Arabanın yol tutuşuyla ilgili aklıma gelmişken yazayım. 👍🚗💨 Yazın Bolu Dağı tüneli kapalı olduğu için eski yoldan gelmek zorunda kaldım. İnişli ve virajlı yolda gerçekten arabanın arkasını iki şerit arasında muazzam tutuyor. 😲💪 Tırlarla beraber 80-90 ile viraj dönmekten bahsediyorum. Japonlar gerçekten mühendislik isteyen işlerde çok iyiler. 🇯🇵👏 Arabanın uzun yolda turbo seriliği yok ama gitmeyen bir araç değil, bunu da belirtiyim. ACC'nin dur-kalk özellikli olması da büyük avantaj. 👍 Tek başına Didim'e kadar gitti benim kara oğlan :) 140 km/saate sabitledim ACC'yi, daha ne kadar gidecek onu da anlamıyorum... 🤔🚀 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 23 Ocak 2025; 21:45:22 > |
TOYOTA COROLLA CROSS SEVENLER BİLGİ VE PAYLAŞIM PLATFORMU 29.12.2024 GÖKHAN AYDIN (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Güzel tespitleriniz ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim. Malesef önceliklerimizin sorunsuzluk, konfor ve güvenlik olması ülkemizde belli bir yaş ve tecrübe gerektiriyor. Gençlerde öncelik görünüş, performans ve popülerlik oluyor. Keşke diğer ülkeler gibi bir vergi sistemimiz olsaydı Corolla Cross 2.0, RAV4, Subaru, Mazda SUV araçlarda ulaşılabilir olsaydı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Subaru Forester, RAV4 ve Honda CR-V almak istediğim araçlar. 👍🚗💨
Adil bir vergi sistemi olsa ve istediğim araca sahip olabilsem ne iyi olurdu. 🙏😇🍀
İleride belki ikinci el bir RAV4 satın almayı düşünüyorum. 💰🚘😊
Bütün Japon markalarının güvenlik sistemleri oldukça gelişmiş görünüyor, sanırım Suzuki'nin de öyle. 🛡️🇯🇵🌟
Amerika'da bulunduğum sırada Amerikan arabalarından çok Japon arabası görmüştüm; şimdi bunun nedenini daha iyi anlıyorum. 🇺🇸🇯🇵🤔
Amerikalıların sorunsuz ve sade araçlar tercih ettiklerini, Japonların da bu talebi karşıladığını düşünüyorum. 🇺🇸🤝🇯🇵
Toyota almadan önce Ford Kuga için pazarlık yapmıştım, Amerika'daki ağabeyim buna karşı çıktı ve cross modelini almamı sağladı, çok iyi ki de öyle yapmış. 👨兄弟🤝👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayırlısı olmuş sanırım abiniz sayesinde. Ford F serisi kamyonetleri inanılmaz satılıyor ABD de, biraz da birkaç SUV modeli satılıyor sanırım. ABD üretimlerinin bu kadar kalitesiz olduğunu sanmıyorum ama Avrupa için, motoru ayrı sorunlu şanzımanı ayrı sorunlu gibi. Hararet yapmayan, motor üst kapağı değişmeyen son kasa Kuga kalmamış sanırım.
www.sikayetvar.com
Ford Kuga Sıfır Şikayetleri - Şikayetvarhttps://www.sikayetvar.com/ford/kuga/sifir
Bu kadar kronik sorunu olduğunu bilmiyordum, PSA Opel gibi yağlı triger sorunu olduğunu biliyordum. Zaten Avrupa'da binek araç piyasasından silindiler, demek bu yüzdenmiş. Fiesta üretimi bitti, Focus üretimi de bitiyor yakında, sadece ticari olarak kalacaklar yakında, elektriklide atılım yapmazlarsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 23 Ocak 2025; 22:48:2 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Psa grubu stelantis fiat ve jeep ortaklığı ile beraber artık komple kabuk değiştirmişler..(
1.2 puretec yağın içindeki triger motorlarından sonra şimdide aısın tork konvertörlü şanzımanı bırakıp çift kavrama ya geçmişler.
tam hibrit araçları yok mil hibrit var..bildiğim kadarıyla
efsane tasarımlı 3008 artık tanınmaz hale gelmiş o denli..
adblue olaylarına girmiyorum,boyası dökülen c5 aircrosslar ise üzücü..
diğer tarafda ki en dolu autrialda adaptif hız sabitleme yok..)
-
Selamlar
tecrübe ve deneyim yaş zaman emek ve çaba gerektiriyor malesef..
