< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TOYOTA COROLLA CROSS SEVENLER BİLGİ VE PAYLAŞIM PLATFORMU 29.12.2024 GÖKHAN AYDIN (6. sayfa)

-
-
Merhabalar
Corolla cross aracından ailemizde 2 tane var. İlkini lansmandan 2022 Kasımda aldık bu araç 25.000 km yi geçti Passion X , diğerini de Nebati döneminde arabaların revaçta olduğu dönemde diğer aracımızı çok iyi fiyata satıp , düşük faiz oranlarıyla uygun bir fiyata aldık. İlk aracı çok beğendiğimiz için 2.sini de cross aldık. 2.side flame x alabildik.
Yazılanların çoğunu okudum konuda . Belirtmek istediğim ve katıldığım bir kaç husus var belirtmek istiyorum.
Passion x versiyonunun viraj performansını çok çok beğeniyorum, daha önce golf 6 ve a3 sedan kullanmıştım onlara çok yakın bazı yönlerden de iyi diyebilirim. Ancak flame x aracı virajlarda yatıyor. Bunda lastik ebatı , jant boyutu tabi etkilidir ama bu kadar fark yaratabilir mi bilemiyorum.
Yakıt tüketimi kullanımım agresif denilebilir yani öyle sağdan yada ortadan gitmiyorum genelde sollamaları sık sık yapıp boşsa orta şeride geçiyorum ancak bu kullanıma rağmen muazzam bir tüketimim var (5.5-6.0 civarı) . Çünkü şöyle oluyor paralı otobanda 140-150 km hızla kullanınca yaklaşık 7.5-8 e çıkan ortalama basın ekspreste sıkışınca anlık trafikte 0 yaktığı için genel ortalamayı aşağı çekiyor. Dizel sedan hatchback araçlarda ortalamam 7 civarıydı.
Konfor muazzam bu konuda tek bir şey söylemeye gerek yok.
Ses yalıtımı rüzgar sesi normal düzeyde ,motor uzun yolda yada yeni otobanlarda benim için yetersiz çünkü bu aracın hakkı 2.0 Avrupa’da satılan model . Dolayısıyla yeni paralı otobanlarda baya sesli gidiyoruz .Ancak 120 yukarısına çıkmaz iseniz gayet sessiz , şehir içi zaten sıfır ses.
Sonuç olarak çok memnunum ve Allah ömür verdiği sürece ve bozulmadığı sürece satmayı düşünmüyorum.
Lastikler passion x Dunlop Sportmaxx flame x Bridgestone Alenza
Yanlı iki lastikte rezalet eskimesini dört gözle bekliyorum. Bu kadar yağmur performansı kötü bir lastik görmedim Alenza daha da kötü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstranger09 -- 25 Ocak 2025; 23:59:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kerem bey selamlar
Cross güzel bir araç seviyoruz ve sahibi olduk yetmedi onu konuşan ve dile getiren bir başlıkta onu konuşmakta anlatmaktayız..
eleştri öz eleştri beklentiler ve görece ise bu konunun diğer etapları.
hangi forum uleması çöp diye yazmış ve neden paylaşırmısınız bizimle bilmek isteriz..
kaldıki beklentiler ve memnuniyet görece dedik ama hepsinin üstünde yılların sorunsuzluk örneği bir toyota var..
ve alan herkes geneli bu sebepten burda..
evet çarpışma testlerini benden seyrettim güven veriyor.
-
Merhabalar
araçlarınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın aramıza hoşgeldiniz
adım Gökhan buda benim ilk japon marka aracım daha önce bmw pejo fiat gibi deneyimlerim oldu.
istanbul ikametliyim bende sakin kullanıyor 5 litre rahat görülüyor.
bu araca yumuşak lastikler iyi giderdi mıchelin hankook gibi
brıstone oldukça sert bir hamur içeriyor bence.
ben virajda yatma hiç hissedemedim
ıslak bir günde polonezköy yolları 4 yolcu ile test ettim
gayet başarılı araç..
dileklerinize katılıyorum sağlık ve sıhhat verdiği oranda bu makinayı satmayı düşünmüyorum
-
Tayland üretimi olan bu, Asya versiyonu. Herşey full ama yine 1.8 ve torsiyon çubuklu sanırım, Tayland ilk kasası Ni-mh bataryalı ve arka süspansiyonlar torsiyon çubukluydu. Ön arka araç içi kamera bile standart sanırım full pakette, rekabet ve iyi ekonomi olunca herşey olabiliyor. ABD versiyonunda da farklı şekilde siyah Cross yazıyordu hatırladığım kadarıyla. Bu aracın 9 farklı ülkede 4-5 farklı üretimi mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 26 Ocak 2025; 2:20:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Belirttiğim gibi passion x viraj performansı şahane . Passion ve passion x aynı lastikle geliyor. Flame ve flame z de aynı lastikle.
