Şimdi Ara

Toyota Mı Kaliteli ve Güvenli Yoksa Opel Mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
1
Favori
36.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005 den bugüne hayatımızda neler değişti vay be..
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

2005 den bugüne hayatımızda neler değişti vay be..

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opele hiç binmedim suanda corollaya biniyorum araba giderken resmen ben kaliteliyim güvenliyim diyor. Kısacası insana güven veriyor

• Opel daha kaliteli.. Alıntılayacak japoncu arkadaşlar için tekrar söylüyorum daha sorunsuz değil, daha kaliteli
  • Otomobilleri çok severim ve mümkün olduğunca memnun kalabileceğim değişik marka-modelleri alıp denemek isterim, şuan Astra J kullanıyorum önceki araçlarımdan biri 2007 Corolla ydı, geçtiğimiz cuma günü de yeni nesil Corolla ve Auris i inceledik.

Toyota bence güvenlik teknolojisi ve sürüş kalitesi adına gelişim gösterse de genele hitap eden tasarım ve kalite hissi konularında geriye gidiyor, kardeşimde Corsa var ve Toyota markasının büyüklüğü ve müşteri memnuniyetine verdiği önemden dolayı bir üst sınıf aracı Toyota dan almayı düşünüyordu, zaten bir Astra var ve diğer seçenek olan Golf ün tedarik işlemleri çok caydırıcı olunca en mantıklısı Auris ti ancak aracın direksiyon, fren ve stabilite hissi ne kadar beğeni verse de ön konsol üzeri ve deri koltuk döşemeleri dışında o kadar çok noktada basit çizgiler ve kalite zayıflığı vardı ki, güvenilir bir marka-mız-dan hayalkırıklığı içinde galeriden ayrıldık adeta.

Bu konuda kalite adına Opel şuanki Toyota dan çok farklı bir noktada, sorunsuzluk vs vs sonuçta kalite uzmanı değilim ama otomobilden anlarım gözün gördüğünü anlayacak kadar da aklı başında biriyimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Yıl olmuş 2011 hala aynı şeyler.. Şimdi susun ve 2017 yılında tekrar hortlatın bu konuyu tekrar aynı muhabbet devam eder ..

2017'ye kalmadı
    Ayrıca ne konuymuş arkadaş kaç kere hortlatılmış
  • 16 bin tl ye corolla alıyorsun arabada abs yok bu nedir ya, hadi diyelim abs önemli değil eyvallah, klima da mı önemli değil kardeşim, şahsen ben kliması abs si hava yastığı olmayan araba almam, bir akrabamız 1.4 D4D 44 bin tl ye corolla aldı, arabada kapak jant var, gördükçe sinir oluyorum arkadaş, 44 bin tl veriyorsun ama 4 tane alaşım jant takamamışlar, bu konuda alman araçlarının eline hiçbir marka su dökemez, boşuna dememişler o bir alman diye, ben marka savunuculuğu yapıyorum ama hayatında opel kullanmayanların yok otobanda araba yakmış yok şunu yapmış yok bunu yapmış kulaktan doğma şeyler söylemeleri çok yanlış, coralla mekanik olarak sorunsuz olabilir ama Renault Broadway de sorunsuzdur :)) 16 bin tl ye alınan corolla ile 7 bin tl ye alınan broadway arasında donanımsal olarak ve mekanik sorunsuzluk olarak aralarında hiçbir fark yoktur, corolla da tek beğendiğim özellik vardı, o da iç döşemesi kolay kolay yıpranmıyor, başka da bir artı göremedim. Benim prensibim o arabaya o kadar para vereceğim ama ne için? Bu araba neden bu kadar para ediyor? Ne artısı var? Mesela benim 2000 model Astra G 1.6 CD'de 4 hava yastığı var, immobilizer, 4 cam otomatik, ESP var (ESP yok diyenler varsa gelsinler Boluya göstereyim.) , ABS, dışarıdaki kötü havayı içeriye vermeyen klimanın yanında bulunan bir tuşta bulunan özellik, 2000 modelde hiçbir şekilde anlam veremediğim mükemmel bir yol tutuşu, virajlarda hiçbir şekilde savurmuyor, hangi hızla giriyorsam o hızla virajlardan çıkıyorum, donanımlı yol bilgisayarı, mesela cam suyu eksik, yağ seviyesini kontrol edin, fren balataları azalıyor kontrol edin, sol arka stop lambasında problem var kontrol edin, kronometre var, kalan yakıtla ne kadar yol gidildiği, km yi sıfırladıktan sonra toplamda ne kadar yol gidildiği, anlık tüketim, genel ortalama tüketim, daha saymadığım birçok özellik, mesela aracın 4 camı açık olsun, kumanda ile kapılar kapatıldığında 4 cam otomatik kapanıyor, kumandaya 2 kez basıldığında kapılar içerinden açılmıyor. En önemlisi de güçlü motoru, 1,6 101 beygir olmasına rağmen 0-100 hızlanması 10 saniye, ara hızlanmaları ve atikliği çok iyi, mesela ben satmış olduğum 1.6 terra corolla da o ara hızlanmaları bulamadım. Birde yakıt tasarrufu, Opel araçları, corsa olsun, astra olsun, aynı segmentteki diğer araçlardan her zaman az yakar, Düzcede bir arkadaşımda eski kasa otomatik 2.5 V6 Vectra var lpg de şehir içi şehirler arası karışık 25-27 kuruş arası yaktığını söylüyor, 2.5 V6 bir motorun bu kadar az yakması düşündürücü, ben Opeli savunmuyorum, hiçbir şekilde satıcısıyla bir bağlantım yoktur, tamamen iki aracı kullanmış biri olarak yorumlarımı belirttim. Lütfen 2 arabayı da kullanmayanlar atıp tutmasınlar. Saygılar.

