Şimdi Ara

...:::>)(<TOYOTA KULÜBÜ>)(<:::... (143. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.311
Cevap
12
Favori
341.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni gelen toyotacılara hayırlı forumlar dilerim.Hoşgeldiniz aramıza
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonerso

Az yakıt ve uzun motor ömrü için ideal motor devri benzinli ve dizel motorlarda kaç olmalıdır. 2300 mü?

Toyota müşteri hizmetleri e-postaları cevaplamıyor, sordum 4-5 ay geçti bir yanıt alamadım.

Körler bile okudu

• Valla o kadar karışık ki nereye bakacağımı şaşırdım.Niye Tüm toyota topicleri darma dağın.Birleşme imkanı yok mu.Cevap ya da yorum yazdığım yeri bulamıyorum şimdi.
  • arkadaşlar, 97 corollama bi jant değişimi yapmayı düşünüyorum.bana biraz tavsiye verebilir misiniz? 14" veya 15" olacak.
  • çok sevdiğim bi arkadaşım iki gün önce 2004 avensis aldı

galiba toyotacı olmasında epey bi etkim oldu
  • bugün gittim 210,50 YTL verdim MTV yi ödedim. way anam waaay
  • quote:

Orjinalden alıntı: unloved

bugün gittim 210,50 YTL verdim MTV yi ödedim. way anam waaay

benim de ödiyeceğim para bu kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: youngdrift

benide kaydedermisiniz 99 1.6 luna corolla bej

dostum hayırlı olsun bende arıyorum aldıgın kasa otomatik corolla ne kadara aldın
  • Artık buraalardayım ,uzun arayış araştırmalar sonrası kısmetimizi bulduk biz de

Bir Toyota kulübümüz var ama daha spesifik bir grup olsun istedim...
    Bugün itibariyle ben de bir Toyota Corolla 1,4 d-4d terra sedan mmt sahibiyim Allah'a şükür.
    2007 model buz mavisi dizel 22500 km idi.

bu başlık altında araclarımızla ilgili her türlü paylaşımı daha spesifik olarak yazabiliriz diye düşündüm...
    tiptronik olmayan arkadaşlar da kulübüümüze dahil olabilir...
    Herkese kazasız maddi manevi hasarsız sürüşler diliyorum...
    aracıma "Boncuk" ismini koydum ayrıca

aktif bir grubumuzun olması dileğiyle

http://forum.donanimhaber.com/m_20600252/tm.htm

• beyler mercedes in topiğindeki mesaj sayısına baktım 15 konu war ve adamlar 2 günde bir giriyolar nerdeyse

ve konuşacak bir sorunlarıda yok gibi hanımından birsey saklamak icin gizli cep sormak vs başka
  • quote:

beyler mercedes in topiğindeki mesaj sayısına baktım 15 konu war ve adamlar 2 günde bir giriyolar nerdeyse

ve konuşacak bir sorunlarıda yok gibi hanımından birsey saklamak icin gizli cep sormak vs başka

mercedes sahipleri

a) muhtemeldir ki iş güç ve money sahibi insanlardır. fırsatları yoktur girmeye
    b) tabiki adı üstünde mercedes, yani sorun yok

biz de diyoruz ki : MERCEDES e binemiyorsam TOYOTA ya binerim

• dondurmacı sana bir kac soru sormak istiyorum izin verirsen?
  • quote:

dondurmacı sana bir kac soru sormak istiyorum izin verirsen?

@unloved

kendimi sınava girecek öğrenciler gibi hissetim

buyrun sizi dinliyorum....
  • Biraz geç cevap veriyorum kusuruma bakmazsın inşallah
    seninde önceden fotografların aklımda kalmıştıda gördüğüm kadarıyla ikimizde karadenizliyiz
    benimde bir tarafım trabzon ve yazları gideceğimiz zaman bildigin gibi dünyanin benzini gidiyor.Sen gittiğinde kaç km de ne kadarlık yakıt harcadın? yani bana biraz ayrıntılı bilgi verirsen sevinirim.aracda bide lpg taktırınca bagaj srununda oluyodur. LPG sıralı sistemin hic zararını gördünmü sen kullandığın icin senden ayrıntılı bilgi istiyorum
  • elimden geldiği kadar cevap vereyim efendim

1- Memleket
    Adama sormuşlar :
    - Nerelisin ?
    adam cevap vermiş :
    - Daha evlenmedim.

benimki de o hesap. evlendikten sonra Doğu Karadenizli olduk yani.

