Şimdi Ara

Toyota Bakım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
34.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşalr geçen gün yeni arabımın 1000 km bakımını yaptırdım ama aklıma birsoru takıldı servisten cıkınca diger bakım zamanı 1 yıl 10.000 km mi yoksa 6 ay 10.000 km mi? bileniniz var mı acaba? birde bu süre 1000 km bakımından sonra işler arabayı ilk aldğım tarihten mi işler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanedantr -- 5 Şubat 2007; 2:39:29 >

• böyle bir süresınırı olduğunu zannetmiyorum. Ne zaman 10 000 km'ye gelirsen o zaman bakıma götrürsün arabayı. Zaten 1 yıldan fazlada sürmez sanırım
  • http://forum.donanimhaber.com/m_11647671/tm.htm

Konuyla ilgili şöyle bir topic var.
  • Toyota corolla bakım aralıkları 1 yıl veya 10 bin km
  • quote:

Orjinalden alıntı: drak

Toyota corolla bakım aralıkları 1 yıl veya 10 bin km

Teşekkür ederim
  • 6 ay ya da 10.000 km diye biliyorum ben 6 ay süresince 10.000 olmazsa götürürsün
  • 10.000 dolmadan 6 ay dada götürmende bi sakınca yok tabi..
    Detaylı bilgi için Toyota İletişim Merkezi ben bir çok konuda kendilerine danışıyorum.

212 354 0 354
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toyota corolla motor yıkama
    14 yıl önce açıldı
    corolla bakım masrafı
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimde aklımda D4D için 6 ay yada 10.000 km kalmış. Benzinli,dizel arasında bakım periyodu (6 ay 1 yıl şeklinde ) değişiyor olabilir mi?
  • haklisin 6 ay yada 10.000 ama soyle bir durum var diyelim 6. ayda daha 5.000 km yaptin yağin durumunu akiskanliğini kontrol ediyorlar kötü değilse 10.000 de gel derler kötüyse bakimini yaparlar... oyuzden götürmende fayda var ben 5.5 ayda 10.000 yaptim sorun olmadi ama simdi mayista senesi dolacak ve 20.000 yapamicam ama kontrole götürcem

quote:

Orjinalden alıntı: serrikoc

Benimde aklımda D4D için 6 ay yada 10.000 km kalmış. Benzinli,dizel arasında bakım periyodu (6 ay 1 yıl şeklinde ) değişiyor olabilir mi?
  • 10000 bakımının fiyatı nedir en son olarak yaptıran varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasyas

10000 bakımının fiyatı nedir en son olarak yaptıran varmı?

10.bin bakını 150-200 YTL arasında olması lazım. 200 YTl yi kolay kolay bulmaz.

En iyisi 6 ayda bir götürmek.Tek güvencemiz toyota servislerin diğer servislere göre daha insaflı olması yolunacak kaz gibi görmemesi.
  • tesekkurler banada telefonda 150 dediler ama gelin konuşuruz demişlerdi haftaya umartesi goturecem bakalım fiyatta birşeyler yapacaklar gibi
  • Şunu sormak istiyorum 10 000 bakımında ne yapılıyor. Yani bu 150 YTL' ye ne dahil yağ değişimleri falan
    dahilmi. Dahil değilse ne kadara mal olur. bir şey diyebilirmisiniz.
  • 6 ayda bir yağ özelliğini kaybedebiliyor(süresini net bilmiyorum ama 20.000kmyi aşkın süre değişmeyenleride biliyorum ama garanti dışı kalma riskini almak istemessin sanırım) .değişen şeyler yağ filtresi ,yağ ,hava filtresi,benzin filtresi sanırım (hava filtresi duruma göre temizlenip değişmeyebilir) ampül, silecek suyu, antifiriz tamamlaması gibi ıvır zıvırı bazen hesaba bile katmıyorlar.zamanla modele göre kapsıyan servis günleri oluyor bu tür indirimler yılda 1-2 defa denk getirilebilir.
    verdikleri fiyatlara kdv,parça,işçilik dahildir.
  • arabayı alalı 10 ay oldu nisan da 1 yıl olcak 8500 de 1 yıl olunca 10000 olur herhalde tam oalrak ne yapılcak bakımda.
    birde şöfor koltuğu gıcırdıyor böyle bir sorunu olan varmı onuda göstermek istiyorum bakıma gidince.
  • Selam Arkadaşlar.
    Periyodik bakım için değişik bilgiler yazmışsınız.Ben aracı Aydın'dan aldım ve Bursa'da ikamet ediyorum.
    İki servisin verdiği bilgiye göre 6 ayda(10bin bakım gelmemişse) yağ değiştiriyorlar, sonraki 6 ay (10bin bakım gelmemişsse)yine yağ değiştiriyorlar. Şimdi diyeceksin ki 10bin bakım 14. ayde geldi. O zaman bakıma yağ değişimi dahil olmuyor. Yani anlattıklarından anladığım kadarıyla yağ değişimi 6 ayda bir, bakım 10binde.
    Bu arada çarşamba günü ilk 10bin bakımımı yaptırdım. Aracı saat 9da verdim 36 dakikada bakım bitti 30 dakika yıkama sürdü.
    Şimdi bunlar çok mu hızlı yoksa baştan savarak mı yapıyorlar karar sizin ama ben memnun kaldım.
    Bu arada fiyatı merak edenlere 163,61 ytl ama düz 160 verdik (peh peh amma indirim yapmışlar diyenlere Opele gitmelerini tavsiye ederim.)
  • bende bursada oturuyom. hang iservise goturdun bursada??