• Vay arkadaş seneler gözümde canlandı.

• Yoksa sizdede mi astra g vardı?
  • quote:

Otomobilleri çok severim ve mümkün olduğunca memnun kalabileceğim değişik marka-modelleri alıp denemek isterim, şuan Astra J kullanıyorum önceki araçlarımdan biri 2007 Corolla ydı, geçtiğimiz cuma günü de yeni nesil Corolla ve Auris i inceledik.

Toyota bence güvenlik teknolojisi ve sürüş kalitesi adına gelişim gösterse de genele hitap eden tasarım ve kalite hissi konularında geriye gidiyor, kardeşimde Corsa var ve Toyota markasının büyüklüğü ve müşteri memnuniyetine verdiği önemden dolayı bir üst sınıf aracı Toyota dan almayı düşünüyordu, zaten bir Astra var ve diğer seçenek olan Golf ün tedarik işlemleri çok caydırıcı olunca en mantıklısı Auris ti ancak aracın direksiyon, fren ve stabilite hissi ne kadar beğeni verse de ön konsol üzeri ve deri koltuk döşemeleri dışında o kadar çok noktada basit çizgiler ve kalite zayıflığı vardı ki, güvenilir bir marka-mız-dan hayalkırıklığı içinde galeriden ayrıldık adeta.

Bu konuda kalite adına Opel şuanki Toyota dan çok farklı bir noktada, sorunsuzluk vs vs sonuçta kalite uzmanı değilim ama otomobilden anlarım gözün gördüğünü anlayacak kadar da aklı başında biriyimdir.

Yanlis hatirlamiyorsam Opel Insignia bir ara segmentinin en sorunsuz modeli secilmisti (UK'deki bir arastirma olabilir) Ahanda kaynagimi buldum:

http://www.eurocarblog.com/post/3815/europes-most-reliable-car-the-opel-insignia

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Otomobilleri çok severim ve mümkün olduğunca memnun kalabileceğim değişik marka-modelleri alıp denemek isterim, şuan Astra J kullanıyorum önceki araçlarımdan biri 2007 Corolla ydı, geçtiğimiz cuma günü de yeni nesil Corolla ve Auris i inceledik.

Yanlis hatirlamiyorsam Opel Insignia bir ara segmentinin en sorunsuz modeli secilmisti (UK'deki bir arastirma olabilir) Ahanda kaynagimi buldum:

http://www.eurocarblog.com/post/3815/europes-most-reliable-car-the-opel-insignia

Astra J de öyle yüzde 96 sorunsuzluk ile birinci seçilmişti. Tabi uzun kullanımda ne olur bilemem. Bunlar 1-3 yıl arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Astra ayrıca Auto Motor Sport - Almanya nın yaptığı uzun dönem testinde sınıfındaki şimdiye kadarki en yüksek puanı almış, bunu bir editör tanıdığım bana dosya halinde atacaktı ama dergi ve tv çekimleri için bir süredir görüşemediğimizden askıda kaldı..

• quote:

Orijinalden alıntı: TheStig

Astra J de öyle yüzde 96 sorunsuzluk ile birinci seçilmişti. Tabi uzun kullanımda ne olur bilemem. Bunlar 1-3 yıl arası.

