Şimdi Ara

TP-Link TD-W8970 Ürün İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
7
Favori
26.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    selamlar,
    tp-link in bazı modellerinde 192.168.1.1 ile modem arayüzüne girilmeye çalışıldığında "korumalı nesne" gibi bi hata mesajı veriyordu. resetleyince düzeliyordu sorun. bu modelde bu sorun var mı acaba? modem olduğum yerden uzak olacak. her seferinde resetlemek için modemin yanına gidemem.. şu anki modeme aras sıra ağ üzerinden girip yeniden başlat diyerek resetliyorum, bunda da lazım olursa bunu yapamam bu hata kronik bi sorunsa tp-linklerde.
  • Bu sorunun yanıtına benim de ihtiyacım var.. Çünkü aynı durumdayım, modem benden uzakta olacak ve zaman zaman arayüzü üzerinden ADSL bağlantısını resetlemem gerekecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Bu sorunun yanıtına benim de ihtiyacım var.. Çünkü aynı durumdayım, modem benden uzakta olacak ve zaman zaman arayüzü üzerinden ADSL bağlantısını resetlemem gerekecek..

Hiçbir problem olmaz rahatça resetleme işlemi yapabilirsiniz, sadece tek bir sorun var arayüze girerken bir 3-4 saniye bekliyor giriş yaptıktan sonra sorun yok.
  • ZEUS__ kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşın da bahsettiği gibi hiç bir sorun yaşatmıyor o konuda.Gerçi ben 192.168.2.1 adresiyle kullanıyorum modemi diğer tüm bileşenlerim sabit ip de ve airtiese göre ayarlıydı o yüzden bende modemin ip adresini değiştirdim.Şuan Mac address filtering dışında tüm vasıfları sorunsuz çalışıyor.
  • btd_1923 kullanıcısına yanıt
    eyv. sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123
    Hiçbir problem olmaz rahatça resetleme işlemi yapabilirsiniz, sadece tek bir sorun var arayüze girerken bir 3-4 saniye bekliyor giriş yaptıktan sonra sorun yok.

Bilgi için teşekkürler donanımcı123, sanırım 3-4 saniye beklemek sorun değil benim için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: btd_1923

Diğer arkadaşın da bahsettiği gibi hiç bir sorun yaşatmıyor o konuda.Gerçi ben 192.168.2.1 adresiyle kullanıyorum modemi diğer tüm bileşenlerim sabit ip de ve airtiese göre ayarlıydı o yüzden bende modemin ip adresini değiştirdim.Şuan Mac address filtering dışında tüm vasıfları sorunsuz çalışıyor.

Bende de tam tersi bir durum var.. Ağ altyapısındaki bütün bileşenlerim modemin 192.168.1.1 ip adresine göre ayarlıydı, fakat bu modem bozuldu ve bir arkadaşım bana Airties RT-205 marka modemini verdi, ancak bu modemin default ip'si 192.168.2.1 şeklinde. Ben de ağ altyapısında çok fazla cihaz olduğu için ve eski ağ sistemini kurmak için zamanında çok uğraştığımdan hepsini tek tek 192.168.2.1'e göre ayarlamak yerine yeni modemin ip adresini 192.168.1.1 olarak değiştirmek istedim. Fakat her nedense modemin ip adresini bu şekilde değiştirdiğimde bu ip adresi üzerinden modemin arayüzüne bağlansam da internete bağlanamıyorum, sınırlı bağlantı hatası veriyor. Kendi default ip adresi olursa hiçbir sorun çıkartmıyor ve şak diye internete bağlanıyor. Tabi bu sefer de ağ altyapısındaki diğer ayarlara uygun olmadığından access point, client, router ve benzeri diğer cihazlar modemle iletişim kuramadığı için çalışmıyor. Aslında ip adresini 192.168.1.1 olarak değiştirdiğimde de bir şekilde internete bağlanıyorum fakat modeme bağlanan bütün cihazların TCP/IPv4 ayarlarına girip tek tek ip, dns, varsayılan ağ geçidi falan ayarlamam gerekiyor. Yani cihazlar modemden otomatik olarak ip alamıyor ve otomatik bir ip adresi alarak bağlanamıyor.

