HX520 ve Aginet MX30 modeli mesh ürünleri tam uyumlu mesh cihazdır. |
TP-LINK EX530v superonline fiber yeni modem mi geliyor ? (7. sayfa)

-
-
güvenli değil uyarısı https sertifikası olmadığı için tarayıcınız veriyor bu uyarıyı, göz ardı edebilirsiniz.
bu ürünün mobil uygulaması Aginet APP, tether uygulaması bazı özel ürünler için.
-
Deco X50'de easymesh desteği yok. Deco ürünleri sadece Deco ürünlerle kullanabileceğimizi söylüyorlar
-
-
Merhaba Arkadaşlar,
Modemim ex530v 1000 mb superonline internet bağlı
modem yanından kablolu kablosuz 900 mb civarlarında internet alıyorum,
Evim dubleks modem alt katta bilgisayarım üst katta evin tüm noktalarında internet çekiyor fakat bilgisayardan 300 mb civarı internet alıyorum
pcde kullandığım usb adaptör "Asus USB-AC58 1300 Mbps Kablosuz" 3 çekiyor gösteriyor
internet hızımı yükseltmek adına farklı farklı markalardan ax3000 pci wifi kartları aldım denedim saçma bi şekilde full çekmesine rağmen 10-20 mb internet hız alabildim aynı şekilde tplink usb adaptorler aldım daha üstün olduğunu düşündüğüm hiç biri asus kadar hız vermedi,
modem bilgisayarın tam altında alt katta aynı köşede bulunmakta
hızımı yükseltmek için düşündüğüm yöntemler;
- yöntem bulabilirsem @nikelcan önerdiği gibi 1 adet HX520 ve Aginet MX30 bu cihazdan alıp pc yanına üst kata koyup bilgisayara kabloyla bağlanmak
- yöntem ise 2 adet deco m4 alıp 1 adet kabloluyla modemin yanına yerleştirmek 1 adet pc yanına yerleştirip bilgisayara kabloyla bağlanmak
- yöntem ise TP-Link RE700X veya daha uygun önerdiğiniz bi cihaz bilgisayar yanına koyup kablosuz bağlantıyı güçlendirip bilgisayara yine kabloyla bağlamak
- en son en maliyetli yöntem 2 adet deco x10 alıp 1 adet kabloluyla modemin yanına yerleştirmek 1 adet pc yanına yerleştirip bilgisayara kabloyla bağlanmak
hızımı 1000 mb en hızlı şekilde nasıl alırım yardımcı olurmusunuz
ek merak edenler için;
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=431b75bf-a0ab-4c6f-8d38-8ce3c08f2a98
Asus USB-AC58 1300 Mbps Kablosuz üst kat verisi
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=d16e8162-e927-47da-96ed-0e42c0ce8617
üst kat aynı yerden iphone 11 verisi
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=e5d7cd3f-180d-47a6-838a-1d293774720a
alt kat modem yanı bufferbloat verisi iphone 11 ile ölçüldü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6r0 -- 1 Mart 2025; 2:43:21 >
-
1000 mbps fiber,Keenetic hopper/ex530v vs farklı routerler test ediyorum.Keenetic hopper/ex530v ana router salonda. Wifi 6 cihaz olarak iphone 13 var. Diğer cihazlar wifi 5 ve 2,4 ghz.
Notebook wifi kartı 2,4 ghz yan oda da xiamio wifi 6 ax1800 2.router var, kablosuz 100 mbps alıyorum.
Kablolu modemin yanında 930 mbps,kablosuz iphone 13 ile en fazla 800 mbps alabildim.
Yan odaki pc,android cihazlarımda kablolu/kablosuz en yüksek hızları alabilmek için usb adaptör ve deco mesh cihazları bakıyorum.Ama performansları pek iyi değil sanırım.Onun yerine 2.routeri noteboğu,android cihazıma kablolu bağladım.Routere göre 650-800 mbps hızları alıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 1 Mart 2025; 6:15:22 > -
modemi engellerden yani misal duvardan kesinlikle uzak tutacaksın. masa üstünde de tutma. modem olmasa bile buna bağlayacağın bir extender'ı bir nevi aplik gibi kullanmanı öneriyorum. zaten deneme yapınca, sinyal gücü ve bağlantı kalitesi farkını görür, buna göre hareket edersin. dediğim gibi bu modem olur veya modeme kablo ile bağlayacağın başka bir cihazı konumlandırmak olur sana kalmış. kesin olan bir şey var, test yaparak en iyi konumlandırma ve frekans, kanal seçimini bulman gerektiğidir. yerde de konumlandırma. modemin antenlerini dikkate alırsak eğer, o modemi yatay kullanacak olman, aşağı kat için bence daha faydalı olacaktır. yani x-y ekseni aşağı ve yukarı gelecek şekilde konumlandırmak. iki faktör var. biri sinyal gücü, diğeri de sinyal kalitesi. sinyal %95 gibi güçlüyken bağlantı kalitesi %75 de olabilir.
burada yapılacak olan şey dediğim gibi konumlandırma, frekans ve kanallar ile oynamak. kablolu bağlantı gibi olamayacağı için çok da zaman harcamaya gerek yok.
-
merhaba aldığım -68 dBm mevcut ex530 dan aldığım kanalıda kendim ayarladım 40 müsait gibi görünüyordu
üst kat verileri bunlar
-
5GHz mi bu? kötü bir değer. -60'a yaklaştır bir şekilde. en azından daha istikrarlı bağlantı olur. 500'ü felan da bulursun.. hatta üstüne çıkabilirsen, -50'ye yaklaşsan istediğin neticeye çok yaklaşırsın, uğraşmana da gerek kalmaz da nasıl yapacaksın.
kablosuz ayarını ayarını otomatikte tut. sabit kaldığında, otomatikten çıkar ve gördüğün ayarları manuel olarak sabitle. sonra tekrar kullanımda ara sıra değerlendirirsin..
-
Mercusys Halo H50G(2-pack), AC1900Mbps, Dual-Band
aldım arkadaşlar performans rezalet ötesi
modemin yanına kablolu taktığım bile 1000 mb interneti 500 mb düşürüyor
bi test yapma şansım oldu wifi6e li bi laptopla pcnin olduğu kısımdan modeme direk bağlantı 750 mb leri görmekte
mesh ile bağlantı 272 mb
sanırım bana iyi bir wifi 6 usb dungle bile işimi çözecek gibi duruyor,
veya wifi 6 mesh sistemi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6r0 -- 5 Mart 2025; 1:12:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X