Şimdi Ara

TP Link modemler nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
25.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ucuz ve büyük antenli olduğu için kablosuz 8901G modelini almak istiyorum bilgisi olan var mı iyi midir?

• Aynı sorunun cevabını bende merak etmekteyim. Üzerinde 5dBi lik anten bulunuyor.

Özellikle de Airties RT211 ile sinyal çekim mesafesini karşılaştırma fırsatı olanlar var mı?
    RT211 de ise 2 adet daha küçük boyutta anten var.
  • antensiz olanı gayet güzel. üstelik fiyatı da ucuz.. sadece 29,9 TL reklam geçidi gibi oldu..
  • Tplink modem arayüzü Linksys ile aynıdır farkı türkçe arayüz özelliğidir. Ayrıca ucuz olması rakiplerine göre çalışma performans özelliği yönünden iyidir. İçerik filitreleme özelliği zayıftır.bunun dışında tavsiye edebileceğim modemdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemtasarim

Tplink modem arayüzü Linksys ile aynıdır farkı türkçe arayüz özelliğidir. Ayrıca ucuz olması rakiplerine göre çalışma performans özelliği yönünden iyidir. İçerik filitreleme özelliği zayıftır.bunun dışında tavsiye edebileceğim modemdir.

biraz hort gibi oldu ama bu modemden almayı bende düşünüyorum kablosuz 4 girişli olanlardan. genel olarak birkaç sorum var

içerikli filitreleme özelliği nedir?
    türkiyenin heryerinde kopmalar varda (ttnet sağolsun) modemden kaynaklı kopma ısınma vb problemler yaşıyomusunuz?
    antenleri en azından kaç dB lik olmalıki 2 kat üstteki kişi kullanabilsin?( yani mümkün olduğunda az kayıpla) ve bu antenler ortalama kaça patlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arseniCem -- 21 Mart 2010; 0:01:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

biraz hort gibi oldu ama bu modemden almayı bende düşünüyorum kablosuz 4 girişli olanlardan. genel olarak birkaç sorum var

içerikli filitreleme özelliği nedir?
    türkiyenin heryerinde kopmalar varda (ttnet sağolsun) modemden kaynaklı kopma ısınma vb problemler yaşıyomusunuz?
    antenleri en azından kaç dB lik olmalıki 2 kat üstteki kişi kullanabilsin?( yani mümkün olduğunda az kayıpla) ve bu antenler ortalama kaça patlar?

Yaklaşık 5 aydır W8901G modelini kullanıyorum şu zamana kadar kopma ve ısınma gibi hiç bir sorunla karşılaşmadım.5dBi anteni var, kapsama alanı oldukça iyi evin her yerinden sorunsuz bağlanıyorum, sanırım ürünle gelen kablosuz anten işinizi görür.
  • gerçekten ucuz modemler üreten bi marka o yüzden insanın aklına takılmıyo değil :D ama yinede çok sorun çıkarttığını duymadım bende alınabilitesi olan bi modem.. sonuç olarak gönüllerde rt211 yatar ama ceplerde tplinktir diyeibliriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TP LİN MODEMLER ÇOK KALİTELİ TAVSİYE EDERİM ANKARA KULE TEKNOLOJİ DEN TEK PORTLU KABLOLU MODEMİ 40 TL DEN ALDIM YAKLAŞIK 7 AYDIR KULLANIYORUM MEMNUNUM KULE TEKNOLOJİ NİN ADRESİNİ VEREYİM BİLGİ ALABİLİRSİNİZ İZMİR 1.CADDE IHLAMUR SOKAK NO 12/C KIZILAY
  • Gayet kaliteli. 1-2 ay açık bıraktığım zamanlar oluyor tarihi sıfırlayıp kontrol ediyorum ne kapanma ne restart. Çekim gücüde oldukça iyi 3 kalın duvar arkasından 3-4 çubuk çekiyor. Saatlerce dosya indiriyorum ısınmıyorda meret.
  • şuan % 16 indirimi bulunmakta olan ; ''Tp-Link TD-W8901G 4 Port 54 Mbps Kablosuz ADSL2+ Modem + Trend Micro Internet Security 2010 '' modemi sipariş vermiş durumdayım , daha önce rt 211 kullanmıştım memnundum kablo net'e geçince sattım.. bu modemdende memnun kalacagımı umuyorum ..