ülkemiz şartları işletme ve yürütme maliyetleride sizi habire denetleyip yokluyor.
bundan 20 yıl önce Dyson Dc 29 model bir süpürge aldım elektrikle çalışıyor
eniştem benimle dalga geçti kayınço bir süpürgeye insan bu kadar para verirmi diye..
o zamanlar süpürgesini parasına 10 kg lık a sınıfı bir çamaşır makinası alınıyordu..
süpürgem hala sağlam ve çalışıyor eniştem benim cihazın üstüne 4 adet süpürge değiştirdi..)
imkanlar daha elverişli olsaydı boxer motorlu subarular benimde favorim aslında...
bu coğrafyada yaşamak ve hayatda kalmak adına evrilmeye çalışıyoruz birey olarak..
-
Cross bu anlamda benden de geçli ve tam not aldı.
yan yatma ve çizgisini hiçbir şart ve durumda bozmuyor dört yolcu ile test ettim..
ben trafikde hold özelliğini sevdim
durk kalk olayı çok güzel işliyor daha uzun yol yapmadım ve sabızsızlanıyorum açıkcası.
araç keyif veriyor kısaca..)
-
Kerem bey bu başlığı açmamdaki sebep tam olarak:
bu ürünü merak eden insanların referans olarak bakabilmeleri idi.tüm hali ile objektif olarak.
maskelemeden ve biz aldık herşey çok güzel bir mod değil.
tüm gerçekliliği ve çıplaklığı ile.bunu neden yazıyorum en dolur eno Austrialda adaptif hız sabitleme yok şaka gibi..(
Cross da en boşu bile piyasadaki bir çok araçtan dolu bu çok güzel bir detay ve önemli..
bunu görebilmek bir kullanıcı olarak çok elzem,çift kavrama gibi bir şanzımanın bozulma ve dayanma oranı ile ecvt dedikleri bir güneş dişlisinin çalışma ve sorun olasılığını
karşılaştırmak bile şaka gibi..
çalışan bir dişli sistemi var,plaka yok,baskı balata yok,debriyaj yok,tork konvertörü yok,
istesenizde bozamayacağınız kadar basit bir dişli yumağı sistem.
bende 5 litrelerde geziyorum istanbulda
konfor ve süspansiyon gerçekten başarılı daha çok dağ yollarına gidemedim ama sağolsun istanbul yolları bile bu açığı kapatıyor..)
-
araçta bilinen bir şanzıman yok öncelikle bir dişli sistemi var.güneş dişlisi ve üstünde bir elektrik motoru..
ve jeneratör gibi çalışan bir elektrik motoru daha..
ben henüz 300 km ye gelmedim bende aracı dinledim ses ve soluksuz iyi bir kulağım var..
herhangi bir ses duymadım motor çalışma sesi harici
zaten araç sessiz çalışıyor.
kaldıki bir sorun olsa garantili bir araç yıl ve km anlamında.
ayrıca sorun çıkarabilecek bir parça yok ortada kavrama gibi mekatronik gibi baskı veya balata gibi.
bir dişli grubundan bahsediyoruz en fazla ses uyumsuzluk olur oda değişim olur.
sabit haldeyken frenden gelen gırç gurç sesi hariç park ederken araç gayet normal gidiyor.
servis buna normal dedi..
-
Selamlar aracı dinlerim bende böyle ses durumu yok özetle
10 yıl garantili bir ürün aldığımıda biliyorum
-
servisten çelik karter koruma aldım çok güzel bir ürün ve kaliteli..
servisten ön ve arka park sensörü aldım onlarda başarılı..orjinal gibi..
servisten 2 yıl daha yol yardımı aldım 4 bin civarına..
normali bir yılmış
orjinal bagaj havuzu aldım farklı basit ve kaliteli duruyor..
amazondan lastik parlatmak için firça kıl dizaynlı resimleri var ve torpido için hassas fırça aldım kaliteli ürümler
yapı marketden sonax konsatre cam suyu alıp döktüm depoya..
-
ürün kendini ispatlamış bir ürün 400 bindeki araç için diğer markalarda çok efsaneler yazılabilir..)
daha oraya varmadan alman ve fransız grubu beni canımdan bezdirmişti.
50 bini göremeden..
400 efsane bir rakam.
-
Çelik karter korumayı bende sormuştum.ozellikle motorun altında bir boşluk var.orayı kapatmadığını anlayınca vazgeçtim.zaten arazide pek işim olmuyor.alibabadan bir iki şey düşündüm orta koçak gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
CX Modsyoutube
2022+ Corolla Cross XG10 License Plate, Trunk, & Reverse Light LED Upgradehttps://www.youtube.com/watch?si=4aB_We1EPs66y626&v=thYJ-YQyObY&feature=youtu.be
Biz Türkiye de böyle yaptırsak büyük ihtimal muayeneden geçmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 25 Ocak 2025; 12:36:3 >
-
2025 modelin arka taraf ayni, ama bizimkiler de niye cross yazisi yok bilmiyorum
AutoShow TVyoutube
Toyota Corolla Cross 2025 HEVhttps://www.youtube.com/shorts/3HvQ9jLFFJc?si=rzgDkNvWxyLA3hs5
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X