Modemin ip adresini değiştirmekle cihazların modem üzerinden internete bağlanamaması, otomatik olarak ip alamaması arasında nasıl bir ilişki olabilir ki? Neden ip adresi 192.168.2.1 iken otomatik olarak ip alabilir (ya da modem ip dağıtabilir) de ip adresini 192.168.1.1 yapınca cihazlar otomatik olarak ip alıp (ya da modem ip dağıtıp) internete bağlanamaz? Günlerdir bu konuyla uğraşıyorum ama çözemedim. Yanlış olan ne olabilir? Sonuçta ben modemin ip'sini 192.168.1.1 olarak belirlemeyi tercih edemez miyim?

• Arkadaşlar bende bu cihazdan aldım. Öncelikli amacım Qos idi. Bu amacıma ulaştım fakat cihazda multi ssid desteği olmadığını bilmiyordum. en basit cihazlarda bile bu özellik var. Tp linki kınıyorum bu konuda.
    Bir kaç sorum var yanıtlayan olursa sevinirim. Ben Usbye hdd taktım ve dosyalarıma gerek ftp gerek mediaplayerdan medialarıma erişebiliyorum. Sorun şu;
    internete giren misafirler benim paylaştığım hdd yi görmemeli, gerek ftp gerek medialarıma erişememesi gerekiyor. Bunu nasıl yaparım?
    evimde 2 laptop 2 tel var. ben tüm cihazlarımdan erişebiliyorum. Eminim az kurcalayan misafirimde erişimi sağlar. Yardım lütfen.
  • Ben de bu cihazın bir üst modelini almayı düşünüyorum, dolayısıyla henüz kullanmış olmasam da hem bu cihazın hem de bir üst model olan 8980'in özelliklerini biraz inceledim. Cihazı tanımak için simülatör sayfalarını incelemek oldukça faydalı oluyor. 8970'in simulatör sayfasına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Multi SSID özelliğinin ne olduğunu bilsem de tam olarak ne fayda sağladığını bilmiyorum. Evdeki TP-Link router'ımda var fakat bu SSID'ler için ayrı şifre ya da kısıtlamalar falan ayarlanamıyor bildiğim kadarıyla, o zaman ne anlamı var ki.. Ya da ayarlanabiliyor da ben bilmiyorum belki..

İnternete giren misafirlerin sizin paylaştığınız HDD'yi görmemesi konusuna gelince, cihazın simulatör sayfasındaki arayüzüne bakılırsa bu mümkün. Cihazın arayüzündeki "USB Settings" başlığı altında yer alan "User Accounts" ve "Storage Sharing"in bu iş için olduğunu düşünüyorum. Sanırım ordan kullanıcı tanımlayıp şifreler verebiliyorsunuz ve diskinizde kullanıcılar için alanlar yaratıp kimin nereye ulaşıp ulaşamayacağını belirleyebiliyorsunuz. Ordan bi deneyin isterseniz..

• ozgur77 O kullanıcısına yanıt
    ip adresini 1.1 e çekerken farkında olmadan DHCP özelliğini kapatıyor olabilir misiniz?Zira lokal ip değiştirdiğiniz durumda tüm bilgisayar ve aygıtların otomatik ip alması gerek.Sadece DHCP devre dışı kaldığında manuel yapılandırma ister bilgisayarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XYAĞMUR

8980'in "birden fazla SSID kablosuz ağ yayını yapma" özelliği varmıdır acaba, nasıl kullanabilirim. (TP-Link 8970 ile 8980 modelleri arasında çok bir fark olmadığını düşündüğümden bu konuda sordum)

