Şimdi Ara

Toshiba G900 (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.apple.com/trailers/wb/speedracer/hd/

Yukarıdaki adrese girip 480p yazan yere tıklayınca açılan video'yu deneyebiliriz. Videoyu kaydetmek için gereken bilgileri PM ile atıyorum.

Saygılar...
  • Degerli Arkadaslar,

Forumu sabirla bastan sona okudum.Bazi topic leri kayit ettim not defterime ve bircok isime yarayan sey ogrenmis oldum sayenizde bu cihaz ile ilgili,

Cihazimi 45 gun once aldim Vatan Computer Bostanci'dan.

Musadeniz ile birkac sorum olacak sizlere,

1 - Cihazimin ROM u 3.01 BAI ben bunu MyG900 dan indirdigim 3.07 BAI yapmak istedigimde (Talimatlara Uydum) Bana uyari verdi ve calismadi.Sonra pakettemi hata var dedim bir daha indirdim gene atim gene calistirdim gene olmadi.(Yanlis Paket uyarisi verdi) Servisi aradim siz yapmayin biz yapalim dediler ama Gaziosmanpasa da cok uzak.

2 - Divx Player ile videolari izlemek neredeyse eziyet.Cok yavas.Video buyuk ise perde perde akiyor goruntu.Bu normalmidir.TCMP ile Videolarda goruntu gelmiyor ama ses geliyor.Core Playerdada ayni sekilde.

3 - Elektirigi harici alan 500 GB lik HDD'mi tanimadi.512 MB lik aptal Falsh Bellegim var onuda tanimadi.

4 - Nokia HS26W Bluetooth kulakligim var Onuda tanimiyor.Ekliyorum.Kayit yapiyor.Handsfree olarak set ediyor.Arama yapiyorum.Kulaklik isareti cikiyor.Tam telefon calacak Kulaklik isareti gidiyor.Kulaklikta kilitlenip kapaniyor.(Baska telefonda denedim calisiyor.)

5 - Bluetooth ile dosya alma ve gonderme yapilamiyormu ? Bende sadece Serial Connect ve Push servisi aciliyor.Ne baska bir telefondan nede bilgisayardan Bluetooth ile dosya alma ve gonderme yapamiyorum.

6 - Fazla Kurcaladim cihaz cok agirlasti.Programlari kurup kurup kaldirdim artik menuler bile agir.HARD Format atayimmi ? Atarsam Duzelirmi ? HARD Format atinca herseyim gidecek ve cihaz ilk acildigi gunku haline donecek degilmi ? (Ayarlarimda gidecek)

Zaman Ayirip Okudugunuz Icin Tesekkur Ederim,

Sevgi, Saygi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi openbsd -- 7 Şubat 2008; 12:38:29 >

• Ya arkadaşlar bu alet adam gibi hiç bir usb cihazını tanımıyor galiba, e ne anladım ben o zaman usb host olayından? En basitinden bir flash disk'i tanıtamadıktan sonra hiç bir anlamı yok benim gözümde. Sanırım windows mobile için driver yükleme olayları daha çok yeni ondan yaşanıyor bu sıkıntılar. Eminim zamanla bu cihazlar için de windows mobile uyumlu driver'lar geliştirilecektir. Neyse...

Bu arada bilmeyenler için güzel bir haber daha, arkadaşlar G900'ün içinde Nvidia GoForce 5500 GPU varmış. Ancak tam anlamıyla 3D donanım işlevleri kullanılamıyormuş. Yabancı forumlarda bu konuyla ilgili çözümler aranıyor. Yani G900 çok popüler bir alet olacağa benziyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vpamir -- 7 Şubat 2008; 21:10:09 >
  • arkadaşlar bu telefonda kalteli bir oyun oynanamaz mı? klavyede sorunlar var... tavsiyeleriniz neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epolat -- 7 Şubat 2008; 23:07:56 >
  • http://ra****hare.com/files/90088895/speed-racer-tlr1a_rev_480p.mov.html

denemek isteyenler yukarıdaki adresten indirebilirler dosyayı. benim sonuçlar hiç iç açıcı değil.

average speed : 43,14 %
    video frames : 2881
    bench time : 4:38
    bench frame : 10,34
    bench data rate : 1,16
    original time : 2:00
    original data rate : 2,68

quote:

Orjinalden alıntı: vpamir

http://www.apple.com/trailers/wb/speedracer/hd/

Yukarıdaki adrese girip 480p yazan yere tıklayınca açılan video'yu deneyebiliriz. Videoyu kaydetmek için gereken bilgileri PM ile atıyorum.

