Şimdi Ara

TP-LINK TL-WA830RE vs. kullanan arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
12.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TP-LINK TL-WA830RE veya TP-LINK TL-WA730RE kablosuz menzil genişleticilerden almayı düşünüyorum.
    ben bu ürünlerden birisini aldığımda cihazın üstünde bulunan ethernet girişini kabloyla masaüstü pcime bağlayıp cihaz üstünden internet kullanabilirmiyim ve switchle çoğaltma şansım varmı?
    aynı zamanda kablosuz yayın yapıcak zaten tel. notebook vs. kulanıcam
    kullanan arkadaşlardan cevap yazabilirlermi? teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßanshee -- 24 Nisan 2012; 20:57:05 >

• yardımcı olacak arkadaş yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßanshee

yardımcı olacak arkadaş yokmu?
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_243/tt.htm

yukarıdakı lınke konu acarsanız daha kolay yardım alırsınız ..
  • merhabalar, cevabım biraz geç oldu ama ben geçenlerde TP-Link TL-WA830RE cihazını satın aldım.öncelikle bu cihaz, bir modem değildir.yani, ethernet portu üzerinden direk PC'ye bağlayıp, internete giremezsiniz.bu cihazın iki görevi vardır.birincisi, wireless gücünü artırmak.yani normalde evinizde 20 metreye kadar çeken wireless'ın sinyal kalitesini artırıp, evinizin her köşesinde kullanmanızı sağlamasıdır.bu şekilde, yeni bir erişim noktası olarak karşımıza çıkmıyor cihaz.direk, ana modemden aldığı sinyalleri dağıttığı için, aynı wireless adı ve şifresi ile giriş yapabiliyorsunuz.bir de, normal bir access point görevi yapması.menzil genişletme ile ana modem cihazınıza kablosuz olarak bağlanıyor cihaz.amacı, tamamen gelen sinayli güçlendirip dağıtmak.ama Access point için, kablodan gelen internet bağlantısını, direk kablosuza dönüştürüyor.umarım güzel bir anlatım olmuştur.bir sıkıntı olursa, tekrar yardımcı olmaya çalışırım.hayırlı akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: OSİBAY

merhabalar, cevabım biraz geç oldu ama ben geçenlerde TP-Link TL-WA830RE cihazını satın aldım.öncelikle bu cihaz, bir modem değildir.yani, ethernet portu üzerinden direk PC'ye bağlayıp, internete giremezsiniz.bu cihazın iki görevi vardır.birincisi, wireless gücünü artırmak.yani normalde evinizde 20 metreye kadar çeken wireless'ın sinyal kalitesini artırıp, evinizin her köşesinde kullanmanızı sağlamasıdır.bu şekilde, yeni bir erişim noktası olarak karşımıza çıkmıyor cihaz.direk, ana modemden aldığı sinyalleri dağıttığı için, aynı wireless adı ve şifresi ile giriş yapabiliyorsunuz.bir de, normal bir access point görevi yapması.menzil genişletme ile ana modem cihazınıza kablosuz olarak bağlanıyor cihaz.amacı, tamamen gelen sinayli güçlendirip dağıtmak.ama Access point için, kablodan gelen internet bağlantısını, direk kablosuza dönüştürüyor.umarım güzel bir anlatım olmuştur.bir sıkıntı olursa, tekrar yardımcı olmaya çalışırım.hayırlı akşamlar.

merhaba cihazın kullanıcısı olarak cevap verirsen sevinirim 830re de diğer modlar varmı ap client bridge (repeater zaten olduğunu varsayıyorum) gibi halihazırda 701n kullanıcısıyım sıklıkla gerekli olmasada diğer modlarıda kullanıyorum ancak repeater modunda bazen kopmalar meydana geliyor açma kapama yaparak düzeliyor 830re de repeater modunda kopmalar meydana geliyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: selmete

quote:

Orijinalden alıntı: OSİBAY

merhabalar, cevabım biraz geç oldu ama ben geçenlerde TP-Link TL-WA830RE cihazını satın aldım.öncelikle bu cihaz, bir modem değildir.yani, ethernet portu üzerinden direk PC'ye bağlayıp, internete giremezsiniz.bu cihazın iki görevi vardır.birincisi, wireless gücünü artırmak.yani normalde evinizde 20 metreye kadar çeken wireless'ın sinyal kalitesini artırıp, evinizin her köşesinde kullanmanızı sağlamasıdır.bu şekilde, yeni bir erişim noktası olarak karşımıza çıkmıyor cihaz.direk, ana modemden aldığı sinyalleri dağıttığı için, aynı wireless adı ve şifresi ile giriş yapabiliyorsunuz.bir de, normal bir access point görevi yapması.menzil genişletme ile ana modem cihazınıza kablosuz olarak bağlanıyor cihaz.amacı, tamamen gelen sinayli güçlendirip dağıtmak.ama Access point için, kablodan gelen internet bağlantısını, direk kablosuza dönüştürüyor.umarım güzel bir anlatım olmuştur.bir sıkıntı olursa, tekrar yardımcı olmaya çalışırım.hayırlı akşamlar.

