak istemiyorum!

OLED leri bu yüzden sıkı takip ediyorum,geçersem ona geçeyim diye ama tık yok o işte hala++

++

TOSHİBA 65L9363DG - SHARP 60UQ10E - SHARP 2015 70UH30 - LG 55UF950V

++

L9x resimleri;

http://k2s.cc/file/f32ee491ef685/Tosh_Z9-L9_4K_L%2CX9x.rar
    http://dfiles.eu/files/i6i4z28uq
    http://rg.to/file/023a799107330559800172dc902e1e4e/Tosh_Z9-L9_4K_L,X9x.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Temmuz 2015; 14:36:33 >

• erdote kullanıcısına yanıt
    Yanlış kişiden alıntı yaptın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Yanlış kişiden alıntı yaptın hocam

İsimler aynı olunca,kusura bakmayın
  • quote:

Tosh olayı,son bir yıldır heriflerin Japan/USA kaynaklı genel bazı kamuoyuna verdikleri bilgiler ve yine bir şekilde yaptıkları açıklamalar sebebiyle,bir belirsizlik süreci olarak devam ediyor
    zaten Dükkan kapatma gibi bir durum oluşmamış olsay dı en azından bugün için en iyi serisi olan L9x panel;Japan/Canada/USA da bolca satılır dı! ayrıca panel 2013 model gibi,daha doğrusu

Tam bir belirsizlik var gibi gidiyor hala ve adamlar çıkıp da net bir şey de söylemiyorlar;bazı açıklamaları da sanırım mecbur oldukları için yapıyorlar;zira Tosh aynı zamanda USA/Japan/China/Taiwan
    Canada ve daha bir çok büyük Borsa larda işlem gören çok büyük bir kuruluştur! TV bölümü adamların yüzde kaçlık kısmıdır bunu bilmiyoruz ama %10/20 yi de pek geçmez! kısaca zaten

TNB de bakmıyor panellere,sorun yaşarsınız ileri de! maceraya gerek yok,karşınız da muhatap bulacağınız bir üretici olmalıdır,gerçi Sony dahil diğerleri de sorunlu ama en azından

Örneğin benim SV 2009 Model dir ve artık yedek parçaları yoktur! yarın tık dedimi kaldırıp atacağım,tüm üreticiler de 6 yıl yedek parça vardır ama çoğunda yoktur! yine sorun çıkıyor
    uzatılmış 5 yıllık garantiyi mutlaka yaptırın şayet varsa! 5 yıldan sonra çöp olur,Sony SE en iyisi ama 4/5 yıllık panellerinin parçaları bile pek bulunmuyor! Tosh da 6 sene bulundu!

Acelem yok gibi veya L95x gelseydi belki diyebilirdim ama Tosh/Avrupada böyle üst serileri acaip pahalı oluyor ki ben artık bitmiş bir teknolojiye fazla para bağlamak istemiyorum!

OLED leri bu yüzden sıkı takip ediyorum,geçersem ona geçeyim diye ama tık yok o işte hala++

++

Sn albani, bilgi için teşekkürler.
    Şimdi lg,samy, mağazalarda test ettim kendimce , 9000 tl ye satılan j serisi bile bana çok iyi görünmedi.görüntüleri geçtim ,
    2tb hdd bile çalıştırmayıp takıldı, samy kendi mağazasında bile aynı sorun oldu.
    Toshiba 65 inç olan tv geçen sene 19,900 gibi satıldı. Alanı görmedim duymadım ama.
    Şimdi fiyat 7250 tl. Samy, lg markalarda bizim istediğimiz tv ler 5000 tl nin üstünde üstelik 55 inç.
    Toshiba bu markalardan en azından daha iyi durumda değilmidir.?

Garanti konusunda haklı olabilirsiniz, onu firma ile konuşuruz belki farklı bir yol izleyeceklerdir. Sonuçta bu ürünü satışa devam ediyorlar.
    Benim sizden öğrenmek istediğim lg, samy ,özelikle hareketli sahnelerde saçmalıyor, toshiba nın bu modeli daha iyi bir sonuç vermezmi.

İnternetten satın alsak test etsek beğenmez isek 14 gün içinde iade etme şansımız var, ne dersin, sizin görüşleriniz bizim için çok önemli.
    Ben özelikle sizin kullandığınız ve beğendiğiniz toshiba dan dolayı bu markanın o kadarda kötü olmayacağını düşünüyorum. Panel ve yapıları aynı olmasa da.
    Saygılarımla, kolay gelsin..

