Şimdi Ara

Toshiba Win8.1'li pcye ikinci işletim sistemini kurma??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar arkadaşlar 3 saattir araştırıyorum bi adam gibi bişe bulamadık nasıl yapabiliriz bilginiz varmı ? kurmak mümkünmüdür ? UEFI denen özellik benim pc de yok galiba genede sizden bilen olur diye yazıyım İ5-3230M 2.60. Kurmak istedigim işletim sistemi win7,win8 de bana lazım olan bazı programlar çalışmıyor bu yüzden orjinal win8 dende olmak istemiyorum iki işletim sistemi aklıma yattı ama bi türlü beceremiyoruz.

• Win 7 yi sanal bilgisayara kur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wadad2015 W kullanıcısına yanıt
    Reis sanalda ekran k. Falan perfermans olarak kullanılamıyor işime yaramaz o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans için ise dual boot ve ikinci sabit diske kurulum seçenekleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wadad2015 -- 1 Şubat 2015; 21:54:10 >
  • Yüklemek istediğin işletim sistemi için, hard diskinde yeni bir bölüm oluşturup oraya yükleyebilirsin. Silmek istediğinde o bölümü silince otomatikman kaldırmış olursun.
    Aynı yöntemi kullanarak Windows 8.1 yüklü laptop'a Windows 10 Preview yüklemiştim kaldırırken o oluşturduğum bölümü sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 1 Şubat 2015; 21:52:49 >
    Dual boot yapmayı deniyorum kaç saattir toplam 750Gb hdd var C:550 D:150Gb ayırdım ama bi turlu D yr kuramıyorum hocam next basılmıyor formatta?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 1 Şubat 2015; 21:55:45 >
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Hocam D:150 ayırdım usb ile gerekli ayarları v.sde yaptım ama format sırasında D yi seçince nexte basılmıyor? Buraya kurulamaz v.s diyordu galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 1 Şubat 2015; 21:55:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aklımda kaldığı kadarı ile diski ayırırken harf atanmıyordu, bilgisayara kurulu hangi işletim sistemini açarsan onun kurulu olduğu bölüm C: olarak görünüyordu.
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Hocam formattan once diski ayırdım ismini Data koydum surucu olarakta D yi seçtim acaba yanlış mı yapıyorum:/

• quote:

Orijinalden alıntı: doqusss

Hocam D:150 ayırdım usb ile gerekli ayarları v.sde yaptım ama format sırasında D yi seçince nexte basılmıyor? Buraya kurulamaz v.s diyordu galiba

Başlangıç düğmesine sağ tıklayıp disk yönetimini seç. C yada d sürücüsüne sağ tıklayıp birimi küçült de. Boşluğa 150000 yaz ve küçült e tıkla. Tekrar usb dan bilgisayarı başlat ve kurulcak yer olarak unallocated space yi seç.

Deniyim hocam bi. Yazarım buraya

hocam şuan böyle ayrılmamış 150Gb alan böyle kalsın mı yoksa c sürücüsü gibi isimlendiriyim mi ?
  • quote:

hocam şuan böyle ayrılmamış 150Gb alan böyle kalsın mı yoksa c sürücüsü gibi isimlendiriyim mi ?

O ayrılmamış alanı isimlendirmeyın kurulumda o ayrılmamış alanı seçeceksınız.

tmm hocam format aşamasına geçiyim ozman umarım hata yapmam herşey için teşşekürler hocam,bişe olursa gene sizi edilterim :)
    hocam ayrılmamış alanı seçiyorum ileriye gene basılmıyorum,ayrılmamış alana tıklayın yeni dedim gene ileriye tıklanmıyor nereyi yanlış yapıyorm anlamadım :/
     Toshiba Win8.1'li pcye ikinci işletim sistemini kurma?? Toshiba Win8.1'li pcye ikinci işletim sistemini kurma??

• quote:

hocam ayrılmamış alanı seçiyorum ileriye gene basılmıyorum,ayrılmamış alana tıklayın yeni dedim gene ileriye tıklanmıyor nereyi yanlış yapıyorm anlamadım :/
     Toshiba Win8.1'li pcye ikinci işletim sistemini kurma?? Toshiba Win8.1'li pcye ikinci işletim sistemini kurma??

Yanlış yere tıklamışsınız. Anladığım kadarıyla disk 5 i seçmelisiniz. Tıkladığınız disk 7 650 mb lik alan sağlıyor. Eğer disk 5 olmazsa disk 5 i ntfs biçimine biçimlendirin ve tekrar deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wadad2015 -- 1 Şubat 2015; 23:02:49 >

yok hocam acaba 150gb yerdemi sorun var diye tek tek hepsine tıkladım en altta bırakmıştım ondan öyle çıkmış,tmm hocam bide öyle deniyim :)
  • quote:

iyi akşamlar arkadaşlar 3 saattir araştırıyorum bi adam gibi bişe bulamadık nasıl yapabiliriz bilginiz varmı ? kurmak mümkünmüdür ? UEFI denen özellik benim pc de yok galiba genede sizden bilen olur diye yazıyım İ5-3230M 2.60. Kurmak istedigim işletim sistemi win7,win8 de bana lazım olan bazı programlar çalışmıyor bu yüzden orjinal win8 dende olmak istemiyorum iki işletim sistemi aklıma yattı ama bi türlü beceremiyoruz.

önce w8 sonra w7 kuracacaksın, aynı sürücüye kurma, yani w8 c'ye kursan w7 d'ye kurmalısın
  • Öyle yapcam hocamda bu disk bu bölüme yuklenemez hatası veriyor diski ful biçimlendirmek lazım galiba önemli dosylarda var benim iş yattı galiba :/

Hocam yardımınız için çok tş bizim iş yattı galiba diski ful biçimlendirmek lazım oda sıkıntı 😊

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.