Saygılar...

• Arkadaşlar iyi de yine aynı sitede system recommendations kısmına bir baktınız mı? Gönderdiğin videolar divx değil HD videolar ve 480p kalitesindeler. Bunu oynatmak için gereken pc ise şu olduğu yine aynı sitede yazılı: (Sayfanın en üstündeki "View the system recommendations for the best playback experience" kısmına bir bakmanızı tavsiye ederim)

* 2.0 GHz Intel Pentium 4 or faster processor
    * At least 512MB of RAM
    * 64MB or greater video card
    * Windows XP Service Pack 2 or Vista

İsterseniz bir de 1080p deneyelim? onun da tavsiye edilen konfigürasyonu şöyle:

* 3.0 Ghz Intel Pentium D (dual-core) or faster processor
    * At least 1GB of RAM

Lütfen biraz gerçekçi olalım vampir arakdaşım sen elindeki 400 küsür mhz işlemcili hp 6815de hangi değerleri alıyorsun da bize bu videoyu soruyosun anlayamadım. İstersen ben elimdeki coreduo 1.85 ghz işlemcili laptopta da deneyip vereyim sonuçları?

Hece arkadaşım boşuna uğraşıp indirip test etmişsin, neyse yine de emeğine sağlık ve aldığın değerler bence çok iyi çünkü yukardkai konfigürasyon yani 2ghz pentium4 ile alınan değer zaten 24 fps imiş ;) 526 mhz ile iyi değerler almışsın :) için ferah olsun, arkadaş aklınca bizimle dalga geçiyor sanırım anlayamadım :)

• Ona bakarsanız sistem gereksinimlerinde "Windows XP Service Pack 2 or Vista" yazıyor, o zaman Linux ya da MacOS sistemlerde oynatamayacağız demek ki bu videoyu, yazık Ayrıca oradaki sistem gereksinimleri, videoyu PC üzerinde izlerken geçerli. Tamamen farklı bir donanım ve yazılım mimarisine sahip başka bir cihaz için bir şey ifade etmiyorlar.

Burada yapmaya çalıştığımız şey sadece benchmarking, yani 1080p olanını da deneyebilirdik, bu kalkıp da G900'de 1080p HD videolar izlemeye çalıştığımız anlamına gelmez ki. Ya da G900, 480p olan video'da düşük benchmark değerleri aldı diye bu G900'ün başarısız bir makina olduğu anlamına da gelmez.

Ben mümkün olduğunca 800x480 çözünürlüğe yakın bir video bulmaya çalıştım. Yolladığım link'teki videonun çözünürlüğü de sanırım 848x352 idi. Tabii ki HD bir video olduğu için video bandwidth değeri de oldukça yüksek. Dolayısı ile de değerler düşük ama burada önemli olan değerlerin "düşük" olmasından ziyade "kaç" olduklarıdır, dikkatinizi çekerim.

Ayrıca söz konusu video'nun divx olmadığını ben de biliyorum. Video, AVC ya da H.264 olarak kodludur.

Bu arada elinizdeki "coreduo 1.85 ghz işlemcili laptop" 'unuzu da güzel günlerde kullanmanızı dilerim, fakat bunun konumuzla pek alakası yok öyle değil mi?

Niyetimin de asla ve asla kimseyle dalga geçmek olmadığını söylemek isterim, lütfen gereksiz yere ve insanları yeterince tanımadan böyle ithamlarda bulunmayalım.