merhaba cihazın kullanıcısı olarak cevap verirsen sevinirim 830re de diğer modlar varmı ap client bridge (repeater zaten olduğunu varsayıyorum) gibi halihazırda 701n kullanıcısıyım sıklıkla gerekli olmasada diğer modlarıda kullanıyorum ancak repeater modunda bazen kopmalar meydana geliyor açma kapama yaparak düzeliyor 830re de repeater modunda kopmalar meydana geliyormu

Alıntıları Göster
    kısmen de olsa burdanhttp://www.tp-link.com.tr/support/emulators/ cevap buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: selmete

kısmen de olsa burdanhttp://www.tp-link.com.tr/support/emulators/ cevap buldum

Alıntıları Göster
    TL-WA830RE HG253 MODEME BAĞLANTI YAPTIM KOPMA YAPIYOR NEDEN ACABA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratkuleci

TL-WA830RE HG253 MODEME BAĞLANTI YAPTIM KOPMA YAPIYOR NEDEN ACABA

Alıntıları Göster
    Merhabalar. Ben de yukarıdaki soruyu falan okudum da.
    Yardımcı olmak amaçlı bilgi vereyim dedim.

Cihazın üzerindeki ethernet portuna sadece giriş yapabiliyorsunuz. Benim bildiğim öyle.

Fakat eğer yapmak istediğiniz kablosuz olan bir İnternet bağlantısını kabloluya çevirmek ise,
    mesela evde ethernet girişli TV akıllı TV niz var ve kablosuz aparat da takılabiliyor ama TV nin kendi aparatı
    atıyorum 250 liraysa

veya kablosuz bağlantıyı alıp masaüstü bilgisayarınıza girmek istiyorsanız,

size kendim de kullandığım TP-Link TL-WR702N 150Mbps Wireless N Nano Router ı tavsiye ederim.

Küçücük cihaz ama ufak olduğuna bakmayın. Daha önce Asus WL-330gE nin zor çektiği yerden sülük gibi bağlanıyor.

Ayrıca kablosuzu alıp ethernet portundan kabloluya da çevirebiliyor. Bu kadar iyi bağlanmasının sebebi de Atheros çipsetli olması.
    Zira Atheros'lar tek diş bile çekse iyi bağlanıyor...

• Değerli Müşterimiz ;

TL-WA730RE , TL-WA830RE Range Extender Access Point cihazımız AP ( Access Point ) , Range Extender modları bulunmaktadır. Yani Range extender kurulumu gerçekleştirildiğinde masaüstüne kablo ile internet bağlantısını sağlayıp Sinyal güçlendirme yapabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Tp-Link Türkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-Link Türkiye

Değerli Müşterimiz ;

TL-WA730RE , TL-WA830RE Range Extender Access Point cihazımız AP ( Access Point ) , Range Extender modları bulunmaktadır. Yani Range extender kurulumu gerçekleştirildiğinde masaüstüne kablo ile internet bağlantısını sağlayıp Sinyal güçlendirme yapabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Tp-Link Türkiye
    Vaay. Onda da var öyle mi? O zaman çok iyi.
    Zaten dikkat ettiyseniz çok emin konuşmamıştım.
    Bende Nano Router var. O kablosuzu, ethernetten verebiliyor ve şu an öyle kullanıyorum ve inanılmaz memnunum.

Ama bunu da belirttiğiniz iyi oldu. 8961ND modemimden ve Nano Router'dan da çok memnunum.

2 tane de 8dbi anten almıştım TP-Link ama sonradan 2 tane 9 dbi Alfa alınca boşa çıktılar..

Antenin değişebiliyor olması iyi bir avantaj...

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Vaay. Onda da var öyle mi? O zaman çok iyi.
    Zaten dikkat ettiyseniz çok emin konuşmamıştım.
    Bende Nano Router var. O kablosuzu, ethernetten verebiliyor ve şu an öyle kullanıyorum ve inanılmaz memnunum.

Ama bunu da belirttiğiniz iyi oldu. 8961ND modemimden ve Nano Router'dan da çok memnunum.

2 tane de 8dbi anten almıştım TP-Link ama sonradan 2 tane 9 dbi Alfa alınca boşa çıktılar..

