Şimdi Ara

Toyota Mı Kaliteli ve Güvenli Yoksa Opel Mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
1
Favori
36.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ALINTI : alman arabası alman arabasıdır, ben alman varken gidip japon almam, japon arabalarında bir hafiflik var gibi duruyor dışardan bile bakınca araba hafif gözüküyor
    DOĞRU ama artık polonyada üretiliyor bazı modelleri
    hangisi iyi imzama bak yeter
  • Toyota'dan vazgeçmeyin.35 derece sıcaklıkta büyük bir yokuşu defalarca inip çıkın yinede hararet yapmaz.Motor performansı mükemmel.Dizel düşünürseniz D4 dizel teknolojisiyle yakıt tasarrufu sağlarsınız.
  • T O Y O T A
  • O P E L

Hepsi saçma aslında .... Mesala astra alan bir adamın toyota almaya parası mı yetmiyor. Ya da tam tersi.

Aynı fiyatlı arabalar sonuçta...

Birbirilerinin karşı artıları var yalnızca, kendimce en önemlisi saydığım arabanın tipi yani arkamı dönüp

baktıracak benim arabam dedirtecek kıstas .... Astrayı tip olarak corolladan daha güzel daha yakışıklı

görmemdir... Yoksa niye 4 bin YTL daha fazla vereyim ki... Aynı şeyler farklı özellikler ile COROLLA

kullanıcısı içinde geçerli...

YOKSA Buraya aralık bırakarak O P E L ya da C O R O L L A yazmak saçmalık takdir edersiniz....
  • opel cicidir güzeldir ama
    sorun küpüdür..
  • Allaha şükür hiç bir sorun çıkarmadı . ASTRA 2006 5.5 ayda 11 bin km yaptım , uzun yolda yaptım.

İstanbulun o kardan asfaltı erimiş yollarında devamlı olarak...

İnan henüz tıkırtı bile yok, ilk günkü halinde.... Sadece benim arabam değil forumda da satmaya çalıştığımız

2005 astra da 27 bin km deydi, o da sapasağlamdı. Zaten arkadaşın o arabasından etkilenerek aldım,

gözümün önündeydi hep. Belki bu yeni astralar için geçerli...
  • quote:

Orjinalden alıntı: drak

İşte Toyota Corolla başka söze gerek yok herşeye rağmen vazifesini yerine getiriyor

gormemistim bunu ya super
  • quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

Orjinalden alıntı: asilx

sorunlu arabadan kastına göre değişir.. servisten çıkamıyor değil opeller

şimdi burda opele "sorunlu" damgası vurulmasın..

5yıldızlı arabayı herzaman gözüm kapalı 3 ve 4 yıldızlı arabaya tercih ederim

Ya bu ansıl bir mantıktır ki.Arkadaşım üretildikleri yılın teknolojisine göre değerlendirme yapsana.Açıp bi bak 2002 megane ncapten kaç yıldız almış.Bu doğru bir değerlendirme oldumu sence.

98 yılında meganeI ile corollayı kıyaslarsak Megane 4yıldız corolla 3..(keza golf astra focusta 4yıldız)

gene 2002deki Corolla 4yıldız, 2003te test edilen Megane 5yıldız..

Corolla açıkca geriden geliyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

sorunlu arabadan kastına göre değişir.. servisten çıkamıyor değil opeller

şimdi burda opele "sorunlu" damgası vurulmasın..

5yıldızlı arabayı herzaman gözüm kapalı 3 ve 4 yıldızlı arabaya tercih ederim

Ya bu ansıl bir mantıktır ki.Arkadaşım üretildikleri yılın teknolojisine göre değerlendirme yapsana.Açıp bi bak 2002 megane ncapten kaç yıldız almış.Bu doğru bir değerlendirme oldumu sence.

98 yılında meganeI ile corollayı kıyaslarsak Megane 4yıldız corolla 3..(keza golf astra focusta 4yıldız)

gene 2002deki Corolla 4yıldız, 2003te test edilen Megane 5yıldız..