• bu 2 model düşünüyordum. Eve yeni kablonet bağlanacak. Laptopla kullanacağım.
    Siz rt 211 i kablonete geçince satmışsınız, özel bir nedeni var mı? Yukarıdaki Airtiesi (5440) ve RT211 i hiç mi düşünmemeliyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayfer55

bu 2 model düşünüyordum. Eve yeni kablonet bağlanacak. Laptopla kullanacağım.
    Siz rt 211 i kablonete geçince satmışsınız, özel bir nedeni var mı? Yukarıdaki Airtiesi (5440) ve RT211 i hiç mi düşünmemeliyim?

Eğer size bağlanacak kablonet, kabloTV yanında sunulan internet erişim sistemi ise (yani hizmeti Türksat A.Ş.'den alacaksanız) siz yukarıdaki bu 2 modemi veya herhangibir ADSL modemi kullanamazsınız. Kablonet için kullanılabilecek modemler tamamen farklıdır. Bu sistem "uydunet" olarak da bilinmektedir...

Bakınız:

1)

veya daha genişletilmiş listede:

2)
    www.hepsiburada.com
    En Ucuz ve Kaliteli Uydunet Modem Modelleri
    http://www.hepsiburada.com/liste/uydunet-modemler/department.aspx?CategoryId=3009802

veya bir diğer alternatif (Vatan'dan):

3)
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=NETDSL&br=NETMASTER

veya daha genişletilmiş listede:

4)
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=NETDSL&k3=Kablo%20Modemler

Dizüstüyle kullanacağınıza göre "kablosuz" modellerden birisini seçmenizde fayda var. Veya kablonet (kablolu) modem + kablosuz router/access point seçeneklerinden birisini.

• Ya çok sağolun nasılda uğraşmışsınız. Dün sabahtan beri modem araştırırken sizin çok yorumlarınızı okumuştum, tabii çoğu beni aşan şeyler ama :)
    Tam da sizin dediğiniz gibi, modemi benden kablo tv ücretsiz kampanyalı uydunet bağlanacak pazartesi. Ve şimdi yine kafam karıştı.
    Bir kez daha size zahmet versem inanın hiç anlamıyorum çünkü. 100-150 arası olabilir, vatandan olursa bizzat alma şansım var, hepsiburadayı beklememiş olurum, ama fiyatta hepsiburada karlıysa (mesela %42 indirimli olan Netmaster N Hızlı Uydunet Paketi 802.11n-300 Mbps modeli - 145 TL... ) gerekirse beklerim, bunu mu alsam. Birkaç gün fazladan internetsizlik olmazsa olmazım değil, ama olunca da sorunsuz ve hızlı olsun isterim. Oturma odasıyla salonda (aralarında 2 küçük oda var) kullanacağım.

(Veya kablonet (kablolu) modem + kablosuz router/access point seçeneklerinden birisini) demişsiniz bir de. Bu yöntem daha mı hızlı/yavaş - zahmetli/zahmetsiz - pahalı/ucuz dur? Çok sordum galiba...
    Çok teşekkür ederim uğraşınız için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayfer55 -- 25 Kasım 2010; 11:00:12 >

• @ayfer55

Dostum; ister ADSL ister kablonet/uydunet türü internet erişimlerinde kullanılan kablosuz modemlerin performansı (halk diliyle "çekebilirliği") tam olarak ölçülüp biçilemeyecek bir konu.
    Aynı kablosuz modemi siz evindizde kullanır memnun kalırsınız, ben evimde kullanır senin kadar (veya hiç) memnun kalmam. Bunun öyle bir garantisi yok, maalesef.

Evinde modemi konuşlandıracağınız yer herhalde salon, sonra arada iki küçük odanın ardındaki oturma odası da 2. kullanım bölgen. Eğer modemin anteni ile o arka odanın ortası arasındaki mesafe 10 metre civarındaysa ve aradaki duvarlar da çok kalın olmayan yığma (tuğla) duvarlarsa zannederim Netmaster'in kablosuz modemleri sizin işinizi görür. (Ben sadece ADSL kullanıcısı olduğumdan o Netmaster'lardan hiç denediğim olmadı...) Dikkat edilmesi gereken konu salonda modemi öyle kuytu-köşe bir yere değil de mümkün olduğunca ortalarda bir yere ve olabildiğince yükseğe koyabilmeniz. Şimdi biraz abartarak söylüyorum; modemi salonun ortasındaki avizenin oraya ve onun bir metre kadar altına "asabilseniz" en ideali olurdu.