Dün biraz araştırdım flame x deki yatma olayını . Bildiğiniz üzere passion x 50 yanak , flame x ise 60 . Ayrıca Dunlop sportmaxx lastiğinin yanal bölümü sertmiş , Bridgestone alenza ise yumuşak . Reddit ve tyre reviewers şekilde şikayetler var. Yanal alan yumuşak olunca ve jant 60 yanak olunca araç yatıyor doğal olarak .
kısacası lastiği değiltirip öyle deneyeceğim, iki versiyon arası süspansiyon farkı olduğunu düşünmüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstranger09 -- 26 Ocak 2025; 11:5:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada memnun oldum Gökhan Bey . Ben araçlarımı Toyota Ortaköy’den aldım ancak kapandı . Bizim satış yetkilisi Mert Bey Kar plazaya geçti . Mert bey çok düzgün bir insan olduğu için Kar plazanında iyi olacağını düşünüyorum. Ben kendim evime yakın olduğu için servislere Toyota Aktoya götürüyorum servis bölümünden oldukça memnunum.
sizin yaptırdığınız park sensörlerinin videosu mevcut mudur? Ana ekrana mı yansımaktadır yoksa ayrı küçük bir ekranda mıdır? Ön park sensörü nasıldır ? Detaylı foto video varsa çok memnun olurum.
Kartepe. Korumayı bende yaptırmak istiyorum açıkçası. Bu aracın bütün altını mı kaplamaktadır? Yoksa sadece motor altı kariyeri mi?
Selamlar Sizin adınız ne bu arada ben 50 yaşındayım ve elektrik teknireriyim emekli oldum ve devam ediyorum..
bunları neden yazıyorum sevgi saygı uslup ve hitabet olarak surçulisan etmeyelim..
2009 yılından beridir kurduğum ve halen aktif olan konu başlığı var ve paylaşımlara devam ediyor..kardeşlerimiz abilerimiz ve değerli nice üstadlar var katılımcılar arasında.
park sensörünün resimleri var 2 sayfa öncesi idi sanırım karter koruma ile beraber araca aldığım tüm aksesuarları dahi buraya atmaya çalışıyorum ki bir etkileşim ve
fikir sahibi olunabilsin
sensörde ekran yok ön tarafta görüntü kirliliği olmasın diye koydurtmadım.
sistem ana ekrana bağlı değil kendi bünyesinde çalışyor,arka sensör geri vitesle ön sensörde cisim görürse ve cisme yaklaşma oranına göre ses şiddetini kesikten sürekliye doğru artırmakta..
montaj ve işçilik harkulade Kar plaza ayvansaray dan çok memmunum..
Mert beyin kulaklarını çınlatalım benimde satış danışmanımdır kendisi..
Efendi dürüst karakter sahibi bir bir kimlik tavsiye
olunur bir beyefendi..
ben şişli civarındayım
-
Tayland dan yeni geldi orası bir toyota cenneti idi sağdan direksiyon hepsi.
cross da vardı aslında çok dikkat etmedim,eylül gibi kısmetse yine gideceğim bu sefer resim çekmeyi düşünüyorum gördüklerimi..
-
Selamlar Sizin adınız ne bu arada ben 50 yaşındayım ve elektrik teknireriyim emekli oldum ve devam ediyorum..
bunları neden yazıyorum sevgi saygı uslup ve hitabet olarak surçulisan etmeyelim..
2009 yılından beridir kurduğum ve halen aktif olan konu başlığı var ve paylaşımlara devam ediyor..kardeşlerimiz abilerimiz ve değerli nice üstadlar var katılımcılar arasında.
park sensörünün resimleri var 2 sayfa öncesi idi sanırım karter koruma ile beraber araca aldığım tüm aksesuarları dahi buraya atmaya çalışıyorum ki bir etkileşim ve
fikir sahibi olunabilsin
sensörde ekran yok ön tarafta görüntü kirliliği olmasın diye koydurtmadım.
sistem ana ekrana bağlı değil kendi bünyesinde çalışyor,arka sensör geri vitesle ön sensörde cisim görürse ve cisme yaklaşma oranına göre ses şiddetini kesikten sürekliye doğru artırmakta..
montaj ve işçilik harkulade Kar plaza ayvansaray dan çok memmunum..