• L9/Z9 için bir yıl önce veya biraz daha eski olabilir,başlık da açmıştım! ancak daha sonra panelin durumu belirsiz olunca,başlığı da silmiştim veya yazıları silmiştim,millet heyecan
    yapmasın diye haybeye beklentiye girer ve zaten ne Tosh u ne de TNB yi anlamak mümkün olamadığı için,hiç bir şey anlama dan olayı unutur!

Bir kısım yazılarımı yedeklemiştim ama sanırım bazılarını silmişim,olanı yine aktarıyorum

+++++

Tosh 2014 Model 4K Panel>> Seri no.Z9xx(Japan) L9400(USA) >>>bilgiler 2013/2014 yılları itibarıyla dır "güncel değildir"!!!
    ----------------------------------------------------------------------------

NOT/UYARI;BU SERİ AVRUPA İÇİN DEĞİLDİR VEYA ŞİMDİLİK ÖYLE GÖRÜLMEKTEDİR,BURADAKİ BİLGİLERİ GENEL OLARAK DEĞERLENDİRİN LÜTFEN

Ebatları;40/50/58/65/84

40-50-58-65>VA Modül(CMI-INN/Taiwan)
    84-LGD S_IPS Modül(LGD/Korea)

++

40>sadece Japan modelidir! 3D destekli
    84>de ise bazı teknik farklılıklar/eksiklikler vardır!(hem IPS olması hem de SW den alakalı olarak)

++

Üretimi başladı(Japan)ancak her ebatı henüz bulunamıyor;serinin ayrıca Avrupa ya çıkması ile de ilgili kesin bir Tosh açıklaması henüz yoktur,ya da bazı
    yıllar da olduğu üzere örneğin bir yıl sonra çıkması söz konusu olabilir veya hiç çıkmaz veya serinin "kırpılmış" hali Avrupa ya çıkabilir!

Benim panel ile ilgilenmem,hem Tosh olması hem da panelin FALD* olmasıyla hem de ilk Japan teknik ön bilgiler de(Tosh ve Japan bazı uzman sitelerinin)
    serinin çok iyi gürünmesiyle alakalıdır.

FALD*=Full-array-LED(Direct-LED)+Local-Dimming Engine>> diğer bazı üreticilerin çakma/board v.s şeklinde olan yapı da değildir gerçek LD-Engine dır!

++

Serinin Japan ID si Z9Xx,ancak Canada/USA için ID si L9400 dür
    Seri de bir de şöyle bir özel-değişik durum vardır;3D si yoktur(veya optional dır gibi bundan sonrası yine belirsiz hangi seri 3D li veya değil gibi)

İlk gelen bilgiler de(USA için)örneğin USA ya L9x 3D siz geliyor ama Canada ya 3D li geliyor gibiy di(hala bu durum bir netlik kazanmış da değildir)
    Veya Japan 40" için 3D si var;diğer ebatlar da yok veya bazıların da var bazıların da yok gibi kafa karıştırıcı bilgiler dolanıp durdu bugüne kadar
    ve hala ne,nedir belli değil bazı teknik ayrıntılar da...

Avrupa için biz sadece(yabancı forumlar da yazılanlara göre) burası için 3D siz bir panelin olamayacağı ve satılamayacağı yönün de görüşler
    vardır ki bu da doğrudur;örneğin Avrupa da(buna TR de dahil tabiki) 3D siz paneli kimse almaz,dolayısıyla panel Avrupa da kesin 3D li olur
    veya en azından 3D Transmitter ünitesiyle optional gelir(örneğin benim için ciddi tercih sebebidir bu durum hatta hiç 3D olmasın benim için
    çok çok daha iyidir veya paneli Monitör gibi bir display ünitesi olarak kullanacak prof.kullanıcılar için de 3D siz olması tercih sebebi olur/olabilir.

++

Biraz nostalji ve biraz da bilgileri tazelemek;

>4K paneli dünya da "ilk ticari" olarak çıkaran tek üretici Tosh dur(ZL1 Serisi) 1st.Gen 4K panel(2010/2011) tarihine dikkat!

>Yine dünya da ilk 4K paneli,ticari ikinci nesil olarak çıkaran da Tosh dur(Z8x Serisi,sadece Japan için) 2nd.Gen 4K panel(2012/2013)

>Bu şimdi çıkarılan 2014 Model Z9x ise,Tosh da 3rd.Gen 4K paneldir! (bu da aslın da 2013 Modeldir)

Not;bu arada dünya da ilk ticari(sadece Japan için ve biraz da USA/Avrupa için) "Gözlüksüz"-3D yi de Tosh üretmiştir(2009/2010 Model) tarihe dikkat!