Verebildiğim linklerde, kablolu (kablonet/uydunet) modem + kablosuz access point (=erişim noktası) hazır paket seçeneklerinde yer alan kablosuz AP'ler 54 mbps'lik en temel (ve şimdilerde en "ilkel") modellerdir. Tabii kablosuz AP'nun ne olursa olsun kablolu kablonet/uydunet modemine bir ara Ethernet kablosuyla bağlanacağını da unutmayın.

Ben olsam, kumarımı oynar o kablosuz Netmaster modemi alırdım. Arka odada ciddi bir çekim sorunu (düşüklüğü) ortaya çıkarsa da ne yapıp yapıp oraya aradan bir thernet kablosu geçirir ve arka odaya da kablosuz bir AP (AirTies AP-302 gibi...) koyardım; illa ki arka odada kablosuz bağlantıyla çalışmak için.

Bu arada: önerdiğim Netmaster kablosuz uydunet modem, aynı zamanda router özellikli; bu nedenle arka odada ilave bir AP kullanılacaksa bile onun router özelliği olması gerekmiyor. Ancak bu Netmaster modem de 54 mbps'lik bir tasarım. Zaten gözüktüğü kadarıyla bu tür modemlerin 150 mbps/300 mbps'lik versiyonları da en azından şimdilik yok..

Bilginize...

• Bu "halk diliyle" verdiğiniz cevap için teşekkür ediyorum,
    Odalar arası mesafe tahmin ettiğiniz gibi 10 mt:), kullanılacak merkez oda, oturma odası (salonda sigara yasağı var ), nadiren salonda kullanılacak
    Yarın Vatana gidip, oradan önerdiğiniz 4 seçenekten şu ikisinden birini alacağım,

Netmaster CBW-700V 4 Port Voip Kablosuz Router Kablo uydunet Modem (bağlantı hızı 54 mbps)-178 TL

LINKSYS
    150MBPS KABLOSUZ-N UYDUNET KABLO MODEM KİTİ (bağlantı hızı 150 mbps)-154 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayfer55 -- 26 Kasım 2010; 11:14:21 >
  • Tp-link ucuza iyi işler çıkaran tamdaa bütçeye göre bir markadır ve iyidir.
    Herhangibir kopma vs yaşamazsınız problem yaşayacağınızı sanmam.
    Lakiin wiraless anten vs. işleri biraz zayıf. yani 8 dbi anteni 5 ayarında oluyor. Bunu göz önünde bulundurmak lazım.
    Saygılar
  • Konuyu hortlatayım dedim.
    2 yıl kadar Tp-Link TD-W8901G 4 Port 54 Mbps Kablosuz ADSL2 modem kullandım. 1 ay önce sebepsiz restart yapmaya başladı. Bazen çalışıyor, ancak başladığında ne yaparsan yap, internete bağlanıp 10 sn sonra restart ediyor. Kısacası bozuldu. Belki internet ile alakalı değildir bilemiyorum. Bunun dışında bir şikayetim olmadı.
  • tp-link in modelleri hem kaliteli hem de fiyatlarını özellikle diğer markaların muadili modellerine göre fazlasıyla hakeden ürünlerdir ve birçoğundan üstündür bana göre
  • bende bu hafta bir tane 8901g modelinden almayı düşünüyorum
  • Tek cevap: Uzak durun! İki adet Tp link modem aldım. Şunu anladım. Her zaman markalı modem alın. Bir de Aztech markası. İkisi de beş para etmez. Çin'in uydurma markaları. Çıkış güçleri daha düşük olduğu izlenimi uyandırıyor. Arkadaşlar bir de şöyle bir durum söz konusu. Parası ucuz olan her zaman kötüdür. Bu sonuç değişmez. Gidin üç kuruş fazla verin markalı ürün alın. Ben 5 kiloluk balyozla bir adet Tplink parçaladım. Artık beni o raddeye getirdi ki siz düşünün...Kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.