Antenin değişebiliyor olması iyi bir avantaj...
    tp link wa830 re cihazı aldım ama andoid tabletim wifi sinyalini görüyor ve bağlanıyor ama internete çıkmıyor ne yapmam gerek
    not acces point ve range extender modlarında ha bağlanmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: varol7

tp link wa830 re cihazı aldım ama andoid tabletim wifi sinyalini görüyor ve bağlanıyor ama internete çıkmıyor ne yapmam gerek

Alıntıları Göster
    ben 730re kullanıyorum adsl sinyalini başka bir isim ile ev içinde kablosuz olarak dağıtıyorum aynı zamanda ethernet portlarından da çıkış alarak tv mi internete çıkarıyorum.Çok fonksiyonlu güzel bir cihaz tavsiye ederim.
  • quote:

İşte bak. Ben yukarıda Dark'ın ürününü yani bildiğim ürünü tavsiye etmiştim ve birisi aldı ve anında kolayca kurdu kullandı ve
    bana teşekkür bile etti.

Yukarıda bir sürü insan da bana karşı çıktı, -yok öyle olmaz, -ondan daha iyisi var, -şöyleydi de, -böyleydi de dediler.

Şimdi o sana "Ürünümüzde şu da vardır bu da vardır" diyen ve "İyi günler dileyen" TP-LINK TURKIYE gelsin çözsün senin sorununu.

İyi günler dileyip "GİTMEKLE" olmuyor bu işler...

Sonuç: Hayat tecrübesi önemlidir. Bilmediği bir konuda herkes yorum yapabilir, şunu al bunu al diyebilir.
    Sonuçta haklı çıktım. Bana o kadar laf yetiştiren arkadaşlar, gelsin de varol7 adlı arkadaşın İnternet'e bağlanmasını sağlasın şimdi...

• quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz ;

Tp-Link Türkiye

wa830re aldım (umarım kullanım amacıma göre doğru tercih olmuştur). kablolu router/modemime ethernet kablosuyla bağlayıp kablosuz yayın yapabilir miyim? teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

İşte bak. Ben yukarıda Dark'ın ürününü yani bildiğim ürünü tavsiye etmiştim ve birisi aldı ve anında kolayca kurdu kullandı ve
    bana teşekkür bile etti.

Yukarıda bir sürü insan da bana karşı çıktı, -yok öyle olmaz, -ondan daha iyisi var, -şöyleydi de, -böyleydi de dediler.

Şimdi o sana "Ürünümüzde şu da vardır bu da vardır" diyen ve "İyi günler dileyen" TP-LINK TURKIYE gelsin çözsün senin sorununu.

İyi günler dileyip "GİTMEKLE" olmuyor bu işler...

Sonuç: Hayat tecrübesi önemlidir. Bilmediği bir konuda herkes yorum yapabilir, şunu al bunu al diyebilir.
    Sonuçta haklı çıktım. Bana o kadar laf yetiştiren arkadaşlar, gelsin de varol7 adlı arkadaşın İnternet'e bağlanmasını sağlasın şimdi...

problemi biraz araştırınca kendim çözdüm olay tablette elle ıp ve dns verince düzeldi bide modemin içine dns leri elle yazdım problem yok şuanda

• quote:

Orijinalden alıntı: melih66

quote:

Değerli Müşterimiz ;

Tp-Link Türkiye

wa830re aldım (umarım kullanım amacıma göre doğru tercih olmuştur). kablolu router/modemime ethernet kablosuyla bağlayıp kablosuz yayın yapabilir miyim? teşekkür ederim..

ben şuanda tl wa830 re ile hem leptop ve tablettle aynı ada ve Range Extender modu ile rj45 jakla masaüstüne bağlı prb yok

• quote:

quote:

quote:

Değerli Müşterimiz ;

Tp-Link Türkiye

ben şuanda tl wa830 re ile hem leptop ve tablettle aynı ada ve Range Extender modu ile rj45 jakla masaüstüne bağlı prb yok

Alıntıları Göster
    Hah iyi bari. Ama niye elle girmek gerekiyor ki anlamadım..
    Hayırlı olsun.

• quote:

quote:

quote:

Değerli Müşterimiz ;

Tp-Link Türkiye

Alıntıları Göster
    ben wa830'u kabloyla modeme bağlamak ve kablosuz yayın yapmak istiyorum..

• sizin istediginiz elinizdeki cihazlarla olcak şey degil sizin cihazının access point siz normal bir modem alın router özellikli piyasadaki bütün modemlerde nerdeyse router var sonra ana modemden öbür modeme ethernet kablosu çekin öbür modemde hiç bi ayar takmadan çalıstırın hem wirelessden hem ethernetten internet aldiginizi göreceksiniz
  • quote:

ben wa830'u kabloyla modeme bağlamak ve kablosuz yayın yapmak istiyorum..

evet yapabilirsiniz altta similasyonu var 2 mod var range extender da modemin kablosuzunun aynı isimde menzilini uzatıyorsunuz 2. mod olan access point de Rj 45 jakı ile modemden gelen cat kablosu ile kablosuz dağıtım yapabiliyorsun
    http://www.tp-link.com.tr/Resources/simulator/TL_WA830%28UN%291.0/index.htm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.