Sevgili hece, banchmark'ın için teşekkür ederim. yalnız bazı noktaları belirtmeyi unutmuşsun. Örneğin testi yaptığın programın adı ve versiyonu, programın video ayarları vb. Aynı testi ben de birazdan elimdeki HP IPAQ RW6815'de deneyeceğim, sonuçları sizinle paylaşırım. Hem böylelikle iki cihazın arasındaki performans farkını da görmüş oluruz.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: trooper84
    Arkadaşlar iyi de yine aynı sitede system recommendations kısmına bir baktınız mı? Gönderdiğin videolar divx değil HD videolar ve 480p kalitesindeler. Bunu oynatmak için gereken pc ise şu olduğu yine aynı sitede yazılı: (Sayfanın en üstündeki "View the system recommendations for the best playback experience" kısmına bir bakmanızı tavsiye ederim)

* At least 512MB of RAM

* At least 1GB of RAM

Lütfen biraz gerçekçi olalım vampir arakdaşım sen elindeki 400 küsür mhz işlemcili hp 6815de hangi değerleri alıyorsun da bize bu videoyu soruyosun anlayamadım. İstersen ben elimdeki coreduo 1.85 ghz işlemcili laptopta da deneyip vereyim sonuçları?

Hece arkadaşım boşuna uğraşıp indirip test etmişsin, neyse yine de emeğine sağlık ve aldığın değerler bence çok iyi çünkü yukardkai konfigürasyon yani 2ghz pentium4 ile alınan değer zaten 24 fps imiş ;) 526 mhz ile iyi değerler almışsın :) için ferah olsun, arkadaş aklınca bizimle dalga geçiyor sanırım anlayamadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vpamir -- 8 Şubat 2008; 21:10:38 >

• slm arkadaslar

cok ozur dılıyerek konu ıle ılgısı olmadıgını bılıyorum ama ben de g900 alacagım yarın gercı aklımda aplle iphone de var 1,02 surumlusunu buldum ıkısı arasında bana hangısını almamı onerırsınız yada 900 ytl ye kadar bır pda onerebılırmısınız sımdıden tesekkur ederım cxevaplarınız ıcın
  • benchmark ortamı ve ayarlar:

Toshiba G900

Toshiba G900

Toshiba G900

Toshiba G900

Toshiba G900

video bilgileri:

Toshiba G900

HP IPAQ RW6815 CPU 416 Mhz Sonuç:

Toshiba G900

HP IPAQ RW6815 CPU 520 Mhz (overclock) Sonuç:

Toshiba G900

Overclock'lu haliyle benim alet daha düşük puan aldı, enteresan. Bu konuda fikri olan arkadaş var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vpamir -- 8 Şubat 2008; 22:13:53 >

• Öncelikle cevabım sert kaçtığı için özür diliyorum, amacım kesinlikle ortamı germek değildir.

Ben, ramimiz ve işlemcimiz çok yetersiz olduğu için uygun bir sonuç alamadığınızı düşünüyorum çünkü puanlar yerlerde sürünüyor bu kdar düşük verilerle bir sonuç elde edemeyiz. Cihazların gücüne daha yakın testler deneyerek veri skalamızı daha geniş tutabilir ve aradaki farkı çok daha iyi algılayabiliriz. Bu bence ferrari ile porsche'yi sıkışık trafikte kapıştırmaya benzeyen bir test ve gerçek değerleri yansıtmayacağını düşünüyorum.

Laptop örneğini ise vermemin sebebi belki de o videoları bu laptopta bile full kalitede izleyemeyecekken bu cihaza yüklemenin anlamsız olduğunu vurgulamaktı sadece.

XP ve Vista konusuna gelince, verdiğin linkte system recommendations kısmında diğer işletim sistemleri için gerekli işlemci güçleri yazılıdır inceleyebilirsin.

Evet, video H.264 kodları ile encode edilmiştir.

Dalga geçmediysen sorun yok ama daha uygun bir test önerirsen ben de yapar ve yeni sürüm ROM ile gelmiş cihazda daha farklı bir sonuç alıp alamadığımızı görebileceğimizi ve daha kayda değer veriler elde edebileceğimizi düşünüyorum.

Elimdeki cihazı overclocksuz olarak klasik 350 mblık yaklaşık 1000kbit/s divx dizilerde verdiği performansı bildiğim için verdiğin videolara baktıktan sonra testi yapma gereği duymadım açıkçası. Çünkü 1-2 fpsnin üzerine çıkabileceğini sanmıyordum ama yanılmışım. 10 fps vermiş ki bu büyük bir değer.