Not;Dünyadaki ilk 4K panel olan ZL1,halen de Sharp-ELITE ile birlikte "dünyanın en iyi panelidir"(özellikle 512 Zone+3072 adet LED ile)
    FALD tipli panellerin "Dimming motoru" performansı da en iyisidir,zaten bir daha da hiç bir üreticiden böyle bir panel henüz çıkamadı.

Tosh un kendisine patentli ürünü olan "KIRA2 LED type panel"(AUO/Taiwan da üretiliyor) ZL1 de kullanılmıştır(şu anda bu panelin bir örneğini ise
    Tosh HiEnd Notebook ların bazılarında da kullanmaktadır!!!)

++

"Local-Dimming"(kısaca bu bir Sharp buluşu-tekniğidir)ancak bu tekniği bugüne kadar kusursuz ve tam performanslı bir tek Tosh uygulamıştır
    yine Sharp-ELITE de böyle bir baclit olsa bile örneğin SV685 ile ZL1 bu konu da ELITE den daha iyidir!

Beni panele yönelten iki temel unsur oldu,aksi hal de ben artık bu "eski nesil" TFT-LCD panelleri çoktan bıraktım ve bir daha bu tip bir paneli
    4K değil de 24K bile olsa almam,netice de bitmiş-ölmüş bir teknoloji ile bunun uygulama teknikleri v.s

OLED şimdilik tek hedefim idi,hala da geçerli bu hedef veya Amoled ve benzeri yeni nesil paneller de hedefim ama daha adma gibi Oled bile
    çıkamadı,bu Tosh ise Z9x serisi olarak özellikle "FALD" panel işin de,kesinlikle en iyisi Tosh oluğu için ilgilenmeye başladım hatta elimdeki panel de
    su koyverirse "neden olmasın" diyerek buna geçmeyi de düşünmekteyim,ancak panelin daha Avrupaya çıkması bile bilinmiyor veya belki de hiç
    gelmeyecek v.s ama ben yine de incelemeye aldım,hatta bu incelemeyi yaklaşık bir sene önceden başlamıştım!
    Zira Tosh diğer hiç bir üreticiye benzemez,heriflerin neyi ne zaman çıkaracağı v.s de bilinmez,şu seri çıkıyor derler sonra o kayboluverir bir an da
    bir bakmışız,baöbaşka bir seri çıkıvermiş ve kesinlikle de çoğu bilgileri de vermiyorlar,mallar sahaya çıkıyor o zaman haberimiz oluyor....

Dolayısıyla Tosh dan özellikle böyle çok sıkı HiEnd panelleri takip etmek,neredeyse imkansız gibi veya açıklama gelir;şu zaman da çıkıyor diye
    en az 6/12 ay bu paneli bekleriz,sonra yine çıkmayabiliyor veya çıkıp bir an da kayboluyor(örnek;süper panel olan ZL1 gibi)

Ben bu 2014 Z9x için de pek ümitli değilim açıkçası,dolayısıyla kimse "gaza" filan gelmesin,Tosh dan süper bir panel geliyor diye!

Bu arada USA da bahsedilen L9400 fiyatları fena değil,hele hele TR ye göre bakarsam beleş sayılır ama bu panel Avrupaya geçtimi,fiyatı
    acaip uçar!! şu anda gördüğüm kadarıyla Japan-USA fiyatları aynı gibi!

58 ik paneli de Haziran ortalarında Japan da çıktı,40 da sanırım çıktı veya çıkıyor bugünler de ama 58/65 ve 84 için bir şeyler bulamadım,zaten
    bu da bizi ilgilendirmiyor

++

Panelin genel de en çok merak edilen Black/Contrast/Motion v.s konuların da bir sorun yok,zaten FALD panel olduğu için Black çok iyidir
    Contrast(hem native hem de dynamic)yine çok çok iyidir>>>Tosh bazı paneller de bu konuda en iyisidir!

Ancak üzerindeki VA Modül bildiğim kadarıyla 5.000;1 lik AUO A_MVA(Taiwan)bu konu da en üst seviye değil tabiki ama Sony de böyle Samy de
    böyle v.s aynı VA-PSA ları kullanmaktadırlar

Ben AUO yerine CMI nin 8.000;1/10-bit/100Hz panelini tercih ederdim!