2011 Şubat tan bu yana 45.000 km dir sorundan da ziyade herhangi eskime emaresi bile olmadan aracı kullanmaya devam ediyorum.

Bir önceki aracım 2009 Focus ta çok ciddi olmasa da can sıkabilecek - ilerleyen zamanda yolda bırakabilecek ancak garanti ile ya da ufak işçilik bedelleriyle halledilen sorunlar olurdu.

Ondan bir önceki aracım 2007 Corolla da ise fabrikasyon senkromeç hatasıyla 3 ve 4. vites kullanılamayabiliyordu, bulanıklaşan cd ekranı, potluk yapan koltuk döşemeleri, silikleşen gri boyalı plastik dekor yüzeyleri, hassas boya aksamı, çok tıkırtı yapan iç mekanı ve zayıf sürüş kalitesiyle akılda servis kalitesi, klima ve kullanım kolaylığı dışında yer etmeyen bir araçtı..

• 96 toyota corolla gli
    95-96 opel vectra gt

sıfırları şimdi üretilse aynı yüz ile ben gider alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

96 toyota corolla gli
    95-96 opel vectra gt

96 Corolla projesinin baş mühendisi Lexus un da kalite sorumlusuydu; o Corolla lar kadar sevilen ve tasarımı, performansı ve sorunsuzluğuyla her anlamda çok başarılı bir Corolla daha üretilmedi ancak üretilemeyeceği anlamına da tabi ki gelmez.
  • Konu hortlaya hortlaya bir olmuş

Ben Opel'i tercih ederdim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

96 toyota corolla gli
    95-96 opel vectra gt

96 Corolla projesinin baş mühendisi Lexus un da kalite sorumlusuydu; o Corolla lar kadar sevilen ve tasarımı, performansı ve sorunsuzluğuyla her anlamda çok başarılı bir Corolla daha üretilmedi ancak üretilemeyeceği anlamına da tabi ki gelmez.

97 yılında babam ikinci el almıştı ozamanların teknolojisine göre devrim gibiydi sanki, araçla yüksek süratte en ufak tedirgin edici bir hisse kapılmazdınız. Fakat gel gelelim 3 ay sonra aracın direksiyon kutusundan kaynaklı ve değişmesine rağmen ardı ardına yaptığı aynı sorundan dolayı o araca 6 ay binip satmak zorunda kalmıştık. Yazık adamcağız ozamanlar şirkete giderken aracı servise bırakıp akşam almaktan sinir hastası olmuştu.

Bizde kaldığı toplam 6 ay boyunca 2 ay biz bindiysek 4 ay o bize binmişti. :)

Gel zaman git zaman bundan 4 yıl öncesine kadar Toyota fobisini sayemde yeni atabildi satış rekorları kıran ve bizim sorunsuz, efsane diye tabir ettiğimiz kasada ve markada bile böylesi şeyler olabiliyor. şimdi siz gelip bu satış rekorlarını babama anlatsanız anlamsızca yüzünüze bakar o yılları hatırlayıp söyledikleriniz(söylediklerimiz) i düşünüp susma hakkını kullanır.

Geçenler de toyota nın önünden geçerken yeni corolla ları 70bin tl na bırakıyorlarmış dedim, " beni kesseler vermem o parayı ona" dedi

• Tartışmasız Opel
  • »Wir« (Biz) meslektaşlarımızın ve yetkili satıcılarımızın heyecanı ve olumlu, pozitif yaklaşımı, müşterilerimize sağladığımız akıllı, şaşırtıcı ve yenilikçi ürünlerin gelişimi için mükemmel bir başlangıç noktası anlamına gelmektedir.

»leben« (yaşamak) kelimesi Opel’deki yüksek yaşama enerjisini bünyesinde barındırmaktadır. Opel’i tecrübe etmiş herhangi bir kişinin farklı pratik fonksiyonlar, heyecan verici yenilikler ve şaşırtıcı ve dinamik fonksiyonlar için bir gerekliliktir.

»Autos« (araçlar) hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiştir. Günlük hareketliliği daha basit ve rahat hale getirmek için, kendi tecrübelerimizi tüketicilerin tecrübesi ile bir araya getirdik.
  • Ben 10 yıllık COROLLA sahibi olarak bu karşılaştırmayı çok gülünç ve gereksiz buluyorum...Sorounun cevabı 2. elde mevcut...Aynı yıl, km, model emsal iki araba bu iki markada kaça satılıyor ?..Birisi .neden çok aranıyor ?...Kim ne isterse alıyor....Saygılarımla..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.