Corolla açıkca geriden geliyor

Sen herşeyi yıldız sayarak çözmüşsün o zaman biz burda nediye konuşuyoruz ki

• Yıldızlara fazla takılmayın arkadaşlaaaaaaaaaaarr
  • Bırakalım sidik yarışını..
    2-3 topikde bir birileri atıyor yemi omu iyidir bumu iyidir, omu güvenli bumu, omu sağlam bu mu, onumu alayım bunumu tarzı, dh deki otomobil topiğindeki tüm av bekleyen kurtlarda atlıyor bu yeme ve kısır döngü şeklindeki muhabbet sürüyoooorr, sürüyooorr...Kimse benim ayranım ekşi demiyeceği gibi hayatımda 35 çeşit araba kullandım ve diyebilirimkiyle başlayan iddialarda gerçeklikten uzaktır.
  • Tartışmaya gerek yok,
    denilmesi gerenler ayrıntıları niçinleri ile binlerce defa dendi

Bugün Toyota tek başına ABD sanayisine tehtid oluşturuyor
    Dünya devi GM Toyota karşısında her geçen gün daha da zor duruma düşüyor,
    2000 li yılların başında sırf nissan ve toyota yüzünden ABD ile japonya ciddi tehtidlere varan soğukluk yaşamıştı

fil tarihindeki topiklerde linklerinide vermiştim
    gidin bakın
    veya ABD ye gidenlere sorun
    93model toyota veya nissanlar diğer arabaların 1998 modellerinden daha pahalı

Türkiyede benim Toyot ahayranlığıma gıcık olan arkadaşım 15 ay ABD de kaldı
    ve şöyle geri geldi
    Hayvan gibi arabalar var ama insanlar toyota lexus nissan görünce direk ooo good car diyorlar dedi.

Ha opel kötümü
    oplede bir dünya devi nasıl kötülenir

ama hangisi kaliteli denirse bu tartışılmaz
    2 sene kullanacaksan git opel al
    hiç bir zaman Toyota sana opleişn vereceği lüksü aksesuarı vermez
    ama ben bu arabayı köpek gibi yıllarca kullanacan sorun istemem dersen aksesuardan kısıntı yapıp Toyota alacaksın
    ihtiyacın ne

• Söylediklerinin bazılarına hak vermemek elde değil ama şuna ne diyeceksin?

98 model corsa swing 1.4 65 beygir eski arbamız 10.5-11.5 milyar arası giderken Bir üst model olmasına

rağmen 99 kasa corolla 9 milyar etmiyor. İnan arkadaşımın arabası çok yakıyor diye daha yeni LPG

taktırdığı halde 99 moden 1.3 corollasını geçen hafta 9 bin YTL ye satamadı... Bırak bu hafta araba ile bursa

ya giderken yolda kaldı , 600 YTL masraf daha yaptı. İnan bana bu corollada yol tutuş yok, 100 km/h geçiver

arabayı sanki rüzgar yoldan çıkaracakmış gibi oluyor, yelkenli gibi sallanıyor. Kaporta belki da arabanın

beyaz olmasından kaynaklanıyor teneke gibi maşallah, sağında solunda paslanma izleri mevcut.

Corolla kaportaya 6 yıl paslanmazlık garantisi verirken opel,vw 10 yıl veriyor. Neden acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: sinbo

Tartışmaya gerek yok,

2000 li yılların başında sırf nissan ve toyota yüzünden ABD ile japonya ciddi tehtidlere varan soğukluk yaşamıştı

gidin bakın

ve şöyle geri geldi
    Hayvan gibi arabalar var ama insanlar toyota lexus nissan görünce direk ooo good car diyorlar dedi.

Ha opel kötümü

ama ben bu arabayı köpek gibi yıllarca kullanacan sorun istemem dersen aksesuardan kısıntı yapıp Toyota alacaksın
    ihtiyacın ne

• İkiside güzel araba opel almanyadan toyotada japonyadan geliyorsa.Çünkü başka ülkelerde kurdukları fabrıkalarda aynı kalitede araba ürettiklerine inanmıyorum.
  • O arabada kesin bir sorun vardır
    http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2599164

burdan bakabilirsin 1993 corallalar 9-14 milyar arası

1999 larda 9-14 arası
    çünkü 93ler orjinal efsane arabalar
    Sadece daha fazla para kazanma amacı güden Türk Özel sektörü Toyotayı bile rezil etti
    o yüzden 94 sonraki modellerde değer düşümü var
    Allah'tan japonlar olaya el atıp Toyota'nın şerefini korudular

bizim arabayı gelgör
    sağlam kaporta yok hep vuruk çizik
    ona rağmen bizmkine geçen sene 9milyar vermişlerdi
    bu 93 lerin manyakları var:D
    bizde satmıyoruz niye
    arabaaa en son servise 2001 de gitti kaza sonrası
    o günden beri servise gitmiyo

• quote:

Orjinalden alıntı: profurio

Yıldızlara fazla takılmayın arkadaşlaaaaaaaaaaarr

niye takılmayalımki..

başlıkta hangisi daha güvenli diyede sormuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Allaha şükür hiç bir sorun çıkarmadı . ASTRA 2006 5.5 ayda 11 bin km yaptım , uzun yolda yaptım.