Diğer yandan panelin FALD olması ve yeni "CEVO Engine 4K" ile Bright max.700 nit gibi çok yüksek değere çıkıyor(pratik de bunu kullanmayacağız
    tabiki!)

Yeni CEVO 4K Engine ile çok fazla teknik iyileştirme detayları yakalamışlar,örneğin Motionhandling ciddi derece de çok iyi veya panelin
    Latency değeri çok çok düşük(ebay belirtilmemiş ama ben bunu 65 olarak anladım gibi ve öyle ise input-LAG ciddi anlam da düşük)

++

Bunlar gibi sistemler bir başka Marka da yoktur,Tosh bu konu da en iyisi kesinlikle ama herifler ortaya sürekliliği olan paneller çıkarmıyor ki,bilmece
    gibi işler yapıyorlar,halbuki FALD/Motion/özellikle en düşük LAG v.s konusun da bu herifler en iyisi ama orta da panel yok,ya da kırk yıl da bir çıkar
    onu da gören beri gelsin!

HW kalitesini henüz görmedim,resimlerini de görmedim ama resimden görsem bile hemen anlarım! bu konuda Tosh eskiden beri en kaliteli
    HW kullanan tek ana üreticidir Pio ile birlikte tabiki,giriş seviye panelleri bile HW olarak çok çok iyidir Tosh ların

++

Black/Contrast ı geçersem ve Motion da anladığım kadarıyla çok çok iyi LD motoru zaten ok

Benim için veya Tosh ları bilenler için ana kriter "HIZ" olduğundan bu konu da ben sorun görmüyor gibiyim ki bu bizler için çok çok önemlidir!
    Panelin FALD olması sebebiyle zaten Black/White ile Gamma ve Motion(Engine dan kaynaklanan performansı) ve Contrast(özellikle "dynamic"
    CR değerinin çok iyi olması Tosh u ciddi öne çıkarır,bahsettiğin "dynamic ce değeri" ise diğer üreticilerin verdikleri milyar,milyon veya mega/ultra
    gibi sallama değerlerden bahsetmiyorum tabiki,böyle sallama değerinin "mucidi" Samy dir daha sonra da herkes böyle oldu)

Japan bazı uzman yorumlarını okudum özellikle "doğru renk üretimi" ile panelin gerek performansı gerekse de CEVO2.nesil farkı olarak bu konu da
    süper seviyelere getirmişler ve çok gelişmiş ayarlar ile ki bunların çoğunu da "user mode" olarak kullanıcı tercihlerine açık hale getirmişler!

Test olarak;

>Raw/Native 4K content(recorded media&stream media olarak)
    >BD
    >DVD(hala kullanılıyor uzman testleri için!!)
    >BD-3D
    >SD&HD TV yayınları(bunları testler de çok az kullanmışlar!!)

"Picture mode" ları daha geliştirmişler ve ayırmışlar+"Content Mode"(içeriklere göre özel modlar)ilave edilmiş ve Futbol veya bir Spor izleme de
    veya TV den Film izleme de v.s gibi ve anladığım kadarıyla da bu "içerik modları" resmi çok daha doğru işleyip açıyor,bunun için CEVO Engine sisteminden
    belliki çok iyi ve detaylı çalışmalar yapmışlar

Saygılar
    CAN

.../...

+++++

• quote:

quote:

Tosh olayı,son bir yıldır heriflerin Japan/USA kaynaklı genel bazı kamuoyuna verdikleri bilgiler ve yine bir şekilde yaptıkları açıklamalar sebebiyle,bir belirsizlik süreci olarak devam ediyor

++

Sn albani, bilgi için teşekkürler.
    Şimdi lg,samy, mağazalarda test ettim kendimce , 9000 tl ye satılan j serisi bile bana çok iyi görünmedi.görüntüleri geçtim ,
    2tb hdd bile çalıştırmayıp takıldı, samy kendi mağazasında bile aynı sorun oldu.
    Toshiba 65 inç olan tv geçen sene 19,900 gibi satıldı. Alanı görmedim duymadım ama.
    Şimdi fiyat 7250 tl. Samy, lg markalarda bizim istediğimiz tv ler 5000 tl nin üstünde üstelik 55 inç.
    Toshiba bu markalardan en azından daha iyi durumda değilmidir.?

Garanti konusunda haklı olabilirsiniz, onu firma ile konuşuruz belki farklı bir yol izleyeceklerdir. Sonuçta bu ürünü satışa devam ediyorlar.
    Benim sizden öğrenmek istediğim lg, samy ,özelikle hareketli sahnelerde saçmalıyor, toshiba nın bu modeli daha iyi bir sonuç vermezmi.

