Şimdi Ara

Toyota Türkiye CEO'sundan ÖTV Zammı Açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt ÖTV artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bozkurt "Corolla 1.33, Auris 1.33, Yaris, Hilux modellerimizde hiç vergi artışı olmadı" dedi.

"TOYOTA COROLLA ,AURİS VE YARİS'TE ÖTV ARTIŞI YOK"

Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt ÖTV artışı ile şu görüşleri dile getirdi: "Kasım ayından Aralık ayına geçerken sektörümüzde çok farklı beklentiler vardı. Kurlarda önemli bir artış sözkonusuydu, bir miktar fiyat artışı zaten yapılacaktı. Bunun üzerine ÖTV düzenlemesi de gelince ortaya farklı bir sahne çıkmış oldu. Bu açıdan baktığımızda; "keşke bu dönem olmasaydı" dediğimiz bir gelişme. Ancak ben bu artışı yönetilebilir bir artış olarak görüyorum. Yeni düzenleme sektör genelinde ortalama yüzde 3,5 oranında artışa yol açtı. Ayrıca bu düzenleme yerli modellerin korunmaya çalışıldığı bir düzenleme olarak da görülebilir. Biz de marka olarak satışlarının %72'sinin yerli olduğu bir markayız. Bu değişimle birlikte bir grup modelimizde hiç etkilenme olmadı. Örnek vermek gerekirse; Corolla 1.33, Auris 1.33, Yaris, Hilux modellerimizde hiç vergi artışı olmadı. Diğer modellerimizde ise %3 artış oldu. Ayrıca, hibrit modelimizle ilgili teşviğin devam etmesi bizleri memnun etmektedir. Bu açıdan bakınca da, satışlarımızda bu yıl için büyük bir değişiklik olmasını beklemiyorum."

LÜKS SEGMENTTEN ORTA SEGMENTE GEÇİŞ YAŞANIR

Yeni ÖTV oranları ve kurlardaki artış ile birlikte lüks segmentteki modellerden orta segmentlere doğru bir yönelme yaşanacağını kaydeden Bozkurt şunları söyledi:
    "Aralık ayında toplam pazarda küçük bir düşüş de olabilir. Kur artışının fiyatlara aynı oranda yansıtılmaması yıl sonuna kadar otomobil satın alacaklara bir miktar avantaj sağlayacaktır. Ancak 1 Ocak'tan itibaren bugün yaşadığımız kur seviyesinin fiyatlara yansıması kaçınılmaz gözüküyor. Bu yıl Aralık fiyatları ile 2017 Ocak fiyatları arasında, kurlar bu seyrinde devam ederse, yüzde 8-10'a varan oranlarda bir fiyat farkı olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Yeni vergi düzenlemesinin yönetilmesi zor olabilecek tarafı ise, fiyata dayalı bir sistem olması. Önümüzdeki aylarda olası kur artışları nedeniyle fiyatlardaki artışlar, vergi dilimlerinde devamlı bir değişime yol açabilecektir. Bu değişikliklerin her ay vergi dairelerine ve otomobil firmalarına sistemlerini yeniden güncelleme anlamında iş yükü getirebilecektir. Vergi dairelerinin sistemlerinin buna hazırlıklı olup olmadığı gibi gibi soru işaretleri de var. Ama mutlaka bunun önlemi alınmıştır diye düşünüyoruz. Ayrıca müşteri açısından da her ay model/fiyat karşılaştırması konusunda da biraz zorluklar yaşanabilecektir. Ancak zaman içerisinde bu yeni sisteme de uyum sağlanacaktır. "

www.sabah.com.tr/otomobil/2016/11/25/toyota-ceosu-bozkurttan-otv-aciklamasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Meali:

Ötv kazığı girdi, biz de döviz kuru kazığını şimdilik geçirmedik ama elinizi çabuk tutun ocak ayında yüzde 10 geçireceğiz zammı. tükenmeden alın araçlarımızı
  • lüksden bunlara kayış olacağını düşündüklerine göre hayatta yılbaşı kampanyası falan beklemeyin arkadaşlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hep 50binlik araba alıyorum. Bana farkyapmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • açıklamaya gülsem mi kızsam mı karar veremedim. milletle alay ediyor,aklınca ötv ye rağmen şimdi alın yoksa ocakta daha da zam gelecek bunu da bulamayacaksınız diyor pişkince.ne desem bilemedim
  • Aslında diğer araçların da alacağı zamlar buradaki açıklamadan üç aşağı beş yukarı çıkarılabilir.

• Dün akşam eve gelince bu ötv ile ilgili gelişmeyi görünce afalladım. Ve yine dünden bu tarafa yorumları okuyorum sadece. Tepkili miyim? Evet, tepkili oluşumun en büyük nedeni ise 2012 yılından bu yana bu 3. kez ötv değişikliği. Her değişiklikte, her zamda ve her nasılsa yapılmasını zorunlu kılan nedenler açıklanmadan direkt olarak yapılmasının sebepleri açıklanması bir garip.

Bana gücenmeyin ama inanın devlete, hükümete kızıyoruz, tepkiliyiz ancak bu adamların da olayların bu noktaya gelmesinde pekala payı var. Herhangi bir markayı eleştirmek için söylemiyorum ancak yerli üretim yapan markaların fiyatlarına bakın, bir de ithal araçların fiyatlarına. Aralarında fark var mı? Kaldı ki o teşvik, bu destek derken bu markalar (ki bildiğim örnek var) zaten işçisine asgari ücreti neredeyse kendisi bile ödemiyor, sigortası da cabası. Peki fiyatların daha makul olması gerekmez mi?

Bunun adı serbest piyasa değil, bunun adı milletten aldığı desteği, kazıklayarak geri vermektir. Sonuçta alınan destekler, teşvikler vs. milletin parasıyla alınıyor fakat verilen cevap, fiyat bağlamında baktığımızda tatmin edici değil.

Ben, ithalat, ihracat işlerinden anlamam, kendi halinde oturduğum yerden aklıma gelen sorular ve bunlara kendimce verdiğim cevaplar var.

Elalemin Avrupa ülkesinden buraya ithal gelen araç, onca yolu tepip gelen aracın fiyatı ile burada (montaj dahi olsa ki tamamı değil) üretilen aracın fiyatının aynı olmasını aklım almıyor? Buradakilerin işleri rahat, depolama sorunu yok, üretim yılı sorunu yok. İthal gelen araçların ülkeye girişleri en erken 2 ay. Yani 2017 model araç sahibi olmak için şubat sonunu beklemek lazım (iyi ihtimalle), peki yerli üretimin bu dezavantajı var mı? Hayır. Gemiyle taşıması, oradan tırlarla bayilere nakili var mı? Hayır. Teşvik derken, detsek derken maliyet bağlamında artıları var mı? Evet.

E öyleyse, ben, biz neden yerli üretimi olan bu araçları daha uyguna alamıyoruz? Hani marka çeşitliliği rekabeti artırırdı? Hani bu çeşitlilikten tüketici fayda görürdü? Neden bu faydayı göremiyoruz? Neden bizim sözde yerli üreticiyi korumak ya da ithal tüketimi azaltmak amacıyla yapılan ötv zamlarından bir faydamız olmuyor?

Arkadaşlar, maalesef üzücü ama olan oldu bir kere. Bu saatten sonra bir şey değişeceğini sanmıyorum. İki seçenek var ya tüketim alışkanlığımızı değiştirip a bu dizel sesi çekilmezmiş deyip 1 sene sonra sıfır arabayı satmaya kalkışmayacağız, bundan sıkıldım şuna bir bakayım demiyeceğiz, 5 senesi dolan aracı hurda gözüyle bakmayacağız. "Hocam öyle yapan mı var? Bu fiyatlarla millet araba mı alabiliyor?" demeyin, var canım kardeşim, burada da gördüm, gündelik hayatımda da gördüm.

