Şimdi Ara

TP-Link TD-W8970 Ürün İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
7
Favori
26.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus dsl n12e modelini satın almıştım ama asusun kendi sitesindeki firmware i yükleyince cihaz elimizde kaldı, bu olay beni asustan soğuttu, bugün mormani.com dan bu ürünü kargo dahil 150 liraya sipariş ettim, inşallah memnun kalırız.
    3 anten, ağ içi transferler için gigabit port ve şık tasarımı nedeniyle tercih ettim.
  • Modemim geldi gerçekten şık bir modem.

Arayüz ingilizce olmasına rağmen 10 saniyede ayarlarını yaptım hemen internete bağlandı.

Ping sürem 2-3 ms düştü, önceden türkiye içinde ping çektiğimde 31-32 ms cevap alırken bu modem ile 29 ms cevap alıyorum aynı noktaya.

Çekim gücü çok iyi, telefonu aldım wifisini açtım 3 duvar öteye gittim evin en ucuna halen yüzde 50 sinyal seviyesi ile çekiyor, ki telefon wifi alıcısı bilgisayar wifisi kadar iyi değildir.

Çok fazla içeriğin olduğu büyük boyutlu sitelere girerken pinglerim çok yükselir bağlantı yavaşlar sitenin açılışıda ağırlaşırdı, bu modemle o problemde kayboldu, youtubedaki videoları biraz yüklenip durma olayı ortadan kalktı, internet gerçekten seri bir hale geldi, lokal ağda 2 adet gbit porta sahip bilgisayar arasında yaptığım dosya transferinde 85-88 mb/s hızları gördüm.

Henüz disk takıp medya oynatma olayını denemedim, modem gerçekten parasını hak ediyor.

Ayrıca bir teşekkürde mormani.com a gelsin, hızlı teslimat olmamasına rağmen hemen ertesi gün kargoya verildi ürünüm, sipariş aşamasında yazdığım maillerede hızlıca dönüş yaptılar, yalnız ürünü kendi kutusuyla yollamışlar ekstra bir kutu içine koysalardı daha güzel olurdu tabi.

TP-Link TD-W8970 Ürün İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 2 Ağustos 2013; 22:46:42 >

• Modemi alalı 17-18 gün oldu, kutudan çıkarıp taktığım gibi halen kesintisiz çalışıyor.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun bende hala bakınıyorum vakit bulup üzerine düşemedim. Memnun görünüyorsunuz demekki doğru tercih diye düşünüyorum.
  • btd_1923 kullanıcısına yanıt
    Çok iyi fiyat bende baktım ama 161,00 TL altında fiyat bulamadı site.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C3NGiZkH4N

Çok iyi fiyat bende baktım ama 161,00 TL altında fiyat bulamadı site.

http://www.webdenal.com/tp-link-td-w8970_584967.html?ref=akakce&v=1.18.8 --- 137 tl + 10 kargo ücreti var.

http://www.mormani.com/tplink-tdw8970-300mbps-4port-gigabit-kablosuz-adsl2-modem-router/p_191282/ ----- 146 tl +7 tl kargo ücreti vardı sanırım.

Ben mormaniden almıştım.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim güvenilirmi sizce bu siteleri hiç duymadım daha evvel. Ayrıca modem hakkında düşüncelerinizi paylaşırmısınız rica etsem eksi ve artı olarak.
  • quote:

Teşekkür ederim güvenilirmi sizce bu siteleri hiç duymadım daha evvel. Ayrıca modem hakkında düşüncelerinizi paylaşırmısınız rica etsem eksi ve artı olarak.

Güvenilir siteler ikiside.

Modem hakkında yorumlarımı üste mesajda yazmıştım.
  • Arkadaslar ilk network ayar sirasinda son asamada router ayarlari onaylanmadi gibi bir hata aliyorum yardimci olabilir misiniz?? Kullanici adi ve sifrem dogru eminim. Bir onceki modemin duzgun calisiyor. Yeni modemde ilk setupdan once herhangi baska bir sey yapmam gerekiyor mu??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışma modu farklı ayarlı olabilir mi?

