Şimdi Ara

Toshiba G900 (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tabi alana kadar forumdaki yorumları epey bir kurcaladım.
    cihazı alalı 4 gün oldu (15 Mart 2008)
    Tabi epey bir kurcalama şansına sahip oldum, ama tam olarak da çözmüş değilim.
    Buradaki bilgilerimi bu cihazı yeni almak isteyenler için paylaşacağım;
    Öneclikle forum içerisinde bir ROM yükseltme furyası başı çekiyor.
    Yeni cihazda zaten yeni ROM sürümü var, dert etmeye gerek yok! Ancak,
    Benim gibi profesyonel anlamda iş amaçlı kullanmak izteyenler için şunu söylemem lazım.
    Eğer bu cihazı "laptop" taşımamak için alıyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız.
    Kesinlikle laptop yerini almaz.
    Kilitlenmeler bende de çok oldu! hatta durup dururken, akşamdan bırakıp sabah kilitli
    veya swith off bulabilirsin!
    Pil ömrü malesef çok yetersiz, her gün şarj lazım
    belki bir sabah bir de akşam! (Eğer kullandıkça bu sorun çözülürse burada paylaşırım)
    Bir çok arkadaşın değindiği gibi windows mobile 6 kullanıldığı için yeni kurulan programlarda uyum sorunu var.
    Her açtığınız programı Star/setting/System/Memory'den kapatmanız Gerek, yoksa cihaz git gide yavaşlar
    Kamerdan hiç bahsetmeiyorum, çok yetersiz, sadece gündüz vakti dışarıda iyi çeker.
    Video oynatma ve MP3 daha denemedim
    Internet Explorer yetersin, çok rahat surf yapamazsın.
    Wifi çok güçlü değil, aranızda koridor ve duvar varsa çok yüksek verim alamazsınız, ama yine de çalışır.
    Skype yüklediğim halde çalıştıramadı!
    Google maps yükledim, .çalıştı, haritaları sorunsuz açtı, ancak "My location" tab bastığınızda
    bulunduğunuz bölgeyi göstermesi gerekirken, "cihaz desteklemiyor" yanıtı alıyorsunuz.
    Artı yönlerine gelirsek;
    Benim bu PDA alma amacım gün içerisinde rahatlıkla e-mail'lerime ulaşmaktı.
    Benim gibi 3-4 adet POP3 account kullanan varsa bu cihazda rahat eder,
    tüm mailleriniz anında cepte, anında yanıtlamak da cabası.
    Bunun dışında word, excel dosyalarını oluşturmak , almak ve vermek çok güzel!
    Sonuç olarak gün içinde işimi görüyor, memnunum, tek isteğim uzun giden şarj, onu da inşaallah
    yakında bu japonlar yeni pil yapar piyasaya sürerler.

Toshiba G900

• 1500 Mah ve 3000 mah gücünde pilleri zaten mevcut.
  • Pil bilgisi için teşekkürler,
    piyasadan uyumlu olanı bakacağım
  • Arkadaşlar bu aleti kurcaladıkça yeni şeyler ortaya cıkıyor,
    bazen adamı çıldırttığı da oluyor.
    settings / phone/ channels sekmentinde
    hücre ekranı bilgisi dediğimiz 50 kodunu ekledim
    tabi hangi vericyi okuyorsa oranın adı ekranda cıkması gerekiyor.
    ancak bizim G900 devamlı mesaj şeklinde bu isimleri gönderiyor
    ve bunlar ekranın üstünde birikiyor, akşama kadar belki 100'leri buluyor,
    bir de aynı sekmenden kaldırınca gelmeye devam ediyor, kısacası çıldırttı
    (tabi ekran da devamlı yanıp duruyor, ve zaten zayıf olan pillerden güç çalıyor)
    çözebilen arkadaş var mı?
    varsa paylaşırsanız sevinirim

