Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS SEVENLER BİLGİ VE PAYLAŞIM PLATFORMU 29.12.2024 GÖKHAN AYDIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: august09 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar herkese 12.12.2024 tarihi itibariyle toyota corolla cross hibrit aracı alarak başladığım toyota corolla cross maceramı buradan devam ettirmek istiyorum

ve arzu eden herkesi konuya davet ediyorum güncel bilgi haber tartışma ve sohbet etmek amacı ile açılan bir konu olup herkesi bekleriz

saygı ve sevgilerimle

Gökhan AYDIN

• Arkadaşlar toyota corolla cross flame aracımın ilk aldığım gün itibariyle maceram buradan başlıyor..

aracı toyota kar plaza istanbuldan aldım

12.12.2024 tarihinde şu anda 170 km deyim sanırım

gelişmelerle sizlerle olmaya devam edeceğim tüm detaylar ve objektif halimle.

iyi paylaşımlar herkese

• fren balatasından gelen bir ses var...

birazdan inip aracı dinleme

ve neler yapabileceğime ışık tutacağım garajda görüşmek üzere..

• Arkadaşlar garajda bir turladım şöyle fren balata sesi var garç guç bunun dışında pedal ve motor gayet sessiz ve sedasız dı bizim GENJİ de

bu arada GENJİ bizim çocukların cross a taktıkları japon adı.

iyi paylaşılar herkese.

• Kişi küçümsediği şeyi yaşamadan ölmezmiş derler doğruymuş..)

renault da tekerin içine davlumbaz koymamalarını çok yadırgamıştım..)

corolla nın motor kapağını açtığımda manzara bana tarihi tekerrür ettirdi...

motor izalatörü yok

yani adamlar kapağın içine izalasyon keçesi koymamışlar

üst donanımlarda var

ehh be toyota bu sana hiç yakışmadı 2 milyon ver motor kapağı keçesi yok.

çok ufak hesaplar..)

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

kaput izolatörünü ben kendim aldım internetten ve montajı çok basit. motor izolatörü dediğiniz motor kapağı mı? öyleyse nissanlarda yok bu kapak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecelnico -- 29 Aralık 2024; 23:43:36 >
  • ecelnico kullanıcısına yanıt

Motor kaputunun içinde olması gereken fakat koymadıkları izalasyon maddesi.

ayrıca karter korumayada baktım plastik türevi bir malzeme var en üst donanımda bile.

piyasada çelik olanlar satılıyor..

www.hepsiburada.com
    Carrest Toyota Corolla Cross 2022-2024 Arası Karter Muhafaza Fiyatı
    https://app.hb.biz/vj0sQtsajOV3

sanırım aracı kendi konfor alanımıza getirmek için daha harcamamız gerekiyor..)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

evet evet motor kaputunun kapak olan kısmındaki açılan yani.

motorun üstü zaten evlere şenlik nebi derya açık..)

• 02.01.2025 tarihinde park sensörü montajı için randevum var serviste bu frenden gelen garç gurç sesini söyleyeceğim

yapacakları belli aslında kaliber üst uc ve körüklü millere silikonlu gres sıkıp tekrar montaj ettiğinizde ses soluk kalmıyor

nerden biliyorum bir önceki aracımın balatalarını kendim değiştiriyordum üründe bu.

https://www.hepsiburada.com/bosch-superfit-fren-aksami-mineral-yaglaci-100-ml-gres-yag-pm-HB00000KJA8I

• şayet bakıp çözmezlerse işe kendim el atacağım durum onu gösteriyor..(

gözümü karartmış durumdayım o denli.

hocam bunu ben alırken sormuştum. Parasıyla taktırayım dedim. Fakat dağ bayır gezmeyeceksen gereksiz önermemişlerdi.

yanlış bilgilendirmişler

şöyleki bir çukur büyük bir kaldırım dan araç dengesiz ortaya darbe alsa o bölge plastik ve hızı hesaplamıyorum bile.

dağ tepe gezmeyi saymıyorum bile kartepe belgrad ormanı

bursa uludağ,ordu perşembe ve dağ ve yaylalar benim rotam çok geniş..)

istanbul zaten bir dağ tepe kenti.

kaldıki asfalt gayet seyrek uğruyor bana.

karterin olduğu bölge olmasıda manidar kullanıcı hatası derler ve kurtulurlar bence ben taktıracağım kısmetse.

gerekli bence.

aracın güvenliği için

• Arkadaşlar 02.01.2025 de servis randevum var

park sensörü montajı için.

fren olayını söyleyeceğim kaliper pimleri ve balata üstü ve köşelerine balata gresi sürseler olacak gibi sorunum..

metal karter koruma ve kaput izalatörüde sorayım uygunsa taktırırım diğer türlü iş bana kalıyor

2 adet metal oto standı ve çift pistonlu oto krikom mevcut

bu işleri yapıyordum ama garanti ve yıllık bakıma geleceksin deyince ellerimi ellerimi kirletmek istememiştim bakalım süreç beni nereye götürecek.

Genji nin içinde beta marka bir tork anahtarı ve mıchelin marka bir manuel hava pompası mevcut...

süreçten sizi haberdar edeceğim.

haftaya bende servise gideceğim. Bilgilendirmeniz iyi olur buradan.

fren olayınıda özellikle söyleyip rica edeceğim 1000 bakımını bekleyeceksiniz derlerse iş başa düştü kendim söküp yapmayı planlıyorum kısmetse

özel gresten alıp uygulamak şeklinde

ucuz yollu ise kaput izalatörüde alabilirim sanırım

• Benim aracım 2024 Haziran çıkışlı Flame X pack paket. Yan basamak yaptırmak için Sonkar servisini aradım; orijinal için 28.000 lira fiyat verdiler, artı işçilik. Garanti olayı sıkıntı olmasın diye dışarıdan fiyat almadım. 👍😊🙏 Şu ana kadar Sonkar'da araca ek olarak yaptırdıklarım:

1- Gündüz farları LED'e dönüştürüldü. 💡✅👍
    2- Ön ve arka park sensörü takıldı. 🅿️🚗💨
    3- Cam filmi; önler 2 numara, arkalar 3 sanırım. 🪟🛡️😎
    4- Boya koruma yapıldı. 🚗✨🛡️
    5- Kaput filmi yapıldı. 🚗😎👍
    6- Orijinal bagaj havuzu ve orijinal paspas takıldı. 📦🚗🧼

Anahtarsız giriş ve otomatik bagajı yıllık bakımda kesin yaptırmaya karar verdim, şu an arabayı bırakacak zamanım yok, ondan bekliyorum. 🔑⚙️🚗 Ayrıca kapalı otoparkta arka kapıyı sürttüm, onun da boyanması lazım. 🤕🚘🩹 Sağlık olsun, nazar değdi diyorum. 🙏🍀😇 Allah büyük, kazalardan korusun. 🤲🙏🌟 Resimlerini çekip serviste boyatacağım, tramer gibi kaygılarım yok, araba gerçekten kullandıkça kendine saygısını arttırıyor. 📸🔧🚗 İstanbul içi 5.0 litre, bu büyüklükte bir C SUV için muhteşem. ⛽️👍🤩

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 2 Ocak 2025; 9:34:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.