Önerim herhangibir diziden bir parça kesip herhangibir upload sitesine atmamız ve aynı parçayı hepimizin denemesi ve sonuçları buraya yazmasıdır. Bence 350 Mblik ve yaklaşık bir saatlik divx videolar gerçek performansını gösterebilmesini sağlar ve hepimizin işine yarar çünkü çok hareketli sahnelerde cihazım atlayabiliyor daha doğrusu kaçırdığı frameler çok dikkat çekiyor hatta rahatsız edebiliyor. Tabi overclock yapıp denemedim, sayın hecenin tavsiyeleri doğrultusunda en yakın zamanda aynı videoyu overclock ile 624 mhz işlemcide deneyeceğim.

Saygılar,

quote:

Orjinalden alıntı: vpamir

Ona bakarsanız sistem gereksinimlerinde "Windows XP Service Pack 2 or Vista" yazıyor, o zaman Linux ya da MacOS sistemlerde oynatamayacağız demek ki bu videoyu, yazık Ayrıca oradaki sistem gereksinimleri, videoyu PC üzerinde izlerken geçerli. Tamamen farklı bir donanım ve yazılım mimarisine sahip başka bir cihaz için bir şey ifade etmiyorlar.

Burada yapmaya çalıştığımız şey sadece benchmarking, yani 1080p olanını da deneyebilirdik, bu kalkıp da G900'de 1080p HD videolar izlemeye çalıştığımız anlamına gelmez ki. Ya da G900, 480p olan video'da düşük benchmark değerleri aldı diye bu G900'ün başarısız bir makina olduğu anlamına da gelmez.

Ben mümkün olduğunca 800x480 çözünürlüğe yakın bir video bulmaya çalıştım. Yolladığım link'teki videonun çözünürlüğü de sanırım 848x352 idi. Tabii ki HD bir video olduğu için video bandwidth değeri de oldukça yüksek. Dolayısı ile de değerler düşük ama burada önemli olan değerlerin "düşük" olmasından ziyade "kaç" olduklarıdır, dikkatinizi çekerim.

Ayrıca söz konusu video'nun divx olmadığını ben de biliyorum. Video, AVC ya da H.264 olarak kodludur.

Bu arada elinizdeki "coreduo 1.85 ghz işlemcili laptop" 'unuzu da güzel günlerde kullanmanızı dilerim, fakat bunun konumuzla pek alakası yok öyle değil mi?

Niyetimin de asla ve asla kimseyle dalga geçmek olmadığını söylemek isterim, lütfen gereksiz yere ve insanları yeterince tanımadan böyle ithamlarda bulunmayalım.

Sevgili hece, banchmark'ın için teşekkür ederim. yalnız bazı noktaları belirtmeyi unutmuşsun. Örneğin testi yaptığın programın adı ve versiyonu, programın video ayarları vb. Aynı testi ben de birazdan elimdeki HP IPAQ RW6815'de deneyeceğim, sonuçları sizinle paylaşırım. Hem böylelikle iki cihazın arasındaki performans farkını da görmüş oluruz.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: trooper84
    Arkadaşlar iyi de yine aynı sitede system recommendations kısmına bir baktınız mı? Gönderdiğin videolar divx değil HD videolar ve 480p kalitesindeler. Bunu oynatmak için gereken pc ise şu olduğu yine aynı sitede yazılı: (Sayfanın en üstündeki "View the system recommendations for the best playback experience" kısmına bir bakmanızı tavsiye ederim)

* At least 512MB of RAM

* At least 1GB of RAM

• Bu işkenceye burda dur diyorum ve 1.5 aylık G900'ümü herşeyiyle (kulaklık-kutu-2 gb memory-garanti vsvs) SATIYORUM

ilgilenen arkadaşlar pm atabilirler alet cillop gibidir kurcalanmadı bile direk fabrika ayarlarındaki gibidir
  • ben de testi coreplayer ile yaptım, versiyonu 1.1.3. 624 mhz overclock yapmıştım.

