Şimdi Ara

TOYOTACILAR SÜNGERMİ,FIRÇAMI,YOKSA...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araçlarınızı neyle yıkıyorsunuz,malum yıkama esnasında çizikler meydana gelebiliyor.Sizce en iyi yıkama aracı nedir?herkez bildiği yıkama tekniklerini bu topic de yazabilirse çok güzel bilgi alışverişinde bulunabiliriz.bence mühim bir konu bu.Düşünsenize 0 km araç almışsınız pırıl pırıl nasıl kıyarsınız.Gerçi henüz ben 0 km almadım ama..

• http://forum.donanimhaber.com/m_12906871/tm.htm bu başlıkda iredelenmişti bu konu aslında.. ama toyotacı lar olarak burda da belirtebiliriz..

ben daha aracımı yıkamadım :) 2 hafta olcak alalı.. aracı büyük ihtimal zieabart tan aldığım süngerle kendim yıkıcam.. eğer kendim yıkayamazsam tanıdık yıkamacı var onlara süngerle yıkatıcam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: n2oforce

http://forum.donanimhaber.com/m_12906871/tm.htm bu başlıkda iredelenmişti bu konu aslında.. ama toyotacı lar olarak burda da belirtebiliriz..

ben daha aracımı yıkamadım :) 2 hafta olcak alalı.. aracı büyük ihtimal zieabart tan aldığım süngerle kendim yıkıcam.. eğer kendim yıkayamazsam tanıdık yıkamacı var onlara süngerle yıkatıcam..
    En garanti şekli süngerle yıkamak!

• quote:

Orijinalden alıntı: Fahreddin

En garanti şekli süngerle yıkamak!

Alıntıları Göster
    SÜngerle yıkamak en iyisi benim özel süngerlerim var bol bol suya batırarak yıkarım. Her yıkamdan sonra da süngerlerimi çamaşır makinasında 2 şer defa durulama ve sıkmadan geçiririm. Bu sayede içinde deterjan artıkları ve kum taneciği gibi kayır kumdan arındırımım. Eğer sünger dikkatli kullanılmaz sa fırçadan daha zaralı olabiliyor. delikli yapısından dolayı içine çok çabuk çamur kumvs.. yerleşiyor. İyice yıkanmalı her kullanımdan sonra. Aracı yıkarken de bolca kovaya batırın ki atsın üstündekileri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdemmani

SÜngerle yıkamak en iyisi benim özel süngerlerim var bol bol suya batırarak yıkarım. Her yıkamdan sonra da süngerlerimi çamaşır makinasında 2 şer defa durulama ve sıkmadan geçiririm. Bu sayede içinde deterjan artıkları ve kum taneciği gibi kayır kumdan arındırımım. Eğer sünger dikkatli kullanılmaz sa fırçadan daha zaralı olabiliyor. delikli yapısından dolayı içine çok çabuk çamur kumvs.. yerleşiyor. İyice yıkanmalı her kullanımdan sonra. Aracı yıkarken de bolca kovaya batırın ki atsın üstündekileri.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar kullandığınız sünger özel bir süngermi yoksa marketlerde satılan bildiğimiz klasik süngerlerdenmi.özel süngerse eğer nereden temin edebiliriz.

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_12906871/tm.htm bu başlıkda iredelenmişti bu konu aslında.. ama toyotacı lar olarak burda da belirtebiliriz..

@simo71
    quote:

Orjinalden alıntı: n2oforce

büyük ihtimal zieabart tan aldığım süngerle kendim yıkıcam..

süngerin ne kadar az delikli olursa o kadar iyi olur.. benim süngerde delikler küçük ve toz alma olasılığı içine çok az.. en azından daha büyük toz zerrelerini..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n2oforce -- 21 Mart 2007; 12:28:39 >

• quote:

@simo71
    quote:

Orjinalden alıntı: n2oforce

büyük ihtimal zieabart tan aldığım süngerle kendim yıkıcam..

süngerin ne kadar az delikli olursa o kadar iyi olur.. benim süngerde delikler küçük ve toz alma olasılığı içine çok az.. en azından daha büyük toz zerrelerini..

Alıntıları Göster
    hiç ellemem şu anda benimki yağmur altında yıkanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okis -- 22 Mart 2007; 21:56:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: okis

hiç ellemem şu anda benimki yağmur altında yıkanıyor

Alıntıları Göster
    Evet havalar böyle kapalı ve yağmurlu oldukça öyle özenerek yıkama zevkine pek varamıyacağız herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nisay50

Evet havalar böyle kapalı ve yağmurlu oldukça öyle özenerek yıkama zevkine pek varamıyacağız herhalde...

Alıntıları Göster
    en güzeli şimdi yeni fırçasız yıkama sistemleri çıktı , herangi bir fırçaya yada süngere gerek yok, aracı ilk durulamadan sonra bi ilaç püskürtülüyo üzerine ( yıkamacı ne olduğunu söylemişti ama unuttum ) hiç birşeye gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: simo71

Arkadaşlar kullandığınız sünger özel bir süngermi yoksa marketlerde satılan bildiğimiz klasik süngerlerdenmi.özel süngerse eğer nereden temin edebiliriz.