3 mod var çünkü adsl modem router, 3g modu ve wireless router.

Operation mode başlığı altında, sorun devam ederse bi resetleyin modemi arkasından.
  • Benim alış fiyatlarımın düşük olması normal arkadaşlar distribütörden alıyorum zira ürünü.

Bu arada cihazla Mac Adress Filtering deneyen oldumu?
  • Arkadaşlar modemi bende burda uzun bi araştırmadan sonra, 10 gün önce aldım.

Bir hafta sorunsuz kullandım. Hersey çok güzeldi sinyal sıkıntım ortadan kalktı. Evde heryerden bağlanıyorum derken internet sinyalim gitti. Çalıştığım için internet sağlayıcım D-Smartı 20:00 den sonra arayabiliyorum. Yaklaşık 35 dk. telefonda beklettiler sağolsunlar. Neyse sinyalin bişekilde kapandığını ama açtıklarını sıkıntı olmaması gerektiği söylediler. Hakkatende telefonu kapadım ve sorunsuz bağlanıyorum derken 10dk. sonra sinyal yeniden gitti. Reset attım olmadı, yeniden kurdum olmadı. D-Smart müşteri hizmetlerini aradım bugün işyerinden gece açmıyorlar çünki. Müşteri temsilcisi sinyalde sorun yok ama PPo mu bişey dedi gözükmüyormuş. Yani ayarlarınız yok fabrika ayarlarındasınız dedi. Bende bir hafta sorunsuz kullandığım modemin ayarları ile neden sıkıntım olsun kurdum diyorum yine aynı şeyi tekrarlıyorlar. İlginç bir durum yaşıyorum açıkçası 20 saniyelik kurulum işlemini milyon kere yapsam düzelmiyor. Ne yapmam gerektiğini şaşırdım.

• Paylaşımlar geyet güzel.
  • quote:

Arkadaşlar modemi bende burda uzun bi araştırmadan sonra, 10 gün önce aldım.

Bir hafta sorunsuz kullandım. Hersey çok güzeldi sinyal sıkıntım ortadan kalktı. Evde heryerden bağlanıyorum derken internet sinyalim gitti. Çalıştığım için internet sağlayıcım D-Smartı 20:00 den sonra arayabiliyorum. Yaklaşık 35 dk. telefonda beklettiler sağolsunlar. Neyse sinyalin bişekilde kapandığını ama açtıklarını sıkıntı olmaması gerektiği söylediler. Hakkatende telefonu kapadım ve sorunsuz bağlanıyorum derken 10dk. sonra sinyal yeniden gitti. Reset attım olmadı, yeniden kurdum olmadı. D-Smart müşteri hizmetlerini aradım bugün işyerinden gece açmıyorlar çünki. Müşteri temsilcisi sinyalde sorun yok ama PPo mu bişey dedi gözükmüyormuş. Yani ayarlarınız yok fabrika ayarlarındasınız dedi. Bende bir hafta sorunsuz kullandığım modemin ayarları ile neden sıkıntım olsun kurdum diyorum yine aynı şeyi tekrarlıyorlar. İlginç bir durum yaşıyorum açıkçası 20 saniyelik kurulum işlemini milyon kere yapsam düzelmiyor. Ne yapmam gerektiğini şaşırdım.

Modemin yazılımını güncelleyin....Kurulum sayfasındaki SNR değerlerine bakın....

Kolay gelsin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

Yaklaşık 10 yıldır kullanmakta olduğum Zyxel 660HW modem ile sık sık kopmalar yaşıyorum, sanırım artık ömrünü doldurdu. Yeni bir modem bakınırken bu model dikkatimi çekti ve almayı düşünüyuorum. Ancak TP-Link bunun bir üst modeli olarak TD-W8980'i de piyasaya sürmüş. Genel özellikleri aynı fakat yeni modelde dual band kablosuz var ve aktarım hızı 600 Mbps, yani iki kat daha hızlı. TD-W8970'ten de 50-60 TL kadar daha pahalı. Sizce bir modemin dual band olması önemli midir, ne kazandırır, pratikte 600 Mbps'i kullanabilir miyim? Tabi ki internet hızı değil dosya aktarımı açısından soruyorum. Çünkü modemime bağlı iki tane NAS olacak, modemin üzerindeki USB portları da kullanacak olursam belki de 4 tane diske modem üzerinden erişip transfer yapacağım. Almışken 50-60 TL kadar fazla verip dual bant olan bu modeli almaya değer mi yoksa gereksiz bir masraf mı olur? Konuyla ilgili bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan bir öneri alabilirsem çok memnun olacağım. Teşekkürler.