• Ama dertliymişim
    Beyler ben skype'i indirdiğim halde, çalıştıramadım!
    Kurabilen var mı?
    Ayrıca uyumlu bir çok başka program olduğundan eminin
    bu konuda bilgili arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa
    çok makbule geçer
  • arkadaşlar pil ömrü için bir forumda myg900.com du sanırım bir kullanıcı şöyle demiş." ilk aldığımda telefon 14 saatte pili tüketiyordu sonra fark ettim ki bu olay 3g den kaynaklanıyormuş. 3gi kapatınca pil ömrü 4 günü gördü." demiş. bunu bi deneseniz de söyleseniz acep bu cihaz gerçekten 3-4 günü görüyor mu? eğer görürse hiç düşünmeden alınabilir. bir de acep ses kalitesi nasıl? pek bi yorum yapan olmamış bu konuda. se p990 veya w serileri ile karşılaştırırsak ya da nokia n95 ile nasıl bi sonuç verir ki? ikisinden de kullanan birisi varsa yanıtlarsa çok makbule geçer. saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neshter35 -- 20 Mart 2008; 1:08:01 >
  • hem g900 hem de n95 8gb kullandım. pil ömrü olarak da ses kalitesi olarak da n95 çok çok daha iyi. ses kalitesi derken hem dış hoparlor hem de konuşurken karşı tarafın sesinin yüksekliğini kastediyorum. g900'ün pili 1,5 - 2 gün giderken n95 4 güne yakın gidiyor. ama n95 sadece çok özellikli bir multimedia telefonu olamktan öteye gidemiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: neshter35

arkadaşlar pil ömrü için bir forumda myg900.com du sanırım bir kullanıcı şöyle demiş." ilk aldığımda telefon 14 saatte pili tüketiyordu sonra fark ettim ki bu olay 3g den kaynaklanıyormuş. 3gi kapatınca pil ömrü 4 günü gördü." demiş. bunu bi deneseniz de söyleseniz acep bu cihaz gerçekten 3-4 günü görüyor mu? eğer görürse hiç düşünmeden alınabilir. bir de acep ses kalitesi nasıl? pek bi yorum yapan olmamış bu konuda. se p990 veya w serileri ile karşılaştırırsak ya da nokia n95 ile nasıl bi sonuç verir ki? ikisinden de kullanan birisi varsa yanıtlarsa çok makbule geçer. saygılar.

• P535 alcam o da vatan computer'de yok
  • az olan program tecrübemi paylaşayım

spb-diary: en çok işime yarayan. tüm randevular, ödemeler, notlar açılış ekranında tek tıklama ile ulaşılabilecek halde. Hemen tamamen sorusuz çalışıyor

foxit reader, CHM e-book reader: ikinci en çok işime yarayanlar. Sorunsuz her türlü kitap, makale okunabiliyor. Adobe reader'ın tagged files kolaylığı var (yazıları ekrana sığacak şekilde büyük fontta tekrar düzenliyor) ama çalışması daha sıkıntılı.

spb-finance: ödemeler ve bütçe takibi için, kartta ufak tefek sorun yapınca makinaya kurdum, 0 sorun

spb back-up: daha hiç back-up'tan kurmadım ama olduğunu bilmek güven veriyor, haftada bir back-up'lıyorum

netfront browser: süper görüntü, tam sayfada rahat dolaşma, ama memory'den bile kapanmadığı zamanlar oluyor, sorunsuz değil

spb-mobile shell, pocket plus: today ekranı dışında sorunsuz çalıştı ama fazla birşey katmadığını düşündüğüm için kaldırdım

• pil ömrünün 2 günü geçtiği bende de hiç olmadı. Ekran ışığını bulunduğunuz yere göre kısmak (kapalı yerde orta düzey fazlasıyla yeterli) Bluetooth ve wireless'i kullanmazken açık bırakmamak yeterli. Uzun süre wireless veya GPRS ile internet gezince bir günü bile bulmadığı oluyor ama 1-2 saat internet, okuma, 1 saat civarı telefon ile 1-2 gün diyebilirim.

