Şimdi Ara

TOYOTANIN DİZEL MOTORLARDA KOMİK HP'LERİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
0
Favori
8.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    toyota rav4 : 2.2 150 hp 360 tork ort tüketim :5.8 lt

toyota avensis : 2.0 126 hp 310 tork ort tüketim: 5.2 lt

toyota corolla : 1.4 90 hp 205 tork ort tüketim :4.1 lt ( hadi bu kabul c sınıfı bir araç normal değer)

land cruiser prado:3.0 190 hp 420tork ort tüketim : 7.1 lt
    land cruiser v8 : 4.5 265 hp 650 tork ort tüketim : 10.2 lt

yeni hilux: 2.5 144 hp 343 tork ort tüketim : 7.3 lt

yeni hilux: 3.0 171 hp 360 tork ort tüketim : 8.6 lt

evet arkadaşlar bana 1.4 d-4d hariç hepsi komik geliyor cok düşük güçler üretiyor ,bunun sebebi nedir toyota dizel motorda hp üretme özürlüsümü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witchking34 -- 28 Ocak 2012; 20:27:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

d-4d lerle ilgili ;

toyota corolla : 1.4 140 hp 205 tork ort tüketim :4.1 lt ( hadi bu kabul c sınıfı bir araç normal değer)

evet arkadaşlar bana 1.4 d-4d hariç hepsi komik geliyor cok düşük güçler üretiyor ,bunun sebebi nedir toyota dizel motorda hp üretme özürlüsümü :)

nerde la öyle toyota corolla

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

d-4d lerle ilgili ;

toyota corolla : 1.4 140 hp 205 tork ort tüketim :4.1 lt ( hadi bu kabul c sınıfı bir araç normal değer)

nerde la öyle toyota corolla

allah allah 140 nerden cıkmıs düzeltiyorum :D

• dizel arabalarda zaten Hp düşük olur tork yüksek olur bence normal?!?!?!
  • Yalnız 2.0 motor dizel 125 hp olunca (en azından 140 hp olsa bari) komik oluyor.
    Bu gücü şu an 1.6 motordan veriyor bir çok marka (veya benzer gücü).
  • parayı verip araba alanların büyük kısmının gözde harfler h ve p ile alakası yok biliyosun dimi ?
    eski kasa kangoo alan abilere amcalara sor bakalım
    kaçı 1.5 diyecek
    kaçı 65hp diyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

parayı verip araba alanların büyük kısmının gözde harfler h ve p ile alakası yok biliyosun dimi ?
    kaçı 1.5 diyecek
    kaçı 65hp diyecek

+ 1
    İlk soru her zaman şu ;
    ne kadar yakıyor ?
    Sorunsuzluk faktörü de önemli tabi
    Gerisi halkımız için o kadar da önemli değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunları sadece rakam bazında tartışmak konu hakkında son derece sığ bilgi düzeyinde olur.

Benzinli motorda yapabildikleri ortada olan bir firmanın ,kendi konjeksiyonu yönünde geliştirmeler ve tercihler yapmaktadır ki onlarda tercihlerini hybrid yönünde kullanmış ve geliştirmişlerdir ki, burası yarış alanı değil ve fia hacim ve devir sınırı koyup kimseyi yarıştırmıyor.

İşin ilginç tarafı bu motorlar hakkında kendi kelimeleri ile tek şey anlat dense veya yapısal olarak bir kaç özelliği sorulsa nutku tutulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 28 Ocak 2012; 20:41:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Bunları sadece rakam bazında tartışmak konu hakkında son derece sığ bilgi düzeyinde olur.

Benzinli motorda yapabildikleri ortada olan bir firmanın ,kendi konjeksiyonu yönünde geliştirmeler ve tercihler yapmaktadır ki onlarda tercihlerini hybrid yönünde kullanmış ve geliştirmişlerdir ki, burası yarış alanı değil ve fia hacim ve devir sınırı koyup kimseyi yarıştırmıyor.