2- Yakıt

a) benzin :
    imzadaki aracım ile Ankara - Trabzon arası defalarca gittim. Yaklaşık 750 km. ( sakin kullanımla 90 - 100 km/h ) 1 lt benzinle yaklaşık 17 km yol yaptım. ankaradan depoyu doldurdum, 762 km yol yaptım eşyaları indirdim ve 200 m ilerdeki benzinlikten benzin aldım. en az 4-5 sefer ölçmüşümdür hep 43-44 lt benzin aldı. o da benzinle kilometrede 18 - 19 kuruş yapıyor.

b) lpg :
    2 seferde lpg ile gittim. ankaradan çıkarsen lpg yi doldurdum. ordu da depo boşaldı tekrar fulledim. vardık trabzona. yine eşyalar indi 200 m ilerdeki po dan lpg aldım. toplamda 770 km de 62 litre lpg harcadım. 1 lt lpg ile 12,4 km yol yapmışım. bu da lpg nin litresinin 1,80 olduğunu kabul edersek km de 14,5 kuruş yapıyor.

3- lpg de yer sorunu:
    lpg dönüşümünde ben simit depo taktırmıştım. stepneyi de bagajda taşıyordum. boşuna hamallık etmişim. şimdi attım stepneyi kömürlüğe. her tarafta lastikçi var şimdi. şimdi geniş bi bagajım var. ya da yer kaybım olmadı diyelim.

4- Sıralı lpg sistemi :
    açıkcası benzin kadar değil. sonuçta arabada olmayan birşeyi arabaya uydurmaya çalışıyorsunuz. rölantilerde ufakt tefek dalgalanmalar oluyor. ama en son bir ayar yaptırdım gayet güzel oldu. ucuz gaz diye dökme gaz satın almıyorum. özellikle kışın aygaz euro lpg çok çok iyi. bir de Toyota lpg ye oldukça uyumlu bi araç. Şimdilik lpg nin bir zararını görmedim. çekişte düşme yok, gaz kokusu yok. İNŞALLAH bundan sonra da olmaz.

5- SONUÇ :
    5 haziran 2007 de lpg dönüşümü yaptırmıştım bugün 8 ay oldu. 16.750 km yol yapmışım 8 ayda. 1.890 liralık lpg , 205 liralık benzin almışım 8 ayda.
    bu süre zarfında hep benzinle çalıştırsaydım 3.350 liralık benzin harcardım. ( o da en iyi ihtimalle ) 8 ayda 1.250 lira tasarrufum olmuş. Toplamda 24.000 km olduğunda sistem kendini amorti etmiş olacak. 1 yılda sistem kendini amorti etmiş olacak İNŞALLAH. Herşey ALLAH ın dilemesi ile olur tabi.

İnşallah forum ahalisine yardımcı olur bu yazdıklarım.

• Aracın kac bin de?
  • 63.000 de
  • Arkadaşlar yeni kasa toyota corolla 1.4 D arabam var.Arabamdan çok memnunum fakat emniyet kemerinin sesini kapatamıyorum.
    Bunun nasıl yapıldığını bilen varmı?
    Yardımlarınızı rica ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dondurmacı

63.000 de

sen baya bi yol katetmişsin yahu

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
  • quote:

Arkadaşlar yeni kasa toyota corolla 1.4 D arabam var.Arabamdan çok memnunum fakat emniyet kemerinin sesini kapatamıyorum.
    Bunun nasıl yapıldığını bilen varmı?
    Yardımlarınızı rica ederim.

ARKADAN BOŞA TAK OLSUN BİTSİN.
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.