Şimdi Ara

Toz sensörde mi lenste mi?Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğraflarda kenar kısımlarda(özellikle sol üstte) kirler çıkıyordu.Sensör toz sökme özelliğini kullandım işe yaramadı ,elle temizlemeye geçtim sensörde hiç kir toz gözükmüyordu yinede pompa ile hava püskürttüm ama işe yaramadı.Araştırırken sensördeki tozun vizörde görülemeyeceği yazıyordu bende gökyüzünde denedim, bakınca çok net fotoğrafta olan kısımlarla aynı yerlerde tozlar gözüküyor.
    Toz makinanın hangi kısmında olabilir veya lenste mi nasıl anlarım.
    Toz sensörde mi lenste mi?Yardım

• Benim hatam dikkatli okumadım yazdıklarınızı. Eğer vizörden baktığınızda tozlar görüyorsanız muhtemelen aynada da bir sıkıntı var ancak bu sadece vizörden baktığınızda sizi rahatsız eder. Sensörü temizledim demişsiniz pek etkili olmamış olabilir bu yöntemler. Emin olmamakla birlikte vizörden baktığınızda gördüğünüz tozlar fotoğrafa yansımaz, lens ve sensör kirliliği fotoğrafa yansır diye biliyorum, aynayı da zarar vermeyecek şekilde temizlemekte fayda var. Lens kirliğinden emin olmak için eğer imkanınız varsa lens değiştirip fotoğraflar çekin ve kontrol edin, birkaç gösterge var altta paylaşacağım adreste sayfayı türkçe'ye çevirerek neler olup bittiğine dair bir şeyler oluşabilir kafanızda, oyum sensör kirliliğine

Umarım iş görür;
    https://photographylife.com/how-to-spot-dust-on-your-dslr-sensor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 2 Ağustos 2018; 17:2:57 >

• Köşelerde yoğunlaştığına göre lekeler sanki lenste gibi. Bu kadar yoğun kir, eğer lenste ise lensi söküp ışığa tuttuğuzda görünür. Hatta ön mercekte olma ihtimali çok yüksek.
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle yazı çok faydalı oldu teşekkür ederim.Yazıdan sonraki düşüncem muhtemelen hem ayna da hem de sensörde toz var ,aynadaki önemli değil, sensördekide pompa ile gitmiyor demek ki, temizleme çubuklarından alıp temizlemeye deneyeceğim.Bu arada elimde sağlam lens olmadığı için deneme yapamadım ama yazıdaki sensör tozu örnekleri ile benim fotoğraflarımdaki örnekler birebir zaten.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Kafam karıştı şimdi toz sensörde diyordum, hocam üstte ki mesajda bir yabancı konu var orada lenste olan kirler de fotoğraf çok farklı çıkıyor benimkiler gibi değil.Sökmek derken makinadan mı sökmek yoksa vidalarını mı açmayı kastettiniz?
  • Kurt_Kaya kullanıcısına yanıt
    Karışmasın, önce lensi bir kontrol et, gözle görünür bir şey var mı? Sonra tek seçenek sensör kalıyor zaten....
    lens temiz hocam , toz sensörde demek ki ,sensör temizleme çubukları temizlemek için yeterli olur mu?
  • Kalitesinden eminsen olur ama özel sıvısı olan kitler sanki senin kirde daha etkili olur gibi
    https://www.n11.com/arama?q=sens%C3%B6r+temizleme
    teşekkürler hocam,
  • Tozlar sensörde gibi görünüyor, eğer sensörün toz giderme özelliği işe yaramadıysa elle temizlemek yerine yakınsanız Hayyam'a götürüp temizletin, bazı dükkanlar ücretsiz temizliyor.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Bursa'da olduğum için kargoyla gönderip kargocuların insafına kalmaktansa kendim temizleyecem hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.