Şimdi Ara

toshiba notebook biosa giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
35.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün toshiba notebook um geldi. lanet olası win 8 e sabahtan beri alışmaya çalışıyorum. Sorum şu: f1 f2 vb f tuşlarına fonksiyon tuşları yüklemişler normalde fn tuşuyla birlikte çalşan bu tuşlar bunda direk çalışıyor. fn tuşuyla bastığım zaman f1 f2 çalışıyor. biraz araştırdım biosa girilip ordan bi kaç değişiklik yapılması gerektiğini yazıyorlar fakat biosa ne yaptımsa giremedim. modeli L855-S5383 Satellite ..Yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde ekranı kapatıp açtığımda bilgisayar kendiliğinden açılıyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Toshiba Notebook BIOS'una Girme Sorunu

Toshiba notebook kullanıcıları, bazen BIOS'a erişmekte zorluklarla karşılaşabilirler. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu kılavuz, Toshiba notebook'un BIOS'una girememe sorununu çözmek için adım adım talimatlar sağlar.

Toshiba BIOS Tuşu

Toshiba notebook'larında BIOS'a erişmek için kullanılan varsayılan tuş F2'dir. Ancak bazı modellerde farklı bir tuş kullanılabilir. Kullanılan tuşu öğrenmek için lütfen cihazınızın kullanım kılavuzuna bakın.

Toshiba Satellite BIOS'a Giremiyorum

Toshiba Satellite notebook'larında BIOS'a girmek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Bilgisayarını kapat.
    2. Güç düğmesine basarak yeniden başlat.
    3. Toshiba logosu göründüğünde, F2 tuşuna defalarca bas.
    4. BIOS ayarları ekranı açılmalıdır.

Toshiba Satellite BIOS Tuşu

Toshiba Satellite modelleri için BIOS tuşu genellikle F2'dir. Ancak bazı eski modellerde Esc veya F1 tuşu kullanılabilir.

Laptop BIOS'a Giremiyorum

Toshiba notebook'un BIOS'una giremiyorsan, aşağıdaki sorunlardan biriyle karşılaşmış olabilirsin:

• BIOS tuşuna çok geç basıyorsun.
    • Klavyen arızalı.
    • BIOS ayarları parola ile korunuyor.

Laptop BIOS'a Girmiyor

BIOS ayarları parola ile korunuyorsa, parolayı bilmeden BIOS'a giremezsin. Parolanızı unuttuysanız, Toshiba desteğiyle iletişime geçmeniz gerekebilir.

Toshiba Boot Tuşu

Toshiba notebook'larda BIOS'a girmek için kullanılan boot tuşu genellikle F12'dir. Bu tuş, önyükleme sırasını değiştirmek veya önyüklenebilir bir cihazdan başlatmak için kullanılır.

Toshiba Laptop BIOS Tuşu

Toshiba notebook'ların BIOS tuşu, modele göre değişiklik gösterebilir. En yaygın BIOS tuşları F2, Esc ve F1'dir.

BIOS sorunları, Toshiba notebook kullanıcıları için yaygın bir sorundur. Bu kılavuzdaki talimatları uygulayarak, Toshiba notebook'unuzun BIOS'una erişim sorununu çözebilir ve cihazınızın tam potansiyelini kullanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • del, f1, f2 bunlardır genelde.
    zaten açılışta ekranda yazması lazım "press * cart curt diye"
    kapak açılma olayıda biosda
  • maalesef yazmıyor dediklerini denedim olmadıığı için buraya girdim zaten.. hani bilinenler denenmiştir..
  • f tuşlarına fn ile birliktemi basıyorsunuz ?
  • basılı tutup açıyorum elimi tuştan çekince açılıyor yine girmiyor biosa. fn ile de yalnızda denedim..
  • esc de olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios tuşları.
    http://www.bydigi.net/21083-post1.html
    birde toshiba laptop da win7 üzerinde yine toshibanın kendi yazılımı ile açılış ekranını değiştirebiliyoduk sanırım. değiştirmeden kastım press *** to bios yazısı filan çıkmıodu ve biosa giriş tuşu çalışmıyorudu. toshibanın yazılımlarını kurcalaya bilirsin. programın adını hatrlamıyorum.
  • saolasın hiçbirşey biosa girdirmedi esc de dahil. dediğiniz programa bakayım birde. tşkler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: interalp

Arkadaşlar bugün toshiba notebook um geldi. lanet olası win 8 e sabahtan beri alışmaya çalışıyorum. Sorum şu: f1 f2 vb f tuşlarına fonksiyon tuşları yüklemişler normalde fn tuşuyla birlikte çalşan bu tuşlar bunda direk çalışıyor. fn tuşuyla bastığım zaman f1 f2 çalışıyor. biraz araştırdım biosa girilip ordan bi kaç değişiklik yapılması gerektiğini yazıyorlar fakat biosa ne yaptımsa giremedim. modeli L855-S5383 Satellite ..Yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde ekranı kapatıp açtığımda bilgisayar kendiliğinden açılıyor.