video "raw frame buffer" ve zoom ayarı %100 olarak seçili idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 9 Şubat 2008; 21:39:14 >
  • Selamlar,

Arkaplan ışığının çok çabuk kapanması beni rahatsız ediyordu. Bu yüzden bir yerde denk geldiğim WM5 hilelerinden esinlenerek registryde WM6 backlight keyini buldum. Zaten konumları aynıydı sadece keyin ismi ve değeri farklı. Ben WM6 ya uyarlanmış olarak sizinle paylaşmak istedim. Daha önce paylaşan oldu mu bilmiyorum ama ayar şöyle:

Total commander vs registry editörleriyle:
    HKCU
    ControlPanel
    Backlight
    KeypadTimeout
    Bizde değer standart olarak 3000'e ayarlı yani 3 saniye. Bunu istediğiniz değere ayarlayabilirsiniz. Çok uzun değerlere ayarlamak tabiiki pil sarfiyatının artmasına sebep olacaktır. Bana 5-6 makul gibi geldi.
  • arkadaslar toshiba g900 sattış ilanı hala günceldir ilgilenen arkadaslar pm atabilir..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_21070341/tm.htm

SE yeni telefonu ekran boyutları g900 ile aynı, bu demektir ki program uyum sorunumuz gitgide azalacak!
  • benim merak ettiğim bir iki konu var bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim
    ilk olarak bu cihazın işletim sistemi bildiğim kadarıyla ingilizce bu işletim sistemini türkçeleştirebilirmiyiz?
    ikinci olarak yoğun iş programım neticesinde böle bir pda ihtiyacım oluştu ama kullanabilirmiyim diyede korkuyorum. bu güne kadar normal bir cep telefonu kullandım ama bu PDA'yı kullanabilirmiyim rahatlıkla?
    bu iki konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
  • telefonu hala satamadım

yok mu bu telefonu alıcak bir vatandaas
  • Arkadaşlar bu başlık altındaki çoğu mesajı okdum. Genelde flashbelleklerin tanınmaması şikayeti var. Tabi birde external diskleri. Bende 1 haftadır g900 sahibiyim. 4Gb Corsair Voyager GT yi sorunsuz çalıştırıyor. Ayrıca 40 Gb blueMedia fotobank (external HDD+card reader özellikli)'ı da problemsiz çalıştırdı. Hemde external bir güce (yani adaptörünü kullanmadan) ihtiyaç duymadan. Bluemedia fotobank 2,5 inç hdd kullanıyor.
    Rom version 3,07BAİ

Merak eden arkadaslar icin bir resim ekledim. Resmi biraz yakinlastirinca telefon ekraninda diskin kapasitesinin 38135.70 MB oldugu gozukuyor.
    http://rapidshare.com/files/91318664/IMG_2610.JPG.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efemut -- 13 Şubat 2008; 0:36:42 >

• Harika haber! Benim de elimde 80 GB 2.5" Hitachi disk var, Akasa Case ile kullanıyorum, umarım cihazı alınca ben de sorunsuz çalıştırabilirim.ony

Bu arada bu Sony Ericsson Xperia X1 ne acayip şeymiş öyle, tam da G900 alacakken olacak iş mi şimdi?

quote:

Orjinalden alıntı: efemut

Arkadaşlar bu başlık altındaki çoğu mesajı okdum. Genelde flashbelleklerin tanınmaması şikayeti var. Tabi birde external diskleri. Bende 1 haftadır g900 sahibiyim. 4Gb Corsair Voyager GT yi sorunsuz çalıştırıyor. Ayrıca 40 Gb blueMedia fotobank (external HDD+card reader özellikli)'ı da problemsiz çalıştırdı. Hemde external bir güce (yani adaptörünü kullanmadan) ihtiyaç duymadan. Bluemedia fotobank 2,5 inç hdd kullanıyor.
    Rom version 3,07BAİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vpamir -- 12 Şubat 2008; 17:05:29 >
  • arkadaşlar ben cihazı bu gün aldım. bir kaç siteden online video izlemek istedim ama sürekli takılarak çalışıyor flas player 7 yükledim ondan mı. ve video yükledim izleyemedim. codec mi program mı yükleyeceğim
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.