Evet ben de değiştirdim. 2008 yılında sıfır araba aldım fakat başına gelenlerden sebep soğudum arabadan, sattım. 2010 senesinde 2. el araç aldım, inat ettim borcu bitmeden satmayacağım diye ama maalesef masrafı beni bezdirdi ve yok pahasına sattım. Bunu aldım (sıfır, 2013 model), çözümsüz sorunu olmadıkça, masrafı beni bezdirmedikçe kullanabildiğim kadar kullanmaya devam. Ama öyle canım sıkıldı, sesi fazla, yakıtı fazla, kayışı değişecek, lastiği de var bunun gibi bahaneler aramadan kullanmaya devam. Bu, tüketim alışkanlığımızın değişmesi durumu veya...

Veya tercihlerimizi değiştireceğiz, bir ihtimal yerli üretimlerin daha çok tercih edilmesi belki de bu sık sık ağızlara sakız olan "ithal araç satışını azaltma procesinin" daha fazla bahane edilmesinin önüne geçer. Bu sadece bir ümit, bir düşünce.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman hıyar arabalara binelim! Oley! Ne sanıyor abi bunlar bizi? Tornadan çıkmış gibi birbirine benzeyen, kullanım keyfi sıfır olan, performansı yerlerde C sınıfı sıfır arabaya bineceğime, 6-7 yaşında 2.0 karakterli arabaya yarı fiyatına binerim lan. Batsın distribütör. Bana ne?

Toyota'da benim kalemim Gt86 var. O kaç para olmuş bilen var mı? Sıfır GT86 parasına 10 metrelik oldukça donanımlı; ama vasat kalitede olan Bavaria yelkenli satılıyor. Yelkenli dururken GT86 alan da hıyardır yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

O zaman hıyar arabalara binelim! Oley! Ne sanıyor abi bunlar bizi? Tornadan çıkmış gibi birbirine benzeyen, kullanım keyfi sıfır olan, performansı yerlerde C sınıfı sıfır arabaya bineceğime, 6-7 yaşında 2.0 karakterli arabaya yarı fiyatına binerim lan. Batsın distribütör. Bana ne?

Toyota'da benim kalemim Gt86 var. O kaç para olmuş bilen var mı? Sıfır GT86 parasına 10 metrelik oldukça donanımlı; ama vasat kalitede olan Bavaria yelkenli satılıyor. Yelkenli dururken GT86 alan da hıyardır yani.

Gt 86 ile 6. viteste yokusta aglarken ikibin tidiay sollar hevesin kacar.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

O zaman hıyar arabalara binelim! Oley! Ne sanıyor abi bunlar bizi? Tornadan çıkmış gibi birbirine benzeyen, kullanım keyfi sıfır olan, performansı yerlerde C sınıfı sıfır arabaya bineceğime, 6-7 yaşında 2.0 karakterli arabaya yarı fiyatına binerim lan. Batsın distribütör. Bana ne?

Gt 86 ile 6. viteste yokusta aglarken ikibin tidiay sollar hevesin kacar.

Mümkündür. Ancak Gt86'yı güç veya tork için isteyen kim? Kullanım keyfi. Hangi ikibin tidiay o keyfi verecekmiş? Belli bir performans bana yeter. Sonrasında aradığım safi keyif.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Atmosferik ve yan yan gitmek isteyen seve seve alır tidiay da kasinirsa ceker 3. vitese

• quote:

Atmosferik ve yan yan gitmek isteyen seve seve alır tidiay da kasinirsa ceker 3. vitese

Öyle deme! Tidiay chip atar, kara duman ata ata arayı açar (açamadı...)
  • quote:

quote:

Öyle deme! Tidiay chip atar, kara duman ata ata arayı açar (açamadı...)

190hepe ise çiple acar sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.