Başka bir marka modemin örnek resimi
     TP-Link TD-W8970 Ürün İncelemesi

Tplink TDW-8980 kullan maktayim 2.4gh ve 5gh.dualban destegi var aynianda kullana biliniyor fakat nedense 5gh.pc laptop gormuyo ceptelefonu gorduguhalde sorun pc demi biturlu bulamadim.Not dun itibariyle modem kilitlendi power,adsl.lanisigi yani0 kaliyo resette atilmiyo servis yolu gorundu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese merhabalar
    Ben airties 5453 ve tp link 8970 arasında kaldım özelliklerine bakıldığında tp link 8970 daha ağır basıyor fakat fiyatlara baktığımda forumda 5453 110 tl airties daha avantajlı gözüküyor. Şöyle bir sorum olacak acaba bu modemlere 3G vınn tarzı bir aygıt takıp dağıtım yapabilir miyim

• gokhancin G kullanıcısına yanıt
    Dostum selam,

Çevremde kullananlar Airties'ten memnunlar onu söyleyebilirim.Ayrıca inceledim iki cihazda da 3g desteği yok.Onun dışında servis ve hizmet açısından airties derim.
  • Soran arkadaşlara iletmek isterim iş sebebiyle sık takip edemiyorum sayfayı. TD-W8970 de 3g desteği var sadece desteklenen bir usb 3g dongle kullanmak gerekiyor.5ghz desteğine gelince kullandığınız notebookta wireless kartının 802.11 b/g/n/ac destekli olması gerek ac ibaresi bulunmayanlar dual band hızı desteklemiyor yeni nesil bir çok akıllı telefonda bu destek mevcuttur.
  • Merhaba Arkadaşlar, bir aydır kullanıyorum W8970 modelini.
    Modeme bağlı diskimden Kablosuz dosya paylaşımı ve media server özellikleri için aldım modemi, VINN ile de internete bağlanıyorum.
    sormak istediğim, media server altyazıları yollamıyor, bu sorunun çözümü var mı ?
    ya da alt yazı sorunu olmayan bir modem öneriniz olabilir mi ?

iyi günler dilerim...

TPLink desteğe konu ile ilgili mail attım, cevap olarak şunu verdiler:

quote:

Dear Bilge,
    Thank you for your email requesting information about our product.

We did a test on a windows computer's media player but the media player can not recognize the subtitle files .
    There are many files in the TD-W8970's media server but the media player can only detect three categories of file format which are images, audio, video.
    The media player will ignore other file format such as subtitle files .
    So it's not the media server's issue.

If you need any further help please feel free to contact me.
    To get technical support more quickly, please go tohttp://www.tp-link.com/en/support/faq/

Best Regards!
    ----------------------------------------------
    Blair Tang
    Technical Support Engineer
    TP-LINK Technology Co., LTD.
    E-mail:blair.tang@tp-link.com
    Website:http://www.tp-link.com

• Kendi soruma cevap gibi olacak ama...
    Kullandığım TV 42LA690, filmleri dolaşırken, alt yazısı çalışan bir filme rastladım.
    bu film mkv uzantılı bir filmdi ve altyazıları da aynı dosyanın içinde gömülüymüş.
    http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix adresindeki ücretsiz tool ile altyazıları filme gömdüm ve sorunsuz olarak tv den izleyebildim.
    10 sn içinde gömme işlemi tamamlandı.

bilginize :)
  • erhabalar bende yakın zamnda modem almayı düşünütyorum bende şuan tplinkin w8151n modeli var ve 3bilgisayar aynı anda wifidan girince internet kopuyor kimse giremez oluyor. bu modeli o sorunu çözmesi için almak istiyorum. kullanan arkadaşlara sorum 3kişi+smart tv bağlandığında internette kopma yaşanır mı bu modelde?
  • Alt yazı sorununuza çözüm bulmuş olmanıza sevindim.Yazılan cevabı tercüme ettinizmi bilmiyorum.Ama media server mantığı sadece medya içeriği paylaşıyor video müzik resim gibi.sorunun kaynağında bu yatıyor.Öte yandan wifi ile alakalı herhangi bir şikayetim olmadı şuana değin.Ben evde 2 telefon 1 bilgisayar ve 60m ötede bir komşum WN7200ND(%60 çekim gücü ile) ile sorunsuz kullanıyoruz.
  • Cevabiniz icin tesekkurler az once siparisi verdim n11den 155tl ye bulunabiliyor. Alacak olanlara en ucuz fiyati orda buldum diyebilirim. İns modem beni uzmez

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.