quote:

Orjinalden alıntı: Nahli

Selam Arkadaşlar.
    Periyodik bakım için değişik bilgiler yazmışsınız.Ben aracı Aydın'dan aldım ve Bursa'da ikamet ediyorum.
    İki servisin verdiği bilgiye göre 6 ayda(10bin bakım gelmemişse) yağ değiştiriyorlar, sonraki 6 ay (10bin bakım gelmemişsse)yine yağ değiştiriyorlar. Şimdi diyeceksin ki 10bin bakım 14. ayde geldi. O zaman bakıma yağ değişimi dahil olmuyor. Yani anlattıklarından anladığım kadarıyla yağ değişimi 6 ayda bir, bakım 10binde.
    Bu arada çarşamba günü ilk 10bin bakımımı yaptırdım. Aracı saat 9da verdim 36 dakikada bakım bitti 30 dakika yıkama sürdü.
    Şimdi bunlar çok mu hızlı yoksa baştan savarak mı yapıyorlar karar sizin ama ben memnun kaldım.
    Bu arada fiyatı merak edenlere 163,61 ytl ama düz 160 verdik (peh peh amma indirim yapmışlar diyenlere Opele gitmelerini tavsiye ederim.)

• Bursa'da Toyota Çavdarlı'ya götürüyorum ama yağ değişimi ve 10bin bakımı Aydın'da yaptırdım.
    Çavdarlı'ya 1000 bakım için gittim ve birkaç küçük sorun için.
    Sen hangisine gidiyorsun cebelli
  • Benım araba 24000 km de ve hala 20000 km bakımına girmedi. Acaba kac bın km den sonra garantiden çıkarıyorlar??
  • Arkadaşlar aslına bakarsanız, servisine çok güvendiğimiz Toyota bile servis konusunda tutarlı davranmıyor.
    Niye derseniz?
    Daha önce size aracı Aydın'dan aldığımı(Parmaksızlar Plaza) , Bursa'da da Çavdarlı Plazaya gittiğimi belittim. Her iki servis de 6 ayda yağ değişimi yapılması (mutlaka) , 10binde de bakım yapılması gerektiğini 6 ayda yağ değiştimezsem motorda meydana gelebilecek sorunun garanti dışında kalacağını belirtmişlerdi.
    Gel gelelim aynı iş yerinde çalışan arkadaşa mayıs ayında Corolla aldık. Neredeyse 9 ay oldu. Aracı 6500 km'de.Aramış servisi 10Bin bakım için erken demişler.
    Ve şimdi sıkı durun:
    Yağ değişimine geleyim mi demiş.
    Ve cevap:
    -Gerek yok beyefendi.
    Peki bi sorun olmaz mı?
    -Hayır.10bin bakımda değiştiririz.
    Anlamadığım şu:
    Ben mi enayiyim, arkadaş mı risk altında?
    Bu konu hakkında KESİN bilgisi olan varsa bilgilendirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.