Pil vitaminini denemeyi düşünüyorum. Bakalım işe yarayacak mı?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=375699&productid=telpilvitamini

• teşekkürler hece. ekranın dokunmatik olması kişiyi özel hissettiriyor bence çok hoş bir cihaz. kendi açımdan n95 ile w960 arasında kalacağım. bu forumdaki herkese iyi paylaşımlar. bu arada 3g olayı gerçek mi merak ediyorum yani 3gi kapatınca pil ömrünün arttığı doğru mu, deneyen olursa pm de atabilir.
  • Sungurlu verdiğin bilgilere teşekkürler.
    Bu paylaşımlar sayesinde cihazı daha işlevsel yapabilmeyi
    bilmek beni heyecanlandırıyor, ancak bir de freeware olarak programları
    kurabileceğimiz linki de atarsan sevinirim.
    --------------------------
    quote:

Orjinalden alıntı: ssungurlu

az olan program tecrübemi paylaşayım

spb-diary: en çok işime yarayan. tüm randevular, ödemeler, notlar açılış ekranında tek tıklama ile ulaşılabilecek halde. Hemen tamamen sorusuz çalışıyor

foxit reader, CHM e-book reader: ikinci en çok işime yarayanlar. Sorunsuz her türlü kitap, makale okunabiliyor. Adobe reader'ın tagged files kolaylığı var (yazıları ekrana sığacak şekilde büyük fontta tekrar düzenliyor) ama çalışması daha sıkıntılı.

spb-finance: ödemeler ve bütçe takibi için, kartta ufak tefek sorun yapınca makinaya kurdum, 0 sorun

spb back-up: daha hiç back-up'tan kurmadım ama olduğunu bilmek güven veriyor, haftada bir back-up'lıyorum

netfront browser: süper görüntü, tam sayfada rahat dolaşma, ama memory'den bile kapanmadığı zamanlar oluyor, sorunsuz değil

spb-mobile shell, pocket plus: today ekranı dışında sorunsuz çalıştı ama fazla birşey katmadığını düşündüğüm için kaldırdım

• Arkadaşlar, sonunda "skype" kurdum,
    2 sefer kilitlendikten sonra,
    reset yaptım ve çalıştırabildim.
    ses kalitesi vasat diyebilirim.
    Bir de arka taraftaki hoperlorden ses çıkıyor, yani
    özel görüşme yapmanız bir az zor olur.
    Kuramayanlar yazsın yardımcı olurum

--------------------------------
    BU ARADA GÇEN YAZDIĞIM ŞU "HÜCRESEL BİLGİ MESAJINI" ÇÖZEBİLEN VAR MI?
    2 GÜNDÜR ÇILDIRACAM, DEVAMLI KARŞINA BİR PENCERE CIKIYOR, YAPTIĞIN ÇALIŞMAYI BÖLÜYOR!
    ALLAH RIZASI İÇİN ÇÖZEN VARSA BİR EL ATSIN!
  • adobe reader resmi sitesinde var

diğerleri için taramak lazım, netekim ücretli programlar
  • Merhaba arkadaşlar,
    PDA alacağım ancak hem telefon hemde bilgisayar özelliğini taşımasını istiyorum. Bu telefon çok hoşuma gitti gerek tasarımı gerekse anlatılanlar karşısında bir adım daha yaklaştım diyebilrim :) Şimdi daha önce pda kullanmadığım için sorular sormak istiyorum. Saçma olabilir ancak kafamdaki soru işaretlerinin kalkmasını istiyorum:) Genellikle işimin internet ile alakalı olduğunu düşünürsek,
    bir den fazla explorer sayfası açıp bu sayfalar arasında kopyalama yapıştırma fonksiyonlarını kullanabilirmiyiz ?
    ya da internet bankacılığı şeklinde işlemler yapabilirmiyiz( güvenlik açısından nasıl ? ).
    msne girdiğini düşünürsek klavyesi rahat kullanılabilir mi ?
    Bir Telefon olarak ve bir pda olarak doğru seçim mi ?
    teşekkürler şimdiden arkadaşlar. Bu pda uygun değil derseniz başka ne önerebilirsiniz ? Dediğim gibi saçma olabilir ancak aklımdaki soru işaretleri bunlar. :)

