Şimdi Ara

toyota auris 2012 comfort 1.33 100 bin bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar ilk arabam olan aracımı 100 bin km bakımına sokmayı düşünüyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemem lazım. Servise götüreceksen nelere dikkat etmem gerekir. Benim özellikle servise bir şey söylemem gerekiyor mu? Yada aracı servise götürmeden önce fiyat sorup pazarlık yapmam gerekiyor mu?
    Kusura bakmayın ilk kez araç sahibi oldum ve ilk kez böyle bir bakıma sokacağım arabayı.
    Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanınızda noter başkatibi götürüp aracı eksiksiz ve sağlam teslim ettiğinizi tasdikleyin.
  • Vallaha hocam ağir bakim olunca her zaman servis tercih ederim geri kalan bakimlar genelde sanayide yaparim,Öncelik triger kismi hatta kayiş değişimi ve devirdaim değişimi,fren ,direksiyon yağlari şanziman yağ değişimide yaptirabilirsin..akla başka bakim gelmiyor:)

• Sizin bir şey söylemenize gerek yok. Sadece aracınıza gelen daha önce yapılmayan
    fabrika geri çağırma işlemi veya güncellemesi olup olmadığını sorunuz. Pazarlık
    yapıp yapmamak size kalmış.

1,33 Auris in ağır bakımları 80,000 ve 100.000km dedir.

80.000 km de fren hidroliği ile şanzıman yağları değiştirilmeli.

100.000 km de bujiler,yakıt filtresi değişiyor.isterseniz enjektör temizleyici ekleye bilirsiniz serviste bir de v kayışını ve fren balatalarını kontrol ettirin.

Bu yıl başı bakım yaptıran arkadaşım oldu bilgi amaçlı bazı fiyatları yazayım. Fiyatlar artmıştır.
    Bujilerde piyasada denso olarak var fakat çok sahtesi mevcut. Filtreleri ucuza bulabilirsin.

Yağ Filtresi: 70₺ Orijinal
    Hava Filtresi: 140₺ Orijinal
    Polen Filtresi:190₺ Orijinal (Karbonlu)
    Buji Takımı: 440₺ Orijinal
    V Kayışı: 225₺ Orijinal
    Karter Tapa Contası:5₺ Orijinal
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. @SEHZADE63

• casper333 kullanıcısına yanıt
    Size de çok teşekkür ederim. Aracın 80 bin bakımı yapılmış. Bugün faturayı inceledim. 80 binde dediğiniz değişiklik ve bakımları yapmışlar. Bir de not düşmüşler bir sonraki bakım +10 bin yada 1 sene sonra.
    Ben aracı aldığımda 94 bin idi. Şimdi 102 bine geldi.
    Dediklerini dikkate alıp servise götüreceğim. Tekrardan çok teşekkür ederim

• casper333 kullanıcısına yanıt
    1.33 auris ve corollada yakıt filtresi olduğuna emin misiniz ? Serviste bana yakıt filtresi yok demişlerdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wheelie39 W kullanıcısına yanıt
    Triger kayışı da yokmuş zincirmiş.

• Araç servis bakımlı ise devam edin,tahmini olarak 800 TL civarında yetkili servis fiyatı tutar. Aracın ağır bakım diyebileceğimiz bir malzemesi direk yok. V kayış aşındı ise değişir,yine Triger ses yaparsa vs vs işte. Hemen hemen bakım haricinde sarf malzemeleri saymazsak ( frenler,baskı balata vs) masrafsız bir araçtır.
  • Wheelie39 W kullanıcısına yanıt
    Benim eski 1999 model 1,33 corolla da vardı yakıt filtresi onun ile karıştırmış olabilirim.

Auris te dediğiniz gibi yokmuş galiba. Yeni modellerde yakıt pompası ile filtre birleşik olabilir.
    Pompa ömrü kadar filtre ömrü olunca değiştirmiyorlar dır.
  • Merhabalar aurisin zinciri var üstte bir hocamın dediği gibi öyle ne buji ne filtre standart bakımlar hariç pek masraf çıkarmaz , ben 8 sene önce sıfır aldım hala taş gibi binmekteyim. Yalnız bende direksiyon kutusu sesi çıktı kasisli yolda lakirti yapıyor. Bunun bir tamiri falan var mıdır bilen başına gelen var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.