Toshiba da Windows 8 yüklü ise BİOS girmek için PC yi kapatın
    F2 tuşuna basılı tutun ve power tuşuna basın BİOS ekranı gelene
    kadar parmağınızı F2 tuşunda çekmeyin bu işlemi yaparsanız mutlaka
    BİOS ekranına girecektir.

Kapak açıldığıda PC nin açılmaması içinde resimdeki işaretli
    yeri disapled yapınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejaterol -- 19 Ocak 2013; 12:38:03 >

• Üstad tam 3dk basılı tuttum elimi çektim yine normal açıldı. sadece f2 , fn+f2 ve diğerleri denendi kafayı yiyecem ya. çizim yapmak için aldım ben bu laptopu eğer f tuşlarını kullanamazsam ne işime yarayacak..
  • Anlattığım şekilde yapın mutlaka girecektir.
    Burdaki konuda bu arkadaş da ( @ArdiaroS ) aynı sıkıntı vardı bir şekilde girdi
    burayı okuyun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_70010972/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: interalp

Üstad tam 3dk basılı tuttum elimi çektim yine normal açıldı. sadece f2 , fn+f2 ve diğerleri denendi kafayı yiyecem ya. çizim yapmak için aldım ben bu laptopu eğer f tuşlarını kullanamazsam ne işime yarayacak..

Zaten multimedya klavye olarak algıladığı için fn+f2 fonksiyonu ile biosa girebilirsin.
    Ama bu win8 saçmalığı varya pc hızlı açılcak diye insanlara ızdırap çektiriyorlar.
    Başlangıçta fn+f2 algılamayabilir. Usb klavye takıp f2ye basılı tutarak girmeyi deneyin.
    Biosa girdikten sonrada klavye ayarı vardır. Multimedia klavye filan yazar. Multimedia olmayan seçeneği seçin.
  • Herkese çok tşk ederim. Az önce herşeyi denedim birde restart yapayım öyle basayım dedim . restart yaptım f1+f2 basılı tuttum bu sefer oldu hangisi çalıştı bilmiyorum ama açıldı orayıda kurcaladım ve sorunu çözdüm. herkese çok tşkler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nejaterol

Toshiba da Windows 8 yüklü ise BİOS girmek için PC yi kapatın
    F2 tuşuna basılı tutun ve power tuşuna basın BİOS ekranı gelene
    kadar parmağınızı F2 tuşunda çekmeyin bu işlemi yaparsanız mutlaka
    BİOS ekranına girecektir.

Kapak açıldığıda PC nin açılmaması içinde resimdeki işaretli
    yeri disapled yapınız.

Sende olmasan kafayı yerdim heralde kardeşim. hergün şu teknolojinin içindeyim hergün yeni bir şey öğreniyorum.

Bende her şey ilk başta normaldi. bilgisayarıma win7 yi yeniden kurmak istedim ve win7 32 bit cd si taktm kurulum ekranında HDD yi görmedi ve uyarı verdi. bende Biosa bi bakayım dedim bazı bilgisayarlarda IDE - AHCI modu var onu değiştirince kurulum yapılabiliyor. tabi bu arada başka şeyleri de değiştirdim bunlardan biri hızlı açılış modunu "FAST" yaptım. bu seferde CD yi görmeden direk windowsa giriyor. e böyle olunca kurulum yapamadım tekrar biosa da giremedim. hangi tuşa basarsam basayım bios açılmadı. sağol senin tarifinle biosa girip düzelttim Allah Razı olsun senden.

• Arkadaşlar Bende Toshiba Satellite L750-1ML Marka Model Notebook Var Ben Müşteri Hizmetlerini arayarak Destek Aldım. Bilgisayarı tamami ile kapatın sonra F2 tuşuna basılı şekilde power tuşuna basın ve eliniz üstünde bekleyin ekran açıldımı bırakın laptop ötebilir dert etmeyin sorun değildir ve sonrasında bios menü karşınız da. boot menü içinde aynı yöntem ama F12 ile yapıyoruz aynı işlemi...
  • Yeniden başlatırken F2 basılı tutunuz oluyor. (Toshiba Satellite L50-B-1NE)
  • ESC ile girdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.