• Arkadaşlar ben G900'ümü satılığa çıkardım. Özel bir sebebi yok öncesinde gönlümde hep başka bir model vardı ve onu aldım. İkinci el ilanlarından veya PM ile bana ulaşabilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar
    Bende 1 haftalık i300 + para şeklin de Toshiba'ya geçtim. Genel olarak memnunum. Zaten yoğun görüşmelerim için bide n73 ME taşıdığım için telefon sıkıntısı pek yaşamıyorum. Benim merak ettiğim aranızda GPS için kullanan oldu mu? Ben bir Bluetooth receiver almayı düşünüyorum ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını rica ederim.
    Bol WM6'lı günler dilerim herkese
  • ben realtek bluetooth gps ve yazılım olarak da igo 2006 kullanıyorum. problemsiz ve gayet güzel çalışıyor. şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım ve navigasyon düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: cafsin

Merhaba arkadaşlar
    Bende 1 haftalık i300 + para şeklin de Toshiba'ya geçtim. Genel olarak memnunum. Zaten yoğun görüşmelerim için bide n73 ME taşıdığım için telefon sıkıntısı pek yaşamıyorum. Benim merak ettiğim aranızda GPS için kullanan oldu mu? Ben bir Bluetooth receiver almayı düşünüyorum ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını rica ederim.
    Bol WM6'lı günler dilerim herkese

• evet arkadaşlar sevinçliyim. çoook uzun arayıştan sonra gönlümü g900a vermiş bulunmaktayım. the marmaranın altındaki teknosadan aldım, son üründü. ilk izlenimim şu oldu, mağazadayken wi-fi açtım, adam dedi ki laptoplar bile burada çekmiyor, ama açar açmaz spot buldu ve bağlandı. alet çok güzel, 190g ağırlığı olmasına rağmen hissedilmiyor. çok da büyük değil, diğer aletlerle yan yana durunca sırıtmıyor. ama ekranı herşeyden üstün. gps benim için önemli değil, ama adamlar harici gps diye yerini ayırmışar bile. işlemcinin 128 mb olması, has japon malı olması çok güzel. sadee pili çindenmiş. ilk şarjım 5-6 saat gibiydi, dün çok uğraştım, ama pil daha yarıda. yani bugünü de idare eder, zamanla kullanmayla bu süre artacak, zira kitapcığında da öyle yazıyor. tuştakımı çok güzel sms yazmak, inette dolaşmak çok zevkli hale geldi. ilk defa mb6 işletim kullanmama rağmen hiç zorlanmadım. zaten windowsa aşinayız ya.
    doğubanka gittim, nerde o eski doğubank, fiyatlar mağazalardakinden pahalı.
    neyse, cihazı 836 ytl'ye + 30 ytl'ye jabra kulaklık aldım. havalanından da çıkarken tax free 90ytl geri aldım. yani alet bana bayağı ucuza gelmiş oldu, yabancı sitelerde takip ettim fiyat açısından daha ucuz değiller. özellikle bu modelde.
    kullandıkça paylaşmaya devam edeceğim. ssabrınıza teşekkürler.

• G900 kullanıcılarına selamlar. Arkadaşlar o sorunu bu sorunu var diyenlere artık kulağımı tıkadım. bu pda'yı alacağım. nokia'ya 600-700 TL vereceğime bunu alırım daha iyi. fakat tek sorum ve kafamı karıştıran bir şey var. Bu PDA ile telefon görüşmesi yaparken, karşı tarafın sesi çok mu kısık geliyor? yani çok çok gürültülü ortamlarda zaten bulunmuyorum. çoğunlukla az kalabalık yerlerde oluyorum. ya da hiç ses olmayan yerlerde. böyle ortamda da sesi duymak zor mu? tek sorum bu? cevaplayan olursa çok teşekkür ederim ;)
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.