İstanbulun o kardan asfaltı erimiş yollarında devamlı olarak...

İnan henüz tıkırtı bile yok, ilk günkü halinde.... Sadece benim arabam değil forumda da satmaya çalıştığımız

2005 astra da 27 bin km deydi, o da sapasağlamdı. Zaten arkadaşın o arabasından etkilenerek aldım,

gözümün önündeydi hep. Belki bu yeni astralar için geçerli...

bide çıkarsaydı 5,5 ayda 27 bin km nedir ki? milyon km lerden bahsediyoruz toyotacılar olarak ...

160 binde 2001 avensis son 30 bindir servisi aksattık ama bişey yok

vectralara bakıyorumda vectra yazısı bile paslanmış arkada

toyota kalite dünya kabul etti opelin daha kaliteli ve güvenli olması söz konusu değil hepsi belli standartın üstünde araçlar ..
    ama toyotanın kalitesine laf söyletmem

• Akıllı arkadaşım Toyotanın kalıtesine laf mı söyledik?

Kendi kendine gelin güveği olmaya gerek yok...

Hem söylesek ne olur ? Avukatı mısın toyotanın?

Bak bu da rakadaşın toyotası, topiği tam okusan belki görürdün. Oku lütfen... Senin aynı araban sağlamdır,

diğerinin aynı arabası yolda dökülür. Ne boşuna kefil oluyorsun koskoca firmaya

Söylediklerinin bazılarına hak vermemek elde değil ama şuna ne diyeceksin?

98 model corsa swing 1.4 65 beygir eski arbamız 10.5-11.5 milyar arası giderken Bir üst model olmasına

rağmen 99 kasa corolla 9 milyar etmiyor. İnan arkadaşımın arabası çok yakıyor diye daha yeni LPG

taktırdığı halde 99 moden 1.3 corollasını geçen hafta 9 bin YTL ye satamadı... Bırak bu hafta araba ile bursa

ya giderken yolda kaldı , 600 YTL masraf daha yaptı. İnan bana bu corollada yol tutuş yok, 100 km/h geçiver

arabayı sanki rüzgar yoldan çıkaracakmış gibi oluyor, yelkenli gibi sallanıyor. Kaporta belki da arabanın

beyaz olmasından kaynaklanıyor teneke gibi maşallah, sağında solunda paslanma izleri mevcut.

Corolla kaportaya 6 yıl paslanmazlık garantisi verirken opel,vw 10 yıl veriyor. Neden acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: sinbo

Tartışmaya gerek yok,

gidin bakın

ve şöyle geri geldi

Ha opel kötümü

ihtiyacın ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 12 Haziran 2006; 0:26:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Akıllı arkadaşım Toyotanın kalıtesine laf mı söyledik?

Kendi kendine gelin güveği olmaya gerek yok...

Hem söylesek ne olur ? Avukatı mısın toyotanın?

Toyota kalitesine laf soylememek ve soyletmemek icin biraz deneyim, biraz da akil yeterli

o corolla`yla karsilastirdigin corsalar kronik direksiyon problemleri yuzunden servisten cikamiyolar sen hala burda corsa diyosun, ya korukorune yaziyosun ya da bilmiyosun

• Tuuberk

Akıllı arkadaşım ben corsa dedim mi; topiği okumadan yazıyorsan .İstersen tekrar oku baştan aşağı...

Arkadaşın teki 95-94 model honda ve corallanın diğer firmaların 99-2000 model arabalrından daha pahalıya

gittiğini söylemiş. Ben de bunun üzerine 98 corsamı bir üst sınıf olduğu halde 99 coralladan 2 bin YTL daha

fazla sattığımı söylemişim...

Önce lütfen oku, anla ve sonra yorum yap...Lütfen....
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.