Mert beyin kulaklarını çınlatalım benimde satış danışmanımdır kendisi..
Efendi dürüst karakter sahibi bir bir kimlik tavsiye
olunur bir beyefendi..
ben şişli civarındayım.
karter koruma sadece alt karterin olduğu kısmı kaplamakta baskılı bükümleri olan pütürlü bir saç plaka..
tüm alt kısmı kaplamıyor
güzel işçilik ve malzeme tavsiye ederim..
-
sanırım 225.50.18 ebatlı lastikli modelden daha iyi yol tutuşu aldınız doğrumu kabaca..
22.5 cm taban ve 50 yanak ile daha fazla tutunma ve daha az yanal salınım veriyor çünkü..
passion x belirtttiğim ölçülerde çünkü..
yol tutuş ve konfor ve spor sürüş farklı dünyalarda bence şöyleki
bmw aracım vardı sert süspansiyonlu ve konforsuzdu bana göre ama yol tutuş ve sürüş dinamiği anlamında olağanüstüydü gerçekten..
215.60.17 yaptığımızda kulladığım flame dahil olan lastik ebadı
yanak büyüyor,yere basma 21.5 cm iniyor lastik hamuruna görede salınma ve yanal esneme daha fazla hale gelecektir runflat veya sert yanaklı bir lastik seçmediğiniz sürece..
büyük yanak süspansiyon konforu verirken,küçük olanda yol tutuş anlamında öne çıkıyor..
birisi arasıcak diğeri ana yemek gibi bana göre..)
burada tercih kullanıcıya ait daha fazla yol tutuş için sert yanaklı 50 yanaklı bir seçim olabilir.
ben sanırım 60 olan hanedeyim bana yeterli gibi..215.60.17 den devam
kazasız belasız sürüşler herkese..
-
Benim adım Ferhat yaş 40 memnun oldum. Teşekkürler bilgilendirmeniz için.
evet passion x 225 50 r18 , flame x 215,60 r17 dedikleriniz doğru . Ekstradan lastiğin cinsi itibari ile de flame x de kullanılan lastik Bridgestone Alenza dolayısıyla yanal destekleri çok yumuşak bu da zaten 60 offset fazla olmasıyla birleşip arabanın yatmasına neden oluyor.
Alenza lastiği zaten aşırı konfor odaklı ama bana göre güvenlikten taviz veriyor. Yol tutuşunun kötü olmasının yanı sıra ıslakta frenlemesi çok kötü ve ıslakta virajda çok fazla kayıyor. Yabancı forumlarda da 40.000 km civarı dökülmeler olduğunu söylemişler ne derece doğru bilemiyorum.
bu arada bizim araçlar Japon yapımı bildiğiniz gibi dolayısıyla bu araçlar ömürlük araçlar .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstranger09 -- 26 Ocak 2025; 20:32:47 >
Ferhat bey bey memnun oldum çocukluk yıllarımın genç olma arifesindeki fantastik markaları idi
japon ürünleri
black trinitron flat bir sony televizyon mesela.. 100 hz
sony walkmanlar ise ulaşılmazdı 90 larda..
bugünün pahalı ıphone telefonları gibiydi..
bu üründe orjinal japon rabbim cümlemize kazasız belasız sürüşler nasip etsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 26 Ocak 2025; 21:25:27 > -
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kerem bey selamlar
nasılsınız.maşallah sizin cross da canavar gibi yakıyor adeta.
sonax marka ph değeri sıfır olan bir oto şampuanı aldım ben yıkama için..
sonax ın cam suyu konsantresini aldım döktük deposuna
benim lastik parlatıcı jel markalı bir ürün değil.
orjinal bagaj havuzu aldım,kaliteli bir malzemesi var...)
karter koruma çok kaliteli tavsiye ederim size..özellikle servis montajlı..
birkaç mesaj önce siz forum ulemaları ve çöp gibi bir takım kelimeleri yan yana kullanmıştınız
sözkonusu konunun muhatabı ben değilim değilmi size sordum hatta kimmiş bunlar nedir olay diye ya atladınız yada görmediniz çok yazılıp çizildi.
şöyleki bahsi geçen mesajınızdan birkaç mesaj önceydi ben kullandığım 1 serisine 4 teker ve şanzımanı hariç çöp dediğim için yediğim linci anlatmıştım
ve bu açıksözlü halimin hiç bir ürnle torpilli olmadığını hepsine objektif olduğumu anlatmıştım aklıma o geldi.
sizi üzen bir hareket ve tutum içinde bulunduysam inanın özür dilerim amacım kimseye kötü hissettirip öfke üretmek değil tabiki.
bilin istedim.