İnternetten satın alsak test etsek beğenmez isek 14 gün içinde iade etme şansımız var, ne dersin, sizin görüşleriniz bizim için çok önemli.
    Ben özelikle sizin kullandığınız ve beğendiğiniz toshiba dan dolayı bu markanın o kadarda kötü olmayacağını düşünüyorum. Panel ve yapıları aynı olmasa da.
    Saygılarımla, kolay gelsin..

selam

bana dün eMail den nulaşan kişi senmiydin acaba?

++

Jx serisi 2015 model,taze fırın da çıkan şimdilik budur,resim kalitesi bana göre hala tartışılır amma velakin olan mallar da bunlar,adamın elinde panel yoksa ve gidip
    alacaksa neyi alacak o zaman?? hani eskiden olsa,hatta 1/2 sene evvel PDP diyebliyorduk ki çok kişiye aldırdım;hala Pio talebi ciddi yüksek düzey de;örneğin elim de
    sıfırı geçtim;2.el olsa yeter de artar bile "bir kaç bin" 6090 olsa bir hafta da yeni sahiplerini bulur! alan da bol bol DUA eder,gözleri de "doğru renk" göreceği için
    bozulmuş halin de düzelmiş hale dönecektir!

Jx beğenmeyen adamı ben anlıyorum;ama çoğu insan anlamaz işin o kısmını geçiyorum,ancak demen şuysa ....yaw o fiyata bu görüntümü.... gibi düşüncen
    varsa ki bu da doğrudur

>>Şimdi forum da bir kaç iki ayaklı tip dolanıyor;bana göre kesnlikle fake/satıcı v.s gibi tipler bunlar,yazdıklarını çok iyi anlıyorum,ama milletin çoğu ayak da uyumaktadır!
    herif yem atıyor şöyle;en iyisi en pahalı olanıdır diye veya tabiki en pahalısını al en iyidi o dur,cinsin den yemleme yapıyor bu tipler! yaw ayıptır-günahtır be bilgin
    yoksa geç otur yazılanları oku bari,ahkam kesmek de neyin nesi

>>Samy/2015 için Tizen başlığın da yazdım,fazlasını yazmıyorum tabiki;son 15 gündür bir alay eMail geldi "malum sorunlar" için!! günler geçtikçe de "oran" yükseliyor!

Forum da aklı başın da yazı yazanlar pek kalmadı gibi,bizim eski ustalar veya prof.adamlar v.s hiç birisi yok,zaten onlar olsaydı forumun hali de böyle olmazdı(TV Bölümü
    olarak bahsediyorum)birileri gelip gaz veriyor,enayiler,saflar/iyi niyetliler/sıfır bilgisi olanlar v.s v.s bunları yiyor,ben elimden geldikçe "uyandırmak" istiyorum ama hikaye!

"Teknoloji" diye bir laf bellemişler ağzılarına,ülen panel de hengi özelliği görse teknoloji diyorlar 4k de teknoloji değil Sharp 12/16k da değil yaw,bizim insanımız
    inanılmaz saf/cahil bu konular da bu tip Forumlar dan doğru bilgi yerine tamamen sallama şeyler alıp gidiyor adam!

++

yaw 2Tb çalıştırmadı ne demek şimdi kardeşim?? bunlar panelin "asli görvlerin den" değildir ki! 2tb da genel de bu sorun çıkar sen de 1Tb tak o zaman
    gidin 100/200 kağıda veya 300 kağıda v.s üstelik tam bu işlerin cihazı olan MP alın her bir otu açsın,zaten çoğu artık Android de oldu! hatta herifler "mini-PC" diye cigara kutusu
    gibi cihaz yapmışlar,al sana PC hem de MP cihazı v.s,bırakın panel "Monitör" işlevini adam gibi yapsın gerisi zaten hikayedir,panel açtı-açamıyor zorlanıyor v.s bunları bırakın
    kaldıki adam 5/10 kağıt para veriyor panele gitsin 200/400 daha versin çok daha işlevsel MP alsın yaw

alem milletiz adam 10 kağıda panel alır git QED veya Atlas HDMI kablo deriz;yaw fiyatı 200/300 kağıt der zaten HDMI olunca hepsi aynıymış der!

adam 15 kağıda panel alır;400/500 kağıda gidip BD almaz ne gerek var yaw der
    iyi bir sound-bar al deriz yaw panelin sesi çok iyi der masraf çıkarmayın şimdi der!

