Şimdi Ara

TOYOTA KULLANICILARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toyota kullanıcılarına sormak istiyorum.Yerden yüksekliğinin az olduğun bu yüzden,kullanımının rahat olamadığı,engebelerden dolayı sıkıntı verdiği söyleniyor.malum yollar bizim yollarımız,ona göre araba almak lazım..

düşüncelerinizi bekliyorum...selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensarım -- 4 Kasım 2006; 21:27:35 >

• Araba boş iken yüksekliği gayet güzel fakat araba yüklendiği zaman ki amörtüsörler çok yumuşak araba aşırı alçalıyor. arabanın altını iki kere çok kötü vurdurdum 9 10 sefer de (belki daha fazla) sürttürdüm.

Düz asfalt için arabanın alçak olması iyi fakat diğer durumlarda ve hatta düz asfaltlara yapılan dengesiz tümsekler yüzünden arabanın alçak olması hiç iyi değil.

Tümseklerden çapraz geçmeye başlıyorsunuz hatta bazı yerlerde yolcuları indiriyorsunuz. Vede biraz süratli geçtiğinizde araba fazla esnediğinden sürtünme kaçınılmaz oluyor.

Şehirler arası yollarımızın durumu gün geçtikçe iyileşiyor. araba şehir içlerinde de fazla yüklü olmadığından nadir durumlar haricinde pekte sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Birde toyotanın altında dikdörtgen seklinde bir yapı en alt kısmı oluşturuyor. Arabayı koruma açısından bunun da baya bir önemi var. Bunun haricinde en çok darbeyi yiyen çeki demiri ile bazen egzos ucu (yüksekten inerken veya ince yüksek tümseklerde ).

• Slm..Bizde 2001 Corolla varken araba zemine yapışıyodu resmen..Bunun zevki apayrı açıkçası...Fakat öle kullanımda rahatsızlık veya engebeli yerlerde sorun asla çıkarmadı...Arabayı değiştirip 2006 Corolla HB aldğımızda sanki bi jeep e binmiş gibi hisse kapıldık ilk başta..O zemine yapışırmışcasına gitme duygusunu yitirdik ve babama sordğumda hala o eski arabamızı arıyo Parası olsa 1 dk beklemez yine alır
  • Dostum arabanın alçak olması pek bir sorun cıkarmıyor. Cok fazla yuklu oldugu durumlarda altı bıraz sürtüyor. Bende 98 Corolla vardı. İlk aldıgım zaman arabanın altını vurmuştum. Hemen servise götürdüm. Adamlar bana bu araba alçak ama altı muhafazası altı yüksek olan arabalara göre daha sağlamdır, çok büyük bi darbe olmazsa bi sorun yaratmaz demişlerdi. Yani altı alçak ama bi o kadar da sağlam. Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dNcR

Slm..Bizde 2001 Corolla varken araba zemine yapışıyodu resmen..Bunun zevki apayrı açıkçası...Fakat öle kullanımda rahatsızlık veya engebeli yerlerde sorun asla çıkarmadı...Arabayı değiştirip 2006 Corolla HB aldğımızda sanki bi jeep e binmiş gibi hisse kapıldık ilk başta..O zemine yapışırmışcasına gitme duygusunu yitirdik ve babama sordğumda hala o eski arabamızı arıyo Parası olsa 1 dk beklemez yine alır

o zemine yapışma olayı yeni arabaların hiç birinde yok maalesef. benim babamda da 97 corolla var adam öyle alışmışki yeni arabalara binince sandalyede oturuyor gibi geliyormuş. gerçekten hem araç yere yakın hem de tavanı alçak. avrupalılar bu arabalarda rahat edemiyor diye değiştirdiler o özelliğini. halbuki tam bizim kısa boylu babalara göreydi:)

korkmayın altını vursa da hiçbirşey olmuyor. corollalar kadar başka araç vursa ne karter kalırdı ne de egzos. adamlar çok salam yapmışlar.

siz hiç altı çürüyen bir toyota gördünüz mü? ben görmedim.

• Bende hala bi 95 xli bi de 2006 sedan var ara sıra eskiyi kullanıyorum ya gerçekten sanki g...tm asfalta deyicekmiş gibi geliyor ama yüksek olmasından daha güzel bi his veriyor bence Bu arada arkadaşın sorusuna da cevap veriyim evet altı sürtüyo bazı yerlerde hele 4-5 kişi varsa araba da allahın emri hatta bi kere toprak yoldan asfalt bi yola girerken araba asılı kalmıştı ama çok sağlam araba hiç bununla ilgili bi problem yaratmadı bi de bu eski kasalar için geçerli güncel corolla hem daha yüksek hemde süspansiyonları daha sert.
    quote:

Orjinalden alıntı: dNcR

Slm..Bizde 2001 Corolla varken araba zemine yapışıyodu resmen..Bunun zevki apayrı açıkçası...Fakat öle kullanımda rahatsızlık veya engebeli yerlerde sorun asla çıkarmadı...Arabayı değiştirip 2006 Corolla HB aldğımızda sanki bi jeep e binmiş gibi hisse kapıldık ilk başta..O zemine yapışırmışcasına gitme duygusunu yitirdik ve babama sordğumda hala o eski arabamızı arıyo Parası olsa 1 dk beklemez yine alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoW_Rider -- 9 Kasım 2006; 18:49:38 >

• bende 97 xei var. bir gün arabada 6 kişiyiz. hepside 70 kg üzeri. araba yoldaki bir yaylanmada egzozu surttü. bunun dısında bir çokkez kaldırıma altını surttum. Ama AAllah'a şükür daha bişey olmadı taş gibi Maşallah
  • yalnız diğer arabalara göre toyotanın amaörtüsörleri çok yumuşak eğimli bir viraja hızlı girdiğiniz zaman bile arabanın çöktüğünü hissediyorsunuz (mesala focus un amörtüsörleri oldukça sert)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.