-
Gökhan bey iyi akşamlar, kesinlikle sizi kastetmedim, özür dilemenizi gerektirecek hiç bir şey yok , burada konu çok güzel ilerliyor iyi ki açmışsınız bu konuyu , benim dediğim kişiler sıfır araç tavsiye konusunda, cross adı geçince MTV çok yüksek ve araba gitmiyor bağırıyor, papağan gibi hemen aynı şeyleri yazıyorlar , hiçbiri cross kullanmamış ama hepsinin fikri var .. Vergi yüksekliği ülkenin problemi ,cross'un değil bunu belirtmek lazım, alanlar zaten bu dezavantajı bilip alıyorlar, e-cvt şanzıman onlara bakış açısına göre gitmiyor, benim bakış açıma göre bozulmuyor , bolu dağını çıkarken bile araba hiç zorlanmıyor ben kullanıyorum yani nasıl gitmiyor yazıyorsunuz , yalan yazılmaz ki.
serviste yapılan bütün uygulamalara kefilim ben memnunum
bagaj havuzu ve paspas takımını yetkili servisten aldım çok memnunum
sarı farları ,yetkili serviste orjinal beyaz ledlerle değiştirdim,
cam filmi ve seramik de yetkili serviste yapıldı.
ön arka park sensörü yetkili serviste yapıldı
cam suyu shell den alıyorum orjinal
karter koruma yaptıracaklar listesinde
anahtarsız giriş yaptıracaklar listesinde
otomatik bagaj yaptıracaklar listesinde
arka kapıyı sürttüğüm için boyatmam lazım ama unıversite sınavına kadar boyatmıycam kızıma söz verdim , yoksa benim için arabayla öyle gezmek müthiş, sinir bozucu , size şöyle söyleyim ben arabaya benizini aynı benzinci ve aynı pompadan alırım ,bütün arabalarım öyleydi, çok titizimdir araba konusunda ,
ayrıca arabanın içine minik çöp kovası aldım,
minik toz fırçası aldım,
orta konsol düzenleyeci
saklama kutusu
gözlük koyma kabı
ve otomatik kaput için siparişleri verdim, mart ayına kadar tamamlıycam umarım..
amazon
LFOTPP Toyyota Corolla Cross SUV için orta konsol, araç aksesuarı, düzenleyici, saklama kutusu, orijinal araç saklama kutusuhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0B4B3FPXH?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_titleamazon
LFOTPP Toyyota Corolla Cross SUV için orta konsol, araç aksesuarı, düzenleyici, saklama kutusu, orijinal araç saklama kutusuhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0B4B3FPXH?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_titleamazon
Sogex Araba Çöp Kutusu, Su Geçirmez Araba Çöp Kovası Taşınabilir Katlanabilir Oto Araba Çöp Kutusu Büyük Kapasiteli Çöp Kutusu Saklama Çantası Çok Amaçlı Araba Organizatörü Asılı Siyahhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0CMZ91CWM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_titleamazon
Luti Concept Oto Detaylı Temizlik, Araba Yıkama Araç İçi Temizlik Fırçası, İç, Dış, Gösterge Paneli, AC, Klima Havalandırma, Deri Yüzey Ve Kumaş Koltukları İçin Premium Yumuşak Kıllı Detaylı Oto Temizlik Fırçasıhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0DNLBN59Q?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_titlewww.amazon.com
HIGH FLYING for Toyota Corolla Cross 2022 2023 2024 Car Accessories Front Hood Lift Support Strut Shocks Gas Spring Stainless Steel A Sethttps://www.amazon.com/HIGH-FLYING-Corolla-Accessories-Stainless/dp/B0BTHH921W?asc_source=01H2RCFWP1ZMCBAR2FTHWM1SF1&tag=snxs2-20
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 27 Ocak 2025; 22:5:32 >
-
-
Merhaba, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben de bir yeni Corolla Cross kullanıcısıyım. Aracımın donanımı Passion ve park sensörü taktırmayı düşünüyorum. Ön tarafa takılan sensör sadece sesli uyarı veriyor değil mi ayrıca ön tarafa bir kamera uygulaması yok sanırım?
Bir de bu konsol düzenleyiciyi aldınız mı kullanıyor musunuz? Dışarıya taşıyor mu ya da kablosuz şarjı engelleyici bir durumu var mı?
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X