Şimdi Ara

Tp Link Archer MR600 4G Router Data Sim Kart Hız Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
45
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, oturduğum yerde kablolu internet altyapı problemi yaşadığım için Türk Telekom dan data sim kart alarak sim kart destekli TP Link archer mr600 model router'da kullanıyorum.

Bunun dışında telefonumda kullandığım sim kart da Türk telefoma ait. Telefondan hız testi yaptığımda 100mb hızları görürken router ın sağladığı ağa bağlanıp hız testi yaptığımda 10mb i zor görüyorum. İşin garip tarafı router a taktığım data sim kartını telefonuma taktığımda 100mb hızları görebiliyorum. Demem o ki router hız düşürüyor. Router cat6 eth kablo ile pc başladığımda da hız düşük yani sadece kablosuzda değil kablolu bağlantıda da durum aynı. Router in hız düşürme durumunu nasıl aşabilirim ? Bana bu konuda deneyim sahibi ya da bir fikri olan arkadaşlar destek olabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismlkoocc -- 22 Ekim 2024; 23:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3g HSPA modunda olabilir misin? router'da only 4g modunu seçtin mi?

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Selamlar, cevap için teşekkürler. Modem arayüzünden kontrol ettiğimde ağ ayarlarında sıkıntı göremedim, bahsettiğiniz gibi only 4g seçili görünüyor

• ismlkoocc İ kullanıcısına yanıt

bant seçimini elle yapmayı dene. bant 7 ve 3 hız artışı yapabilir. 100 alırken hangi bantta görebiliyor musun?

• MR600 Cat6 bir dahili modem. Yani çift frekans/taşıyıcı birleştirme var.

Telefonun modelini bilmemekle birlikte günümüzde Cat20 Cat21 destekleyen telefonlar var. Yani 5-6 frekansa kadar filan birleştirebiliyor. Bu da daha fazla hız almana olanak sağlıyor.

Kullanmasanızda Keenetic makaleleri güzel bilgiler sağlar.

"Many modern smartphones have a built-in 4G modem up to cat.20, i.e. they are able to aggregate up to 5 carriers. If during a speed test your smartphone shows higher speeds than the router with the same SIM card, this is most likely due to the higher number of frequencies in the aggregation."

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.