AVR+Speak de olmazsa-olmaz gibidir hele hele FILM ci seniz;yaw masraf çıkarmayın şimdi panelin sesi süper der!

++

Tosh/TNB nin fiyatlarını sallayın geçin,o paneller o paranın malı değil beyler Aytaç bey tek adamdır orada one-man-show yapar ama asıl işi Car-Racing/Drift dir asıl işi
    sanırım dışarda TR adına Şampiyonlukları da vardır aracın da "Toshiba Team" yazar!

Hep yazdım Tosh panel işin de hiç kimselerin bilmediği kadar iyi hatta en iyisidir o kadar iyiki SED paneli bile bir tek o üretebildi(diğer hiç bir üreticinin mıçı yememişti o zamanlarda)
    ama Canon-Tosh ve sonrav da Nano USA v.s ile iş DAVA lık oldu ve üretimi bitti veya hala erteli gibi durmaktadır(Lisans devam ediyor hala)

TNB bir kere panel işin adamın da dğeil,bir diğer sıkıntı da burası "ileri de sorun olmaz" sadece bir iyi niyet düşüncesidir benim için! SE/Sony bile 2/3 senelik parça bulamıyor,garantin
    bittiyse kaldır at,5 senelik garantin varsa yırtarsın,TNB bu bakım dan sakat!

++

Sen daha evvel hangi panelleri kullandın veya ilk defamı milli olacaksın???
    Veya daha evvel PDP mi kullanyordun??

2010 dan sonra ve özellikle 2013 den sonra tüm panel HIZ ları düştü!! "input-LAG" ler kafa dan 100 leri geçiyor! 100ms altından zaten panel YOK! Game Mode ile 40/50/60 hatta daha yüksek gibi
    ama bunu da hileli veriyorlar yok 22ms yok 26ms v.s gibi bunların hiç birisi "CRT Monitör" ile karşılaştırmalı Testler değildir! ya TN panel ile ya da LeoBudnar denilen osuruk dan test ile ölçüyorlar!

Ben pazar günü Samy 78J95x kurdum set ettim düzgün olarak ama FILM ler de aksiyon larda falso yaptı! Game mode ile deniyorum yine faul var! iyi de herifler bir de buna 23 veya 26ms LAG
    var dediler! min.50/60ms lag var panel de! Movie Mode 120/160ms LAG üretiyor yaw!

Tosh un da 2012 den sonra panelleri yüksek LAG li dir! ama Phil/LGE den daha iyidir Sony den değildir,SAmy ile belki kafa kafayadır ama bunlar bizim bildiğimiz çok hızlı Tosh lar değildir!

ANCAK en düşük veya TR de varmı bilemiyorum orta seviye bazı panelleri Gaming de en iyisidirler!

Ayrıca 3D yoksa+ıvır-zıvır özellikler yoksa giriş seviye hemen her Marka paneller yine çok daha hızlıdır! ama bunlar salt Gamer lar içindir,siyahları kötü,contrast çok düşük,resim kalitesi de
    iyi değildir ama hızlıdır gibi bir durum vardır!

HIZ arayan adam önce kendisine bakacak ben Gamer mıyım yoksa FILM cimiyim yada ne olsa yerim diyenmisiniz? ama hepsi de iyi olsun süper olsun v.s böyle bir panel yok!

++

Yeni panel fizik kuralı şudur

3D+Android/Tizen/WEBos v.s gibi işletim sistemleri+ARC port HDMI çalışması+4k= yüksek Latency(gecikme) değeri üretiyor!!

sonra çakallar çıkıyor sahaya veriyorlar gazı en pahalısı en iyisi diye adam en iyi nedir bilmiyor ki!

++

• can hocam merhaba.. size pioneer tv hakkında çok kısa birşey danışmak istiyorum eğer vaktiniz varsa müsaitseniz birkaç dakikanızı ayırabilir misiniz?size özel mesaj yoluyla ulaşamıyorum
  • Sn can. Heyecanlandırdın beni, bu bahsettiğin güzel şeyler 65L9363 içinmi? Yoksa çıkacak olan 94 model içinmi? Veya her ikisi içindemi yazdınız...
    Öyle ise tv yi fabrikadan çıkarırken kalite kontrolü bile yapmayan lg yerine tosh almak çok mantıklı.
    (şu an bende iade yi beklediğim lg den bahsediyorum sağ köşede lanelde banddan cıkma var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 11 Temmuz 2015; 16:01:08 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.