Alıntıları Göster
    sünger normal bulaşık süngeri deyil bu süngerleri sonax dan veya zebart tan alacaksın benim bildiyim ben sonax dan aldım çok güzel şampuanda ,silme bezide ,süngerde,sonax dan,silme bezide çok önemli , kolaygelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35cakrep35

sünger normal bulaşık süngeri deyil bu süngerleri sonax dan veya zebart tan alacaksın benim bildiyim ben sonax dan aldım çok güzel şampuanda ,silme bezide ,süngerde,sonax dan,silme bezide çok önemli , kolaygelsin

Alıntıları Göster
    Herhangi bir büyük markette araba yıkma süngerlerini bulabilirsiniz...
  • zor gelmezse süngerle yıka.
    benim araç henüz 300 km de ben süngerle yıkadım süper oluyor ama biraz zahmetli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOLPADAN

zor gelmezse süngerle yıka.
    benim araç henüz 300 km de ben süngerle yıkadım süper oluyor ama biraz zahmetli.
    nalburda inşaatçıların kullandığı süngerden al işini görür. yada bir polar parçası süper yıkıyor.
    özellikli bir sünger alıp boşuna çok para vermene gerek yok bence.......

• quote:

Orijinalden alıntı: KOLPADAN

nalburda inşaatçıların kullandığı süngerden al işini görür. yada bir polar parçası süper yıkıyor.
    özellikli bir sünger alıp boşuna çok para vermene gerek yok bence.......

Alıntıları Göster
    dostum nalburdan inşaat süngeri alırsan arabayı mahvedersin toyota ya hakaret edersin yani.
    temizlemekten ziyade adınız kirletiyorsun yaa
    marketlerden araba yıkama süngeri + araba şampuanı(ben portakal kokulu aldım süper) + birde güderi bir bez veya yüzde yüz koton olan bir bez al
    arabayı güzelce ıslat üst kirini akıt.sonraşampuanın kapağıyla iki kapat bir kova suya koy köpürt ve köpüğünü arabayı sünger yardımıyla yıkamaya başla. bittikten sonra arabayı suyla durula ve aldığın güderi veya yüzde yüz koton bez ile kurula
    işte dış temizlik diye ben buna derim

• quote:

Orijinalden alıntı: unloved

dostum nalburdan inşaat süngeri alırsan arabayı mahvedersin toyota ya hakaret edersin yani.
    temizlemekten ziyade adınız kirletiyorsun yaa
    marketlerden araba yıkama süngeri + araba şampuanı(ben portakal kokulu aldım süper) + birde güderi bir bez veya yüzde yüz koton olan bir bez al
    arabayı güzelce ıslat üst kirini akıt.sonraşampuanın kapağıyla iki kapat bir kova suya koy köpürt ve köpüğünü arabayı sünger yardımıyla yıkamaya başla. bittikten sonra arabayı suyla durula ve aldığın güderi veya yüzde yüz koton bez ile kurula
    işte dış temizlik diye ben buna derim

Alıntıları Göster
    en iyisi köpüklü yıkama hem ucuz hemde fırçasız pırıl pırıl 3 ytl verdimmi elimi kolumu ağrıtmadan pırıl pırıl oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: maktastur

en iyisi köpüklü yıkama hem ucuz hemde fırçasız pırıl pırıl 3 ytl verdimmi elimi kolumu ağrıtmadan pırıl pırıl oluyor

Alıntıları Göster
    slm kullanılan fırça sert olmazsa bi problem yok ben ilk zamanlar özellikle süngerle yıkatıyordum sonra baktım herkes fırçayla da daha modelli arabalrını bile yıkatıyor bende artık o kadar önemsemedim herhangi bişey de olmadı bugüne kadar zaten üzerine titredikçe başına olur olmadık şeyler geliyor biz çizilmesin diye fırçayla yıkatmadık itin birisi duran arabama vurmuş çizmiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: salih0306

slm kullanılan fırça sert olmazsa bi problem yok ben ilk zamanlar özellikle süngerle yıkatıyordum sonra baktım herkes fırçayla da daha modelli arabalrını bile yıkatıyor bende artık o kadar önemsemedim herhangi bişey de olmadı bugüne kadar zaten üzerine titredikçe başına olur olmadık şeyler geliyor biz çizilmesin diye fırçayla yıkatmadık itin birisi duran arabama vurmuş çizmiş...

Alıntıları Göster
    fırça çok zararlı arabanıza boya koruma yaptırırsanız hemen ikaz ederler fırça ile yıkamayın diye

• quote:

Orijinalden alıntı: toyyarisçi

fırça çok zararlı arabanıza boya koruma yaptırırsanız hemen ikaz ederler fırça ile yıkamayın diye

Alıntıları Göster
    yıkamacının başında durmazsanız fırçaya yıkanıyor çok da sakıncasını görmedim. Arabayı çizen dış etkenlerden daha zararsız.
    Kedi pençesi, kapı açma kolları altındaki tırnak izleri, kuş pisliği, park yerinde sürtme, çalı çırpı dal vs daha fazla çizer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

yıkamacının başında durmazsanız fırçaya yıkanıyor çok da sakıncasını görmedim. Arabayı çizen dış etkenlerden daha zararsız.
    Kedi pençesi, kapı açma kolları altındaki tırnak izleri, kuş pisliği, park yerinde sürtme, çalı çırpı dal vs daha fazla çizer.

Alıntıları Göster
    Sünger iyice temizlenmeden kullanılırsa fırçadan daha çok çizer....
  • quote:

Orijinalden alıntı: demir_mert

Sünger iyice temizlenmeden kullanılırsa fırçadan daha çok çizer....

Alıntıları Göster
    ben oto yıkamacıda süngeriz fırçasız yıkamada yıkatıyorum arabanın dışıı köpükle (ilaçlı cila) yıkatıyorum çokta memnunum yalnız jantlara fırça deymediği için jantlar temiz olmuyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.