Şimdi Ara

Toyota Corolla fiyatları ne kadar arttı? İşte 2021 güncellemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
4
Favori
20.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alamadığımız araçlar daha da alınamaz hâle geliyor, ben zaten hep akbil bastığım için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yurtsever1453

Trafik zaten çok yoğun İstanbul'da. Teşvik verseler herkes araba alsa trafik kilitlenir.

Ayrıca cari açık zaten yüksek seviyede. Daha da mı artsın ?

Alıntıları Göster

sıfır bir otomobil alacak birisi egea sedanı 123 binden alırken hyundai i10'u 150 bin tl den alıyor.

iki araç arasında 80 cm uzunluk farkı var. tabi ki herkes gidip egea alıyor.

fakat istanbula özel küçük otomobillere bir avantaj sağlansa hem ikinci elde hemde sıfırda insanlar küçük otomobilleri tercih ederler.

5 adet 450 cm olan egea yerine 5 adet 360 cm hyundai i10 satılırsa trafikte 1 hyundai i10 luk daha yer açılıyor.

istanbulda artık herkes bir şekilde otomobil almak istiyor. kimse otobüste virüs kapıp ailesine bulaştırmak istemez.

bu insanlar yeni veya eski bir otomobil alacaklar. bunu yaparken a sınıfını tercih ederlerse bence daha iyi olur.

şu an bu tercih mantıklı değil, teşvik gerekiyor.

cari açık açısından büyük bir zarar olacağını sanmıyorum. hyundai i10,i20, clio hb, egea hb gibi araçlar zaten ülkemizde üretiliyor. yerlilik oranları %50 civarında.

otomotiv endüstrisi son 10 yılda toplamda cari fazla vermiş durumda.

üstüne bu tarz küçük otomobillere geçildiğinde ağırlık düşeceği için yakıt tüketimi de düşecektir.

kişisel olarak küçük otomobilleri sevmem. aracım sedan. fakat istanbul için böyle bir dönüşüm gerekiyor.

şehrin plansız yapılaşması ve yetersiz altyapısı nedeniyle trafik hiç bitmiyor. salgın döneminde de iyice zirve yaptı.

salgından önce de toplu taşıma yetmiyordu. metrobüs kendi içinde trafik üretmeye başlamıştı.

dolayısıyla istanbulun ne eski hali yeterliydi, ne de bu günkü hali. yeni bir şeyler denemek gerekiyor.

araç paylaşma sistemleri de salgın nedeniyle sekteye uğrayacaktır.

benim aklıma küçük bireysel araçlar dışında bir fikir gelmiyor.

• ederi max 60.000 tl olması gereken araba için istenen fiyata bak / 200.00 tl ye giriş seviyesının 1 tık üstü araba

olması gereken şudur

daicaları saymıyorum bile dacilara 200.000 istemek bile komik ve trajikomik

clio : 35.000 tl max

i20 : 35.000

i30 : 45 .000

kia ceed : 45.000

vw golf / seat leon 55.000

passat .105.00 maybe

• Araba almayın fiyatlar düşecek diyenler çil çil dökülmeye başlar yakında. Bu güruh yüzünden Mart'ta alacağım aracı Eylül'de aldım 60k zararım var. Ama onları suçlamıyorum hata bende, dinledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ircan kullanıcısına yanıt

insanları yanlış yönlendirdiğin için sana ceza kesilmeli. Türkiye de neyin fiyatı geri gelmiş de araç fiyatları geri gelecek?

• watcherb kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim. Ben bu ülkede kendimde yaşayarak 90 lı yillarda bir arabaya 3 ev parası verip alındığını biliyorum. Sonra 1 eve 3 araba da alındığını ;) fikrinde olmayani hemen yanlış görme. Biz hayal değil yaşadığımızı yazıyoruz. Pandemi bitsin bak gör sen fırsatçı piyasayı
  • Dallama japonlar. 1.2 turbo motorunuzu koysanıza hem vergi avantajı hem de nispeten yüksek torkuyla daha az tüketsin. Ayrıca dolar 0,10 kuruş artınca vergi dilimine sokup 1,00₺ düşmesine rağmen zam yapmak nasıl bir karaktersizlik örneğidir. Yok mu bu ülkede Devlet yahu neden herkes yolunacak kaz gibi görüyor bu vatandaşı. Tek kabahatimiz bu ülke vatandaşı olmak mı ?!

• Ederi maksimum 50 bin tl olan arabaların fiyatlarına bak . Yazık
  • Akaryakıtta neden gelmedi bu zamlar , bedava veriyorlar vergi kaybı var devletin, kaç senedir petrol fiyatları aynı olmaz bitcoin bile 6 dan 30 gelmiş , petrol yerinde satmaktadır,

1litre su 2.50 TL , 1 litre mazot 5 70 , yakında kuraklıkla birlikte su daha pahalı olacak,

Akaryakıt normal fiyatına gelirse otomobili piyasası ve sanayisi tamircisi bitecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SencerKorkusuz kullanıcısına yanıt
    Devlet var, her türlü vergi kaleminde ensenin dibinde
  • SencerKorkusuz kullanıcısına yanıt
    Toyota’nn tr operasyonlarını araplar satın almadı mı? Alj miydi neydi suud şirketnin adı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın ve aldırmayın arkadaşlar 2. Elide almayın bu piyasa ölsünki dolar 1 kuruş artınca yapılan zamlar 1 lira düşünce neden düşürmedik elimizde patladı diye ağlasınlar.. Bir kurum yok mu bunları takip edecek dolar artarken fahiş artışları yaptıklarında bir şey demedikleri gibi şimdi dolar düştüğünde hala zam yaptırabiliyorlar. Yazık gerçekten Allah sonumuzu hayır etsin..
  • Alayı şark kurnazı.

• Ulan sen toyotasın

halk seni tüplü ve uygun diye tercih ediyordu

şımarıklar.

• Ağustos'da corolla 1.6 otomatik 162000'ye satılıyordu. Euro kur fiyatı ağustos ayına geri geldi. Buna rağmen 1.5 motor'a 212000 veren varsa hayırlı uğurlu olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

1.5 125 beygir 152 tork
    4800-5000 devirde maksimum torku veriyor
    0-100 12.1 saniye

Yazık gerçekten yazık.

1.6 olanı bile yürümüyordu bu hiç yürümez artık.

Ama VTEC Vututuuu tu tu ttt? Pardon bu VTEC değil bu Vİ Vİ Tİ AY.

• showstopper41 S kullanıcısına yanıt

Günlük kullanımda hiç bir zararı yok zaten araba 1.2 olmasa 1.4 1.5 olacak arada çok farkda yok amerikada 3 litreleri falan karşılaştırıyolar 2 litrelerle biz 200cc nin farkını tartışıyouz adamlar diyor v8 i v6 yapmışlar biz o v6 nın yarısını tartışıyoruz hakkaten 200 cc nin lafını yapmaya gerek var mı o da yavaş ötekisi de yavaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 2 Ocak 2021; 11:38:55 >
  • Kim dedi fiyatlar dibi boylayacak diye?

• 132 hp 1.6 valvematic için 1 dk saygı duruşu...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.