İşin ilginç tarafı bu motorlar hakkında kendi kelimeleri ile tek şey anlat dense veya yapısal olarak bir kaç özelliği sorulsa nutku tutulur.

Hemen hemen bunları yazmaya girmiştim. Ağzınıza sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: maivesiyah

quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

parayı verip araba alanların büyük kısmının gözde harfler h ve p ile alakası yok biliyosun dimi ?
    kaçı 1.5 diyecek
    kaçı 65hp diyecek

+ 1
    İlk soru her zaman şu ;
    ne kadar yakıyor ?
    Sorunsuzluk faktörü de önemli tabi
    Gerisi halkımız için o kadar da önemli değil

kadrandaki 220 olayına döndü bu hp tork işi
  • Bmw ile anlaşmasından sonra 1.6 130 hp üstü motorla yeni corolla gelecek sene yollarda olacak denildi. Ne kadar doğru bilemem ama böyle bi motorla corolla gelirse yine 1.liği bırakmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Bunları sadece rakam bazında tartışmak konu hakkında son derece sığ bilgi düzeyinde olur.

+1 Hybrid motorlardaki başarısından dolayı bmw ile ortak anlaşma imzalandı. Bi markayı karalamak veya yüceltmek motordaki hp ve tork rakamlarıyla alakalı oldu bizim forumda.

Bi motordan yüksek güç almak sorun değil o gücü müşteriye sıkıntısız ulaştırmak.

• Bence de değerler düşük ama biz herşeyi bizim memlekete göre ölçeklendiriyoruz.

Vay efendim niye bu herifler 1.6 dizel çıkartmazlar, vay efendim bu motora niye tüp takılmaz, vay efendim niye 1.999 cc değil de 2.100 cc.

Vay ki ne vay!
  • quote:

d-4d lerle ilgili ;

toyota corolla : 1.4 90 hp 205 tork ort tüketim :4.1 lt ( hadi bu kabul c sınıfı bir araç normal değer)

hp si düşük ama teknik verileri başarılı değil mi? 126 hplik avensis 140 150hp lik rakiplerinden hem performans olarak hem tüketim olarak kötü değil. 9.7 sn 5.2lt tüketim. Bence asıl başarı bu.

• 2013 te yeni dizel Auris 1.6 130 hp ile Avrupa'da satılacak o zaman Toyota kral olur Buraya da geldiğinde millet kuyruğa girer.

Ben de diğer markaların komikliklerini yazayım:

Toyota Camry Hybrid kaputunun altındaki sadece elektrikli motorun gücü 140 hp ve 270 n/m tork üretebiliyor.

Mercedes S - Klassse de S400 Hybrid yani, elektrik motorunun gücü sadece 20 hp

Sonuç 1: Her markanın AR-GE si farklı alanlara eğilim gösteriyor.

Sonuç 2 : BMW Toyota dan hybrid teknolojisi alıyor, Toyota'ya dizel motor veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 28 Ocak 2012; 21:01:15 >
  • quote:

d-4d lerle ilgili ;

benim aracım 2006 toyota hilüx adventure 105 hp 340 nm tork ve araç çok geniş bir devir bandında maksimum torkunu vermeye başlıyor vede sınıfının en az yakan aracı hiç drag yapma gibi bir düşüncem olmadı, vede arazide yapabildikleri mükemmel diyebilirim bence bu bir özür degil bilakis başarıdır, benim anlayamadığım bu anlamsız güç takıntısı velevki dizel araçlarda sanki alıp yarış pistine çıkacak herkes dizel araçtan beklenti nedir az yakıt tüketmesi, vede bu işi bence toyota dizeller çok güzel beceriyorlar, saygılar

• Amiyane tabirle Toyota dizeli iplemiyor
  • Toyotanın beygirleri gizlidir hiçbir katalogda veya dynometre cihazlarında göremez,tespit edemezsiniz zor anlarınızda ortaya çıkar ve görevini yapar.
  • vw 2.0 dizel motordan 180 ps güç veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

vw 2.0 dizel motordan 180 ps güç veriyor

ne kadar yakıyor ve motor ömrü nekadar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.