Yeni çıkan bu modeli incelemek için burayı tıklayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Merhabalar,

Yaklaşık 10 yıldır kullanmakta olduğum Zyxel 660HW modem ile sık sık kopmalar yaşıyorum, sanırım artık ömrünü doldurdu. Yeni bir modem bakınırken bu model dikkatimi çekti ve almayı düşünüyuorum. Ancak TP-Link bunun bir üst modeli olarak TD-W8980'i de piyasaya sürmüş. Genel özellikleri aynı fakat yeni modelde dual band kablosuz var ve aktarım hızı 600 Mbps, yani iki kat daha hızlı. TD-W8970'ten de 50-60 TL kadar daha pahalı. Sizce bir modemin dual band olması önemli midir, ne kazandırır, pratikte 600 Mbps'i kullanabilir miyim? Tabi ki internet hızı değil dosya aktarımı açısından soruyorum. Çünkü modemime bağlı iki tane NAS olacak, modemin üzerindeki USB portları da kullanacak olursam belki de 4 tane diske modem üzerinden erişip transfer yapacağım. Almışken 50-60 TL kadar fazla verip dual bant olan bu modeli almaya değer mi yoksa gereksiz bir masraf mı olur? Konuyla ilgili bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan bir öneri alabilirsem çok memnun olacağım. Teşekkürler.

Yeni çıkan bu modeli incelemek için burayı tıklayabilirsiniz.

Kablosuz olarak yoğun dosya transferi yapıyorsanız size faydası bu olur sadece ama transferler kablolu bağlantı ile yapıyorsa gereksiz bir özellik olur.

• Yanıt için teşekkürler donanımcı123, doğrusu cihazda gigabit ethernet olduğu için transferleri daha çok kablo üzerinden yapacağım. Üç tane masaüstü PC'yi ethernet üzerinden modeme bağlayacağım ancak dizüstü bilgisayarla ya da tabletle kablosuz olarak bağlanacağım zamanlar da olacak. Açıkçası uzun vadede ihtiyacı karşılaması için dual band almakta fayda olur mu diye düşünüyorum, merak ettiğim bu özellik için 50-60 TL fazla vermeye değer mi, fazladan verdiğim parayı hak edecek kadar bir hız farkı sunar mı bana kablosuz bağlantıda...
  • İnceleme için teşekkürler Usb den bir flash bellek takınca ve gerekli ayarlar yapınca windows kullanan ağdaki bir pc de ağ bağlantılarımda flash bellek gözüküyor mu ?Yani nas cihazı almak yerini bu cihaz alınarak iş görülebilir mi?

Bir de 2.5 inç denediniz mi?
  • Modemi yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Bugüne kadar kullanıp da ciddi verim aldığım modellerden biri oldu, her anlamda yeterli,hemen hemen her detayı manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz ve özellikle satın alma sebebim olan usb paylaşım hızı harika..Buraya kadar herşey güzel eyvallah fakat modemin kronik ve önemli bir eksiği var. En alt dandik modemlerde bile olan Mac filtreleme fonksiyonu bunda çok kısıtlı. Sadece wi-fi aktarımını filtreleyebiliyor, ethernet uzerinden kurulan bağlantılarda pasif kalıyor cihaz. Hala daha bu konuya bir çözüm üretebilmiş değilim, ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 23 Eylül 2013; 0:21:33 >
  • Arayüzü üzerinden ADSL bağlantısını resetleme özelliği var mı aceba? Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.